Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

cozonac la cuptor electric


11 raspunsuri la acest subiect

#1
miriama

miriama

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 889 mesaje

Postat 06 noiembrie 2012 - 15:29

Vine Craciunul!!! Am un cuptor electric cu care nu ma prea inteleg. Nu stiu cum sa coc cozonacul la asa incat sa fie perfect: sa nu ramana crud, sa nu se arda, sa nu se faca o coaja prea tare deasupra... intelegeti voi. Nu-mi spuneti sa citesc manualul cuptorului ca n-am, apartamentul fiind inchiriat. Cuptoul dispune de o gramada de marcaje la gradatii (vreo 6): cu ventilator, fara ventilator, cu caldura de jos, de sus etc. Pe care o folosesc? Grea treaba...
Va multumesc.




VICTORIA este arta de a continua!

#2
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 06 noiembrie 2012 - 16:11

Eu folosesc caldura si de sus si de jos, deodata, cam indiferent ce mancare fac in cuptor. E marcajul cu doua linii. Cozonacul il coc la 175 de grade, mi-a iesit mereu.



La anumite ocazii (daca pun mai multe tavi suprapuse in cuptor, asta e avantajul cuptorului electric) folosesc ventilatorul. Atunci ajunge 150 de grade.





pur si simplu...



Hobby



calator de profesie



#3
VIOIKA76

VIOIKA76

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.742 mesaje

Postat 06 noiembrie 2012 - 16:27

Eu tot asa folosesc la cozonac caldura si de sus si de jos.La inceput adica 15 min.il coc la foc mic adica 100 grade apoi pana la sfarsit foc mediu de 150-160 grade.Nu folosesc ventilatorul pentru cozonac.
Se coace foarte bine si nu se arde.

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum[gravired]13+

#4
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.304 mesaje

Postat 06 noiembrie 2012 - 16:40

Cu ventilator(aer cald)la temperatura prescrisa!

Eu folosesc ventilator la tot,indiferent ce bag in coptor,ai grija ins aca sa incalzesti cuptorul in prealabil,sa ajunga la temperatura stabilita!(de obicei cind se stinge beculetzul[:D]care arata temperatura,inseamna ca ai ajuns la temperatura dorita)

Dana

#5
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 06 noiembrie 2012 - 16:58

Dana, eu la toate retetele ce le-am vazut, scrie ca in caz ca folosesti ventilatorul sa il folosesti la 25-30 de grade mai jos decat fara. Aerul cald e invartit in cuptor si e constant ca temperatura, spre deosebire de cuptorul fara ventilator. Eu am incercat acasa si mi s-au ars strudelele la 175 de grade cu ventilator, pe cand fara ventilator le coc la 200 de grade...



Nu te contrazic, e posibil sa fie cuptoare si cuptoare...e bine de stiut!





pur si simplu...



Hobby



calator de profesie



#6
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.304 mesaje

Postat 06 noiembrie 2012 - 17:07

Mihaela ai drpetate cu cuptorul electric cu ventilator,sunt mai puternice ,eu nu sunt specialista in cozonac deci tot ce-i posibil sa fie temepratura mai sczuta!

Uite ma duc sa editez sa nu cumva sa se ia cineva dupa temepretaura mea!

Insa eu ventilatorul il folsesc la maxim!

Dana

#7
miriama

miriama

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 889 mesaje

Postat 06 noiembrie 2012 - 17:19

Multumesc de raspunsuri. Sper sa avem Craciun cu cozonaci pufosi!

VICTORIA este arta de a continua!

#8
Serialbastre

Serialbastre

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.358 mesaje

Postat 06 noiembrie 2012 - 21:22

Eu la toate dulciurile folosesc programul cu ventilator, fara foc sus sau jos. La cozonac cam la 170-175 de grade. Am facut niste cozonaci minunati, desi nu am prea multa experienta la aluaturi dospite.

La briose, checuri, acelasi program, 180 grade.



Spor la "cozonacit"!



Andreea si Cezara(2.06.2009)



In bucataria mea





#9
marumiha

marumiha

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 817 mesaje

Postat 07 noiembrie 2012 - 00:35

Cuptoarele electrice cu ventilator au o temp.cu 20°mai mare decit cele fara ventilator.
Pt.coacerea prajiturilor e mai bine daca cuptorul are deschis ventilatorul pt. ca in acest fel temp.din cuptor e uniforma in intreg cuptorul ,pt.mincaruri ,carne ,cartofi e mai bine daca folosim coacerea fara ventilator ,mincarea o sa fie mai crocanta ,mai uscata ,gratinata .
Daca o dorim altfel e bine si cu ventilatie.
Daca folosesti de citeva ori cuptorul o sa-ti dai seama cum coace si cum e mai bine sa procedezi .

#10
sdcristian

sdcristian

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.474 mesaje

Postat 09 noiembrie 2012 - 17:54

caldura sus jos plus ventilator, ies foarte buni si pufosi

cam la 150 de grade pun, sa nu faca repede crusta, sa creasca cat se poate. dupa ce par ok opresc caldura si-i mai uit acolo vreo jumatate de ora


Panic Questions

  • Progesteron

    Flor_i
    - Ieri, 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

  • Posibilă sarcină??

    Larisa03303
    - feb 20 2024 11:14

Last Blogs

  • Probleme cu dantura in sarcina

    Ioone
    - Astăzi, 11:49

  • MiÈ™cările copilului

    CrinaMogs
    - Astăzi, 11:49

  • Pregatirea pentru nastere naturala

    LarisaG89
    - Astăzi, 10:42

  • Tenul în sarcina

    Julix94
    - Ieri, 22:55

  • Tenul în sarcina

    Julix94
    - Ieri, 22:55

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -