Buna!
Eu de azi tin post.Mai tine cineva?
Nu intentionez sa ma ingras,ca stiu ca postul iti da senzatia de foame,organismul percepindu-l ca pe o privatiune.
Hai sa ne gindim si sa incercam sa-l facem si de slabit sau macar de mentinere?
Deocamdata am mincat un mar si ma gindesc la inca unul la prinz ,apoi salata si vreun cartof fiert.
Deja mai discut cu colegele si ele sint foarte creative,adica urzici ,rulada cu spanac.
Pentru mine trebuie si ceva variatie ca sa nu ma las.Ma gindesc sa fac si eu o ciorbita de fasole cu urzici.
Scrieti ce mincati ,ca sa ma inspir.
Post usor si sa incercam sa facem in fiecare zi o fapta buna!
Va doresc o saptamina buna !
Va pup!
dulcetica
Postim impreuna?
Deschis de
dulcetica
, mar 18 2013 12:11
146 raspunsuri la acest subiect
#1
Postat 18 martie 2013 - 12:11
#2
Postat 18 martie 2013 - 15:16
Mi-ar place sa tin postul. Sau o parte din el, macar.
Insa cu cartofi fierti si urzici nu merge la mine.
Poate aveti idei mai "consistente", e plin netul de retete, insa ceva incercat de voi ar fi mai de folos.
"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
Insa cu cartofi fierti si urzici nu merge la mine.
Poate aveti idei mai "consistente", e plin netul de retete, insa ceva incercat de voi ar fi mai de folos.
"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
#3
Postat 18 martie 2013 - 15:58
Cine vrea sa tina,nu trebuie nici sa spuna ca-l tine,nici sa incerce sa-l usureze.Post inseamna renuntare,privare,asa cum Isus a postit....daca neaparat vreti,faceti-o in intimitatea sufletului,insotiti-l de fapte bune....postul inseamna renuntare la tot ce tine de lumesc pentru o perioada..eventual paine si apa.....
Madalina
Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."
Madalina
Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."
#4
Postat 18 martie 2013 - 16:00
Pai merge cam orice mancarica de legume fara carne, facuta cu ulei: cartofi, mazare, linte, fasole, conopida, pastai, ghiveci cu de toate....
Facute simplu, calit ceapa/praz un pic in ulei, adaugat leguma fiarta nitel in prealabil, suc de rosii sau bulion, completat cu apa in care a fiert leguma, inca un pic de fiert (sau tinut la cuptor), dres cu marar-patrunjel verde din belsug si tadaaaam.
Sau o varza scazuta in cuptor tot asa, fara carne sau untura.
Ciorba de loboda, de urzici, de spanac, de stevie, supa crema de legume (aici pot fi variate combinatii).
Chiftele din legume
Urzici scazute, mancare de stevie sau de spanac.
Sau din galeria pastelor, diverse combinatii de legume trase la tigaie, sos de rosii condimentat dupa plac si amestecate cu pastele fierte separat.
Si salate cu toate verdeturile de pe piata. Salata de vinete. Fasole batuta, sau facuta cu ceapa in loc de usturoi. Humus.
Pilaf de orez cu diverse legume.
Sa nu uitam de ciuperci, merg la toate cele de mai sus sau umplute la cuptor. Umplute cu ... picioarele (ale lor, ale ciupercilor, evident), condimentate si agrementate cu verdeturi, fara carne.
La dulciuri de post nu stiu sa zic, dar cred ca se gasesc retete pe net.
Altfel spus, va sustin cu entuziasm dar anul asta nu po sa particip.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati din 09.09.2004
si bb2 DPN 18.09.2013
cronicile vizigotului
TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Facute simplu, calit ceapa/praz un pic in ulei, adaugat leguma fiarta nitel in prealabil, suc de rosii sau bulion, completat cu apa in care a fiert leguma, inca un pic de fiert (sau tinut la cuptor), dres cu marar-patrunjel verde din belsug si tadaaaam.
Sau o varza scazuta in cuptor tot asa, fara carne sau untura.
Ciorba de loboda, de urzici, de spanac, de stevie, supa crema de legume (aici pot fi variate combinatii).
Chiftele din legume
Urzici scazute, mancare de stevie sau de spanac.
Sau din galeria pastelor, diverse combinatii de legume trase la tigaie, sos de rosii condimentat dupa plac si amestecate cu pastele fierte separat.
Si salate cu toate verdeturile de pe piata. Salata de vinete. Fasole batuta, sau facuta cu ceapa in loc de usturoi. Humus.
Pilaf de orez cu diverse legume.
Sa nu uitam de ciuperci, merg la toate cele de mai sus sau umplute la cuptor. Umplute cu ... picioarele (ale lor, ale ciupercilor, evident), condimentate si agrementate cu verdeturi, fara carne.
La dulciuri de post nu stiu sa zic, dar cred ca se gasesc retete pe net.
Altfel spus, va sustin cu entuziasm dar anul asta nu po sa particip.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati din 09.09.2004
si bb2 DPN 18.09.2013
cronicile vizigotului
TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
#5
Postat 18 martie 2013 - 16:21
Ma gindeam ca daca sint persoane care au inceput si pot sa scrie ce maninca,ca un meniu zilnic ,ar fi perfect.Daca nu le alternez si avind restul familiei pe regim normal,sa nu pic in pacat.
Mina ,merci pt sugestii.Ideea e sa am variante la alegere ,sa nu ma tenteze altceva.
eumada,nu o fac ca-s ultrareligioasa si mai mult de 10 zile n-am tinut vreodata.In acelasi timp ,nu vad nici un rau sa schimbam impresii cu ce maninca celelalte amatoare. Repet ,nefiind vreo practicanta ferventa nici n-am pretentia sa stiu toate subtilitatile. Subiectul nu se vrea ceva de genul asta,de aceea e si la sectiunea La bucatarie. Nu e pt toata lumea o privatiune excesiva ! Sora mea si nepotul sint vegani si eu nu-s amatoare de carne ,dar maninc lactate ,oua si peste.Carne accidental.
Pina acum am mincat 2 mere,unul dimineata si unul acum si urmeaza 1 kiwi.Acasa o sa-mi fac o salata si inca ceva.
Mina ,ce pofta mi-e de stevie.Cred ca n-am mai mincat de ani de zile.
dulcetica
Mina ,merci pt sugestii.Ideea e sa am variante la alegere ,sa nu ma tenteze altceva.
eumada,nu o fac ca-s ultrareligioasa si mai mult de 10 zile n-am tinut vreodata.In acelasi timp ,nu vad nici un rau sa schimbam impresii cu ce maninca celelalte amatoare. Repet ,nefiind vreo practicanta ferventa nici n-am pretentia sa stiu toate subtilitatile. Subiectul nu se vrea ceva de genul asta,de aceea e si la sectiunea La bucatarie. Nu e pt toata lumea o privatiune excesiva ! Sora mea si nepotul sint vegani si eu nu-s amatoare de carne ,dar maninc lactate ,oua si peste.Carne accidental.
Pina acum am mincat 2 mere,unul dimineata si unul acum si urmeaza 1 kiwi.Acasa o sa-mi fac o salata si inca ceva.
Mina ,ce pofta mi-e de stevie.Cred ca n-am mai mincat de ani de zile.
dulcetica
#6
Postat 18 martie 2013 - 16:23
Eu nu tin post, sunt la o cura de dezintoxicare.
Freshuri multe, legume multe (de prefereat in stare cruda sau ft putin sotate in ulei de masline si condimentate cu ce doriti), salate ....rosii, castraveti, salata verde, ridichi, etc, salate de fructe, nuci, migdare, alune, etc (pe care le mai pun si in salate), salata orientala, salata de fasole...obtiuni ai multe, poti cauta pe net retete vegeratiene.
Eu fac ft des noodles cu legume sau orez cu leguma (dovlecei, morcovi, ardei gras, brocoli, ciuperci, telina, ceapa, usturoi, conopida, fasole verde, mazare) la care adaug sos soia, boia dulce si iute.
Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy
Freshuri multe, legume multe (de prefereat in stare cruda sau ft putin sotate in ulei de masline si condimentate cu ce doriti), salate ....rosii, castraveti, salata verde, ridichi, etc, salate de fructe, nuci, migdare, alune, etc (pe care le mai pun si in salate), salata orientala, salata de fasole...obtiuni ai multe, poti cauta pe net retete vegeratiene.
Eu fac ft des noodles cu legume sau orez cu leguma (dovlecei, morcovi, ardei gras, brocoli, ciuperci, telina, ceapa, usturoi, conopida, fasole verde, mazare) la care adaug sos soia, boia dulce si iute.
Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy
#7
Postat 18 martie 2013 - 16:24
eu azi mi-am facut o salata colorata de naut cu legume din conserva(mazare,porumb,ardei),ceva masline felii,ceapa solzisori si dressing cu ulei masline cu chilli si 1 lingura otet.
incerc sa tin prima si ultima saptamana si in rest numai miercurea si vinerea.
va invit in bucataria mea
incerc sa tin prima si ultima saptamana si in rest numai miercurea si vinerea.
va invit in bucataria mea
#8
Postat 18 martie 2013 - 16:48
Citat: |
citat din mesajul lui dulcetica Ma gindeam ca daca sint persoane care au inceput si pot sa scrie ce maninca,ca un meniu zilnic ,ar fi perfect.Daca nu le alternez si avind restul familiei pe regim normal,sa nu pic in pacat.[:D]Mina ,merci pt sugestii.Ideea e sa am variante la alegere ,sa nu ma tenteze altceva. eumada,nu o fac ca-s ultrareligioasa si mai mult de 10 zile n-am tinut vreodata.In acelasi timp ,nu vad nici un rau sa schimbam impresii cu ce maninca celelalte amatoare. Repet ,nefiind vreo practicanta ferventa nici n-am pretentia sa stiu toate subtilitatile. Subiectul nu se vrea ceva de genul asta,de aceea e si la sectiunea La bucatarie. Nu e pt toata lumea o privatiune excesiva ! Sora mea si nepotul sint vegani si eu nu-s amatoare de carne ,dar maninc lactate ,oua si peste.Carne accidental. Pina acum am mincat 2 mere,unul dimineata si unul acum si urmeaza 1 kiwi.Acasa o sa-mi fac o salata si inca ceva. Mina ,ce pofta mi-e de stevie.Cred ca n-am mai mincat de ani de zile.dulcetica |
#9
Postat 18 martie 2013 - 20:05
O sa incerc dimineata,ca acum nu erau nici urzici ,nici stevie si nici spanac.
dulcetica
dulcetica
#10
Postat 18 martie 2013 - 20:14
Eu am sa fac mancare de grau. Este satioasa si place mult copiilor.
ptru sf de saptamana mi amp ropus sa fac masa de hohaldre de post,pe care o umplu cu mere.
ai sa ramai pentru totdeauana in sufletul meu,licuriciule..