Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 4 voturi

Clubul "babelor" FIV-oase 80

fiv

281 raspunsuri la acest subiect

#271
elbereth

elbereth

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 719 mesaje

Postat 31 mai 2013 - 01:36

Ma bag si eu in discutie ca musca in lapte [soricel]  - nu sunt o "babuta" in ale FIV-ului, dar pot povesti cate ceva din experientele mele. Nu vreau decat sa subliniez ceea ce s-a mai spus deja: fiecare organism este unic si reactioneaza altfel la aceiasi stimuli si in situatii similare.

 

Despre Femibion si tiroidita autoimuna: si eu ma "bucur" de o tiroidita pe fond autoimun cu hipotiroidism subclinic in combinatie cu un MTHFR homozigot. Iau Femibion cu iod de mai bine de 2 ani (cu mici intreruperi). Totusi, cu 50mg Euthyrox imi mentin TSH-ul la 1,1-1,6 de aproape 1 an si jumatate. Asadar, la mine iodul din Femibion nu a avut niciun efect, iar endocrinologul mi-a spus ca doza continuta in acest medicament e destul de mica pentru a determina fluctuatii semnificative ale TSH-ului (care oricum se secreta in mod fluctuant - difera nu numai de la o zi la alta, dar chiar pe parcursul aceleiasi zile, tiroida fiind mai activa seara). 

 

P.S.  Anticorpii anti-tiroidieni pot fi mentinuti la un nivel rezonabil (sau chiar pot intra in remisie) prin aport de Seleniu (Seleniu-metionina mai exact).

 

Despre Prednison: Am luat la FIV de la inceputul stimularii pana la test. In perioada respectiva nu am avut niciun fel de reactie negativa - retentie de apa, luare in greutate. Dupa ce l-am intrerupt (NU brusc), am avut sistemul imunitar dat peste cap: o alergie (niste bubite mici rosii pe picioare) care mi-a trecut abia dupa o luna si jumatate (si care uneori revine, fara nicio explicatie), plus o accentuare a fondului alergic pe care il aveam deja. Plus 6-7kg in lunile imediat urmatoare (dar n-as pune asta neaparat pe seama Prednisonului, caci tratamentul de stimulare in sine poate avea efecte asupra greutatii corporale).

 

Ideea e ca atunci cand exista un dezechilibru al sistemului imunitar (tiroidita autoimuna+fond alergic in cazul meu) e foarte usor sa debalansezi si mai mult organismul din punct de vedere imunologic - faci bine pe o parte si te trezesti cu surprize in alta parte [batcap] .



#272
AndrewD

AndrewD

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 679 mesaje

Postat 31 mai 2013 - 02:05

amaliaro:

 

Warning: iar a iesit mesajul lung si cine n-are chef de teorii poate mai bine sare peste acest mesaj.

 

Referitor la intrebarea ta, da , sotia mea Intotdeauna si-a dorit copii, o afecteaza fiecare esec, rau de tot, dar la fel ca si sistemul ei imunitar e genul care-si ataca propriul interes si apoi da vina pe altii pentru consecinte.

 

 

Cred ca vede lucrurile altfel, le simte altfel si adevarul e ca relaxarea psihica e cruciala intr-o problema de infertilitate.

 

Pacat ca la ea ignorarea este necesara pentru o aparenta relaxare.

 

E o fiinta care simte la un nivel pe care abia reusesc sa-l sesizez. Are o legatura atat de puternica cu mama ei incat simte imediat cand urmeaza sa primeasca un telefon de la ea si mama ei simte la fel.

 

Cand moare cate o ruda se trezeste din somn si-mi spune ca a vizitat-o decedatul sau alte rude decedate mai de mult care au venit sa-si conduca ruda pe lumea cealalta. Apoi primim telefonul si aflam vestea. Ce-i drept in multe cazuri vestea nu era tocmai neasteptata dar precizia cu care viseaza chiar e uluitoare. Adica te astepti sa moara doar ca nu stii cu precizie cand. Ea viseaza in noaptea mortii sau cu o zi inainte.

 

Evident mai da si rateuri...nu e ceva precis ca la ceasurile elvetiene.

 

Eu sunt cu documentarea, logica si rationamentele. Ea e cu simturile si intuitiile.

 

Daca-ti spun ca ea a simtit prima ca trebuie sa faca analizele de trombofilie si ea a fost prima care a sesizat ca e posibil sa aiba probleme cu tiroida...eu am facut legatura tiroiditei cu infertilitatea dupa documetarea de pe acest forum.

 

Cred ca intr-un fel ne completam, departe de a fi armoniosi sau perfecti.

 

Inca de la prima ecografie s-a speriat si a plans cand a aflat ca nu e prins copilul bine. A simtit...dar si eu si colegii, toti dornici sa venim cu vorbe de incurajare (optimismul prostesc al ignorantilor) am reusit s-o linistim.

