Prin tineretile mele, cand aveam gaini de tara, mama punea cate un cui sau o coaja de la ou in ciorba, spunea ca fierbe mult mai repede carnea...
Eu in ultimul timp pun doar cate o bucatica de gaina de tara in ciorba, doar pentru gust, in rest, ce gasesc in comert....
Teodora-Ana, de Mihail Vladimir (15.05.2007)
Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima!
Cum frageziti puiul de tara ?
Deschis de
Burtocika
, sep 09 2012 22:33
37 raspunsuri la acest subiect
#21
Postat 11 septembrie 2012 - 00:27
#22
Postat 11 septembrie 2012 - 00:39
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Dorsilia ce-s alea tampi la pui? Dana |
scuze, eu am zis ca pe la noi, sunt pulpe/ciocanele
#23
Postat 11 septembrie 2012 - 00:44
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Dorsilia ce-s alea tampi la pui? |
#24
Postat 11 septembrie 2012 - 00:48
Citat: | ||
citat din mesajul lui Raza de soare
|
#25
Postat 11 septembrie 2012 - 01:14
Citat: |
citat din mesajul lui ioanaiub noi am taiat anul asta vreo 10 cocosi, tineri, adica i-am cumparat in aprilie cand aveau o saptamana . carnea e delicioasa, mai tare decat cea a puilor din comert dar nu se compara la gust eu am facut supa, cu taitei sau galuste si ostropel si tocanita (sau ciulama ), bune bune de te lingi pe degete. toate le-am preparat in oala sub presiune, mai mult pentru a economisi timp Mamica de D&M _______________________________________________________________________________________ "Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate |
cum adica o saptamina de viata de cocos ?
intrebare pe linga : De la ce virsta (exprimat in luni) se poate minca un pui ?
Nu vorbesc de gaini batrine si cocoshi obraznici.
Off topic pentru Dorsilia, "tampi" e tzampi" cu "a" de la Romania ?
Mik.
#26
Postat 11 septembrie 2012 - 01:52
Citat: |
citat din mesajul lui Mik De la ce virsta (exprimat in luni) se poate minca un pui ? |
Pai...din cate tin eu minte, mamaie incepea sa-i alerge prin curte, cand erau puiendri, putin mai mari decat un porumbel. Ca nu conta carnea, ci gustul.
andacos, nu stiam nici de tampi/tzampi...cautam pe net, sa vad ce sunt aia si-asa am vazut si cucta.
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
#27
Postat 11 septembrie 2012 - 23:22
so... (in pura canadadezo-romana) ce e cucta?
Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/
Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/
#28
Postat 11 septembrie 2012 - 23:31
Citat: |
citat din mesajul lui maru so... (in pura canadadezo-romana) ce e cucta? Emma Aida e inger Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
Oala de presiune!
Si eu am aflat de cucta tot pe forum acum citziva ani,tot de cineva din vestul tzarii!(marius daca-mi amintesc bine)
Dorsilia,deci cum e pina la urma tampi sau tzampi?
Dana
#29
Postat 11 septembrie 2012 - 23:44
In limba maghiara se scrie kukta. Din cate stiu de acolo e originea cuvantului.
Kukta - oala sub presiune
Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Kukta - oala sub presiune
Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
#30
Postat 12 septembrie 2012 - 01:42
Cucta = Kukta = oala sub presiune
Nu stiu daca din limba maghiara, eu aveam o oala din asta ruseasca, pe care scria tot kukta.
Si cat timp il fierb la kukta ? O ora ?
Ce se intampla daca il fierb prea mult ? Stiu ca anumite carnuri se intaresc din prea multa fierbere ...
Nu stiu daca din limba maghiara, eu aveam o oala din asta ruseasca, pe care scria tot kukta.
Si cat timp il fierb la kukta ? O ora ?
Ce se intampla daca il fierb prea mult ? Stiu ca anumite carnuri se intaresc din prea multa fierbere ...