Citat: | ||
citat din mesajul lui adita
|
Cum frageziti puiul de tara ?
Deschis de
Burtocika
, sep 09 2012 22:33
37 raspunsuri la acest subiect
#11
Postat 10 septembrie 2012 - 14:08
#12
Postat 10 septembrie 2012 - 15:49
O varianta ar fi sa dezosezi gaina/cocosul, sa dai carnea prin masina de tocat si sa faci ardei umpluti, sarmalute, piftelute [pofta] ... nu se mai simte fibra si au un guuusst ...
#13
Postat 10 septembrie 2012 - 17:02
noi am taiat anul asta vreo 10 cocosi, tineri, adica i-am cumparat in aprilie cand aveau o saptamana . carnea e delicioasa, mai tare decat cea a puilor din comert dar nu se compara la gust
eu am facut supa, cu taitei sau galuste si ostropel si tocanita (sau ciulama ), bune bune de te lingi pe degete. toate le-am preparat in oala sub presiune, mai mult pentru a economisi timp
Mamica de D&M
_______________________________________________________________________________________
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate
eu am facut supa, cu taitei sau galuste si ostropel si tocanita (sau ciulama ), bune bune de te lingi pe degete. toate le-am preparat in oala sub presiune, mai mult pentru a economisi timp
Mamica de D&M
_______________________________________________________________________________________
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate
#14
Postat 10 septembrie 2012 - 20:51
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz eu nu-s adepta oalei sub presiune ... |
Pot sa te intreb de ce?Din motive de securitate sau...?
Dana
#15
Postat 10 septembrie 2012 - 21:29
Hi,
Poate se merita incercat un slow cooker..din asta am, trebe sa dau numai de o gaina, astea bio de aici sunt asa mai atoase...
Cristina
Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)
Poate se merita incercat un slow cooker..din asta am, trebe sa dau numai de o gaina, astea bio de aici sunt asa mai atoase...
Cristina
Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)
#16
Postat 10 septembrie 2012 - 21:46
Mai, e clar ca nu se compara carnea de curte sau crescatorie, dar nu-i chiar asa mare diferenta, teoretic.
Cred ca vi se mai vinde si cate o gaina "reformata" care nu mai oua sau un cocos obraznic, pe care e musai sa-l taie. Adica mai batraiori.
Mie imi place gaina/cocos la cuptor. Fara fiert de supa. Am o verisoara la tara si de cate ori mergem taie o gaina/cocos, dar nu mai batrani de 1 an. Il face la cuptor, in punga.
Da, e diferenta...dar nici vorba sa nu se poata manca.
Rufus, Tora si iadele
"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
Cred ca vi se mai vinde si cate o gaina "reformata" care nu mai oua sau un cocos obraznic, pe care e musai sa-l taie. Adica mai batraiori.
Mie imi place gaina/cocos la cuptor. Fara fiert de supa. Am o verisoara la tara si de cate ori mergem taie o gaina/cocos, dar nu mai batrani de 1 an. Il face la cuptor, in punga.
Da, e diferenta...dar nici vorba sa nu se poata manca.
Rufus, Tora si iadele
"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
#17
Postat 10 septembrie 2012 - 22:15
Marius, ma bucur ca te binedispune subiectul si te face sa razi Am zis la inceput "pui / gaina / cocos de la tara", deci am acoperit toate varietatile ...
Va multumesc pentru sugestii, stiu si eu ca la oala sub presiune ar trebui sa iasa mai fraged ... Va rog frumos, dati si detalii - CAT TIMP il tineti la oala sub presiune, la cuptor etc, asa, ca pentru o gospodina mai nepriceputa ...
Va multumesc pentru sugestii, stiu si eu ca la oala sub presiune ar trebui sa iasa mai fraged ... Va rog frumos, dati si detalii - CAT TIMP il tineti la oala sub presiune, la cuptor etc, asa, ca pentru o gospodina mai nepriceputa ...
#18
Postat 10 septembrie 2012 - 22:26
#19
Postat 11 septembrie 2012 - 00:11
Scuze, n-am mai intrat pe net azi, raspund acum:
am mai zis, gaina/puiul ii fierb taiati in bucati mari (tampi, piept, aripi) cand vreau supa si carne rasol, si dezosez carnea, o toc cubulete mici-mici ca pt puii mei, cand vreau sa fac mancarici scazute si in acest caz nu apelez la cucta. nu e necesar. altfel, de fiecare data pun cucta in functie si nu am treaba, se face repede, curat si eficient
eu nu am tuci nici vase de ceramica mari asa ca nu va pot spune inca despre asta...poate in viitor o sa incerc. de gatit, gatesc la cuptor insa in vase de yena sau tavi de inox. Si nu carne de pui de casa. doar porc, vita, chiftele, carnaciori, sarmale, ardei umplutm si carne de pui de comert
aici am retete pe care eu le fac cel mai des
http://mihaelaliarus...rde-cu-pui.html
am mai zis, gaina/puiul ii fierb taiati in bucati mari (tampi, piept, aripi) cand vreau supa si carne rasol, si dezosez carnea, o toc cubulete mici-mici ca pt puii mei, cand vreau sa fac mancarici scazute si in acest caz nu apelez la cucta. nu e necesar. altfel, de fiecare data pun cucta in functie si nu am treaba, se face repede, curat si eficient
eu nu am tuci nici vase de ceramica mari asa ca nu va pot spune inca despre asta...poate in viitor o sa incerc. de gatit, gatesc la cuptor insa in vase de yena sau tavi de inox. Si nu carne de pui de casa. doar porc, vita, chiftele, carnaciori, sarmale, ardei umplutm si carne de pui de comert
aici am retete pe care eu le fac cel mai des
http://mihaelaliarus...rde-cu-pui.html
#20
Postat 11 septembrie 2012 - 00:16
Dorsilia ce-s alea tampi la pui?
Dana
Dana