 

M-am intins mai mult cu explicatia fiindca nu esti prima persoana care are impresia ca n-o intereseaza pe sotia mea sa aiba copii. Au mai intrebat-o si altii care nu cunosc mai multe despre ea.

 

 

 

Tocmai povesteam ieri de o fata care a incercat 5 ani si a reusit in prima luna in care nici macar n-a incercat...de fapt s-a ferit. Nu e singurul caz de la ea de la serviciu.

 

Acum are un coleg nou care s-a chinuit ani intregi cu dosare groase pe la medici. Au reusit dupa un concediu in Turcia urmat de o saptamana la Baile Telega de langa Campina. Acu' s-a prins si al doilea.

 

Si mai stie sotia mea de una care efectiv si-a luat concediu fara plata cateva luni ca sa rezolve problema. Culmea...a reusit.

 

Si cehii par sa aiba rezultate mai bune ca altii si ei ofera pachete de relaxare si excursii ca parte a strategiei FIV.

 

Chiar vorbea cu o colega ieri ca toate fetele muncitoare din serviciul lor nu reusesc sa aiba copii. Si sunt vreo patru. Celelalte, adica tutele si unele sefe reusesc sa aiba copii. Faptul ca fetele muncitoare au responsabilitati si sunt incarcate tot timpul cu lucrari grele, faptul ca sunt incalecate tot timpul si se consuma psihic ca sa iasa treaba bine se pare ca are niste costuri neasteptate. Celelalte sunt mai distante, mai deconectate de responsabilitatea muncii si toarna copii unul dupa altul.

 

Se pare ca unele fete "fura" efectiv linistea si energia celorlalte, pasandu-le sarcini de serviciu si incalecandu-le in permanenta avand grija sa le mai si jigneasca si sa mai si tipe la ele mentinand pe cat posibil o atmosfera tensionata.

 

Unele-si descarca/varsa nervii prin generarea de scandal si tensiuni (asa se relaxeaza ele) iar celelalte trebuie sa inghita (se incarca emotional negativ, le strica ziua). Cu cat sunt reprosurile mai stupide si incorecte cu atat creste frustrarea si nemultumirea in fetele care sunt certate.

 

In teorie se numesc atacuri energetice si cred ca ati vazut ca mai de mult si Basescu umbla cu un specialist d'asta dupa el ca sa-l fereasca de atacuri d'astea sau chiar altele mai rele.

 

Ma opresc ca intru in alte teorii care tin de transferurile energetice dintre oameni si acolo sunt multe volume, seturi intregi de carti pe capitole si subcapitole. Prin energie in acest context ma refer mai mult la stari de spirit: bucurie, intristare, emotii, tensiuni, relaxare, incordare, iubire, ura, etc si la felul in care isi schimba starile de spirit oamenii atunci cand interactioneaza unii cu altii si chiar si cu natura.

 

Relaxarea e o sabie cu doua taisuri: la unii merge iar pe altii ii face sa piarda timpul mai ales daca fac o confuzie intre a fi relaxat si a fi ignorant. Noi ne-am "relaxat" 1,5 ani ca apoi sa descoperim ca era o sinechie uterina.

 

Nu cred ca ignorarea problemei e strict necesara pentru atingerea relaxarii. 

 

Noapte buna si tie.


Editat de AndrewD, 31 mai 2013 - 02:56 .


#273
raisa2012

raisa2012

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 77 mesaje

Postat 31 mai 2013 - 08:25

Andrew, am citit si eu mesajele tale si prima mea impresie a fost ca esti cam chisat. Parerea mea s-a schimbat acum , cind am citit ultimul mesaj. Ma bucur ca exista un barbat care isi sprijina sotia si incearca sa lucreze cu ea in echipa pentru a-si vedea visul implinit. In cele mai multe cazuri, barbatii nu se implica in aceasta problema si lasa tot pe umerii femeii.

 Rodica, imi pare tare rau pentru tine. Stiu ce simti ,din proprie experienta. Ridica-te, scutura-te, respira adinc si mergi inainte cu speranta. Asa fac si eu si noi toate de aici.

 Pupici la toate fetele !



#274
raisa2012

raisa2012

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 77 mesaje

Postat 31 mai 2013 - 08:26

Andrew, am citit si eu mesajele tale si prima mea impresie a fost ca esti cam chisat. Parerea mea s-a schimbat acum , cind am citit ultimul mesaj. Ma bucur ca exista un barbat care isi sprijina sotia si incearca sa lucreze cu ea in echipa pentru a-si vedea visul implinit. In cele mai multe cazuri, barbatii nu se implica in aceasta problema si lasa tot pe umerii femeii.

