Nu. Am cautat-o. Nu se gaseste decat in engleza.

CITIM. 3
Postat 09 decembrie 2021 - 20:35
Postat 09 decembrie 2021 - 21:56
Multumesc Viniana. Oh well. Sa invete mama engleza :D
Postat 15 ianuarie 2022 - 13:49
Eu am dat-o pe autori romani in ultimul timp, trec printr-o faza de "literatura romana contemporana".
Foarte mult mi-a placut Tatiana Tibuleac - Vara in care mama a avut ochii verzi (autoarea e nascuta la Chisinau iar actiunea cartii se petrece in Franta).
Mai recomand si Cartea Oraselor, un volum colectiv coordonat de Andreea Rasuceanu, Ed. Humanitas. Fiecare autor scrie despre orasul sau - Bucuresti, Cluj, Timisoara (un scriitor etnic sarb - foarte fain scrie!), Iasi, Sibiu (excelent!), Braila, Oradea etc. Capitolele sunt inegale ca valoare, dar unele sunt mici capodopere. Mi-am regasit adolescenta... Cei mai multi autori sunt tineri, nascuti dupa 1975.
Pentru seara asta mi-am pregatit Veronica Niculescu - Toti copiii libraresei. Si un Prosecco, pe langa carte. Tot romanesc, facut la Jidvei .
Ioana
Postat 30 aprilie 2022 - 00:13
Hello! Acesta este primul meu mesaj in acest forum si este sa va spun despre cateva carti pe care le-am scos prin editura mea EducativeMinds.ro si va invit sa aruncati o privire la ce facem. Mai ales ca obiectivul editurii este sa scoata doar carti educative pe piata.
A auzit cineva de Educative Minds?
Postat 13 decembrie 2022 - 14:34
https://humanitas.ro...jurnalul-lui-66
Ati citit o ?
Nu mai stiu cine a scris si unde, dar in aceasta carte e atata Romanie, de ramai fara grai.
Postat 13 decembrie 2022 - 17:09
Nu am citit cartea inca, dar am vazut interviu cu autoarea la Garantat 100%. Cutremurator ... nu am cuvinte .
Postat 13 decembrie 2022 - 17:26
Inimaginabil si totodata am simtit ca fix asa s-a intamplat, fiecare cuvant citit e purul adevar, nu am niciun dubiu, traind in tara asta si trecand prin spitale, reprezinta cumplita realitate.
De cate ori o vad pe FB pe Alexandra Furnea, imi dau lacrimile, pentru tot ce a trait ea.
Postat 10 mai 2023 - 18:40
Ioana, merci de sugestie. Am citit de Tatiana Tibuleac "Gradina de sticla", excelenta. cealalalta carte "Vara in care mama a avut ochii verzi" e pe lista de lectura am gasit-o la Iasi in librarie.
Citeva decoperiri faine :
- All the Light We Cannot See, Anthony Doerr - foarte interesanta si pasioananta (am vazut-o tradusa in româna)
- Tout le bleu du ciel, Melissa Dacosta (idem e tradusa in Ro) - foarte precisa despre bolile du declin cogniv, toate prietenele au adorat-o, pe mine insa m-a lasat sceptica etalajul de lectura populara
- ultimul roman de Bernard Schlink "la petite fille" (nu stiu daca e tradusa)
voi ce ati mai descoperit bun ?
Postat 10 mai 2023 - 19:43
"Toata lumina pe care nu o putem vedea " e in top 10 ever la mine! Am iubit cartea, personajele, povestea. Putin trasa de par la final, dar am recomanat-o oricui. Eu nu am mai gasit de ceva timp o carte care sa ma prinda, sa nu o pot lasa din mana.
Acum citesc " Padurea intunecata", de Nicole Krauss, dar ma plictiseste de adorm. Asa ca am incercat sa schimb ceva, azi mi-au venit doua carti de istorie comandate. " In cautarea Romaniei" si " Biserica de stat, sau Biserica în stat? O istorie a Bisericii Ortodoxe Române, 1918–2023", ambele scrise de istorici straini. Sunt curioasa cum vor fi.
Postat 14 iulie 2023 - 11:31
Ce mai cititi doamnelor? Ceva recomandari?
Ultima carte citita: "The poisonwood bible" - de Barbara Kingsolver, tot de ea vreau sa citesc in concediu "Demon Copperhead".
Am mai citit si recomand " A terrible kindness" - Jo Browning Wroe ( nu stiu daca e tradusa in romaneste)
"Lessons in Chemistry" - Bonnie Garmus
Si acum citesc: " Trust" - Hernan Diaz