Ma numesc Ana ... am 30 ani ... sunt casatorita de aproape 8 ani ... avem un baiat de aproape 6 ani si o fetita mica mica pe drum . Eu de profesie sunt economist dar pe langa contabilitate mai fac si secretariat si operator baza date. Sotul este inginer mecanic pe nave ( marinel). Indraznesc sa va cer sfatul ... in speranta ca voi putea rezolva anumite aspecte ale casniciei ... aspecte care au devenit adevarate probleme ... Nu prea stiu de unde sa incep. Am sa spun o scurta poveste. M-am casatorit acum aproape 8 ani ... dupa o scurta perioada de prietenie . La scurt timp dupa casatorie ... am ramas singura pt ca sotul a plecat in voiaj ... si de aici au inceput problemele ... Am ramas singura cu soacra pret de vreo 4-5 luni ... o femeie in varsta si fff dificila ... cu o educatie nu foarte aleasa ... cu principii si comportament mai mult decat nepotrivit ...de mahala...La aprox. un an am ramas insarcinata ... nu am putut pastra sarcina ... am avut probleme dupa ... sotul era plecat atunci ... soacra mea nu m-a sprijinit cu nimic in acele momente ... Apoi dupa ce am nascut baiatul ... parca problemele au inceput sa se agraveze . Sotul are o pasiune mai veche ... bautura ... care in timp a evoluat ... daca pot spune asa ... Am inceput sa fiu abuzata emotional destul de mult ... sau asa ma simt ... au fost momente destul de neplacute intre noi cand se imbata ... Mai este si aspectul financiar ... sotul meu castiga foarte mult in comparatie cu mine si se simte indreptatit sa ia majoritatea hotararilor in casa ... Degeaba am incercat eu sa il fac sa inteleaga ca sunt lucruri care ma nemultumesc si care mi se par ne la locul lor ... raspunsul lui ... trebuie sa ma multumesc cu ce am ... Ce sa fac in situatia asta ? ... Cum sa procedez sa ma fac si eu auzita ? Ascultata? ... inteleasa ... Ce cuvinte ... ce expresii ... ce atitudine sa adopt ... sa-mi fac auzite dorintele ? ... si sa nu fiu judecata sau pedepsita mai aspru ... Am inceput sa fiu judecata chiar si de parinti ... ca sunt exagerata ... ca trebuie sa inchid ochii ... ca nu sunt in stare sa pun piciorul in prag ... ca sunt femeie si trebuie sa am grija ce ofer in schimbul a ceea ce imi doresc .... si alte chestii de genul asta . Uneori chiar cred ca mi-am pierdut ratiunea ... stiu doar ce imi doresc ... si odata cu trecerea timpului mi se pare din ce in ce mai greu de obtinut . Ce sa fac ? Cum sa fac?
Multumesc pentru intelegere.
Ana, mamica lui Mihai Constantin nascut pe 24.05.2007
![[gravi]](https://comunitate.desprecopii.com/forums/public/style_emoticons/default/gravida.gif)