 Rodica, imi pare tare rau pentru tine. Stiu ce simti ,din proprie experienta. Ridica-te, scutura-te, respira adinc si mergi inainte cu speranta. Asa fac si eu si noi toate de aici.

 Pupici la toate fetele !



#275
amaliaro

amaliaro

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.335 mesaje

Postat 31 mai 2013 - 10:16

Andew  [grup] cu drag pe amandoi si sa va doresc din suflet sa reusiti cat mai repede sa va indepliniti visul



#276
Sandy2707

Sandy2707

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.401 mesaje

Postat 31 mai 2013 - 10:50

Salut babute [hia] ,

 

Am citit si m-am intrebat daca are sens sa scriu?

Apoi m-am gandit ca n-as fi eu daca nu as face-o chiar daca poate vorbesc in vant, dar atunci cand stiu ceva constiinta mi-e impacata daca o spun, si poate tot ajut pe cineva cu asta [:)] .

Astfel ref bipsie de endometru:

1. se face intre zilelele 7-10 de CM pt a fi sigur ca nu afectezi o posibila sarcina; DAR biopsia din aceste zile este putin relevanta pentru sansele de implantare; este mai relevanta pentru celule canceroase, hiperplazii, etc

2. Pentru a evalua corect sansele de implantare biopsia de endometreu se face in perioada varfului progesteronic(la majoritatea femeilor in ziua 21 a CM adica la 7 zile DPO-eu de exemplu am aflat ca o am la 5 zile DPO); dar perioada este de regula ziua 17-23; atunci poti afla cu acuratete mai mare sansele de implantare, gradul de inflamatie, NK-urile, citokinele etc de la fata locului, etc Tot astfel afli daca exista sau nu insuficienta luteala

 

Da biopsia de endometru se poate face si fara histeroscopie!

 

Gaby [flo2] [flo2] eu stiu ca  fost o intrebare ref la calitatea ovocitelro si prednison dar acum am inteles ca voiai sa stii mai multe.

 

Eu pot doar sa iti descriu experienta mea si anume:

 

Am luat prednisolon/prednison/Medrol la toate FIV-urile dar nu la toate am avut aceeasi reactie si anume:

FIV 1- prednisolon 5mgdin ziua 1 de stimulare+900mgutro+Fraxiparien0,3(ultimile 2 dupa punctie repectiv ET)-m-am umflat si am luat 3 kg fata de momenetul inceputului; l-am intrerupt brusc; am reusit sa dau jos 6kg pe parcursul a 1 an

FIV2-prednisolon 5mg/zi din ziua 1 de stimulare; in ziua 10 de stimulare mi-au incercat cresterea dozei la 10mg si m-am umflat teribil in 12 ore; astfel mi-au redus-o inapoi la 5mg; am daugat dupa punctie 800utro si 0,4 Clexane+1 Aspenter/zi si nu m-am mai umflat; am intrerupe prednisolonul progresiv, la fel si Utro, si Clexane si aspenter si nu m-am umflat si nu am luat in greutate dupa oprirea sarcinii;

FIV 3-prednisolon 7.5mg din ziua punctiei, Clexane 0,4, Aspenter 1/zi, Utrogestan 800; sarcina; dupa SOE am intrerupt progresiv si m-am umflat; e adevarat insa ca luasem Dypherelinele, cu alte cuvinte eram in menopauza la intreruperea sarcinii; am stat umflata vreo 3-4 luni dupa

FET- pe ciclul natural adica nehormonata in prealabil: Medrol 16 si ulterior dupa ET 20mg/zi Utrogestan 800/zi, Duphaston 1/zi; NoSpa 2x40mg/zi, Clexane 0,4, Aspenter1/zi; fara sarcina, dar m-am umfalt din nou, si nu pot spune ca m-am dezumflat inca; am intrerupt treptat toata medicatia.

 

Nu stiu daca te ajuta cu ceva pt ca precum vezi eu am reactionat diferit, dar recunosc ca m-as umfla bucuroasa si sa pot duce o sarcina pana la capat! [:)]

Cred ca si progesteronul are rolul lui mare in faptul ca ne umflam dar si toate medicamentele inclusiv cele de la stimulari pentru ca toate au un grad de afectare a rinichilor/ficatului; dar astea sunt riscuri asumate! Nu-i asa? [:)]

 

Elly m-am mai gandit la tine si umflaturile tale s-ar putea datora si faptului ca esti in a doua etapa a CM/sau premenstrual tot datorita progesteronului

 

Si daca s-a nascut puiul mic ii dorim o viata frumoasa si fara griji in lumea noua pe care o intalneste de acum [flo2] [flo2]

 

Samira vacanta surpiza placuta! [flo2] [flo2]


Editat de Sandy2707, 31 mai 2013 - 10:52 .


#277
cristinaddr

cristinaddr

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 254 mesaje

Postat 31 mai 2013 - 10:51

Felicitari Aristica!!!!!

 

Ma bucur tare pentru tine. Iti doresc o nastere usoara si un baietel la fel de minunat sufleteste ca tine.


Editat de cristinaddr, 31 mai 2013 - 10:52 .


#278
AndrewD

AndrewD

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 679 mesaje

Postat 31 mai 2013 - 10:57

raisa2012: Nu esti nici pe departe singura care are o prima impresie ca aia. M-am obisnuit/resemnat cu astfel de pareri. Ba chiar am observat ca unii raman doar la prima impresie...naspa pentru mine. Nu toti insa...unii aprofundeaza mai mult si dupa o vreme imi spun exact ce-ai spus si tu. Pot fi judecat oricum, dar cred ca e clar ca nu sunt tipic pentru masculi.

D'asta si spun ca sotia mea e inteligenta peste medie...e nevoie de aptitudini naturale crescute ca cineva sa se inteleaga cu mine. Am un mod de gandire alambicat si multi dau reject imediat pentru ca nu-i intereseaza sau nu-mi pot urmari rationamentele. Mai sunt si lungi...

 

Sandy2707: Sotia mea a facut stimulare cu menopur 75 si 150 doar pentru IA, urmat de duphaston parca si un pregnyl 5000 la ovulatie si tot s-a umflat un pic cu vreo 4-5 kg. Acu' dupa 2 saptamani a pierdut aproape 3 kg din cele acumulate recent.

 

A mai incercat o data pregnyl+Duphaston si s-a umflat si atunci dar ceva mai putin si le-a dat jos destul de repede.

 

Deci nici urma de prednison sau intralipid si tot au aparut nasoale la o stimulare usurica.

 

Dr.Ispasoiu, referitor la efectele adverse spunea ca nu conteaza doza de stimulare, daca e sa apara efectele naspa apar cam la fel de repede si la doze mici si la doze mari. (asta am inteles eu cel putin din ce-a zis in contextul discutiei despre umflare)

Evident reactia difera de la un organism la altul si chiar de la o perioada la alta asa cum a punctat Sandy2707.

 

 

 

In legatura cu fata care a ramas gravida zilele trecute desi e certata cu sotul si s-au ferit pentru prima oara sa incerce in 5 ani. Mi se pare comica reactia lui cand i-a spus sotia (el e fotbalist, toata averea e a ei, el e mai tanar ca ea si e badaran, din ce zic cei care-l cunosc):

 

L-a sunat sotia, i-a spus....apoi pauza lunga...l-a lasat fara cuvinte. Au inchis telefonul, iar dupa cateva minute suna el din nou si-o intreaba acru:

 - de unde stii ?

 - beta HCG 145.000.

 

Pauza, zdrang telefonul.

 

Inca vreo cateva minute, suna iar cu voce acra:

 

- Eu am ceva de spus in privinta acestui copil ?

- Nu, nu ai , il pastrez oricum.

  Zdrang telefonul.

 

Dupa inca vreo cateva minute de gandire, suna din nou baiatul si cu o voce mieroasa:

 

- Iubitel...sa-ti aduc ceva, un acid folic sau vreun tampon ?

 

Asta barbat adevarat !


Editat de AndrewD, 31 mai 2013 - 11:16 .


#279
Sandy2707

Sandy2707

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.401 mesaje

Postat 31 mai 2013 - 11:29

Da Andrew e corect ce spui si Pregnylul poate sa "umfle" pentru ca stimuleaza Lh si ovulatia si automat secretia de prgesteron asa ca ne putem umfla si fara prednison;

eu am avut Pregnyl in 3 situatii si doar in 2 m-am "umflat"

Cred ca pana la urma e un cumul al reactiilor adverse a tot ce luam!

 

Ah si era sa uit apropo de ce a spus Elberth si eu am facut dupa FIv 2 si FET reactii alergice cam la o saptamana de la intreruperea medicatiei.

Nu jur ca e legat de Prednison dar nici nu exclud, pt ca in mod normal prednisonul are efect antialergic.

Si are ceva logica pt ca la intrerupere nici organismul nu produce cortizol si nici din medicatie nu mai avem; astfel suntem descoperite in calea alergiilor, iar daca avem un teren cu o hiperimunitate (auto sau nu) putem avea surprize de genul.

 

Ma intreb daca acupunctura/presopunctura ar putea sa ne ajute in problemele astea de hiper(auto) imunitate?


Editat de Sandy2707, 31 mai 2013 - 11:30 .


#280
Sandy2707

Sandy2707

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.401 mesaje

Postat 31 mai 2013 - 11:32

Doamne ce capitol lung cu mesaje lungi ma intreb daca il mai schimba careva? [:)] [flo2]





Etichetat si cu fiv

Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -