Sari la conținut

Sari la conținut


* - - - - 1 voturi

Piersicute de iulie august ( 38 )


348 raspunsuri la acest subiect

#11
r_ocsy

r_ocsy

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.831 mesaje

Postat 13 mai 2013 - 13:16

despre ce tricouri vorbiti ?



#12
ali24

ali24

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.828 mesaje

Postat 13 mai 2013 - 13:44

Rocsy...hai ca esti tare daca mai ai 2kg sa ajungi la greutatea dorita...eu am vreo 20(((dar m as multumi si cu 10.intradevar am mai slabit putin de cand sunt aici dar nu stiu cum.ma mir ca nu m am ingrasat fiindca mananc si mult si prost.probabil ma ajutat alaptatul aproape non stop ...si plimbatul...(cat m am plimbat de cand sunt aici nu m am plimbat in viata mea)-dar mi e foarte ciuda pe mine ca daca ma abtineam macar putin de la mancare slabeam usor cateva kg(((

#13
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.938 mesaje

Postat 13 mai 2013 - 15:15

Buna fetelor,

 

Rocsy, multumim ca te-ai indurat ca altfel ramaneam la capitolul 37 pana la “Scutece”.

S-a facut iar frig aici ufff.

 

Baiatul meu se tine scai de mine, patiti si voi asa? Se taraie dupa mine si cum ma prinde se ridica cu sprijin de picioarele mele de nu pot sa ma mai misc. Cel putin azi dimineata nu era chip sa-l las nicaieri sa ma duc si eu la baie... Asa ca l-am lasat pe jos si am lasat usa la baie deschisa si asta a fost. Patruleaza peste tot si face numai nazbatii. Recent a descoperit cum se deruleaza hartia igienica deci desfiintam suportul si stam cu ruloul in mana..

.

Weekendul asta am avut 2 premiere : am mancat primele cirese (a gustat si Eric si i-au placut) si i-am luat olita. Deocamdata succes zero cu olita. Cele care au experienta deja: ii puneti mai intai imbracati (sau macar cu pampers) pe olita, sa se obisnuiasca, sau cum? Eu l-am pus azi dimi dezbracat si n-a stat o secunda. Ieri cand am adus-o l-am pus imbracat si a stat cam jumate de minut. E cam inalta si el nu prea e capabil sa se ridice, se prabuseste in 4 labute. Distractie, ce mai.

 

Ali, si eu alaptez « intensiv », nu tin nici o dieta si am slabit 15kg de cand am nascut, sunt la 6 kile sub greutatea dinainte. Nu e f relevant pt ca greutatea mea de pornire era mare. Dar ce ma enerveaza si trebuie sa fac ceva, nu se cunoaste ca am date aceste kg jos, am buuurta si vad sunci peste tot. Clar treb uie sa fac niste exercitii de tonifiere dar nu am curaj inca din cauza alaptatului. Oricum, la 1 an mi-am propus sa inchid « laptaria » si vedem atunci.

 

Antonia, ai dreptate, tre sa mai scriem meniuri. La noi e cam monoton de asta n-am mai scris dar am multe idei... Si eu am impresia ca al meu nu se mai satura cu ce-i dau, deja la gradi papa la pranz 2 feluri, ce-i dau eu si papa de acolo (de ex : supa si orez), pe cand acasa doar un fel. Ii voi inlocui si pieptul de pui care e cam inecacios, cu pulpa. Pt seara in afara de eterna branza de vaci cu fructe, vreau sa-i fac gris cu lapte si fructe, paste cu lapte, branza de vaci cu smantana si mamaliguta. De la orez cu lapte mi s-a constipat si nu-i mai dau. Demult vreau sa fac budincute de legume la cuptor (retetele Mariei) dar nu apuc. Ce le mai dati ca gustari intre mese? Eric a papat ieri  vreo 4 biscuiti de orez, cozonac inmuiat in lapte si pepene rosu/cirese.

 

Ali, branza de vaci cea mai fina si dulce de aici, care se gaseste sigur si in Germania, ca stiu de ea de la Dana (Daconst), o mai tineti minte?, se numeste quark sau fromage frais. Este ff buna.

 

Lorena, va fi bine in vacanta, o sa vezi, eu cred ca Onuta te va surprinde (placut). Ce prostii ai facut?

 

Si noi vom  merge in august in Mexic si nici nu concep ca nu va fi bine, de fapt mergem mai ales de dragul lui, sa se bucure si « fizicul » lui de soare, apa calda a marii, aerosoli etc.

 

Vera, felicitari lui Mattia pt taierea motului. Noi o vom face in absenta nasilor care pleaca in alta provincie, cautam alti nasi « de suflet ». Spor la treaba!

 

Hai ca v-am scris un roman. Pupici si o dupa amiaza placuta!



#14
muraturica

muraturica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 977 mesaje

Postat 13 mai 2013 - 15:41

Vera, am uitat. Felicitari pt mot. E primul din grupul de piersicute.  [flo2]

Aurora a mancat azi de dimineata mar cu banana in care am amestecat si niste suc de mandarina si la amiaza mazare cu pui. Am pus in mazare si putin morcov, patrunjel si usturoi. Apoi cand am bagat la blender am pus si putin bulion de casa. A iesit cam ca mancarea de mazare pt noi, doar ca piure. Dupa masa avem in program iaurt. E topita dupa iaurt, ar manca o tona. La amiaz felul preferat e piure de cartof cu pui/ficatel/ou lungit cu mult iaurt. Nu are timp sa respire intre lingurite, asa bine il papa. Adora si pui cu avocado si iaurt. Restul meselor de amiaza sunt cam cah. Eu ii dau in foarte multe zile iaurt la ultima masa. Are tendinta de cosntipare si cu asta rezolvam problema. Daca ii dau orez cu lapte sau branzica cu ceva, a doua zi e cam trist. Oricum, branzica nu ii place deloc. Rar o mai prostesc cand amestec putin putin in cereale. 



#15
ali24

ali24

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.828 mesaje

Postat 13 mai 2013 - 16:28

Fleur am si Ras cand am citit cum se tine Eric de/dupa tine...exact asa se tine si Denis.ma urmareste in toata casa si cand ma prinde se agata de picioarele mele pana il iau in brate.si mai nou cand il pun jos incepe sa planga nervos...la fel se enerveaza si daca ii iau ceva din mana si plange cu lacrimi de crocodil... kg la fel am si EU mai putine decat cand am ramas gravida dar arat mai rau(((((( Da mi o mai amintesc pe Dana))chiar ma gandesc des oare ce o mai face .la fel si Diana ,biribu...pacat ca nu mai intra macar sa scrie ca sunt bine. chiar acum m am intors de la lidl si am mai studiat branzeturile...(dar aici e unul mic si nu au asa multe produse).m am uitat la quarc dar avea 0,2grasime...si m am gandit ca e putin.o sa caut si din cealalta de care ziceai.pupici Muraturica si restul la mazare se piseaza bine si coaja?chiar am luat sa ii fac si eu

#16
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.938 mesaje

Postat 13 mai 2013 - 16:39

Ali, quark si fromage frais sunt acelasi lucru. Aici e de 6%. Vezi ca se mai gaseste acelasi sortiment si special pt copii, cu fructe, in cutiute din alea ca de iaurtel. Seamana f bine cu iaurtul (si ca si consistenta) dar e branzica. O cutiuta din aia scrie ca e echivalenta cu 150g lapte integral. Al meu papa cate 2 pe zi.



#17
muraturica

muraturica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 977 mesaje

Postat 13 mai 2013 - 17:58

Da, Ali, se paseaza bine. Eu mazarea o bag la blender. Adica, in general mancarurile cu carnita le bag la blender ca altfel raman fibrele de la carne si nu poate manca. Dezavantajul e ca blenderul (cel putin al meu) are nevoie de o cantitate semnificativa de lichid ca sa invarta. Daca nu se blocheaza, merge cumva in gol. Rezultatul e ca toate mancaricile cu carne sunt de consistenta supei crema, poate doar putin mai groase. Mi-e frica sa nu se dezvete de alte texturi, dar nu prea stiu cum sa fac cu carnea.



#18
ali24

ali24

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.828 mesaje

Postat 13 mai 2013 - 19:44

Muraturica,fleur mersi de raspunsuri. Voi cum faceti in general sosurile si ciorba cu smantana?bagati si faina?EU nu stiu altfel .dar ma gandesc oare e ok daca ii dau si Lui asa?si ciuperci,vinete se pot da deja? Fleur mi ai facut o pofta cu ciresele tale...))) sunt preferatele mele.pot manca un pom intreg)))

#19
muraturica

muraturica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 977 mesaje

Postat 13 mai 2013 - 20:01

Ali, ciuperci si vinete eu stiu ca nu au voie pana pe la 2-3 ani pt ca se digera greu.

Eu de obicei nu prea pun faina la gatit, nici pt noi. Ciorbele le dreg cu smantana si galbenus de ou cand sunt gata si am stins focul. Asta pt noi, pt Aurora pun doar smantana cand e gata ciorbita. Adica e inca fierbinte, dar nu mai clocoteste. Galbenusul il adaug fiert pt ea ca sa fiu sigura ca s-a gatit bine. Sosuri cu smantana nu prea fac, deci aici nu stiu ce sa zic. 

In schimb eu am o nedumerire cu spanacul. Pt noi il fac cu faina si lapte. Adica fac un fel de rantas cu faina, adaug lapte, mestec pana se ingroasa si pun spanacul. Pt ea nu stiu cum sa fac pt ca nu am gatit niciodata spanac altfel. 

Ma distrez in sinea mea ca ma antrenez in discutii despre gatit ca nu sunt cine stie ce mare gospodina. Nu fac feluri complicate, gatesc putin si de obicei chestiile mai migaloase le face sotul. Deci nu luati de bun chiar tot ce zic. [:)]



#20
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.938 mesaje

Postat 13 mai 2013 - 20:01

Ali, eu nu fac "sos cu smantana" propriu zis, adaug pur si simplu smantana in mancare la sfarsit. De ex. in spanac. La ciorba tot asa, torn smantana la sfarsitul prepararii (dupa ce pun bors si inainte de verdeata). Daca te referi la sos tip "rantas", cu faina si ceapa prajita nu stiu daca-i ok, nici noua adultilor nu ne prieste, darmite bebeilor.

Vinete si ciuperci nu I-am dat inca, dar nu ca ar fi restrictii, nu am gatit eu.

 

De la varsta lor (10+ luni) am citit ca e ok sa le pregatim legumele mai gustos, de ex. cu putina ceapa sau praz inabusite intr-o lingurita de unt, cu lapte sau smantana sau un pic de cascaval dulce in compozitie, cu verdeturi, usturoi, etc.

 

Reteta de mazare postata de Muraturica mi se pare f buna, voi face si eu, sa vad ce mazare folosesc, ca aici nu se gaseste proaspata, doar congelata si in conserva (si aia are sare multa).

Muraturica, as incerca sa-i dau carne mai putin fibroasa: pulpa de pui, peste, Astea se zdrobesc bine cu furculita. Si eu am aceeasi probl. cu blenderul, nu "merge" fara lichid, nici nu mai fac in el ca are si cana f mare si e incomod. Folosesc un robotel mic de bucat. sau furculita.




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Eco

    Anamaria1706
    - Astăzi, 16:12

  • Usor usor..

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 15:42

  • 28 de saptamani

    kiki_2024
    - Astăzi, 15:27

  • Control lunar

    Vasilescu Georgeta
    - Astăzi, 12:38

  • Agitatie pe final

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 12:03

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -