despre ce tricouri vorbiti ?
Piersicute de iulie august ( 38 )
#11
Postat 13 mai 2013 - 13:16
#12
Postat 13 mai 2013 - 13:44
#13
Postat 13 mai 2013 - 15:15
Buna fetelor,
Rocsy, multumim ca te-ai indurat ca altfel ramaneam la capitolul 37 pana la “Scutece”.
S-a facut iar frig aici ufff.
Baiatul meu se tine scai de mine, patiti si voi asa? Se taraie dupa mine si cum ma prinde se ridica cu sprijin de picioarele mele de nu pot sa ma mai misc. Cel putin azi dimineata nu era chip sa-l las nicaieri sa ma duc si eu la baie... Asa ca l-am lasat pe jos si am lasat usa la baie deschisa si asta a fost. Patruleaza peste tot si face numai nazbatii. Recent a descoperit cum se deruleaza hartia igienica deci desfiintam suportul si stam cu ruloul in mana..
.
Weekendul asta am avut 2 premiere : am mancat primele cirese (a gustat si Eric si i-au placut) si i-am luat olita. Deocamdata succes zero cu olita. Cele care au experienta deja: ii puneti mai intai imbracati (sau macar cu pampers) pe olita, sa se obisnuiasca, sau cum? Eu l-am pus azi dimi dezbracat si n-a stat o secunda. Ieri cand am adus-o l-am pus imbracat si a stat cam jumate de minut. E cam inalta si el nu prea e capabil sa se ridice, se prabuseste in 4 labute. Distractie, ce mai.
Ali, si eu alaptez « intensiv », nu tin nici o dieta si am slabit 15kg de cand am nascut, sunt la 6 kile sub greutatea dinainte. Nu e f relevant pt ca greutatea mea de pornire era mare. Dar ce ma enerveaza si trebuie sa fac ceva, nu se cunoaste ca am date aceste kg jos, am buuurta si vad sunci peste tot. Clar treb uie sa fac niste exercitii de tonifiere dar nu am curaj inca din cauza alaptatului. Oricum, la 1 an mi-am propus sa inchid « laptaria » si vedem atunci.
Antonia, ai dreptate, tre sa mai scriem meniuri. La noi e cam monoton de asta n-am mai scris dar am multe idei... Si eu am impresia ca al meu nu se mai satura cu ce-i dau, deja la gradi papa la pranz 2 feluri, ce-i dau eu si papa de acolo (de ex : supa si orez), pe cand acasa doar un fel. Ii voi inlocui si pieptul de pui care e cam inecacios, cu pulpa. Pt seara in afara de eterna branza de vaci cu fructe, vreau sa-i fac gris cu lapte si fructe, paste cu lapte, branza de vaci cu smantana si mamaliguta. De la orez cu lapte mi s-a constipat si nu-i mai dau. Demult vreau sa fac budincute de legume la cuptor (retetele Mariei) dar nu apuc. Ce le mai dati ca gustari intre mese? Eric a papat ieri vreo 4 biscuiti de orez, cozonac inmuiat in lapte si pepene rosu/cirese.
Ali, branza de vaci cea mai fina si dulce de aici, care se gaseste sigur si in Germania, ca stiu de ea de la Dana (Daconst), o mai tineti minte?, se numeste quark sau fromage frais. Este ff buna.
Lorena, va fi bine in vacanta, o sa vezi, eu cred ca Onuta te va surprinde (placut). Ce prostii ai facut?
Si noi vom merge in august in Mexic si nici nu concep ca nu va fi bine, de fapt mergem mai ales de dragul lui, sa se bucure si « fizicul » lui de soare, apa calda a marii, aerosoli etc.
Vera, felicitari lui Mattia pt taierea motului. Noi o vom face in absenta nasilor care pleaca in alta provincie, cautam alti nasi « de suflet ». Spor la treaba!
Hai ca v-am scris un roman. Pupici si o dupa amiaza placuta!
#14
Postat 13 mai 2013 - 15:41
Vera, am uitat. Felicitari pt mot. E primul din grupul de piersicute.
Aurora a mancat azi de dimineata mar cu banana in care am amestecat si niste suc de mandarina si la amiaza mazare cu pui. Am pus in mazare si putin morcov, patrunjel si usturoi. Apoi cand am bagat la blender am pus si putin bulion de casa. A iesit cam ca mancarea de mazare pt noi, doar ca piure. Dupa masa avem in program iaurt. E topita dupa iaurt, ar manca o tona. La amiaz felul preferat e piure de cartof cu pui/ficatel/ou lungit cu mult iaurt. Nu are timp sa respire intre lingurite, asa bine il papa. Adora si pui cu avocado si iaurt. Restul meselor de amiaza sunt cam cah. Eu ii dau in foarte multe zile iaurt la ultima masa. Are tendinta de cosntipare si cu asta rezolvam problema. Daca ii dau orez cu lapte sau branzica cu ceva, a doua zi e cam trist. Oricum, branzica nu ii place deloc. Rar o mai prostesc cand amestec putin putin in cereale.
#15
Postat 13 mai 2013 - 16:28
#16
Postat 13 mai 2013 - 16:39
Ali, quark si fromage frais sunt acelasi lucru. Aici e de 6%. Vezi ca se mai gaseste acelasi sortiment si special pt copii, cu fructe, in cutiute din alea ca de iaurtel. Seamana f bine cu iaurtul (si ca si consistenta) dar e branzica. O cutiuta din aia scrie ca e echivalenta cu 150g lapte integral. Al meu papa cate 2 pe zi.
#17
Postat 13 mai 2013 - 17:58
Da, Ali, se paseaza bine. Eu mazarea o bag la blender. Adica, in general mancarurile cu carnita le bag la blender ca altfel raman fibrele de la carne si nu poate manca. Dezavantajul e ca blenderul (cel putin al meu) are nevoie de o cantitate semnificativa de lichid ca sa invarta. Daca nu se blocheaza, merge cumva in gol. Rezultatul e ca toate mancaricile cu carne sunt de consistenta supei crema, poate doar putin mai groase. Mi-e frica sa nu se dezvete de alte texturi, dar nu prea stiu cum sa fac cu carnea.
#18
Postat 13 mai 2013 - 19:44
#19
Postat 13 mai 2013 - 20:01
Ali, ciuperci si vinete eu stiu ca nu au voie pana pe la 2-3 ani pt ca se digera greu.
Eu de obicei nu prea pun faina la gatit, nici pt noi. Ciorbele le dreg cu smantana si galbenus de ou cand sunt gata si am stins focul. Asta pt noi, pt Aurora pun doar smantana cand e gata ciorbita. Adica e inca fierbinte, dar nu mai clocoteste. Galbenusul il adaug fiert pt ea ca sa fiu sigura ca s-a gatit bine. Sosuri cu smantana nu prea fac, deci aici nu stiu ce sa zic.
In schimb eu am o nedumerire cu spanacul. Pt noi il fac cu faina si lapte. Adica fac un fel de rantas cu faina, adaug lapte, mestec pana se ingroasa si pun spanacul. Pt ea nu stiu cum sa fac pt ca nu am gatit niciodata spanac altfel.
Ma distrez in sinea mea ca ma antrenez in discutii despre gatit ca nu sunt cine stie ce mare gospodina. Nu fac feluri complicate, gatesc putin si de obicei chestiile mai migaloase le face sotul. Deci nu luati de bun chiar tot ce zic.
#20
Postat 13 mai 2013 - 20:01
Ali, eu nu fac "sos cu smantana" propriu zis, adaug pur si simplu smantana in mancare la sfarsit. De ex. in spanac. La ciorba tot asa, torn smantana la sfarsitul prepararii (dupa ce pun bors si inainte de verdeata). Daca te referi la sos tip "rantas", cu faina si ceapa prajita nu stiu daca-i ok, nici noua adultilor nu ne prieste, darmite bebeilor.
Vinete si ciuperci nu I-am dat inca, dar nu ca ar fi restrictii, nu am gatit eu.
De la varsta lor (10+ luni) am citit ca e ok sa le pregatim legumele mai gustos, de ex. cu putina ceapa sau praz inabusite intr-o lingurita de unt, cu lapte sau smantana sau un pic de cascaval dulce in compozitie, cu verdeturi, usturoi, etc.
Reteta de mazare postata de Muraturica mi se pare f buna, voi face si eu, sa vad ce mazare folosesc, ca aici nu se gaseste proaspata, doar congelata si in conserva (si aia are sare multa).
Muraturica, as incerca sa-i dau carne mai putin fibroasa: pulpa de pui, peste, Astea se zdrobesc bine cu furculita. Si eu am aceeasi probl. cu blenderul, nu "merge" fara lichid, nici nu mai fac in el ca are si cana f mare si e incomod. Folosesc un robotel mic de bucat. sau furculita.