Astazi e joi, vopsim oua.
Maine cozonac, sambata drob, ciorba de miel, sarmale si friptura de miel.
Pentru friptura sunt doua variante: la cuptor si la gratar.
La cuptor merg partile carnoase (pulpele) dar si spatele, cu muschiul ala fraged...Un pic impanate cu usturoi si slaninuta, tapetate cu boia dulce.
La gratar merg costitele, pieptul si pulpele dezosate. In ambele variante, nu poate lipsi dintre condimente ienibaharul. El da aroma aceea orientala, misterioasa si incitanta.
Drobul n-are regului clare...dar ceva tot e clar: verdeata cat cuprinde si oua fara numar. Nu e ceva dietetic...dar cu masura, e delicios.
Acum e momentul sa scoateti din pod jambonul, ala facut la Craciun. Il puneti la fiert, cu boabe de piper si foi de dafin, si apoi la rece. Feliute subtiri, alaturi de branza buna, ceapa verde si ridichi.
Ciorba e un regal. Zarzavat proaspat, carnita frageda de miel si o sticla zdravana de bors. Musai leustean. Este si varianta ardeleneasca, dulce, cu tarhon si smantana...fiecare dupa gust. Dar o zeama buna merge ca unsa, dupa prapadul culinar de Sarbatori...
Mai este vestitul stufat, dar eu nu mai am loc in burta si pentru el.
Pentru ca vine pasca si cozonacul.
Si vinul rosu, nu chiar sec, dar nici dulce.
Si salata verde...
Si ...