Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Scoala Generala nr. 56 "Jose Marti" Bucuresti


36 raspunsuri la acest subiect

#11
absoluta

absoluta

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 687 mesaje

Postat 08 februarie 2013 - 11:58

Anya iti multumesc si tie pentru informatiile date. Totodata le astept si pe celalalte care ai zis ca o sa mi le dai. Cum ma sfatuiesti sa procedez : sa ma duc acum la directoare sa vorbesc cu ea? ce sa-i duc prima data? cum sa fac?
 • 0

#12
anya

anya

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 4.957 mesaje

Postat 08 februarie 2013 - 15:06

Acum te duci degeaba la directoare. Chiar daca ii dai ceva tot nu foloseste momentan. Asigura-te de faza cu adresa. Eventual treci pe la secretariat si verifica daca adresa corespunde cu lista de case/blocuri arondate scolii. Daca da - bravo, daca nu - te agiti si iti faci mutatia.
Daca tot de duci la secretariat afla daca invatatoarele de a 4-a iau clasa 0, cate clase se fac... Intre timp aflam cate ceva de invatatoare.
Intr-o a doua etapa, te hotarasti asupra invatatoarei si mergi sa vorbesti cu ea. Abia dupa, daca iti place invatatoarea si ea zice ca e ok, mergi la directoare.
Cu after-ul nu e graba. Mai la vara, dupa ce stii restul datelor.
Bafta multa!

Anya
 • 0

#13
absoluta

absoluta

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 687 mesaje

Postat 08 februarie 2013 - 15:13

Problema este ca noi stam in Ilfov, atat eu cat si sotul meu avem serviciile in sectorul scolii. Despre mutatie nici nu se pune problema pentru ca efectiv nu cunosc pe nimeni care sa locuiasca langa scoala....
 • 0

#14
anya

anya

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 4.957 mesaje

Postat 11 februarie 2013 - 14:28

Daca vrei sa fii sigura 100% ca intri - pe baza experientei de anul trecut - cauta si fa-ti un flotant.
Criteriul cu job-ul in raza scolii e destul de slab. Eu aveam inca un copil in scoala si tot n-as fi prins loc daca nu ma mutam. Anul trecut, dupa ce s-au facut listele cu cei arondati ca locuinta au mai ramas 5 locuri. Urmatorul criteriu era cel de handicap, situatii sociale (plasament) si apoi familii monoparentale. Abia dupa ce se inscriau toti venea crietriul cu al doilea copil in scoala. Cel cu job-ul...era situat mult mai departe. Inscrierea era electronica, asa ca nu prea se pot face aranjamente si ca sa stau cu stres pana in toamna...n-as fi rezistat.

Anya
 • 0

#15
absoluta

absoluta

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 687 mesaje

Postat 13 februarie 2013 - 18:19

Nici nu stiu....cum aflu care sunt strazile arondate acestei scoli? sau sectorul conteaza?
 • 0

#16
ioanacarmen

ioanacarmen

  Membru incepator

 • Membri
 • PunctPunct
 • 160 mesaje

Postat 13 februarie 2013 - 21:09

http://www.ismb.edu....p?id_unitate=55

Strazi arondate:
BD. PACHE PROTOPOPESCU NR. 51-132, SECTOR 2
ALEEA AVRIG NR. PARE SI IMPARE, SECTOR 2
BD. FERDINAND I NR. 90 - 128 (NR. PARE), 95-103 A (NR. IMPARE), SECTOR 2
INTR. SERG. GHEORGHE COSTEA NR. 1-13, SECTOR 2
INTR. SERG. ION TANCU NR. PARE SI IMPARE, SECTOR 2
INTR. VLADIMIR STREINU NR. 1-8, SECTOR 2
SOS. MIHAI BRAVU NR. 5,-95 (NR. IMPARE), 90-116 (NR. PARE), 107-119 (BLOC E1), SECTOR 2
STR. AVRIG NR. 10 - 88 (NR. PARE), SECTOR 2
STR. CHIRISTIGIILOR NR. 2-8 (NR. PARE), 20-46 (NR. PARE), 11-13, SECTOR 2
STR. FLUIERULUI NR. PARE SI IMPARE, SECTOR 2
STR. ION PANTARU NR. PARE SI IMPARE, SECTOR 2
STR. MATASARI NR. 44-61, 64-72 (NR. PARE), SECTOR 2
STR. OSCAR OBEDEAN NR. PARE SI IMPARE, SECTOR 2
STR. PICTOR ION ANDREESCU NR. PARE SI IMPARE, SECTOR 2
 • 0

#17
MsJude999

MsJude999
 • Membri
 • 2 mesaje

Postat 21 octombrie 2013 - 12:00

Buna ziua tuturor,

 

Din motive multe si care tin exclusiv de un sistem de invatamant bolnavicios si departe de cel in care am invatat noi, ca parinti, de o imagine distorsionata de mercantilism si lipsa de etica si pedagogie corect pusa in practica de catre invatatoarea la care este inscrisa copila mea, intentionez sa o mut din scoala.

 

Fetita mea este eleva in clasa a II-a, la Scoala Gimnaziala nr 49 in acest moment si din punct de vedere logistic, am posibilitatea de a o muta in Scoala Generala nr. 56.

 

Va rog pe voi, parintii, care aveti copiii in 56, sa-mi oferiti detalii pertinente din interior. Ceea ce gasesc pe net sunt exclusiv topuri facute in media in ceea ce priveste clasamentul scolilor pe sector. 

 

Va rog mult daca ma puteti ajuta cu informatii punctuale legate de multumirile sau/si nemultumirile pe care le aveti voi, ca parinti, precum si copiii vostri, in ceea ce priveste scoala nr. 56. 

 

De asemenea, daca aveti un nume al unei invatatoare pe care mi-ati putea sa mi-o recomandati si care are acum clasa a II-a. Mi-a ajuns la urechi numele doamnei invatator Elena Ionescu... daca stiti ceva informatii despre dumneaei, va rog sa ma ajutati.

 

Va multumesc mult!


 • 0

#18
Admin

Admin

  Membru senior

 • Administrators
 • 3.305 mesaje

Postat 21 octombrie 2013 - 15:05

Offtopic: mi-a trezit amintiri numele topicului pentru ca este scoala care am terminat-o eu dar cu multi ani in urma, pe vremea cand inca avea bazin de inot (sptiu luat cred eu oarecum abuziv de ProTV). Era una din cele mai bune scoli din Bucuresti si cred ca inca a ramas in top. In clasa 1 chiar am inotat in acel bazin dupa care nu a mai fost folosit (decat ca teren de fotbal). Dar ma opresc aici ca sa nu stric topicul.

 

Pe vremurile comuniste era scoala de fitze dar eu am ajuns acolo ca era din cartier. Multi nomenclaturisti isi aduceau copiii acolo. Iar Ceausescu a inaugurat bazinul de inot personal.

 

Rog asadar sa raspuna lumea on-topic cu sfaturi si alte informatii. Eu nu am putut sa ma abtin. Daca mai are altcineva nostalgi facem split se ne mutam la alt topic.


 • 0

#19
anya

anya

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 4.957 mesaje

Postat 22 octombrie 2013 - 10:32

   Eu am copiii acolo. Din pacate nu are bazin si nici sala de sport mare. Asta, cu sala de sport e off-ul meu. In jur sunt o groaza de spatii ale ADP-ului pe care primaria ar putea sa le dea scolii ...daca ar vrea. 

   Din interior... ce sa zic. Nu e o scoala atat de fitzoasa ca 49 dar nici o scoala slaba. La trecerea in clasa a5-a se formeaza doua clase speciale; una de mate si una de engleza. Diferenta oficiala sunt doua ore de optional (care la unii e mate la altii engleza) in realitate copiii fiind buni la mate sau engleza, orele se desfasoara la un alt nivel de cunostinte. Restul claselor sunt obisnuite, cu copiii care invata bine sau mai putin... La clasele mici 0-4 depinde mult de invatatoare. Unii au teme mai multe, altii mai putine. Unele invatatoare duc copiii la zeci de concursuri, altele sunt mai moderate. Cred ca depinde foarte mult de ceea ce iti doresti. Daca vrei, spune-mi ce anume doresti sau ce nu vrei sa regasesti la invatatoarea copilului si pot sa-ti zic daca cea la care am copilul mai mic ti s-ar potrivi.

  Cat despre amintiri... cu 56 nu am. Eu am terminat la Caragiale - scoala generala si liceul. In 81 au dat in folosinta corpul de cladire nou pentru scoala generala si au mutat acolo cu catel si purcel (copii si profesori)  scoala 4 (era pe Ilie Pintilie, langa depoul de tramvaie).


 • 0

#20
MsJude999

MsJude999
 • Membri
 • 2 mesaje

Postat 22 octombrie 2013 - 14:15

Multumesc, Anya pentru detalii!

 

Ma leg pentru inceput de un amanunt din postarea ta, apoi dezvolt mai mult subiectul :-). Tu imi zici ca unele invatatoare duc copiii la multe concursuri, altele mai putin. Nu ma deranjeaza deloc ca se fac aceste concursuri si sunt total de acord ca participarea la astfel de concursuri este o experienta care trebuie invatata, chiar de la o varsta mai mica. Altele sunt timpurile si cerintele actuale fata de scoala de pe vremea noastra si nu m-as da in laturi de la a fi de acord cu inscrierea copilului meu la astfel de concursuri. 

 

Cu ce NU sunt de acord insa, lucru practicat de invatatoarea noastra, este presiunea sub care inteleg ca este obligatoriu sa inscriu copilul la Smart sau Cangurul sau Euroscolarul, pentru ca doamna sa fie pe o lista a concursurilor scolare cu copiii cu note maxime si cu cat mai mare suma de bani atribuita invatatorilor coordonatori. Din semenstrul al II-lea al clasei I, am refuzat atat eu cat si alti parinti sa mai inscriem copiii la concursurile respective, pentru ca nu aveau niciun beneficiu asupra copiilor nostri. "Concursurile" erau lucrate cu doamna impreuna, toti copiii din clasa luau acelasi punctaj. Mai mult, doamna a gresit la un moment dat cand le-a DICTAT ce sa incercuiasca si toata clasa a luat 95 de puncte la acea materie. De atunci, doamna insista incontinuu si cere socoteala copiilor care nu se inscriu la astfel de concursuri ... Deci, asa invatatoare nu prea mai vreau ...

 

In alta ordine de idei, diferentierea dintre cei care sunt la after fata de cei care nu sunt la after, este extrem de vizibila in acest an. Parca anul trecut, era mai domoala trecerea ... Doamna face ordine doar tipand si nu prea face diferentieri intre copii mai neastamparati si cei mai cuminti. Tipa pur si simplu ... Intarzie la clasa, atat la inceputul orelor. cat si dupa pauze ... Se dau cadouri plicuri de bani si totul incontinuu se gasesc motive de a multumi pe doamna, pe care unii parinti o cunosc din generatii anterioare si care sustin ca ''asa e bine pentru copiii nostri'' ... Din punct de vedere profesional, nu este nici cea mai rea, nici cea mai buna, insa ceea ce observ clar este ca nu explica la clasa lucrurile noi pe care le preda. Probabil ca o face la after si considera ca este suficient ...

 

Am facut o caracterizare succinta a ceea ce este invatatoarea actuala. In felul asta, mi-a fost mai usor sa descriu ceea ce NU mi-as dori sa fie o invatatoare pt copilul meu.

 

Multumesc :-)


 • 0


Intrebari Panica

 • Naștere naturală cu epidurală?

  tudorgeanina
  - Ieri, 23:26

 • Bebe regurgiteaza

  Koryna89
  - Ieri, 19:52

 • Transpozitie de vase mari si stenoza pulmonara

  AndraSt
  - Ieri, 17:35

 • Forma capului la bebelusi

  Georgiana2107
  - Ieri, 15:07

 • Forma capului la bebelusi

  Georgiana2107
  - Ieri, 15:06

Bloguri

 • Am inceput cursurile prenatale

  MonaRamo
  - Ieri, 22:43

 • Cursuri cursuri

  ancamaria22
  - Ieri, 22:36

 • Ce mancam in sarcina

  adelinasappy
  - Ieri, 22:02

 • Cumparaturi pentru bebe

  silviasilvia1018
  - Ieri, 21:58

 • Caut un nume. Raspuns: Search

  mmirelaa
  - Ieri, 16:47

Retete

 • Pancakes cu cereale Cheerios Ovaz

  GratielaPopa
  - iun 11 2020 22:19

 • briose cu fructe de padure si Nestlé Cheerios

  GINA-MONICA
  - iun 03 2020 08:33

 • Tarta de prune si miere

  Anda08
  - aug 20 2019 12:37

 • Salata de capsuni

  Anda08
  - iul 03 2019 12:02

 • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

  Anda08
  - mar 29 2019 12:13

Ultimele aprecieri

 • moon16Poza lui %s

  moon16
  ii multumeste lui

  Mik
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • andacosPoza lui %s

  andacos
  ii multumeste lui

  Mik
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • Amaryllis1Poza lui %s

  Amaryllis1
  ii multumeste lui

  rall
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • andacosPoza lui %s

  andacos
  ii multumeste lui

  moon16
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • andacosPoza lui %s

  andacos
  ii multumeste lui

  moon16
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • - TOP 50 reputatii -