Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 6 voturi

probleme cu mindra de 15 ani


391 raspunsuri la acest subiect

#1
tora97

tora97

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 461 mesaje

Postat 26 octombrie 2012 - 12:34

iata ne din nou in impas... si eu si jumatatea mea ne straduim din rasputeri sa gasim rezolvari pt pregatirile de zbor ale adolescentelor noastre, dar iata ne ca am intrat intr unnou impas.. de data asta tot cum fiica noastra de 15 ani



anul asta park a fost "anul ei".. ne a tinut din socuri in alte socuri, si sincer, ne simtim oleak depasiti... si ne temem de ce ar mai putea urma..



sa incerc totusi sa si spun ceva concret nu?

teda, 15 ani, copil cumite de felul ei, cu razvratirile de rigoare (poate noi le luam prea in serios sau prea in tragic)... poate si dupa episodul cu "drogurile" episod care ne a lasat fara aer la momentul respectiv, care desi s au dovedit ca nu erau droguri praful cu care se lauda ea pe la scoala, pe noi ne a marcat profund



in urma cu o luna a fost la un concert care s a finalizat cu betie, politie si o noapte petrecuta la spital



acum, aflam ca are de citeva luni un prieten de 27 de ani,(barman) cu care poarta discutii despre sex, despre ce si cum i ar place ei sa faca sex si alte asemenea... cinstit, sintem speriati... caci o asemenea relatie/legatura poate duce la multe consecinte neplacute pentru ea. brusc fata mea imi vb despre a face sex foarte dezinvolta, dindu mi kiar sfaturi despre cum ar trebui sa l fericesc eu pe tata sau, pornind de la sex oral si terminind cu cel anal...



ce am facut noi: am reactionat ca un amarit de parinte speriat: in primul rind am fost la politie cu intentia de a i face o reclamatie individului, mergem sa o luam de la scoala seara (individul mergind uneori sa o ia de la scoala), i am interzis sa mai mearga la cursul de kitara, simbata (asta a durut o cel mai tare), si i am lasat iar camera "la liber", adica i am desfiintat usa de la camera (noi nu avem usi la camere... anul acesta, insa ne am gindit ca ar avea si ele dreptul la intimitate si li s au pus usile, daaaarrr de cind are universul ei, sta permanent inkisa, iar comunicarea cu noi, cu restul casei s a redus la strictul absolut necesar.)



i am spus sa inceteze aceasta relatie, insa ma tem ca nu o va face... dar, sincer, bruscul ei interes pentru sex ma nelinisteste, caci nu este doar o curiozitate, ci parca i stirnita



la faza cu bautura, pt ca mi a mai venit mirosind a bere acasa, i am taiat vreo 5 cm din lungimea parului si i am spus ca daca se va mai repeta episodul o voi scapa de grija elasticelor de par. in cazul in care va intrebati de ce anume bea fata noastra, in noaptea cu pricina le a spus politistilor ca bea deoarece are parinti comunisti, ca sora ei mai mare o uraste, ca nu i placea liceul la care a intrat (unde nu am obligat o, dar am sfatuit o sa mearga, tinind cont de aptitudinile ei, si cu care a fost de acord)



poate sint/sintem prea duri cu ea, insa am apelat la asemenea pedepse in conditiile in care si pune sanatatea si kiar viata in pericol



cu noi nu comunica... foarte rar iese din cokilia ei, si de fiecare data a gasit sprijin in amindoi parintii, discutindu se cu ea deskis, respectindu i personalitatea.



eh, apelez la voi, la un sfat, de ce/cum trebuie noi sa ne comportam cel putin in situatia actuala[bang] UNDE gresim noi?











[foto]TORA,RUFUS si cele 3 minuni ale lor[foto]

"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

#2
buli

buli

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.547 mesaje

Postat 26 octombrie 2012 - 12:51

Tora, incep prin a-ti spune ca, daca ea va dori sa faca sex, va face, indiferent cat o veti pazi.

apoi, cred ca e cazul sa renuntati la pozitiile de forta, taiatul parului la o fata de 15 ani nu e decat o umilire menita sa o razvrateasca, nu sa o faca sa va asculte si sa va respecte.
dimpotriva, in mintea ei va dispretuieste si are fix parerea pe care a spus-o politistilor.

cred ca ar trebui sa faceti un pas in spate si sa va aratai intelepti si iubitori.
care dintre voi e mai apropiat de ea, ar putea iesi la o discutie prieteneasca, in care sa asculte ce are ea de zis. sa asculte, atat, fara prelegeri, fara morala, doar sa asculte ce e mintea ei.
apoi faceti voi 2 sedinta, discutati intre voi, s-ar putea sa fiti surprinsi de ce veti auzi daca o veti face sa-si deschida sufletul.

si apoi incepeti sa negociati cu ea.
dupa parerea mea, mai important decat orice e sa va simta apropiati de ea.
acum fuge dupa tanarul acela pentru ca o sustine, ceea ce voi nu faceti. Incercati s-o sustineti voi si nu va mai cauta sprijin in afara. drumul e lung si greu (mai ales pentru voi, care sunteti tributari anumitor conceptii). dar e vorba de a va pastra copilul aproape ... sau nu.

#3
isabela

isabela

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 469 mesaje

Postat 26 octombrie 2012 - 13:19

Tora, am ramas fara cuvinte. Avnd o fata cu un am mai mica decat fiica ta, ma ia groaza. M-am gandit ce as face eu.Sincer, nu stiu.

Ceea ce stiu, e ca daca va vrea sa faca sex, il va face, oricat de mult ati sta voi pe urma ei. Va lipsi de la scoala, fara ca voi sa stiti, si o va face. Si cu cat va fi tinuta mai din scurt, cu atat se va indarji.

Noi, de cate ori avem o discutie despre sex, ii amintesc mereu de metodele de protectie. Are chiar un nr de telefon al unei dr si am rugat-o, cand va avea de gand sa faca sex, sa o sune pe aceasta, sa se duca sa stea de vorba cu ea, ca sa stabileasca medicatia corespunzatoare. Dintre doua rele, il prefer pe cel mai putin rau. Normal ca nu as vrea sa faca sex la 15 ani, dar daca o va face macar sa se protejeze.

Chiar nu stiu cum as proceda eu.

#4
tora97

tora97

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 461 mesaje

Postat 26 octombrie 2012 - 13:24

Citat:
citat din mesajul lui isabela
Tora, am ramas fara cuvinte. Avnd o fata cu un am mai mica decat fiica ta, ma ia groaza. M-am gandit ce as face eu.Sincer, nu stiu.Ceea ce stiu, e ca daca va vrea sa faca sex, il va face, oricat de mult ati sta voi pe urma ei.
paradoxal, insa nu ma sperie din cale afara ideea ca si ar putea incepe viata sexuala.. ma tem ca aceasta relatie cu un individ cu muuuult mai mare decit ea sa nu se soldeze cu altele mult mai grave: droguri, viol,"posta",abuz, racolare, etc.ii inteleg teribilismul, ea, o pustoiak de 15 ani are atentia unui barbat adult, samd. dar nu stiu cum sa o ajut pe ea sa inteleaga aceste ricuri, prea mari pt ea si carora in mod sigur nu le va face fata. la fel pun problema si in cazul cu betia... avea un prieten de virsta ei,iubire maaaareee, dar caruia i a dat papucii vara asta, imi spunea ca nu se simte protejata linga el, ca ala i prea "moale", ca nu o saruta si ca tb ea sa preia initiativa.. pe atunci nu am dat mare importanta acestor vorbe dar acum vad altfel povestea[foto]TORA,RUFUS si cele 3 minuni ale lor[foto]"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

#5
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.457 mesaje

Postat 26 octombrie 2012 - 13:48

Eu pe fie`ta nu as fi suparata, are doar 15 ani si e in perioada de mare ura fata de toti si toate care nu sunt de acord cu ea.

Dar pe el, mamma mia, cred ca direct la politie mergeam si eu.



____________________________________________________



Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,

inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra

obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,

botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.


_____________________________________________________



Au nevoie de noi: Iulia[floare3] Copiii Monicai[flo2] Alex[flo] Luca[floare3]

#6
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 26 octombrie 2012 - 14:06

Pe el il stergi rapid din lista. O vizita scurta in care ii pui in vedere ca depui plangere penala - adica inchisoare pentru explicatii - la Politie pentru corupere de minori. Chestia functioneaza 100% ca nu-i idiot sa mearga la mititica pentru o pustoaica.

Cat despre fiica ta, fara sa am datele necesare, cred ca anturajul ei isi spune cuvantul. Si are prea mult timp liber... cred.



Destinul meu este de a fi "noi" pentru totdeauna

#7
buli

buli

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.547 mesaje

Postat 26 octombrie 2012 - 14:06

eu, decat sa-l reclam la politie, l-as pofti foarte des pe la mine pe acasa.
si l-as trata cat de bine as putea eu.



#8
glimmer

glimmer

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.176 mesaje

Postat 26 octombrie 2012 - 14:20

Va recomand sa vizionati un film, "Detachment" (realizat in 2011). Nu stiu cat ajuta la gasirea unei solutii, dar actiunea e din viata reala si, tangential, are lucruri in comun cu acest subiect. Pana il gasiti pe undeva, il puteti vedea online aici.





#9
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 26 octombrie 2012 - 14:22

Si pe mine m-ar deranja mai mult inceputul vietii sexuale cu un barbat de 28 ani si barman pe deasupra decat inceputul vietii sexuale in sine.
Am nominalizat meseria datorita faptului ca el, poate, are acces mai usor la gacicute, bautura si droguri.
Dar poate fi si o persoana Ok.

M-as duce sa-l cunosc sa vad cu ochii mei ce hram poarta si as face niste ture prin barul ala sa-i studiez comportamentul.

I-as pune usa la loc ca o dovada de buna vointa din partea mea.
I-as oferi solutia de a o muta la ce liceu doreste.




#10
buli

buli

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.547 mesaje

Postat 26 octombrie 2012 - 14:33

eu nu stiu de ce va tot impiedicati de "barman" [:D]
nu el e problema.
daca dispare el, mai sunt inca mii, zeci de mii.

problema e de ce ar alege o adolescenta astfel de relatii.

cand natural e sa fie cu tineri de varsta ei. asta ar trebui sa va preocupe, ce o face sa se simta valorizata de el.

daca il scoateti pe acesta din ecuatie, pe urmatorul o sa-l ascunda mai bine.

Teda incearca sa va spuna diverse chestii, dar mi se pare ca nu o ascultati. toate provocarile astea despre sex, pozitii etc sunt deliberate, ca sa va faca sa deschideti urechile.
incercati sa aveti un dialog real, sa o lasati sa se exprime. daca voia cu adevarat sa se sexeze se ascundea bine si experimenta toate pozitiile de care a pomenit, iar voi habar nu aveati. dar spune in gura mare pentru ca are chestii de exprimat si inca vrea sa va aleaga pe voi ca sa le ascultati. inca pe voi va vrea aproape, de aia face asa.



Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Astăzi, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -