Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Cum frageziti puiul de tara ?


37 raspunsuri la acest subiect

#11
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 10 septembrie 2012 - 14:08

Citat:
citat din mesajul lui adita
Citat:
citat din mesajul lui marius
[:D] Tot ce depaseste 2 luni ... nu mai e pui. Ma faceti sa rad.
Ei, nu-i chiar asa. Depinde si de pui. Sa vezi puii mei de 3 luni, crescuti natural, in curte, fara mancare speciala, ca sunt cat doi pumni de-ai mei, nu numai ca nu sunt deja gaini, dar nici macar nu-s de taiat. In schimb ai vecinilor, care sunt cu o saptamana mai mari, si care au primit la inceput mancare speciala pt pui, sunt de doua ori mai mari.
O fi... nu pot sa te contest. Insa pentru mine tot ce are deja 8-12 saptamani, daca este de carne, daca e sanatos, daca.... ar trebui sa aiba la 1.5-1.8 kg/buc pe viu.Ce nu stiu romanii despre aurul lor!Eu pur si simplu / Pagina legislativa

#12
manuelacrina

manuelacrina

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 681 mesaje

Postat 10 septembrie 2012 - 15:49


O varianta ar fi sa dezosezi gaina/cocosul, sa dai carnea prin masina de tocat si sa faci ardei umpluti, sarmalute, piftelute [pofta] ... nu se mai simte fibra si au un guuusst ...



#13
ioanaiub

ioanaiub

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.428 mesaje

Postat 10 septembrie 2012 - 17:02

noi am taiat anul asta vreo 10 cocosi, tineri, adica i-am cumparat in aprilie cand aveau o saptamana [:)]. carnea e delicioasa, mai tare decat cea a puilor din comert dar nu se compara la gust [:)]

eu am facut supa, cu taitei sau galuste si ostropel si tocanita (sau ciulama [:)]), bune bune de te lingi pe degete. toate le-am preparat in oala sub presiune, mai mult pentru a economisi timp [:)]

Mamica de D&M
_______________________________________________________________________________________
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate

#14
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 10 septembrie 2012 - 20:51

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz


eu nu-s adepta oalei sub presiune ...



Pot sa te intreb de ce?Din motive de securitate sau...?

Dana

#15
cristina30

cristina30

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 930 mesaje

Postat 10 septembrie 2012 - 21:29

Hi,

Poate se merita incercat un slow cooker..din asta am, trebe sa dau numai de o gaina, astea bio de aici sunt asa mai atoase...

Cristina

Cristina [fetita] Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)

#16
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 10 septembrie 2012 - 21:46

Mai, e clar ca nu se compara carnea de curte sau crescatorie, dar nu-i chiar asa mare diferenta, teoretic.

Cred ca vi se mai vinde si cate o gaina "reformata" care nu mai oua sau un cocos obraznic, pe care e musai sa-l taie. Adica mai batraiori.

Mie imi place gaina/cocos la cuptor. Fara fiert de supa. Am o verisoara la tara si de cate ori mergem taie o gaina/cocos, dar nu mai batrani de 1 an. Il face la cuptor, in punga.

Da, e diferenta...dar nici vorba sa nu se poata manca.



Rufus, Tora si iadele[foto]



"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

#17
Burtocika

Burtocika

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.786 mesaje

Postat 10 septembrie 2012 - 22:15

Marius, ma bucur ca te binedispune subiectul si te face sa razi [:D] Am zis la inceput "pui / gaina / cocos de la tara", deci am acoperit toate varietatile ...

Va multumesc pentru sugestii, stiu si eu ca la oala sub presiune ar trebui sa iasa mai fraged ... Va rog frumos, dati si detalii - CAT TIMP il tineti la oala sub presiune, la cuptor etc, asa, ca pentru o gospodina mai nepriceputa ...

#18
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 10 septembrie 2012 - 22:26

Nu o lua personal...



Ce nu stiu romanii despre aurul lor!



Eu pur si simplu / Pagina legislativa

#19
Dorsilia

Dorsilia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.126 mesaje

Postat 11 septembrie 2012 - 00:11

Scuze, n-am mai intrat pe net azi, raspund acum:
am mai zis, gaina/puiul ii fierb taiati in bucati mari (tampi, piept, aripi) cand vreau supa si carne rasol, si dezosez carnea, o toc cubulete mici-mici ca pt puii mei, cand vreau sa fac mancarici scazute si in acest caz nu apelez la cucta. nu e necesar. altfel, de fiecare data pun cucta in functie si nu am treaba, se face repede, curat si eficient

eu nu am tuci nici vase de ceramica mari asa ca nu va pot spune inca despre asta...poate in viitor o sa incerc. de gatit, gatesc la cuptor insa in vase de yena sau tavi de inox. Si nu carne de pui de casa. doar porc, vita, chiftele, carnaciori, sarmale, ardei umplutm si carne de pui de comert

aici am retete pe care eu le fac cel mai des
http://mihaelaliarus...rde-cu-pui.html

#20
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 11 septembrie 2012 - 00:16

Dorsilia ce-s alea tampi la pui?[:I]

Dana


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Control lunar

    Vasilescu Georgeta
    - Astăzi, 12:38

  • Agitatie pe final

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 12:03

  • Saptamana 28

    Deutzuk
    - Astăzi, 11:08

  • Testul de toleranta la glucoza

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:36

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -