Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 6 voturi

probleme cu mindra de 15 ani


391 raspunsuri la acest subiect

#21
histamina

histamina

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.285 mesaje

Postat 26 octombrie 2012 - 16:53

si inca ceva:nu face ti nicio concesie fata de barman!
tipul mi s epare dubios rau si nici macar nu o respecta! iar fata se simte "apreciata"pt prima data la adevaratea ei"valoare" de nenorocitul asta.
e greu!

rabdare multa, psihic de sovietic siberian!

pas stiu ca suna aiurea,dar ati incercat si calea religioasa,spirtuala.uneori prinde.nu e o lege universala.
la nepotelul meu a prins.acum e relativ ok.

http://forum.desprec...ian-Minunea-mea

#22
roxi_mami

roxi_mami

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 51 mesaje

Postat 26 octombrie 2012 - 16:55

Citat:
citat din mesajul lui diuna

Asta si vrea, sa va scoata din papuci. Este specific varstei, cu cat luati masuri punitive mai multe cu atat se va inversuna mai tare( a propose de masuri...taierea parului????).


Intervin si eu cu parere (sa-mi fie iertat daca deranjez). Eu nu sunt de acord cu afirmatia " Asta si vrea, sa va scoata din papuci"... Si eu am fost o adolescenta rebela (nu foarte, dar destul [:)])si nu am cautat niciodata sa ii scot pe ai mei din papuci. Si eu cautam "iubirea" in bratele baietilor mult mai in varsta decat mine pt ca mi se parea "cool"...o pustoaica asa cum eram eu ,poate sa puna cu botul pe labe un barbat ca el( deh, asa credeam eu ), prietenele mele chiar trecusera la stadiu de "avansati" adica se intalneau cu barbati casatoriti, mie una mi-a fost frica. Sunt de acord ca nu trebuie pedepsita fata excesiv pt ca se va razvrati si mai tare (eu am facut-o ). Dar repet, eu nu am vrut niciodata sa imi supar parintii, am fost foarte frustrata ca nu ma intelegeau si desi incercam sa aduc comportamentul meu (visele si ideeile mele de atunci) undeva pe aceeasi linie cu ceea ce isi doreau ei pt mine (de ex: ce daca ma duc prin baruri daca am 10 pe linie la liceu? ce daca ma intalnesc cu barbati mai invarsta decat mine atat timp cat sunt acasa la ora care vrea mama?) Sunt interpretari eronate, dar o adolescenta nu le vede asa... Cel putin eu nu le-am vazut atunci [:)] Le vad acum cand citit postarile voastre si cand ma uit la pitica mea de 4 luni cum doarme linistita in patuc.
Imi cer scuze inca o data pt intruziune si va doresc rabdare si intelepciune!






Copilul ajunge pt parintii sai, dupa educatia pe care o capata: rasplata sau pedeapsa.
Jean Jaques Rousseau

#23
tora97

tora97

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 461 mesaje

Postat 26 octombrie 2012 - 17:21

niste psihoterapie sint sigura ca i ar prinde bine, dar, din pacate, trecem printr o fazas mai dificila din punct de vedere financiar.. si kiar nu ne putem permite 1 mil pe sedinta, cite sedinte or fi ....



a i tunde din blana, a fost un gest extrem e adevarat din partea mea, insa doream sa i atrag atentia... orice alta metoda dind gres



oameni buni, cei care aveti adolescenti in batatura, sau care ati trecut prin a "n' a adolescenta cu copii vostrii, cunoasteti momentele in care tu vorbesti, iar minunea ta nici nu te aude macar, nu ai cum sa ajungi la ea, nu ai cum sa i stirnesti interesul... noaptea am vegheat o la spital, cu perfuzii si tot tacimul, dimineata i am "comunicat" ca sint la capatul rabdarii, nervilor samd, iar la prinz ii puneam usa la camera....ca un gest mneit sa i mai curme din indirjeala



adevarul, ca asa cum a constatat si omul meu, de cite ori o lasam mai moale cu ele, o iau pe miriste... iar teda dovedeste ca se pricepe sa o ia pe miriste.



tare psiho cred ca are: este ultra inversunata pe tatal biologic si nu accepta nici sa vb despre el, pt ca respectivul nu a cautat o 2 ani... nu ca s ar fi inghesuit sa o caute prea des pina atunci... aparitia lui ruf, a ioanei si colac peste pupaza, a anei in viata noastra, este clar ca nu a innebunito de placere, ca deh, ma "pierdea"



dar ne am straduit din rasputeri si eu si ruf sa le fie bine, sa le intelegem, ruf cel putin este campion la lasat garda jos si luat peste bot... eu, fiind in esenta "lupul cel rau", fiind mai rigida in ceea ce priveste regulile



teda ne da pe spate, pt ca este un copil foarte inteligent, mica fiind era o persoana mult mai matura decit cei de virsta ei, un copil cu calitati deosebite,un om pe care l apreciem si caruia i recunoastem calitatile, si totusi............. ne face sa ne intrebam "si ce va mai urma?"



da, cred ca incearca sa atraga atentia asupra ei, parca i masokista, oameni buni! vb ceea cind e bine nui de mine, cind e rau, hop si eu!



cind o lasam in boii ei, cind totul merge ok pleosc! tb sa o comita...



este adevarat, exista reguli de la care nu abdic: nu sint de acord cu fumatul si alcoolul, ora de intrare in casa si sa spuna (mai mult de amorul artei) pe unde pleaca,scoala i scoala, strimb din nas la capitolul cluburi, baruri (mai mult datorita fumului de tigare, teda in mod special fiind suferinda de astm pina pe la 10,11 ani)



si kiar nu mai stim de unde sa o apucam..



da, categoric, tipului ii fac plingere la politie.. daca i dobitoc sa suporte concecintele... apoi, cine stie daca nu asta i este obiceiul, sa agate pustoiace... fie vb intre noi, ma abtin cu greu sa nu i trimit pe cineva sa vb "altfel" cu el. cel mai suparati sintem pe masculul feroce, despre teda, sintem dezamagiti, siderati, buimaciti

si de aceea nu stim ce,cum sa abordam aceasta NOUA provocare a ei.



[foto]TORA,RUFUS si cele 3 minuni ale lor[foto]

"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

#24
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.448 mesaje

Postat 26 octombrie 2012 - 17:28

Eu mereu am profitat cu nesimtire de bunavointa si bunatatea alor mei, in momente de criza, cand vroiau ei sa mi arate ca au incredere. pe naiba, era o portita spre mai multa rebeliune.

asa ca depinde de copil.

Tora, voi o stiti pe mijlocia ce functioneaza la ea. Daca militaria aia cu urmarit si tinut aproape sau tunsul pletelor sau confiscatul usii, apoi aplicati.

Daca nu, vedeti ce da roade.



Dar oricum nu as lasa tanarul de 27 de ani sa scape fara o sesizare la politie. Ce urmeaza, o fetita de 13 ani drpet iubita ? Poate exagerez, dar mai bine sa exageram decat sa reparam mai apoi.



____________________________________________________



Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,

inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra

obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,

botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.


_____________________________________________________



Au nevoie de noi: Iulia[floare3] Copiii Monicai[flo2] Alex[flo] Luca[floare3]

#25
tora97

tora97

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 461 mesaje

Postat 26 octombrie 2012 - 17:31

Citat:
citat din mesajul lui andacos
Si eu cred ca anturajul e de vina!Ca sa-l cunoasca pe barman,e clar (cred eu...)ca intii a intrat in bar!Cu cine a intrat in bar?
l a cunoscut cind a fost la mare, impreuna cu sora ei (19 ani) la un concert... facea parte din gask ce s a adunat acolo. si stie foarte bine ce virsta are, deoarece ioana l a avertizat sa i dea pace tedei[foto]TORA,RUFUS si cele 3 minuni ale lor[foto]"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

#26
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 26 octombrie 2012 - 17:33

tora, s-ar putea sa vi se para aiurea, insa poate merita sa incercati.

roag-o pe teda sa va scrie intr-o scrisoare tot ce simte, tot ce o supara, ce o nemultumeste in viata pe care o are, in relatia cu voi, cu colegii/profesorii, ce ar vrea sa faceti voi pentru ea, ce-si doreste in general de la cei din jur, etc.

la randul vostru, compuneti un mesaj in care sa-i explicati cu multa dragoste si rabdare toata situatia, ce asteptari aveti, cum vedeti voi situatia, ca parinti si adulti. fara acuzatii, fara jigniri, fara a-i rani si mai mult sentimentele, ca sa zic asa.

in felul acesta, punandu-va gandurile pe hartie, in liniste, fara discutii in contradictoriu, nervi, ton ridicat, citind mai apoi ce are de spus "partea adversa", analizand si procesand pe indelete tot ce s-a scris, s-ar putea sa va intelegeti mai bine unii pe altii, sa identificati care sunt adevaratele obstacole si probleme, sa gasiti impreuna o cale de comunicare, de rezolvare a situatiei.

crezi ca ar functiona o astfel de abordare ?

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

#27
histamina

histamina

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.285 mesaje

Postat 26 octombrie 2012 - 17:35

reclamatie, reclamatie,dar parca legea zice ca poat eintretine relatii sexuale cu consimtamantul minorei nu d ela 16 ci d ela 15 ani.
marius, gresesc?

atunci, cu reclamatia,mar elucrur nu faci.dar,daca legea e cu 16 ani,atunci, direct la politite.

din felul in care a introdus-o pe tea in cercul lui de amici,cred c aurmareste altceva totusi.
eu nu a smai lasa-o o secunda cu el.

nus tiu,la mine nu a mers niciodata cu militaria.never.
la sor-mea geamana nici atat.
tin minte ca ne rugam sa treaca sor-mea la chimie intr-a XII a,sa ia bacul,azi domnisoara cu pricina fiind doctor in matematica.

ca adolescent, sper sanu ii semene Ianu,ca imi fac bocceluta si imi aduceti mancarica la Obregia.

http://forum.desprec...ian-Minunea-mea

#28
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 26 octombrie 2012 - 18:07

Poate nu sunt cea mai in masura sa dea sfaturi, copii mei sunt inca mici, desi la cea mare observ si eu semne de rebeliune, care in timp nu e exclus sa se agraveze.

La prima vedere, Teda e la varsta la care cel mai important lucru i se pare sa fie in centru atentiei. Exact cum spunea cineva inainte, la 15 ani sa ai un amic/prieten de 27 ... in fata prietenilor esti cea mai cool! LA fel ca si cu drogurile false. Ea nu realizeaza ca pentru ala e doar o distractie, si poate n-ar fi rau daca ati putea cumva sa ii deschideti ochii in directia asta. Sufer de telenuvelistica, dar de exemplu ati putea sa ii gasiti adresa de facebook si sa il abordati din postura unei alte tipe interesate de persoana lui, si sa il faceti cumva sa sa laude cu cuceririle lui, si sa va povesteasca de Teda sau de altele ca ea. Apoi sa ii dati sa citeasca sa se convinga singura ca ala nu da doi bani pe ea (pentru ca atata timp cat ii da sms-uri din baruri cu pozitii sexuale, e clar ce hram poarta). Altfel, cu politie, interdictii si morala mai tare o veti intarata. Asa, va suferi un pic, dar intr-un final va va multumi.

Apoi legat de sex, cunoscand-o din restul mesajelor voastre (chiar daca nu am postat eu prea des pe la mamici, Ana voastra si Daria mea find de-o seama, am urmarit-o crescand de la distanta) nu cred ca a trecut mai departe de stadiul de teribilism verbal. Si nici nu cred ca ar face-o cu barmanul, chiar daca aparent lasa impresia asta. Chiar daca e destul de naiva (e la varsta la care inca mai are voie), e un copil mult prea inteligent ca sa treaca de bunavoie de la vorbe la fapte asa usor. Insa nu e exclus ca pe acel individ sa nu-l intereseze prea mult "bunavointa" ei, si aici trebuie voi sa insistati. (Eu cred ca daca as ajunge vreodata intr-o asemenea situatie cu vreuna din fete, si daca as vedea ca explicatiile si argumentele mele sunt inutile, i-as da sa citeasca povesti ale unor fete violate de "prieteni", eventual puse in oglinda cu prima noapte de dragoste alaturi de persoana iubita. Nu as insista pe varsta, ci pe sentimente, in fond daca vrea s-o faca, o va face oricum.)

Repet ce am spus la inceput, are nevoie sa iasa in evidenta. Dar nu prin note bune la scoala, ci prin gesturi de teribilism. Simte nevoia sa fie rebela, sa fie acceptata si apreciata in cercul ei de prieteni. Simte nevoia sa se impuna inca de la inceput, pentru a nu fi marginalizata pe viitor. Un concert, o betie, o seara la politie, un brieten de 27 de ani cu care vorbeste despre sex, totul da incredibil de bine in fata "gastii". Daca insa ati reusi sa treceti de bariera care a ridicat-o in jurul ei, si sa aflati ce gandeste cu adevarat, veti fi uimiti sa descoperiti (sau poate stiti deja asta) ca ea in sinea ei e nemultumita de toate gesturile de teribilism facute. Ea stie ca le face doar pentru altii, ca sa primeasca aprecierile lor. Nu le face din placere, din contra. Dar tace si inghite in sec, si spera ca ceilalti o vor remarca in acest mod, si ca eforturile ei n-au fost in zadar. Iar daca ceilalti nu o remarca, atunci e nevoita sa ridice si mai sus stacheta, si sa faca gesturi si mai teribile, pentru ca odata pornita pe acest drum, nu mai vede cale de intoarcere. Asta e si motivul pentru care nu se simte nici ea bine in pielea ei, nu face din placere acele lucruri.
Trebuie sa gasiti un mod prin care mesajul vostru sa ajunga mai clar la ea, trebuie sa faceti in asa fel incat sa se simta iubita si apreciata de voi cu adevarat, nu doar la nivel declarativ. Pentru ca eu sunt convinsa ca ea in sinea ei chiar crede ca voi tineti mai mult la Ana, sau la Ioana, chiar daca nu e asa.

#29
Alina

Alina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.461 mesaje

Postat 26 octombrie 2012 - 18:20

Citat:
citat din mesajul lui tora97
Citat:
citat din mesajul lui andacos
Si eu cred ca anturajul e de vina!Ca sa-l cunoasca pe barman,e clar (cred eu...)ca intii a intrat in bar!Cu cine a intrat in bar?
l a cunoscut cind a fost la mare, impreuna cu sora ei (19 ani) la un concert... facea parte din gask ce s a adunat acolo. si stie foarte bine ce virsta are, deoarece ioana l a avertizat sa i dea pace tedei[foto]TORA,RUFUS si cele 3 minuni ale lor[foto]"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
Sincer,citesc si eu pe-aici dar nu pot sa-mi dau cu parerea inca pt ca fiica-mea se apropie numai de 11 ani deci mai am pina la 15 dar incerc sa ma educ cumva pe mine pt ce va fi sa vina....Nu stiu daca as fi lasat-o la concert la mare singura numai cu sora de 19 ani, mi se pare "atmosfera" prea greu de controlat,prea multe tentatii mult peste virsta ei... daca era de musai acest concert,cred ca m-as fi dus cu ea...Alina,mami de 2 copii minunati

#30
coracora

coracora

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 924 mesaje

Postat 26 octombrie 2012 - 18:42

Eu vreau sa scriu doar doua lucruri; nu sunt chiar sfaturi, insa, daca as fi in locul vostru, as acorda multa atentie acestor aspecte.
Primul: faptul ca il veti reclama la politie pe prietenul ei, s-ar putea sa aiba consecinte de-o magnitudine nebanuita asupra fetei. Eu cred ca trebuie procedat cu extrem de mare prudenta in acest caz. Nu spun sa nu il reclamati, insa trebuie sa concepeti o tactica foarte bine pusa la punct pentru momentul in care ea va afla de implicarea politiei. Reactiile tind sa fie exagerate la aceasta varsta, pentru ca si emotiile (de oricare natura), sunt traite foarte intens.
Sincera sa fiu, eu nu l-as reclama, insa l-as determina sa inceteze aceasta relatie, punandu-i in vedere consecintele legale pe care le-ar avea de suportat in eventualitatea ca l-as reclama. Deci doar as discuta cu el, insa la modul extrem de ferm.

Al doilea: fata voastra e intr-o ipostaza care, coroborata cu varsta pe care o are, ii poate periclita dezvoltarea emotionala ulterioara. Cativa useri au opinat ca astea-s tantrumurile varstei si ca trebuie sa aveti incredere in ea, samd. De acord, insa eu nu as trata problema intr-un mod lejer ci mai degraba mi-as ascuti simturile in ceea ce o priveste.
Si spun asta pentru ca pericolele s-au dublat in comparatie cu acum 10-15-20 de ani cand ne razvrateam noi insene / insine impotriva parintilor nostri. Totul este exagerbat si devansat, orgoliile care trebuie protejate s-au expandat, iar status-ul in grup si spiritul de apartenenta la acesta sunt cruciale. Unde nu mai socotim ca acesti adolescenti trebuie sa mai traiasca o viata, pe cea virtuala.... la vremea noastra ne inteleneam in aia reala si aveam doar una de trait.... Acum e totul mult mai complicat si cu repercusiuni cu bataie foarte lunga.

Eu va doresc succes, putere si intelepciune.


Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Ieri, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -