Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Bobocei de septembrie-octombrie 2012 (23)


274 raspunsuri la acest subiect

#21
stella87

stella87

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 861 mesaje

Postat 30 mai 2013 - 17:34

Gabi, imi pare rau ca va chinuiti cu apa, si noua ne-a luat 3 saptamani sa bem apa, biberonul nu il vrea sub nicio forma, dar canita a acceptat-o.  3 sapt s-a jucat cu tetina, si tragea accidental apa, apoi s-a prins cum sta treaba si asa am ajuns si noi sa putem bea apa sau ceai noaptea. Cat despre fier, mie nu mi-a zis pediatra de ce sa-i dau in 2,3 doze, am presupus ca-i prea mult pt stomacelul lui.

Kytanutz, ce pot sa zic decat ca suntem cam in aceeasi barca. Tot sunt multumita ca nu mai sta treaz sa se uite pe pereti... ca nu stiu ce as face in locul vostru. Sper sa rezistati si sa nu uitati sa functionati ca o echipa, sa fiti uniti. Eu cu sotul chiar azi am vorbit sa ne trezim cu randul, ca pana acum stateam amandoi ca fraierii treji.

Noi avem noaptea un program nasol, adica in ultimele 3 nopti s-a culcat pe la 21.30, cu treziri: prima pana in 23.00 (ii dau san), apoi pe la 1 fara ceva, pe la 2, pe la 4 fara (aici ii dau san din nou) si trezire finala la 6 maxim, dar are un somn f prost intre 4 si 6, de parca nu tocmai a mancat... se tot foieste... de asta eu cred ca nu foamea ii strica somnul ci altceva, nu stiu ce.

La fiecare trezire e nevoie sa-l iau in brate sa-i bag suzeta sau canita si sa-l legan.. are un obicei in ultimele zile, si ziua si noaptea, adoarme si apoi deschide ochii, apoi ii inchide si se vede ca doarme superficial... si se trezeste la cea mai mica miscare, de asta nici nu stiu care e raul mai mic, sa doarma langa mine si sa-l trezesc eu sau sotul cu vreo miscare sau sa doarma in pat unde simte ca e singur si tot se scoala. Nu inteleg de ce se scoala speriat si cand adoarme langa mine si se trezeste langa mine [:(] 

Sotul m-a ajutat enorm, ca la trezirile astea il mai scol si pe el... a ajuns si el saracul sa se scoale de vreo 2 ori pe nopate cand eu nu sunt in stare sa-l legan pe Matei. Si-l mai ia si dimineata la 6 si asa mai prind 2 ore de somn. Tre sa adoptam o strategie, ca nu se mai poate... Sa facem cu randul, o data eu, o data el doarme langa Matei, ca sa legam mai mult somn, ca asa nu legam nici 2 ore... [soc]  Nu stiu sincer cat vom mai rezista, dar asta-i viata.

Gabi ai mare dreptate, ca daca ne apucam sa comparam ne luam campii.. Matei de vreo 3 ori a dormit 5 ore legat, in marea majoritate avem somnuri de 2 ore, rar 3... asta e... daca ma compar cu media cred ca ma pufneste plansul...



#22
stella87

stella87

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 861 mesaje

Postat 30 mai 2013 - 17:37

Gabi, e bine ca ii dau si 10 pic, important e sa existe suplimentul pt ca el inca nu poate manca suficient cat sa recupereze ce a pierdut (asta ar trebui sa inteleaga sotul) si intr-adevar, cel mai sigur e sa mergeti la medicul vostru! Sper sa va reveniti repede si sa papati tot mai bine [:)]  Stefanutz cum mai doarme noaptea, ca stiu ca si voi va cam chinuiati cu trezirile?



#23
tzitziri

tzitziri

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.911 mesaje

Postat 30 mai 2013 - 19:23

Kytana, Sophia isi scrasneste dintii la greu. E oribil sunetul...brrr....Ea are si multi si o placere sadica sa ma zgarie pe creier [:)]

In ultima vreme a inceput sa tina mai des suzeta. Pana acum vreo 2-3 saptamani i-o dadeam doar la somn. De cand a inceput sa mearga repede in patru labe si baga in gura toate prostiile pe care le gaseste in cale (sticle, roti de la bicicleta lui David, papuci, etc), am zis ca e mai safe sa ii dau suzeta. Ca stiu ca nu renunta la suzeta ca sa linga roti de la bicicleta. Asa nu isi mai scrasneste nici dintii.

Si ea musca..rau.. Mi-a lasat urme pe degete/maini si acum vad ca a inceput sa ma muste si de umar cand o tin sus pe umar.

 

Sophia nu prea bea apa...ii mai dau cand e mai cald afara sa nu se deshidrateze.In rest ramane pe laptele praf. Adica are canita la discretie dar se joaca cu ea in loc sa bea



#24
Mirabelac

Mirabelac

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.399 mesaje

Postat 30 mai 2013 - 19:45

Anca lml pe bebic, sa fie sanatos. Cum e cu masuratorile?

 

Norma de multe ori ma uit ca bebeii nostri au cam acelasi meniu, ma amuz de fiecare data cat se potrivesc.

 

Kytana acum tot am citit despre anemia asta si zice ca copiii sunt f agitati, irascibili, palizi, asa e si al meu in ultimul timp, bine ca acuma se pot confunda simptomele cu altele, dar e o idee. Voi ati facut analize pana acum? Nu scrasneste ca n-are cu ce, musca la greu, iar pe mine ma dor ovarele la ovulatie, ca deja am intrat in normal ca sa zic asa. Pe mine m-a durut asa vreo sapt inainte de a-mi veni. LMA pt aniversare.

 

Revin.

 

 

 



#25
Anamaria_12

Anamaria_12

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 200 mesaje

Postat 31 mai 2013 - 05:55

buna dimineata tuturor!

 

Papelusca - http://ods.od.nih.go...thProfessional/ (mai ales ref impartire fier in 2-3 prize)



#26
Mirabelac

Mirabelac

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.399 mesaje

Postat 31 mai 2013 - 07:36

Gabi la analize nu i-a facut si calciu? Sau tu te referi la calciul din alimentatie care nu e bine sa-l combini cu fierul? Dupa semnele clinice pare sa aiba lipsa? Orice vitamina nu se da seara ca agita copilul,. Eu in locul tau as afla un dr bun pediatru de la noi si mergi sa vezi aici mai degraba sa te lamuresti cu toate, din cate imi amintesc parca spuneai ca in Canada e mai greu cu analize si sist lor medical, nu? Hb 8 mi se pare f mica, nu as vrea sa te sperii dar imi aduc aminte ca eram gravi si am avut cel mai putin 8.5 si m-a pus in perfuzii pe loc, bine, e alta treaba la gravide... cu fierul in 3 doze, dupa o luna de trat cu 10 pic pe zi, m-a intrebat dra din spital - care o am de 6 ani la David si n-a dat gres niciodata - daca i-am dat in mai multe prize ca cica e dovedit ca fierul nu se absoarbe decat daca se da in min 2 sau ideal 3 doze. Stomacul nu poate absorbi mai mult odata, ce-i in plus se elimina in scaun. Si e logic pana la urma, atunci de ce am lua nurofen de ex. la 8 ore cand am putea lua odata toata doza zilnica, nu?

Si cand luam eu calciu mai demult imi zicea dr sa iau 2 de 500 pe zi si nu una de 1000 odata. 



#27
Mirabelac

Mirabelac

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.399 mesaje

Postat 31 mai 2013 - 07:46

Mesajul ala era scris de aseara, acu va pofetsc la o cafea!

 

Gabi cu apa, ai rabdare si insista ca o sa se invete, si al meu dupa vreo 2 luni si ceva a inceput sa accepte, adica abia acum la 9 luni de la 6 luni, e si mai mult. Acu bea cu placere, vad ca mai vrea si ceai cand fac pt mine. Pana intelege el ce e cu setea. Vad ca si scaunele sunt mai normale de cand bea apa.

 

Aseara nu avea pregatita masa lui si pana o faceam i-am dat o bucatica de paine cu crema de branza si daca tot urla de foame, ii mai dadeam cate putin ca sa-l tin in forma pana la masa lui... vreau sa va spun ca nu a mai vrut nimic din ale lui decat paine cu branza, cum ii dadeam altceva la gura urla dupa branza, se uita dupa ce aveam in mana si deschidea gura mare de tot. Deci asta ne-a fost cina.



#28
Anca2B

Anca2B

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 449 mesaje

Postat 31 mai 2013 - 08:14

Buna dimineata!

 

 

Multumim frumos, fetelor, de urari! [flo2]

 

Sa va zic cum stam cu masuratorile oficiale: 10.520 gr. si 74 cm!! [olala] [olala] [olala] Cred ca suntem cei mai buflei de pe aici [;)] Nu mi-a venit sa cred ca a luat apr un kg intr-o luna si 5 zile [fal] cat a trecut de la ultimul control.

 

Stela, Oli voi cat mai aveti? Parca Maya si Matei eram mai maricei?

 

Nu am sarit inca din grafic [:-)))] , suntem aproape de limita superioara.

 

Fug ca s-a trezit si revin mai tarziu sa va mai zic.



#29
papelusca

papelusca

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.114 mesaje

Postat 31 mai 2013 - 08:33

buna dimineata,

va multumesc pt raspunsuri. Are sens ca ce e in plus se elimina... Ii voi imparti doza in 3 pe zi, sa vedem.

 

MIRABELA, aici chiar nu stiu pe nimeni de incredere, asa ca astept pana ajungem acasa la noi. Acolo ma simt eu confortabil. :)

Am spus ca acolo nu ajungi la pediatru direct, ca e specialist si se merge doar cu trimitere. Dar am gasit o clinica unde au pediatru tot timpul, si e walk-in, adica te poate vedea azi daca mai are timp. In Canada nu se fac analize la bebei doar pt verificare; se fac daca sunt probleme. De asta ma tot intreb: daca nu mergeam noi in noaptea aia la urgente ca urla asa de tare, nici nu stiam ca are hemoglobina atat de mica, ce se intampla?

O saptamana n-o fi foc, pana ajungem acasa la noi.

Sa stii, MIRABELA, ca dr. pediatru din Sv a zis ca tb neaparat fier supliment, ca din alimentatie e imposibil sa-i creasca destul. dar a zis ca intai sa-l vindecam de ce are el, nu e urgent cu fierul. Peste cateva zile am oprit in Cluj, la Spitalul de Urgente Copii pt a-l verifica, si dr. de acolo a zis s-o luam incet. Plus o cunostinta Sefa de Laborator analize a spus ca nu-i nimic de speriat. Deci nu am lasat nimic la intamplare.

 

Ce am gresit... a fost ca i-am dat fier intr-o sg doza si ca i-am dat si seara. Aseara de exemplu i-am dat Vit. D chiar inainte de culcare, si-a avut o noapte groaznica. Trezit la 12 cu plansete, abia adormea si iar se foia si incepea sa planga. De la 1 la 2 a dormit la mine in brate, ridicat- si tusea cand plangea. Abia la 3 m-am culcat si eu. Dimineata s-a trezit boboc la 6 jumate, ca de obicei. Sa fie coincidenta, sau de la Vitamina data tarziu se trage?

Parca-s tampa, doar stiam ca vitaminele prenatale nu se iau seara, ca dau agitatie. Mereu le luam dimineata, cel tarziu la pranz. Va multumesc ca mi-ati amintit. pup

 

STELA, chiar "comentam" in gand la ce scriai de somnul lui Matei. Sa stii ca Stefan daca a dormit de 2x 4 ore legate... Si nu mi se pare nimic anormal, absolut deloc. Stiu ca sunt bebei care dorm (aproape) toata noaptea fara treziri, dar cred ca sunt si unii care se trezesc la fel sau mai des decat Stefan. Pe mine nu ma deranjeaza in general ca se trezeste, pt ca de obicei se foieste, ii dau tzitzi si adoarme. Fiind cu noi in pat, a fost f usor. Am avut doar cateva nopti in care a plans si a trebuit sa-l luam in brate (3 in Romania, ceea ce e f mult pt 6 sapt.).

 

va pup, merg ca se agita



#30
stella87

stella87

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 861 mesaje

Postat 31 mai 2013 - 08:40

Neatza fetelor!

De bine ce eu si sotul ne facusem planul de bataie pt somn, iaca brotacul a dormit bine, culcat la 21.45, cu treziri la 23.00, 1.00, 5.00 si 6.30. Aseara i-am facut baita, masaj puternic cu ulei, plus gimnastica, apoi papat cereale de la DM simple, facute cu lp Humana (cumparat recent, simplu nu-l agreaza, ca de altfel niciun alt sortiment de lp). Imi plac cerealele astea de la dm ca se vede ca-s mai naturale. Alea de la milupa si nestle miros demential, astea de la dm n-au niciun miros, plus ca se vad maruntite cerealele, adica nu-i un praf de-o culoare omogena. Noi avem interdictie la cereale asa ca nu-i voi da zilnic, voi mai alterna cu alte chestii la cina.

Anca, LML, cu o mica intarziere! [deziuata]  Noi la 8 luni aveam 10.400, deci da, sunteti cei mai buflei.. de fapt, si Marikaki stiu ca avea un baietel mare, era si inaltut. Noi avem doar 72 de cm  [:p]  Dar sa stii ca noi am luat doar 1,5 kg de la 4 luni pana acum... la 4 luni aveam 9 kg. Chiar ca e oau cat ati pus voi la varsta asta! N-ar fi rau sa-i faci si niste analize, ca pe fondul cresterii bruste pot aparea carente, la noi cam asa a fost, ca suntem usor anemici... Oricum felicitari pt bufleiul scumpic! Cum mai dormiti noaptea?

Kytanutz, am uitat sa va felicit si pe voi pt aniversare! La multi ani fericiti impreuna!

Mirabela si Norma, voi sunteti modelul meu de urmat vizavi de alimentatie, mi se pare ca aveti niste principii f sanatoase! Intr-adevar, e f greu sa mananci 100% sanatos, dar e important sa faci unele alegeri sanatoase si care sunt la indemana, nu sa-ti zici ca oricum toate chestiile au e-uri, asa ca poti sa bagi orice prostie in gura (mentalitate pe care o tot intalnesc).

Ca tot s-a discutat in urma, eram praf cu alimentatia inainte de a ramane insarcinata. Ieseam des in oras dupa serviciu si mancam de la mc... deci de vreo 3,4 ori pe sapt. La birou imi incalzeam mancarea (cumparata evident si nesanatoasa) in cutie de plastic la cuptorul cu microunde. Iar dimineata mancam mezel cu cate ceva, dar mezelul nu lipsea [batcap] Si dulciuri nu mai zic... Plus ca la masa d epranz trebuia sa mananc carne, ca altfel parca nu ma saturam. Si in fiecare zi, pe la 3, 4 dupa-amiaza ma lua asa un somn la birou, de nu mai puteam sa ma concentrez deloc.

Cand am ramas insarcinata am facut multe schimbari. Multe au venit naturale. Ca si cum organismul meu stia ce sa ceara. La pranz, carnea era optionala, dar era musai sa consum legume. Dimineata, dupa-amiaza consumam fructe (eu care inainte mancam fructe accidental vara, in rest chiar nu le duceam lipsa). Si dupa primul trimestru de sarcina eram super fresh, nu mai aveam stari de oboseala la birou, sotul a remarcat si el ca eram mai energica decat inainte. Mi-am pastrat principiile si dupa ce am nascut, daca am alaptat... Ba chiar am renuntat la orice ciocolata... daca mi se face f pofta, mananc cu placere alba... in rest, de dulce consum biscuiti simpli. Cred ca  mai dureaza pana ma voi mobiliza sa fac dulce in casa  [:D]  Oricum, acum cred ca-i un stil de viata, nu mai e totul motivat de alaptat, e mai degraba motivat de faptul ca vreau ca Matei sa aibe si el acest stil si exemplul personal e vital. Am participat recent la niste cursuri de nutritie in care s-a vorbit despre cancer si cat de mult conteaza alimentatia in prevenirea lui si chiar m-am lecuit de mc, prajeli si dulciuri en gros.




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Top 10 lucruri inutile de la prima sarcina

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:24

  • Prima morfologie

    MamaRadului
    - Ieri, 23:19

  • Album de sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:21

  • MărÈ›iÈ™or

    Ioanachea
    - Ieri, 21:14

  • Raceala...

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 19:51

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -