Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Cum sa anunt/abordez copilul?


47 raspunsuri la acest subiect

#31
cristina26

cristina26

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.017 mesaje

Postat 30 ianuarie 2013 - 08:00

Din cate stiu eu in USA din 2013 nu mai exista Asperger, doar ASD. Eu zic sa il lasi sa fie ajutat de specialisti daca tu crezi ca copilul ar putea avea asa ceva. Daca intradevar copilul tau e asa de inteligent spune-i adevarul... alta optiune nu ai... or si cum din cate am auzit copii cu ASD poti sa aiba o viata minunata si implinita. Tot din auzite stiu ca cei cu ASD nu pot citi expresiile fetei oamenilor, uneori nu stiu daca cineva ii minte sau nu, chair daca pentru cei din jur e evident.

Semne ale autismului sunt:

nu zambesc inainte de 6 saptamani

nu rad inainte de 6 luni

nu vor sa fie tinuti in brate, prefera sa stea in patul singuri

nu le place sa fie imbratisati, sarutati,





Noi avem un prieten de familie care sigur are ASD.

E perfectionist, daca mergem undeva el stie mai multe detalii despre lucrurile care erau prin casa decat despre ceea ce se vorbea sau despre oamenii de acolo. Prefera sa fie singur sau cu familia etc... cand era mic mama lui spune mereu cat de greu i-a fost ei cu el (pt ca nu il intelegea)

Tipul e inginer, are o casnicie fericita si 2 copii minunati (is adora nevasta si copiii).

Se pare ca sunt multi ca el, citeste aici:

http://omicron.8m.co...ism/eingate.htm





Ingrid;



Ziua Ingridutzei



copiii nostri; ingerasul meu Paul





#32
parpalak

parpalak

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 569 mesaje

Postat 31 ianuarie 2013 - 04:21

Draga cristina26, vreau sa-ti spun ca apreciez intentia si vorba buna si ma simt oarecum incurajata si ceva mai linistita. In special acum, ca mi-au trecut nervii de azi dimineta cind ti-am citit prima oara postul. Fi-miu n-are nici unul din simptomele pe care le stii tu din auzite despre ASD sau Asperger, iar prietenul vostru cel perfectionist poate sa fie ceea ce aici se cheama "gifted" plus o personalitate introverta (dupa testul Meyers-Briggs). Si da, adevarul, ca nu planuiam sa-l mint, adevarul il vedem cu totii in fiecare zi, dar nu stiam cum sa-i zic de diagnosticul psiholoagei de la scoala. Cum pui cuvintul autism intr-o propozitie cu tente pozitive? Sper din suflet sa nu te superi pe mine. Banuiesc ca dupa ce-o sa am reactia asta de vreo 50 de ori (acum, numai 49) o sa reactionez mai calm.

Intre timp am vazut eu o psihiatra, aia mi-a zis ca la adulti e greu de diagnosticat daca-s forme usoare si daca n-am probleme care sa ma impedice sa-mi duc viata de zi cu zi. Fiind psihiatra, adica cu drept de dat reteta, banuiesc ca ce-a vrut sa spuna e ca astea-s lucruri care nu se trateaza cu medicamente si mi-a si recomandat o carte - o s-o caut de cum mai string ceva energie.

Azi, cind l-am luat de la sah, mi-a zis instructorul ca -sa suparat la un moment dat, din cauza ca pierduse un joc. Cind am ajuns in masina copilul mi-a zis ca inca nu pierduse jocul si ca nu din cauza aia era suparat, mi-a zis ca uneori ii e frica sa mute piesele si ii vin si tot felul de idei, asa ca i-am zis ca am vesti bune, ca sint pe cale sa-i aranjez terapie, ca atare copilul s-a declarat multumit! Si nici n-am folosit cuvintul cu pricina. Deocamdata.
Am luat legatura cu Geneva Centre si cu Kerry's Place - acuma tre sa sun la Surrey sa il pun pe lista de asteptare pt ABA (sa vedem daca se aplica) si mai au si ei cursuri de management emotiv si socializare. Mai vedem.. Deocamdata observ ca nu se intimpla fulgerator nimica pe aicea..

Edit: cu psiholoaga de la scoala am avut discutia Asperger vs autism dpdv al perceptiei din partea mediului si mi-a zis ca ea nu vede nici o problema sa defilez cu Aspergerul care e perceput ca o forma mai usoara, in timp ce autismul e perceput ca fiind sever. Si ca da, nomenclatura actuala are Aspergerul inclus in ASD, ceea ce mie imi suna la fel de vag ca reclamele alea care zic ca produsele lor sint la o fractie din costul acelorasi produse de la alte firme. Eu, care stiu fractii, ma gindesc ca 1 pe 1 milion si 1 milion pe 1 sint ambele fractii.

#33
bird70

bird70

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.631 mesaje

Postat 01 februarie 2013 - 10:35

Parpalak,
eu i-am zis fetei pur si simplu. Am asezat-o pe un scaun, i-am explicat ce este autismul si i-am spus ca are asperger's. I-am atras atentia asupra lucrurilor pozitive, faptul ca are un IQ ridicat, ca e perfectionista, ca are o mare atentie pentru detaliu, ca nu uita niciodata nimic. Am discutat partile negative, inflexibilitatea, rutina, anxietatea, dificultatile de-a socializa si de-a intelege pe cei din jur.

