Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 6 voturi

Clubul "babelor" FIV-oase 74


202 raspunsuri la acest subiect

#91
samira33

samira33

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.331 mesaje

Postat 03 martie 2013 - 17:41

gataaaaa!!!!singura pe plantatie [hop]
sotz plecat....am fost si la tara ca ieri n-am mai avut timp si chef.

ar trebui sa merg sa fac ceva cumparaturi ca nu am de niciunele in frigi...de mancare am scapat pana Joi cand se reintregeste familia....dar totusi...o fructa,o leguma,ceva lactate tot mi-ar trebui pentru mine.
zici ca-s nebuna cu capsunele....de 2 saptamani mananc zilnic....nu-s parfumate,nu au aroma...singura lor calitate e ca sunt dulci degeaba...unele dintre ele nici macar dulci nu sunt....da,in fine.

dar sa revenim la oile noastre....fetelor,va multumesc pentru vorbele voastre dar v-as ruga sa nu luam prea in tragic povestea asta.
am trecut peste moment...oricum eu sunt obisnuita sa trec de una singura prin cele mai crancene momente din viata mea...stiu ca nu-i tocmai bine...da' daca asa-i modelul nu am ce face.

asadar....habar n-am cu ce sa incep.....cre'ca daca o iau de la capat imi vine in minte sirul intamplarilor.

________________________________________________________________________________________
[copil]



#92
many_bani

many_bani

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.111 mesaje

Postat 03 martie 2013 - 17:51

Ady, eu mor dupa brios-martisoarele tale, de cate ori ma apuca nostalgia ma uit la pozele voastre, evident cu "invidie" si ma uit si ma tot uit si imi zic ca ai de ce sa fii mandra. Stiu si faza cu oboseala dar este o alta poveste [pup]
Adina voi cum sunteti? Cred ca esti spre 30 sapt.sau ma insel?
Inca mai astept vesti bune, prim#259;vara este anotimp bun. [pk]

mami de [bonjovi] Vlad (29.10.2009)
Multumesc Doamne!


#93
samira33

samira33

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.331 mesaje

Postat 03 martie 2013 - 18:43

Asa dupa cum multe dintre voi stiu....aventura mea otomana a inceput pe data de 26 Aprilie 2012 cand am fost la o consultatie la dr.Tayfun,in disperare de cauza si in cautarea medicului perfect pentru mine,care sa ma gravideasca.
Dupa diagnosticul de Adenomioza a venit propunerea Mirena...propunere pe care am acceptat-o si pus-o in practica.
Dupa 4 luni si 2 saptamani calendaristice de purtat Mirena....timp in care am avut 3 perioade de sangerarae-perioade lungi de cate 2-3 aptamani, fiecare cu sangerare usoara....la inceputul lunii Septembrie i-am scris Tayfunului si recomandarea acestuia a fost : incepand cu data de 14-Septembrie pilule Jasmine si in ziua 2 de CM la Istanbul.Mi-a promis ca cele 21 de zile AC nu vor influenta hotarator trombofilia mea.L-am ascultat.Zis si facut,Pe 4 Octombrie am terminat AC-urile,pe 9 Octombrie s-a pornit sangerarea iar Miercuri-10 Octombrie am fost la Istanbul.

La eco,Tafunelul a fost multumit de cum si-a facut Mirena treaba pe endometrul meu.Imi spunea ca cele 4 luni in care ovarele mele au fost puse in repaos si nu au secretat Progesteron au facut minuni...ca tot ce am eliminat in cele 4 luni au fost reziduuri acumulate in miometru,ca intreg procesul inflamator a scazut considerabil si odata cu el si activitatea celulelor NK,celule prezente obligatoriu in orice proces inflamator existent.
A decis ca poate sa-l scoata si sa incepem procedura.Nici nu am simtit cand mi l-a scos...a durat doar o secunda.
Insa dupa ce l-a scos am simtit ca sunt inundata....mi s-a pornit o hemoragie foarte intensa...hemoragie care a durat 3 zile insa in care am eliminat-nu stiu de unde atat de mult,dar am eliminat sange rosu si curat de parca ma taisem la deget... sange cat pentru nu stiu cate cicluri.
Mi-a dat schema de tratament pentru primele 3 zile si mi-a facut programare pentru Sambata-13 Octombrie la prima monitorizare,in ziua 4 de stimulare.La sfarsit voi scrie toate schema de stimulare ca sa poata fi usor de urmarit.
Sambata am mers la monitorizarea nr 1 si monitorizarea nr.2 am stabilit-o pentru Marti-16 Octombrie.
Monitorizarea nr. 3 a fost Joi-18 Octombrie.
Monitorizarea nr.4 a fost Vineri-19 Octombrie.
Declansarea Vineri seara...punctia Duminica-21 Ocotmbrie si apoi transferul.

Schema de stimulare a fost urmatoarea:
-doza unica de antimicotic-pentru ca la Acibadem nu se pune mare pret pe secretiile dinainte de procedura...se da antimicotic preventiv.
-antibiotic timp de 5 zile,incepand cu ziua 1 de stimulare-in acelasi scop preventiv.
-z1,2,3-Gonal F-300UI
-z4,5,-Gonal F-300UI+Cetrotide
-z6,7,8,9-Gonal F-300UI+Cetrotode +Menopur 75
si de la inceputul stimularii am primit
-Coraspin de 100mg-asta e aspirina-1 /zi
-Prednol de 16 mg-1/zi
-Acid folic de 5mg
-Clexane de 0,4

Am facut 9 zile de stimulare ,am pornit cu 13 antrali si rezultatul a aratat asa:
-10 ovocite recoltate-8 mature si 2 imature
-din cele 8 ovo mature au rezultat 8 embrioni.Embrionilor li s-a facut ICSI.La Acibadem nu exista Fiv simplu...tuturor Fiv-urilor li se face ICSI....iar celor cu probleme de spermograma li se face IMSI.
-in ziua 3....am avut 7 embrioni divizati astfel:5 embrionii de 8 celule,grad 1+-nu stiu ce inseamna plusul asta ca nu am mai intalnit gradatia pana acum,fara fragmentatii ....1 embrion de 6 celule,gr.1,fara fragmentatii si 1 embrion de 4 celule,gr.1 si 10 % fragmentatii.
-in ziua 5 am avut 2 blasto.

Dupa punctie am primit antibiotic timp de 3 zile.Si tot din ziua cu punctia am inceput Crinone.
Medicul mi-a propus dublu transfer:un transfer in ziua 3 si un transfer in ziua 5.Am acceptat asa ca in ziua 3 am transferat 2 embrioni si in ziua 5 un blasto.Eu as fi luat amandoi blasto acasa insa medicul a fost de neinduplecat.
Dupa transferul de ziua 3 am primit o perfuzie cu Intralipid.In ziua decalnsarii mi-au facut analize si atunci mi-a analizat si functia hepatica-mi s-a parut mie atunci ca doar pentru niste amarate de analize pentru anestezie si un Estradiol, un PRG si un TSH mi-au recoltat cam mult 4 eprubete pline ochi cu sange dar n-am intrebat atunci de ce.Cand mi-a zis dr. despre Intralipid l-am intrebat daca mi-l administreaza asa...fara sa stie ceva despre metabolismull lipidelor si ficatul meu si atunci mi-a scos rezultatele analizelor si m-am luminat la ce le-a trebuit atat sange de la mine.Perfuzia dureaza 2 ore...se aduce invelita in folie de aluminiu-habar nu am de ce ....asa se pastreaza si nu doare....nu simti nimic nici pe perioada administrarii si nici dupa aceea.Dupa perfuzie am primit si un PRG injectabil IM.
Tot din ziua transferului de ziua 3 am inceput sa iau Estrofem de 2 mg-2/zi.
In ziua 5 am facut cel de-al 2-lea transfer si am primit si injectia cu Decapeptyl pentru a o face in ziua 6 de la punctie.
Am avut 2 blasto insa nu mi-a transferat decat unul singur cu toate insistentele mele de a-i pune pe amandoi.
M-am revoltat....m-am milogit de el sa nu-mi faca asta...i-am spus ca nu pot sa fiu de acord sa-l distrug cu buna-stiinta pe cel ramas...ca ma voi gandi toata viata la el.Mi-a zis ca merge la laborator sa mai verifice odata si s-a intors cu urmatoarea poveste:nu ai de ce sa ramai cu gandul la blasto nr. 2...nu este asa de bun ca primul....si nici de congelat nu este.Eu nu congelez un singur embrion-aici e logic ce spunea....literatura de specilaitate asa spune ca nu se congeleaza un singur embrion si nici ala perfect-dupa spusele Tayfunului.Acum...daca mi-a spus asa doar ca sa nu ma mai gandesc sau daca a fost chiar asa...nu stiu....pentru binele meu psihic am ales sa cred in ce mi-a spus medicul si am acceptat sa-mi transfere blasto "bun".

Deci...sintetizand...schema de sustinere a aratat asa:

-Crinone
-Estrofem
-Prednol
-Clexane
-Coraspin
-Acifol
-Intralipid
-Decapeptyl

L a nevoie am fost sfatuita sa iau Paracetamol si No-spa.

Cam asta a fost procedura mea.Imediat dupa transferul de ziua 5 i-am spus medicului si le-am spus si fetelor ca indiferent de rezultatul procedurii consider acest FIV cel mai complet si complex FIV al meu.Mai mult de atat nu imi pot imagina ce ar fi putut sa-mi faca altcineva.Am plecat de acolo complet multumita si cu certitudinea ca medicul a facut pentru mine tot ce a fost posibil omeneste.Ce mi-a placut extrem de mult este faptul ca eu nu i-am cerut nimic,nimic acestui medic...tot ce mi-a facut a venit din partea lui.
In primul lui mail,Tayfunelul mi-a scris ca "you'll see ...our clinic is different"....atunci am zis ca nah!!!!asta e marketing curat....doar sunt turci si asta stiu sa faca cel mai bine...sa vanda......dar ulterior mi-am facut mea culpa.....nu zic nu....o fi si marketing dar este si o mare doza de adevar in vorbele lui.Chiar imi spunea Tayfunul ca a folosit tot ce a avut la dispoztie in clinica in momentul ala.La combinatia corticoterapie prelungitaa-heparina-Intralipid,-estrogeni doar salivam pe forumurile din UK si State si o plasasem in mintea mea in FIV-ul meu ideal,de vis....cand am primit-o alaturi de endo enjury si injectia de implantare...imi venea sa ma frec la ochi...sa ma ciupesc sa vad daca nu cumva visez.Cand mi-a zis Tayfunul in ziua transferului de ziua 3 ca urmeaza sa-mi administreze un medicament nou,pe care a decis sa-l foloseasca de 2 luni si nu il administreaza tuturor pacientelor....un medicament numit INTRALIPID......mi-a aparut un ranjet labartat pe fata si i-am spus:Intralipid???I know abaout Intralipid.....I LOVE YOU!!!!!!


________________________________________________________________________________________
[copil]



#94
samira33

samira33

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.331 mesaje

Postat 03 martie 2013 - 19:00

Am plecat spre casa dupa transferul de ziua 5 si mi-am vazut de starea mea PUPO.
Am zis ca nu fac Beta si nu am facut.
Timpul a trecut....dupa aproape 4 saptamani de la transfer...cand n-am mai putut i-am trimis seara Albisorului mesaj in care i-am povestit ce am "patit" si m-a chemat omu' a2a zi dimineata la prima ora la cabinet.
Mi-a confirmat sarcina...am vazut saculetul in uter...frumos,perfect rotund....FELICITARI DOAMNA!!!!!ATI REUSIT....haideti sa ne vedem peste 2 saptamni ca saptamana viitoare e prea devreme da' peste 2 vedem sigur si inimioara.
Am stat cuminte inca 2 saptamani....cu o seara inainte sa merg sa vad inimioare la baie am eliminat niste bucatele de piele rozalie...nu mi s-au parut ok....dar,oricum nu aveam ce face.
A2a zi la eco....in loc de inimioara am vazut un sac aplatizat...partial dezintegrat.Asta se intampla la 6 saptamni si 6 zile.
Albisorul mi-a spus sa asteptam 7 zile sa se elimine de la sine si daca nu facem chiuretaj.
Dupa 3 zile m-au apucat niste dureri cumplite...niste crampe cum nu cred ca o sa mai am in viata mea....parca ma hacuia cineva cu cutitul prin uter.Dupa 24 de ore de dureri din astea s-a pornit fetelor o hemoragie cum iarasi nu cred ca am sa mai vad vreodata in viata mea...sa ma scuzati pentru detaliile scarboase dar am eliminat niste halci nu cheaguri.....rosii si care aveau consistenta plamanilor de animal,asa buretoase.Stateam in cada,in picioare si se facuse rosie toata apa de la picioarele mele iar bucatile curgeau una dupa alta.2 zile nu am putut sa ies din casa din cauza hemoragiei.
Asta mi s-a intamplat dpdv fizic.
Psihic si emotional....am fost atat de surprinsa incat nu am mai putut sa simt altceva.V-am mai spus ca in mintea mea existau doar 2 posibilitati:sa reusesc-caz in care habar nu aveam ce ar fi urmat sau sa nu reusesc-situatie bine-cunoscuta mie si pe care stiam s-o gestionez.
Neasteptat chiar si pentru mine....am primit toata povestea asta mai bine decat am primit Betele negative de pana atunci.
Primul meu gand a fost....DECI SE POATE!!!!Si tot cu gandula asta continui de atunci.
Cred ca atunci s-a produs un declic in mintea mea....am vazut ca se poate sa se si prinda.Chair daca nu a ramas cu mine pana la capat...am constientizat ca totusi s-a prins...chiar si pentru o perioada scurta de timp.
Si va spun sincer ca m-am...depresurizat ca oala minune cand ii ridici valva aia sa iasa aburu' afara.
Dar....ce urmeaza sa va povestesc m-a facut sa constientizez anumite lucruri.
Primul CM mi-a venit cu intarziere de 15 zile.
Desi stiam ca nu trebuie sa intrerup Prednisonul brusc...de suparare,ca sa ma "razbun"...nici nu mai conteaza de ce....l-am intrerupt brusc si m-am umflat ingrozitor.Mainile,picioarele si fata mi s-au umflat ca naiba.Am fost la un pas de a-mi taia verigheta de pe deget ca mi s-au umflat mainile asa de tare ca nu mai puteam s-o scot....din cauza presiunii degetul nu se mai iriga cum trebuie si a inceput sa se invineteasca.Timp de o luna de zile am luat Furosemid si am baut cate 3L de ceai diuretic pe zi.Aveam senzatia ca aud tesuturile cum pocnesc,cum mi se crapa si se umplu cu apa.Toata luna Decembrie si toata luna Ianuarie am tras pana am scapat complet de retentia hidrica.
Apoi.....ma simteam foarte,foarte rau...niste arsuri groaznice pe esofag...imi venea inapoi tot ce mancam....imi venea inapoi numai gust amar...stare de oboseala accentuata.M-am dus sa-mi fac analize la inceputul lui Ianuarie si cand au venit rezultatele m-am ingrozit si eu dar mai ales doctotita de familie.Nu intelegea ce s-a intamplat cu analizele mele de sunt asa de proaste...zicea ca-s ale altcuiva.Se uita la cele facute in urma cu doar 3 luni,in Octombrie si la cele din Ianuarie si nu intelegea cum de s-au degradat atat de mult in doar 3-4 luni.
Eeeee....la inceput de Ianuarie aveam deja 2 luni si jumatate de la administrarea Intralipidului si vreau sa va spun ca Transaminazele,Trigliceridele si Colesterolul mi-a iesit cu niste valori uriase.
I-am spus doctoritei despre Intralipid si mi-a spus ca el este vinovatul...chiar se alarmase femeia...imi spunea ca nu e ok sa se degradeze atat de mult niste analize ale unui om despre care ea stie ca nu-si bate joc de organismul propriu si sa se degradeze fara motiv.
Mi-a zis ca avem de tras ceva pana revenim la normal.

Asadar...ce gandesc acum despre toata experienta asta???
Ca ma bucur ca am gasit medicul suficient de dispus sa incerce pe pacientele sale proceduri,tehnici inca nedemonstrate stiintific -Doamne cum imi suna in minte expresia asta si cum imi apare moaca lui si ochii albastri in fata ochilor mei.....
Un Fiv asa cum a fost cel facut de Tayfun era idealul meu de FIV daca pot sa spun asa...si probabil ca daca nu il faceam ramaneam cu ideea ca "ala" ar fi fost lozul castigator pentru mine....ma bucur ca l-am facut....pentru ca am mai daramat un mit.Cu ce pret???Cu unul prea mare as spune....mi-am pus in pericol sanatatea mai mult decat sunt dispusa s-o fac.
Mi-a trecut cheful de a experimenta chestii noi,avangardiste si nedemonstrate stiintific.
Nu mai sunt dispusa sa trec prin ce am trecut in ultimele 3-4 luni.
Cu o sanatate in pioneze nu as fi de niciun folos unui copil...i-as fi doar o povara...si lui si omului de langa mine si nu sunt atat de egoista incat sa vreau sa aduc pe lume un copil cu orice pret.

________________________________________________________________________________________
[copil]



#95
samira33

samira33

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.331 mesaje

Postat 03 martie 2013 - 19:19

Am fost dezamagita de "suportul" oferit de catre cei de la Acibadem dupa ce le-am spus ca am pierdut sarcina.

Le tot scriam ca ma simt rau ca m-am umflat ca mi-au iesit analizele prost...si nimic din partea lor sau cel mult raspunsuri de complezenta din partea Danielei.

Tayfunelul mi-a spus sa mai incercam....a zis ca tot de implantare a fost problema....mi-a propus sa facem o serie de analize de imunologie-analize pe le stiam prea bine de la Allan Beer si dr.Sher si anume:

1. NK panel

2. TH1/TH2 ratio

3. KIR antigen panel

4. Genetic test that could affect implantation



LIF-p53 pathway:

Mdm2, mdm4, Hausp, LIF, p53



Inflamatory response:

TNF alfa (308,376,1031)

IL-6 (174-634)

IL-10 (1082-592)

IL-18

INT gama



Vascularization:

VEGF (936-1154-634-2578)

eNOS

PAI-I

Buuuunnnnn...aceste analize ma costau 450 de euro la ei....ma mai costa si avionul vreo 200-300 de euroi si cu ce mai cheltuiam pe acolo ca trebuia sa ma duc iar acolo sa-mi ia sange si sa ma intorca acasa seara...mai cheltuiam iar vreo 7-800 de euroi.La cat am cheltuit pana acum pe Fiv-uri...mai cheltuiam si mizilicul asta....dar pentru ce ii cheltuiam????ca sa descopar ca am o problema autoimuna care se trateaza si nu prea .....cu ce se trateaza si nu prea????ca sunt doar experimentale inca...pai cu Intralipid si/sau Imunoglobulina-care e si mai pacatoasa decat Intralipidul din cate am citit eu....deci...NU,MULTUMESC.

Pana aici simt eu ca vreau sa merg.Sa continui in directia asta mi se pare un nonsens si nu sunt dispusa sa mai fac incercari pe mine.

Simt ca daca as continua cu investigatiile in directia asa nu as reusi decat sa ma afund mai tare in dileme si intrebari fara raspuns.

Daca ma intrebati acum ce am de gand...pot sa va spun ca voi mai face FIV..nu stiu cand sau unde dar cu siguranta voi merge doar pe varianta clasica fara avangardisme.Ma gandesc din ce in ce mai des la PK si la insistenta lui de a merge doar pe carari batatorite.Acum...inclin capul cu respect in fata lui si sunt tentata sa-i scriu sa-mi fac mea culpa....ne-am "despartit" suparati....adica eu am plecat suparata....ca nu a fost de acord sa faca ce "vroiam" eu.

Am gasit medicul dispus sa faca tot ce-mi doream eu...si uite ca nu e tocmai bine sa te arunci cu capul inainte in dorinta-care fara sa-ti dai seama devine obsesie, de a avea un copil cu orice pret.

________________________________________________________________________________________
[copil]



#96
velvet

velvet

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.613 mesaje

Postat 03 martie 2013 - 19:20

sami [pup]am citit cu sufletul la gura si am sorbit fiecare cuvintel...sunt fara cuvinte.si nici nu vreau sa spun ceva care sa te supere [grup]am trait alaturi de tine in fiecare capitol.mai am de citit si de trait...si asa am trait si azi.si stiu ca nu vei renunta! [flo]

#97
samira33

samira33

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.331 mesaje

Postat 03 martie 2013 - 19:25

Aoleuuuuu....opriti-ma!!!!
da' m-am spovedit,nu gluma!!!!!


pffffff...nu mai stiu ce sa mai scriu....mai am si intamplari tragi-comice de pe perioada sejurului la turci...o sa vi le povestesc si pe alea ca ...acum sunt amuzante....atunci nu au fost....dar cum totul trece...acum au ramas doar niste momente amuzante.

o sa mai scriu si detalii tehnice si informatii de interes general despre FIV in Turcia pentru fetele care se gandesc sa mearga acolo pentru procedura....numai ca am sa le scriu aici ca "pe vremea" mea aici se vorbea despre FIV in Turcia si daca fetele care se ocupa de prima pagina la topicul Fiv in Turcia le considera utile le pot pune cu link pe prima pagina la ele pe topic.

________________________________________________________________________________________
[copil]



#98
samira33

samira33

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.331 mesaje

Postat 03 martie 2013 - 19:29

velvet,poti sa-mi spui ce vrei,ce crezi...ce-ti trece prin cap.
nu am de ce sa ma supar...astea sunt evenimentele...bune,rele...astea au fost deciziile mele...luate in cunostinta dec auza mai mult sau mai putin....dar cu siguranta asumate in totalitate...asa ca nu ai cu ce sa ma deranjezi.
[flo]

________________________________________________________________________________________
[copil]



#99
velvet

velvet

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.613 mesaje

Postat 03 martie 2013 - 19:30

sami [pup]e util tot ce spui tu...[flo]



#100
vreau_bebel

vreau_bebel

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.493 mesaje

Postat 03 martie 2013 - 19:34

Samira esti de admirat. In prima parte mi se lipisera ochii de monitor, iar in ultima deja erau plini de lacrimi. Imi pare rau ca sunt femei care din dorinta de a avea un copil trebuie sa treaca prin cosmarul asta.
Nu stiu daca e chiar potrivit ce am spus, insa asta am simtit...

-------------------------------------------
Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue (Carl Sandburg)
DOAMNE AJUTA-NE!
Eu 29,5 ani, relativ ok, sotul 31,5 ani, azoospermie obstructiva.
Fiv 1 august 2012 Bucuresti, dr. Tutunaru - o minciuna
FIV 2 - cel norocos - februarie 2013 Istanbul - Acibadem - Dr. Tayfun - Pe 8 martie anunt Beta Super Pozititiv
DOAMNE AJUTA-NE


Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -