Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

CONCURS: Yo, bucuria fructelor


94 raspunsuri la acest subiect

#21
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 21 septembrie 2012 - 13:35

Reteta primita pe mail de la Catalynaa88:

Bezele cu sirop si capsuni

Ingrediente bezea: 3 albusuri, crema de tartar, 175g zahar pudra
Pentru servire: 300ml smantana, 425g capsuni taiate de-a lungul ,1 lingurita zahar

Se incalzeste cuptorul la 100 grade C . Se bat albusurile cu crema de tartar pâna când se intareste. Adauga treptat zaharul, si amestecati pâna cand se formeaza falduri ferme lucioase.

Toarna imediat compozitia de bezea in 6 forme rotunde de 8.5cm, 6 forme mai mici de 5cm si 6 coifulete mai mici (asemanatoare unor palarii, le puteti da forma cu ajutorul unei linguri) . Se lasa in cuptor 1 ora si cele mari 1 ora si 10 minute. La final se lasa la racit.

Bateti smantana frisca. Turnati cate putin sirop Yo de capsuni peste bezelele cu forma de 5 cm. Acum, peste bezelele cele mai mari asezati jumatati de capsuni, un start de frisca, urmatorul strat de bezele cu siropYO, inca putina frisca iar in varf micutele coifulete cu inca putin sirop.



O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates


#22
mariana60

mariana60

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 10 mesaje

Postat 21 septembrie 2012 - 18:31

Macaroane cu branza si sirop

Se fierb macaroanele functie de timpul indicat pe ambalaj si se scurg bine de apa. Intr-o craticioara punem putin unt, adaugam macaroanele si branza de vaca. Se adauga si sare dupa gust. Se servesc cu sirop deasupra.
Cand eram copii mama ne punea peste ele zahar, doar ca acum cica nu e bun asa mult zahar si folosim siropurile... plus ca sunt si mai aromate

#23
fluturas_

fluturas_
  • Membri
  • 1 mesaje

Postat 21 septembrie 2012 - 19:09

Ingrediente: 1 ceasca de faina, 2 oua, 1 pahar cu lapte, putina sare, 2 lingurite zahar, 2 lingurite de ulei si Sirop Yo
Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron, se face un loc la mijloc unde se sparg ouale se adauga sarea,zaharul si laptele.
Se bate totul foarte bine cu telul ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga 2 lingurile de ulei si se bate in continuare. Pentru ca aluatul sa fie pufos se pune putina apa minerala.Compozitia trebuie sa fie de consistenta unei smantani subtiri. Se lasa sa se odihneasca o ora.

Se incinge o tigaie, se unge cu ulei, se toarna din compozitie cu polonicul, se roteste tigaia ca sa se acopere tot fundul. Se coace pe o parte dupa care se intoarce prin aruncare sau cu ajutorul unei spatule.
Dupa ce sunt gata,clatitele se pot umple cu dulceata iar deasupra de adauga sirop Yo.

Pofta Buna!



Diana

#24
tutu81

tutu81

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 36 mesaje

Postat 22 septembrie 2012 - 18:05

Gogosi cu branza si sirop Yo

Se fomeaza un aluat nu foarte tare din branza proaspata de vaca, oua, faina, zahar dupa gust, un praf de copt si un varf de sare. Se formeaza gogosi de marimea unei nuci, sau inele nu foarte mari si de prajesc in ulei incins. Se servesc cu sirop deasupra, eventual si putina smantana.
Pofta buna!

tutu81

#25
cassady

cassady

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 42 mesaje

Postat 22 septembrie 2012 - 18:15

Cocktail Pink Tequila

50 ml tequila
suc yo zmeura
4 cuburi gheata
zmeura
zeama de lamaie

Se pun ingredientele in shaker se amesteca bine, apoi se toarna intr-un pahar se decoreaza cu lamaie si frisca si se da la rece pana la consum.

#26
cassady

cassady

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 42 mesaje

Postat 23 septembrie 2012 - 21:51

Shake piersici

50 ml Sirop yo piersici
100 ml lapte dulce
50 ml frisca neindulcita
1 piersica
2 picaturi esenta migdale
4 cuburi de gheata maruntita

Se pun ingredientele in shaker si se agita bine pentru omogenizare. Se toarna apoi in pahar si se decoreaza cu felii proaspete de piersici rosii.

#27
cassady

cassady

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 42 mesaje

Postat 23 septembrie 2012 - 22:01

Crema de zahar ars cu aroma de portocale

Ingrediente: 1 l lapte , 8 oua, 150 g zahar, zahar vanilat , 200 g suc yo de portocale.
Se caramelizeaza zaharul 150 g, intr-o cratita. Se tapeteaza cratita cu zaharul caramel, astfel incat sa se acopere cu zahar pana la inaltimea la care va ajunge crema. Ouale se amesteca la cald cu zahar vanilat,lapte si sucul de portocale. Aceasta compozitie se toarna in forma tapetata cu zahar caramel si se aseaza intr-un vas cu apa fierbinte. Vasul acoperit se introduce la cuptor la temperatura moderata, timp de 3 sferturi de ora.

#28
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 24 septembrie 2012 - 17:09

Reteta primita pe mail de la membra elenasandu:



Coctail de fructe cu sirop yo



cateva fructe de sezon: capsuni, zmeura. putin frisca, putina crema de vanilie si putin sirop.



se taie fructele marunt si se aseaza intr o cupa de sampanie sau pahar mai inalt pe straturi: 1 de fructe 1 de crema de vanilie, 1 de frisca si putin sirop si tot asa pana se umple paharul se poate rade putina ciocolata. este un delci.



Imagine postata



O zi frumoasa tuturor!



Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates


#29
andreea_bv

andreea_bv
  • Membri
  • 2 mesaje

Postat 25 septembrie 2012 - 13:50

inca de cand eram copii mama ne pregatea des papanas fierti, iar acum, baietelul nostru este rasfatat cu aceasta reteta la cina. cel mai des ii servim cu sirop de capsuni. delicios!!!

#30
biluta28

biluta28

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 320 mesaje

Postat 25 septembrie 2012 - 14:26

Mic dejun cu sirop Yo


200g cereale de ovaz( sau orice cereale va plac)
150g iaurt simplu cremos (tip smantana)
2 mere mari
1 pahar de tuica cu sirop YO orice aroma ( eu prefer fructe de padure)
1 mana stafide
1 lingura nuca pisata
1 praf de scortisoara


se pun seara la inmuiat in iaurt simplu fulgi de ovaz ( sau orice alte cereale si in functie de cat de moi vreti sa fie cerealele se pun de seara sau dimineata cu 30 min., eu pentru ovaz prefer seara) a doua zi se rad cele 2 mere se amesteca cu stafide si scortisoara si intr-un bol se pune un strat de cereale, unul de mere si sirop pe deasupra iar peste acesta niez de nuca pisat.Se poate servi optional si cu frisca si poate tine loc si de desert.

Mihaela - 37 ani- sagetator Ana 10 ani - Edi 5 ani



Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -