Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Copii cu ticuri / Copii cu Sindromul Tourete


147 raspunsuri la acest subiect

#21
Bogdan-Marin

Bogdan-Marin

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 19 mesaje

Postat 02 septembrie 2012 - 17:44

Inca ceva, de ce spuneati ca psihoterapeutul are atitudine negativista si ce metode ale lui v-au dezamagit?
Dupa trei sedinte de desenat copaci timp de o ora fara nici un fel de intrebare sau comunicare cu baiatul am fost intrebat ce vom face daca baiatul va ramne asa cum este. Imi venea pe limba sa-i spun ca am sa vin cu sotia sa desenam si mai multi copaci ca poate asa ne trece de prostie. Mi s-a parut pierdere de timp si puteam sa angajez o baby sitter la un tarif mai moderat pentru o ora de sedinta.

Si in legatura cu ce aspecte il cicaliti pe baiat mai des, cam ce i se reproseaza de obicei de catre voi parintii? El e baiatul mai mare, inteleg ca mai aveti unul, el ce varsta are?
Ce mai mult cred ca il cicalim dintr-o teama excesiva de al proteja de pericole. In pestera i-am repetat sa fie atent sa nu se loveasca cu capul de tavan. A si dat de vreo doua ori.
El este baiatul cel mic. Celalalt are 21 de ani. Relatia dintre ei nu a fost una chiar apropiata datorita diferentei mari de varsta.

Marti suntem programati la un medic neurolog care va interpreta electroencefalograma si radiografia computer tomograf (CT). Rezultatul CT a fost deja interpretat de un specialist si multumim lui Dumnezeu totul este normal.
Ceea ce ma ingrijoreaza este ca nu vad nici un fel de ameliorare in urma medicatiei. Chiar si cand ia o pastila de sedativ nu se vede nici o schimbare. Continua sa tipe cu multi decibeli. Azi am fost la biserica vreo doua ore si probabil s-a abtinut. Ca urmare acum are o criza si tipa la fiecare cinci secunde. Mai mult incepe sa combine cu datul din cap si bagarea degetului in gura la un canin care i se misca.

#22
Ilinca_M.

Ilinca_M.

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.927 mesaje

Postat 02 septembrie 2012 - 18:06

Cum adica "probabil s-a abtinut", adica doua ore intregi, la biserica, n-a strigat?...Si in rest striga la fiecare minut?...Ciudat, daca era o chestie total incontrolabila nu cred ca s-ar fi putut abtine...



IULIA va invinge CANCERUL



I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

#23
Chuny

Chuny

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.923 mesaje

Postat 02 septembrie 2012 - 19:47



Chiar si in Tourette, persoana se poate controla chiar si cateva ore, dupa care ticurile explodeaza. Eu cred ca in biserica s-a stresat foarte tare sa nu deranjeze, de asta acum nu mai poate controla nimic.

Criteriile de diagnostic in la Tourette sunt:

-prezenta a mai multor ticuri din care si unul sonor, nu neaparat toate in acelasi timp

-prezenta ticurilor de mai multe ori pe zi, sau in fiecare zi sau cu intermitenta pe o perioada de un an.

-natura, localizarea, intensitatea, numarul si complexitatea ticurilor
-aparitia ticurilor înainte de 18 ani

-absenta altor cauze identificabile

Gasiti pe cineva de încredere si empatic care sa va sustina fara sa va faca sa culpabilizati. Ai avut dreptate, psiholoaga de dinainte era o idioata!

Nu mai stresati copilul cu biserica si alte chestii, eliminati toate cauze posibile una cate una si multa rabdare. Pregatiti-va pt anul scolar ce va începe imediat, mergeti sa discutati cu toti profesorii pt a vedea cum e mai bine. In facultate aveam o colega cu Tourette ce se aseza tot timpul pe primul scaun de langa usa si iesea afara cand simtea ca nu mai putea. Chiar si daca e doar o dificultate trecatoare ( ceea ce va doresc), tot trebuie sa-l ajutati sa treaca peste si sa se simta cat mai apreciat si protejat.

#24
arminad

arminad

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 893 mesaje

Postat 02 septembrie 2012 - 19:50

Ilinca, aici scrie ca se pot abtine chiar si cateva ore
http://tsa-usa.org/aMedical/Faqs.html





#25
Ilinca_M.

Ilinca_M.

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.927 mesaje

Postat 02 septembrie 2012 - 19:52

Vai, fereasca Dumnezeu, n-aveam nicio idee de sindromul asta, saracutii copilasi, trebuie sa fie foarte greu pentru ei...



IULIA va invinge CANCERUL



I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

#26
Chuny

Chuny

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.923 mesaje

Postat 02 septembrie 2012 - 20:00

Bogdan, nu mai droga copilul cu sertralina, idiot si medicul care ti l-a recomandat!

#27
olympia

olympia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.618 mesaje

Postat 02 septembrie 2012 - 21:01

Chuny, daca doar acelea ar fi criteriile, ar fi putut avea Tourette si feciorul meu si ceilalti copii, dar partea cu alte cauze identificabile te poate pune pe ganduri... Adica stresul copilului, de care noi nu eram constienti, dar pe care psihologul l-a sesizat din prima sedinta era factorul la noi. Era gelos pe sora lui cea mica si era mereu pus sub sub presiune de noi "nu fa zgomot, nu fa dezordine, fa teme, fa si un pic in plus, fii cuminte", noi nu mai aveam rabdare cu el, ni se parea ca intentionat nu raspunde asteptarilor... Ne luptam cate-ora sa porneasca la teme pe care le facea apoi in 20 de minute. Parea mereu in contratimp cu noi, toate pareau pe dos, la scoala avea conflicte cu colegii, tot se impiedica si rasturna, era campion la boacane, noi nu mai stiam ce sa inventam sa-l tinem ocupat, de parca asta ar fi fost problema, avea program zilnic, mergea la karate, la germana, in parc... Dar noi eram stresati, faceam eforturi sa ne impartim, afectiv nu eram acolo pentru el, n-avea loc sa se exprime, functionam ca robotii pe banda rulanta. Evident nu ne dadeam seama. Psihologul mi-a zis ca are comportament de copil "neglijat" si eu eram acasa cu ei, da?[:I] Evident ca-n prima faza n-am crezut ca asta poate fi. Dar el se simtea singur, neinteles intr-o lume devenita pe neasteptate ostila, care-i tot cerea sa sara peste obstacole pentru care nu era pregatit, sa intre intr-un tipar si un program anume si nimeni n-avea cu adevarat rabdare cu el.

In legatura cu psihologul si noi credeam ca ne vor fi date solutii minune, pastile magice de rezolvat copilul in cateva zile... Numai ca intre timp am reusit sa-l privim treptat cu alti ochi si sa intelegem cum stam. Si am inceput sa-l lasam in ritmul lui, sa nu-i vanam greselile amendandu-le la orice pas, sa nu-l mai batem la cap pentru orice. O vreme chiar ne-am impus asta, muscandu-ne limba, deh metehne vechi devenite reflexe si diferenta s-a vazut si asa ne-am convins ca asta era buba. Ca e copilul nostru si oricat de inteligent ar fi fost nu era musai sa fie si ordonat sau atent sau nezgomotos sau superpoliticos, ca nici acum dupa atatia ani nu este asa decat daca isi propune el anume si doar pentru scurt timp.[:)]



Pene colorate... cate putin din toate!



album

gradina

#28
olympia

olympia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.618 mesaje

Postat 02 septembrie 2012 - 21:11

Acu poate spun o prostie, dar mi-a venit deodata un gand. Bogdan, baietelul vostru are ocazia sa tipe, sa cante, sa strige? La un loc de joaca in aer liber, la petreceri de copii, sa se descarce asa cu totul, fara cenzura, fara teama de a deranja pe cineva? Ma gandesc ca poate daca are un frate mult mai mare, poate si voi sunteti mai in varsta si mai asezati asa, mai linistiti, mai seriosi, poate stati si la bloc... presupun evident.

Daca ar avea niste activitati in aer liber, alergat dupa o minge si strigat din rasputeri, pe un stadion sau undeva in afara orasului, sa uite de orice constrangere, crezi ca i-ar placea?



Pene colorate... cate putin din toate!



album

gradina

#29
Sabina

Sabina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.695 mesaje

Postat 02 septembrie 2012 - 21:56

Cazul de la noi din familie a fost tot asa, cu ticuri multe de la 8 la 14 ani. S-au declansat pe fondul unor nedreptati resimtite de copilas.

cei mai sensibili pot reactiona asa.

S-au remediat cu mers pe munte in fiecare saptamana si cu sport, iar de la o varsta putin mai mare cu autocontrol.

Psihologul a recomandat sa se nu se mai tina o umbrela de supra protectie deasupra copilului. Nu s-=au dat medicamente.



____________



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!



Cum mi-am alaptat copiii

______________



Sabina's blog, [hippi] Sofia Galagia si [yum] bb Gheo
Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.




#30
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.697 mesaje

Postat 03 septembrie 2012 - 01:59

am o prietena a carei fetite de 12 ani, cand a fost in Romania a fost diagnosticata de "n" medici ca are sidromul Tourette SAU Aspenger, ca dezvoltase de vreun an un tic si facea din ochi.

venind in America, i-au facut tot felul de teste, totul a iesit bine...asa ca doctorii au spus clar ca e vb de alimentatie si mai ales de MSG-ul din alimente. si i-a recomandat sa excluda chimicalele din alimente si mai ales MSG.
la 3 zile de cand l-au exclus nu a mai avut ticuri. au disparut complet.

dupa revelion au fost la un restaurant si acolo nu stiu ce au mancat si iar ia aparut ticul in urmatoarea zi.

deci la ea sigur ca ticul e de la chimicalele din alimente si mai ales de la MSG=monosodium glutamate



michelle


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Ieri, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Ieri, 17:33

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -