
Postim impreuna?
Deschis de
dulcetica
, mar 18 2013 12:11
146 raspunsuri la acest subiect
#21
Postat 19 martie 2013 - 23:18
Da,Mika,este aluatul frantuzesc fara grasimi animale.
nu este greu de facut si este f spornic..ies 6 strudele.
1 Pahar de apa fiarta( eu folosesc pahar inalt,de apa,cu acelasi pahar faci toate masuratorile)
1 pahar de ulei
1 ligurita de sare
41/2-5 Pahare de faina de grau
1 praf de copt(2 lingurite)
se amesteca toate ingredientele,pana se obtine o masa compacta.
se imparte in trei portii.
se intinde foaie subtire,se pulverizeaza abundant cu maizina(amidon de porumb).se impacheteaza ca la cornulete.
cand se impacheteaza ..intre foaie si foae trebuie sa pulverizezi cu maizina.
adica maizina inlocuieste grasimea de la aluatul frantuzesc.
din fiecare portie ies 2 strudele.
se poate congeal si folosi la nevoie.
o fac cu cartofi fierti si ceapa calita,ton,mere.
ai sa ramai pentru totdeauana in sufletul meu,licuriciule..
#22
Postat 20 martie 2013 - 07:12
Citat: |
citat din mesajul lui osna va scriu o reteta de mini-rulouri de post,cu rahat,pe care ni le-a facut mama in postul craciunului si pe care vreau sa le fac sambata si eu. aluat:-380g faina-1 plic drojdie granulata-250g margarina-4 linguri apa-80g zahar-coaja razuita de lamaie-100g rahatfaina se amesteca cu margarina si apa calduta in care am dizolvat drojdia.se adauga zaharul si coaja de lamaie si se framanta un aluat nelipicios.se intinde o foaie foarte subtire,pe masa uspr infainata si se taie cerculete cu gura unui pahar.se pune pe fiecare cerculet cate o bucatica de rahat.si se ruleaza apoi.se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt,la 180 grade pentru 10-12min.inca fierbinti se dau prin zahar pudra.va invit in bucataria mea |
![[biz]](https://comunitate.desprecopii.com/forums/public/style_emoticons/default/albina.gif)
#23
Postat 20 martie 2013 - 10:23
plicul are aici in jur de 7 g,chiar nu am nici unul la indemana acum, caci am cumparat drojdie proaspata.
se framanta si nu se lasa la dospit.pina il intinzi pe masa si le tai, impachetezi,drojdia isi face efectul.
in principiu le poti face cu orice vrei in interior,dar sa fie o compozitie mai teapana,sa nu curga!
spor la treaba!
va invit in bucataria mea
se framanta si nu se lasa la dospit.pina il intinzi pe masa si le tai, impachetezi,drojdia isi face efectul.
in principiu le poti face cu orice vrei in interior,dar sa fie o compozitie mai teapana,sa nu curga!
spor la treaba!
va invit in bucataria mea
#24
Postat 20 martie 2013 - 12:19
eu azi voi face cartofi cu telina la cuptor.le tai felii si amestec cu putin ulei(1-2 linguri),sare,piper,boia si pe hartie de copt la cuptor vreo 40min.servim cu muraturi.
ai mei pt ca nu tin post primesc snitele pe langa.
va invit in bucataria mea
ai mei pt ca nu tin post primesc snitele pe langa.
va invit in bucataria mea
#25
Postat 20 martie 2013 - 15:16
Citat: |
citat din mesajul lui puiul11 legume cu chiftele de soia in sos de bulion melci cu gem de gutui |
Melci? Asta nu-i carne?
![[:D]](https://comunitate.desprecopii.com/forums/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif)
#27
Postat 20 martie 2013 - 17:17
M-am profilat pe cumparat covrigi calzi,care merg de post si-s buni tare.
Salata de vinete a iesit excelenta ,dar pt ca se maninca cu piine ar trebui s-o termin rapid.Am luat azi niste rosii s-o maninc pe felii de rosii.In rest maninc fructe.
Osna ,vad ca tu esti experta la gatit.Pun si eu o intrebare:ai servici? Daca ai, nu inteleg cum gasiti energie si va programati si timupl atit de bine ,sa faceti atitea bunatati.Felicitari!
dulcetica
Salata de vinete a iesit excelenta ,dar pt ca se maninca cu piine ar trebui s-o termin rapid.Am luat azi niste rosii s-o maninc pe felii de rosii.In rest maninc fructe.
Osna ,vad ca tu esti experta la gatit.Pun si eu o intrebare:ai servici? Daca ai, nu inteleg cum gasiti energie si va programati si timupl atit de bine ,sa faceti atitea bunatati.Felicitari!
dulcetica
#28
Postat 20 martie 2013 - 17:40
Multumesc, Osna.
Copilaria, o data-n viata... (foto)
Un fluture (de noapte) pe zi si alte
(tot foto)
Copilaria, o data-n viata... (foto)
Un fluture (de noapte) pe zi si alte
![[biz]](https://comunitate.desprecopii.com/forums/public/style_emoticons/default/albina.gif)
#29
Postat 20 martie 2013 - 17:47
dulcetica,pina la anul in aprilie voi fi acasa.
matei este la scoala de la 8-11.30 timp in care in general gatesc si ma ocup de ce e de facut acasa.cumparaturile le face sotul impreuna cu matei sambata,cam pentru o saptamana.si cand am fost la scoala anul trecut gateam seara,pt 2-3 zile sau in week-end.
va invit in bucataria mea
matei este la scoala de la 8-11.30 timp in care in general gatesc si ma ocup de ce e de facut acasa.cumparaturile le face sotul impreuna cu matei sambata,cam pentru o saptamana.si cand am fost la scoala anul trecut gateam seara,pt 2-3 zile sau in week-end.
va invit in bucataria mea
#30
Postat 20 martie 2013 - 23:22
astazi ciorba de varza
orez cu chiftele de soia
osna soia granule am cumparat-o din Ro, de cate ori merg ma aprovizinez cu soia de toate felurile.
orez cu chiftele de soia
osna soia granule am cumparat-o din Ro, de cate ori merg ma aprovizinez cu soia de toate felurile.