Norocul nostru este ca sotul meu are asperger's (nediagnosticat) si am facut paralele cu el. I-am aratat cum ea seamana mai mult cu el, pe cand fiica cea mare seamana mai mult pe mine. Sotul meu este foarte bine realizat profesional si foarte apreciat.

Noi incercam sa punem totul intr-o lumina pozitiva si functioneaza. Fata nu este rusinata, nu se ascunde, e foarte deschisa cu problemele ei si in general lumea raspunde foarte bine la aceasta abordare.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
“It is our choices...that show what we truly are, far more than our abilities.” Albus Dumbledore



#34
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 02 februarie 2013 - 04:19

cum sa ma exprim eu... cred ca ar trebui sa mergi prin medicul de familie si sa ceri o recomandare spre un alt specialist.

nu ma gandesc din perspectiva diagnosticului, ci din perspectiva de a gasi cea mai potrivita persoana care sa lucreze cu voi pe viitor.

si da, te-ai gandit bine la reactia copiiilor din jur. veti avea nevoie de sprijin si in a gestiona relatiile la scoala "once the word spreads out"

din experienta mea personalul de scoala va avea de gestionat vreo 50 de cazuri mai solicitante si cata vreme voi nu veti fi - nah en escalating issue (scuze dar chiar nu mai stiu ce limba vorbesc la ora asta) nu veti primi prea mult suport. si aici, presiunea mare, bugetul mic...

Edit: ca uitasem esentialul. un specialist bun ar trebui sa va ghideze si in ce si cum spuneti copilului.

_______________________

#35
parpalak

parpalak

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 569 mesaje

Postat 05 februarie 2013 - 02:13

Aqai, pai aia ma enerveaza, ca era mai usor sa previna escalarea.. De ex, acu m-a sunat invatatoarea sa-mi explice cu un ton de inmormintare de ce report cardu lu fi-miu arata groaznic, de parca n-am tot discutat si para-discutat lunile astea..

bird70, poate-ti fac o vizita, sa-i explici si lu fi-miu, ca noi sintem toti asa [:)]

#36
Marina

Marina

    Membru de baza

  • Moderators
  • 6.356 mesaje

Postat 05 februarie 2013 - 02:58

Si totusi, psihologii scolari pot pune in Canada un diagnostic definitiv de autism whatever spectru? Nu ar trebui sa duci copilul la un dr specialist pentru a confirma diagnosticul?

Ce e report card-ul?

Marina

#37
columbiana

columbiana

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.314 mesaje

Postat 05 februarie 2013 - 06:12


Marina, asa se pare ca da, psihologii au dreptul sa puna diagnostic in Ontario unde e parpalak. acum am citit ca doar Québecul, provincia noastra, e singura din America de nord unde nu au dreptul (eu stiam ca au deja, dar se pare ca inca nu).

report cardul e carnetul nostru de note de la scoala

http://forum.desprec...TOPIC_ID=137759

#38
mariavi67

mariavi67

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 187 mesaje

Postat 05 februarie 2013 - 08:17

La noi nu au dreptul sa puna diagnostic medical. Ceea ce fac psihologii scolari este sa evalueze si sa incadreze copilul in una din categoriile de dizabilitati prevazute de lege. Un diagnostic medical se poate pune doar de un specialist din afara scolii.

"The greatest discovery of my generation is that a human being can alter his life by altering his attitudes of mind." - William James

#39
columbiana

columbiana

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.314 mesaje

Postat 05 februarie 2013 - 16:28


Maria, eu tot citesc ca au dreptul sa puna diagnostice din spectrul autismului si la voi, ca doar Québecul e singura provincie nord-americana unde inca nu o fac; sunt in franceza linkurile, caut unul in engleza. bine ca nu vorbim de restul diagnosticelor medicale.

http://forum.desprec...TOPIC_ID=137759

#40
parpalak

parpalak

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 569 mesaje

Postat 05 februarie 2013 - 17:08

Ana Stroe, eu te cred pe cuvint, da' internetului ii dau ocazia sa se updateze. Nu de alta, da' e scris tot de oameni, unii mai precisi, altii mai putin.. Eu inca folosesc "identificat" in loc de "diagnosticat", tocmai pen'ca scoala e institutie... scolara, si nu medicala.
La pediatru avem appointment fulger, la sf lui Februarie si d-acolo mai vedem incotro.. Si iar ma enervez, ca din august ma rog de doctorita de familie sa-mi trimita copilul la vreun specialist de vreun fel si de-atunci imi tot zice care clinici l-au mai refuzat. Acu, cu identificarea in brate, se misca lucrurile.
Marina, carnet de note care se dau de 2 ori pe an. De vreo citiva ani l-au bagat si p-al treilea "episod de notare", care se cheama progress report. In rest, fi-miu vine de la scoala doar cu teste de mate la care face foarte bine. El se cam deprima cind isi vede notele, asa ca tre sa gasesc un punct de vedere pozitiv care sa nu fie, da'o'ncolo de scoala cu notele ei cu tot.


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -