Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Pregatiri de Craciun ... si Anul Nou


263 raspunsuri la acest subiect

#261
adi2003

adi2003

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.225 mesaje

Postat 20 ianuarie 2013 - 13:00

Noi am facut un kek cu cacao aseara si o pizza...Am facut exceptie si am mancat pe saturate. [:I]

De azi revin la normal. Sper sa nu mai dea poftele in mine ca aseara.


#262
MadalinaM

MadalinaM

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 445 mesaje

Postat 28 ianuarie 2013 - 14:33

Rufus, am facut muschiulet afumat, aproximativ dupa reteta ta: lasat la sare(cam 1sapt), apoi la uscat 24h, apoi afumat!
Acum nu stim cum sa il mancam[:D]. Dupa ce a fost afumat era cam crudut, nu ne-a placut. Si cam tare. L-am bagat la congelator si, de fiecare data cand il intalnesc, il dau la o parte[:I]. Am pus o data la o mancare de fasole, i-a dat gust dar mi s-a parut tot tare chiar daca am fiert-o destul...adica nu simteam nici o placere intalnind in farfurie bucatelele de carne pregatite in atatea etape...
Ce e gresit? sau cum sa prepar carnea asta?

#263
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 28 ianuarie 2013 - 16:59

Madalina, vreau sa stiu sigur despre ce vorbim: muschi sau muschiulet.

Eu pregatesc si afum muschi. De consumat, il consum in doua feluri: atunci, de sarbatori, cu carnati, in cratita, taiat in felii de un cm grosine, putina apa si ulei(untura) in cratita, lasat pe foc mic cu capac sa bolboroseasca la gramada. Deci gatit. Dupa sarbatori, ce-mi ramane congelez, taiat in feliute, mai pun si carnati in punga...si vara mai mananc o data asa ceva, ca-s nostalgic[:)] sau (si) imi opresc o bucata pe care o tin invelita in hartie in frigider, in tava de sub congelator si il mananc ca mezel crud-uscat (fac treaba asta si cu carnati). Daca sta prea mult se usuca si se intareste, de aceea congelez si opresc de mezel (destul de putin, adica sa-l mananc in maxim o luna, apoi e ca talpa.

Eu muschiulet nu pregatesc. Insa pregatea sora-mea. Dupa acelasi principiu, doar ca la sare nu mai mult de 2 zile, doua-trei fumuri si...la mancat cu el, pentru ca se usuca mult mai repede. Daca nu se mananca, se congeleaza. Imediat dupa preparare (sau decongelat) merge tot la cratita, la gratar...deja dupa o saptamana pana la o luna merge ca mezel crud-uscat. Muschiuletul poate fi, de asemenea, fiert cu mirodenii, dar nu cand s-a uscat, ca uscat ramane...ci imediat dupa afumat, sa-l mananci ca mezel, daca nu-ti place varianta crud-uscata.

Deci, din ce scrii tu, s-a uscat.

Oricum, taiat foarte subtire si fasii...cred ca-i grozav in omleta, oua ochiuri...:)]



Rufus, Tora si iadele[foto]



"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Astăzi, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Astăzi, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 21:39

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Astăzi, 19:50

  • Ziua naÈ™terii

    Roxanesss
    - Astăzi, 17:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -