Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Despre copii la interviu?!


73 raspunsuri la acest subiect

#31
oana_s

oana_s

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 889 mesaje

Postat 29 octombrie 2012 - 12:05

Black[pup], in afara de iesirile violente, suntem oarecum in aceeasi situatie. N-am niciun sfat, voiam doar sa-ti spun ca nu esti singura.



La al meu n-a contat ca are familie (insa la mine, da), pur si simplu n-a venit momentul bun...



Oana mami de [zana] Mara 11.08.2004 si [baietel] Calin 11.10.2011



[url="[url="http://community.webshots.com/user/mara_mea"]Noi[/url]

#32
Ramonika

Ramonika

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.482 mesaje

Postat 30 octombrie 2012 - 16:44

cred ca pentru mine cel putin, cea mai buna abordare vis-a-vis de subiect e urmatoarea: daca nu ma intreaba nimeni la interviu de copil, familie, nu zic nici eu nimic. daca ma intreaba, spun adevarul, ca am copil de 3 ani, dar imediat subliniez ca are cine sta cu copilul in caz de nevoie, ca sotul are program flexibil, ca nu e nici o problema sa lipsesc de la munca etc etc. acum ca ma crede sau nu, nu stiu, insa decat sa zic ca nu am copil si apoi sa ma angajeze si sa afle ca am, da mai rau, zic eu.

#33
mianna

mianna

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.480 mesaje

Postat 30 octombrie 2012 - 20:30

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika
insa decat sa zic ca nu am copil si apoi sa ma angajeze si sa afle ca am, da mai rau, zic eu.


doar "mai rau"? asta mi s-ar parea cea mai extrema minciuna, si n-as mai putea avea incredere sau respect pentru acel om. una e sa nu pomenesti ca ai copii daca nu esti intrebata, si cu totul altceva sa spui ca nu ai cand de fapt ai.


Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...




#34
Andries

Andries

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.033 mesaje

Postat 31 octombrie 2012 - 01:27

Cu copil sau fara copil, cu 2 sau 3?

Ei bine, in proportie de 90% depinde de tipul jobului (cu deplasari sau nu, cu orar de munca haotic sau nu) si mai ales de tipul colectivului. Daca intri intr-o echipa in care mai sunt copii, ideal de aceeasi varsta, vei avea un plus. Daca echipa e de juniori de 25 de ani, dornici de teambuildings, clubbing si popice sambata, copiii vor fi un minus.

Eu de exemplu am un dezavantaj pentru ca am declinat o droaie de eventuri in firma, dar nu indrazneste nimeni sa se ia de copiii mei ca stiu ca le iau eu beregata. [:D] E drept ca nici nu s-au gandit sa ma promoveze excesiv, insa sunt "omul de baza" (poate fi un dezavantaj, ca primesti toate rahaturile de ne-rezolvat, sa le rezolvi tu ca altul nu e in stare, n-are experienta, etc).

Asa ca trebuie sa afli ceva despre colegi inainte de interviu.

Blackgirl, orice, dar nu violenta!! In cazul sotului tau, dupa 7 ani de multinationala nu se mai angajeaza prin CV uri postate. Recomandari si relatii si trebuie incercat in cercul de prieteni cu familii si copii, sa incerci sa intri intr-o firma cu copii. La noi in dept sunt vreo 20 de copii [:D] cel putin!!

Andries

mami!! uite avioanele, avioanele, sunt multe mami, multe!!
uite si unul mic mami, e puiul lor, e puiul lor!!!


#35
Andries

Andries

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.033 mesaje

Postat 31 octombrie 2012 - 01:34

Ah si eu mai si glumeasc cateodata si le spun ca-l fac pe-al treilea...dar nu ma crede nimeni [:D]

N-as incerca justitia pe motiv de discriminare, ca nu are nici un sens. Chiar si daca castigi, castigi in vreo 4 ani, cu probe solide si bani la avocat gramada, de ajungi sa dai divort pana atunci. Mai bine deschide-ti tu antenele, poate ai un pacient care lucreaza la o firma unde se cauta un om specialist pe ... etc etc.

Andries

mami!! uite avioanele, avioanele, sunt multe mami, multe!!
uite si unul mic mami, e puiul lor, e puiul lor!!!


#36
lara_c

lara_c

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 869 mesaje

Postat 31 octombrie 2012 - 11:56

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

depinde 100% de persoana cu care dai interviu

pt unii poate fi semn ca esti serioasa si responsabila
pt altii semn ca vei tot lipsi
pt altii poate fi indiferent


De acord cu tine, dar vreau si eu parerile voastre, pentru tine de exemplu, daca ar fi sa ma angajezi, presupunand ca profesional sunt ok, ar fi un plus sau un minus?

Chiar sunt curioasa care e opinia generala.

Edit: pentru ca stiu ca cei care gandesc ca e un minus s-ar simtii prost sa o recunoasca in public, o sa deschid un sondaj de opinie unde puteti bifa, sub protectia anonimatului daca da sau nu. dar chiar vreau sinceritate [:)]



Pai ti-ai cam dat raspunsul singura intr-un post anterior.Sper sa nu te superi,ai spus ca vrei sinceritate...Daca ai intarzia dimineata, ai cere liber pt ca sunt copiii bolnavi, ai telefona mereu acasa, eu una ti-as atrage cat se poate de serios atentia si daca nu s-ar remedia.....Eu una nu am sunat macar o data acasa in timpul programului, de intarziat dimineata si luat liber ca sunt copiii bolnavi , nici nu se pune problema.... Si banuiesc ca nici sotul tau :)
Singurul lucruru care aminteste de familia mea sunt pozele de pe birou. Nu vb despre ei si si nici depre scutece, alaptare, primii pasi decat cu prietenele nu la serviciu.
La serviciu tb sa te comporti profesionist , chiar daca esti mama.
De aceea au angajatorii parerea asta despre femei (si pana sa ai a copii si dupa ce ai unul sau mai multi) pt ca f multe fac asta....cu scuza "Ce sa fac daca e copilu' bolnav?
Daca chiar nu rezisti sa nu suni acasa fa-o undeva unde nu te aud collegii/seful, e bebe bolnav -bona, o ruda , o vecina daca nu iti permiti sau alternativ cu sotul, nu numai tu.Si discret, nu e nevoie sa stie tot departmental ca Gigel are febra..
Sau iti iei concediu-fara milogeli si explicatii, fie de odihna, fie cele 5 zile pe an pt parintii cu copii sub 5 ani-nu stiu daca in Ro exista.
NU te-as intreba la interviu despre copii, Daca ar veni vorba despre concediul pt cresterea copilului, as lua informatia ca atare si atat.

Situ ca voi lua ceva rosii , ca de obicei :) dar pana la urma , atat timp cat nu iau rosii in viata reala.... Si atat ca angajator cat si ca angajat am de castigat avand o astfel de mentalitate....
Copiii si familia imi ocupa aproape tot timpul liber ,iesim mereu in oras, la piscina,, facem sport , facem vacante, nu dese ci ff dese si petrecem mult timp de calitate...motiv pt care nu fac ore suplimentare...Ever. Nu pt ca bebe e bolnavior ci pt ca vreau Eu sa ma distrez, sa am plimb, , sa iau masa la timp cu familia mea.Nici un sef nu a comentat pana acum.

#37
tyaa

tyaa

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 295 mesaje

Postat 31 octombrie 2012 - 12:12

Problema aici pe la noi e ca se cer ore suplimentare, te intreba, "ce se intamppla dac trebuie sa stati suplimentar'?
Uneori se specifica si in anuntul de angajare, desi tu deja te-aipregatit pt aceste situatii, indiferent de raspunsul pe care il dai, se vede reactialor. Apoi intreaba ce lucreaza sotul, ceprogram are, ce faci cu copiii in vacantele scolare, etc.
Ce e de facut?

tyaa

#38
oana_s

oana_s

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 889 mesaje

Postat 31 octombrie 2012 - 12:20

Lara, nici tu sa nu te superi, dar tu vorbesti dintr-un context cu totul si cu totul diferit.



Oana mami de [zana] Mara 11.08.2004 si [baietel] Calin 11.10.2011



[url="[url="http://community.webshots.com/user/mara_mea"]Noi[/url]

#39
elenaionascu

elenaionascu

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 174 mesaje

Postat 31 octombrie 2012 - 12:35

Buna Mickyy,
Eu cred ca totul depinde si de jobul pentru care aplici.
Eu una am fost pusa in postura de angajator si faptul ca un candidat are copiii, in primul rand imi da senzatia de responsabilitate si seriozitate. Intr-adevar, ma gandesc din start ca orele suplimentare cam ies din discutie, dar daca e nevoie, vreodata, mi-ar placea sa ma asigure ca poate face tot posibilul sa terminam in timp sau sa respectam deadlineul strans. Daca persoana este dedicata, deja cu 3 copiii acasa, va sti sa gaseasca solutii. Acum, daca angajatorul stie ca la ei in birou se sta peste program frecvent si ca altfel nu se poate, vor avea retineri clar. Altfel, daca tu vezi ca omul e capabil sa presteze, ba chiar sa faca o treaba foarte buna, are un istoric de referinta, de ce sa nu am increder ca-si poate gestiona timpul ok.
Alta posibila grija, ca si angajator ar fi "negocierea salariului". In cazul unei familii cu 3 copii, chiar daca te astepti ca persoana respectiva sa aibe nevoie de job, daca este foarte calificata, te gandesti ca n-ai sa ai loc de negociere prea mult, cand poate daca n-ar avea copii, ar fi un pic altfel.

Cred eu ca secretul sta in atitudinea si increderea pe care o transmiti. Nu zic ca e usor, dar asta este situatia si cu siguranta te poti descurca. Daca ma intrebi despre copii, iti spun : "da, am copiii.3 chiar si sunt bucuroasa ca de x timp, programul e usor controlabil si usor de gestionat. Va dati seama, altfel nu s-ar putea". Apoi apar discutii despre diverse situatii in care a trebuit sa-ti iei liber de la birou, din pricina copiilor, si explic, cu aceeasi incredere ca au fost cazuri, insa izolate(chiar daca nu zic fix adevarul :) )


#40
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 31 octombrie 2012 - 13:11

noi suntem in postura de angajatori ce prefera persoanele cu copii. asta pentru ca scad sansele ca proaspata angajata sa ne anunte ca este insarcinata si sa fim in situatia in care trebuie sa cautam din nou, peste doar cateva luni, inlocuitor [:)]


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Top 10 lucruri inutile de la prima sarcina

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:24

  • Prima morfologie

    MamaRadului
    - Ieri, 23:19

  • Album de sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:21

  • MărÈ›iÈ™or

    Ioanachea
    - Ieri, 21:14

  • Raceala...

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 19:51

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -