Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-15


284 raspunsuri la acest subiect

#21
turturica

turturica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 970 mesaje

Postat 02 august 2007 - 14:25

Fetelor care luati injectiile, eu va recomand sa nu tineti regimul in perioada injectiilor. Asta pentru ca rolul regimului e sa reduca nivelul estrogenului, pe care noi endometroasele il avem in exces. Insa injectiile pe care le luam actioneaza tocmai asupra estrogenului, deci voi il aveti acuma oricum la limita.
Eu va sugerez sa mincati normal, chiar sa contracarati efectele secundare ale injectiilor printr-o dieta bogata in calciu, fier, pentru ca se stie ca menopauza asta temporara poate sa induca osteoporoza. Eu am luat in perioada asta a injectiilor vitamine care sa nu interfereze cu efectul hormonal al injectiilor, am luat Omega-3, acid folic si pulbere de orz verde, care e natural, ajuta la cresterea imunitatii si aduce un aport combinat de vitamine si minerale. Iar eu n-am avut absolut nici un efect secundar, m-am simtit extrem de bine. Ce-i drept doctorul meu de aici mi-a dat si un medicament care se recomanda femeilor aflate la menopauza. Medicamentul are rolul de a ridica nivelul estrogenului la o cota de avarie sa zic asa, incit sa n-am parte de efectele secundare. Insa sint convinsa ca si vitaminele pe care le-am luat au fost de ajutor.
De-abia dupa ce se termina efectul injectiilor cred ca e indicata o dieta, pentru ca ovarele incep sa lucreze si noi incercam prin dieta sa tinem estrogenii in friu. Dieta de pe endo-resolved mi se pare totusi extrem de restrictiva, am de gind sa o aplic intr-un mod care sa nu ma frustreze, renunt la dulciuri si ciocolata, incerc sa am o dieta cit mai variata si mai bogata in fructe si legume, dar nu renunt complet la carne, am de gind sa mai maninc carne de peste si de pui, sa maninc iaurt natural, maninc piine integrala.
Eu sint in ziua 23 de la ultima injectie, mai las sa treaca vreo doua saptamini si am de gind sa incep sa iau vitex, despre care m-am documentat o gramada si am citit ca ajuta la reglarea balantei estrogeni/progesteron. Actioneaza mai incet, trebuie suficienta rabdare, dar vreau sa imi ajut organismul sa lupte contra endometriozei. In plus, am de gind sa fac sport cit mai des, am citit ca efortul aerobic e extrem de bun in lupta pe care o ducem, m-am apucat de alergat, mi-am facut abonament la sala, sper sa ma tina.
Astea sint concluziile mele si planul meu de batalie, dupa ce m-am documentat o gramada pe diversele site-uri.

boo, imi pare sincer rau ca endometrioza a revenit, sper sa gasesti o rezolvare. La ce doctor mergi acuma ?
hera, dupa cum ai citit, eu nu-ti recomand sa tii dieta acuma, asteapta sa treaca efectul injectiilor. Acuma incearca sa maninci cit mai variat si sanatos, ca sa ai suficiente resurse in organism si sa contracarezi efectele secundare ale injectiilor. Poti sa iei ceva vitamine care sa te ajute.
smoly, cred ca perioada dupa care apare ciclul variaza de la persoana la persoana, am impresia ca e un jur de 80 de zile, dar dupa cum vezi sint si cazuri cum e cel al lui boo in care a durat si mai mult.
tanti, cred ca poti sa cauti la naturiste si homeopate, acolo sint mult mai multe informatii.

Concluzia mea e sa nu va lasati, endometrioza e o boala parsiva cu care nici doctorii nu stiu exact cum sa se lupte, depinde de noi sa avem o atitudine pozitiva si sa avem incredere ca avem puterea sa o invingem.


#22
lilianaFi

lilianaFi

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 963 mesaje

Postat 02 august 2007 - 17:36

[hia] fetele dragutele...[pup][pup][pup]
Boo intr-un final care sint planurile de bataie ???....in ce priveste durerea sanilor eu zic ca e de bine...cu ani in urma cind si eu credeam ca toti dr.ginecologi sint si specialisti in infertilitate aveam un dr.care in lipsa monitorizarii prin ecograf imi zicea ca durerea de sani se datoreaza ovulatiei si dureaza pina la CM(asta daca mai vine,presupunindu-se ca pina la proba contrarie o femeie fertila e cons.gravi in fiecare luna)...la mine s-a verificat:eu cind m ovulatie(o data la citiva ani[V]ma dor si sanii [;)])...[pup]
Ioana esti o adevarata surpriza...mult succes...sa devii medicul care iti doresti sa fii ! [flo]
Adelamaria...iubita fugi la odisee ce mai astepti...dar mai vino si pe la noi...[dual]...felicitari pt.fetitza...vreau si eu...fetitza...[:D]
Monica [dual]
Turturica scumpa esti plina de optimism...ma bucur pt tine si multu ca incerci sa ni-l transmiti si noua,bravo...ai dreptate[^]...ce planuri ti-ai facut...dr.tau ce iti zice...?[dual]
Lucia Ralu Flori Ysa Zenobia...toate fetele...fara nici o exceptie numai bine...[flo]

[si-eu]

#23
ysa26

ysa26

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 553 mesaje

Postat 02 august 2007 - 21:01

Boo[pup] mersi mult. Imi pare rau k la tine diphe nu a avut rezultate satisfacatoare. Din acest motiv, eu am refuzat sa-l fac, nu stiam dak la mine va avea efect. Macar incerc homeopatia cateva luni si apoi FIV.
Liliana[pup]

http://tt.lilypie.com/xhpwp3.png

#24
YLARI

YLARI

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.220 mesaje

Postat 02 august 2007 - 22:04

Buna seara, fetelor!!!!!
Hop si eu, dupa o lunga perioada de absenta pentru care va rog sa ma iertati!!!
Daaaaar, a venit si pentru mine clipa cea mare in care pot sa spun ca ma ocup de dorinta mea cea mare: aceea de a deveni mamica. Am sa fiu fata constiincioasa si va voi tine la curent. Sper sa ne ajute Dumnezeu tuturor.
Bineinteles, cu ce as putea incepe mai bine, decat cu o intrebare: am inceput de ieri sa iau calciu magneziu zinc si seleniu + omega 3. Partea proasta e ca ma simt foarte rau: am ameteli, un gust rau in gura, varsaturi... nu stiu daca e de la astea (am citit despre seleniu ca nu e bine sa il iei daca ai suficient in organism... eu nu stiu daca am suficient) Nu stiu ce sa fac, daca sa le mai iau... Am inceput sa tin si post, si ma gandesc ca poate si de la el pot fi starile mele (niciodata n-am putut tine post mai mult de cateva zile, mi se face rau). Va pup pe toate, si sper ca nu credeti ca am uitat de voi... doar am fost in concediu, dar sa nu credeti ca m-am intors odihnita, dimpotriva... Am fost in Austria si in Italia, am fost cu masina si mersul pe "soselele mortii" cum le numesc eu m-a daramat psihic... am plans si la dus si la intors...
Va pup si daca aveti un raspuns si pentru mine, va raman datoare...

YLARI

#25
turturica

turturica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 970 mesaje

Postat 03 august 2007 - 13:20

Dragelor, trec iar pe aici, ca numaratul asta trece mai usor in felul asta. Sint in ziua 24 de la ultima injectie.
ralu, tu cum mai stai ? In ce zi esti ? Cum te mai simti ?
ylari, n-am inteles exact in ce faza esti. Ai luat si tu injectii si acuma ti-a venit ciclul ? Sau n-ai luat deloc injectii dar vrei sa te pui serios pe treaba ? Eu iti tin pumnii, sa iasa cu 2 liniute. Ce plan de bataie ai ? La ce doctor mergi ?
liliana, [pup] ma bucur ca mai treci prin zona. Cum te simti, s-a mai reglat organismul dupa fiv ? Doctorul tau ce zice ? N-ai reusit sa mergi la vreun doctor si in Romania ?
De optimismul meu ce pot sa zic, cred ca e mai bine asa decit sa-mi pling de mila. Cind ma simt mai debusolata iau la mina si citesc povestile de succes, vad ca se poate si parca imi mai creste si mie speranta.

Eu n-am mai fost la doctor de cind am luat ultima injectie, oricum intelegerea a fost ca o sa il sun dupa ce imi vine ciclul. Deocamdata incerc sa ma tin de un tratament naturist, pe moment doar cu dieta, sport, omega-3 si vitamine. Dar dupa ce trec 40 de zile de la ultima injectie m-oi apuca si de vitex, ca sa-mi ajut organismul sa se regleze hormonal. Mai ales ca vitexul e din plante si nu contine nici un fel de hormoni.
ysa, de ce zici ca vrei sa treci direct la fiv ? Ai incercat vreo inseminare ? Am vazut ca si tu incerci sa mergi un pic pe natural, poate n-ar fi rau sa mai astepti un pic, plantele isi fac efectul in timp.
adela, pai cum nu te-ai inscris pina acuma la odisee ? Eu credeam ca esti membra de baza acolo [:)]. Fuguta cu tine la gravidute, ca azi miine nasti si o sa-ti para rau ca n-ai stat pe-acolo [pup]
pup si restul fetelor si sper sa intrati mai des, nu de alta dar s-a cam terminat sezonul vacantelor si e cazul sa ne punem pe treburi serioase [:D]


#26
Hera25

Hera25

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 936 mesaje

Postat 03 august 2007 - 13:37

Turturica scriai mai devreme ca tii dieta, iar pe noi ne sfatuiai ieri sa nu mai tinem dc suntem sub efectul injectiilor, si sa mancam cat mai bine si mai sanatos ca sa putem suporta efectul inejectiilor. Sa inteleg ca dupa 24 de zile de la ultima injectie nu mai esti sub efectul lor? Sau cum?
Te pup.


#27
turturica

turturica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 970 mesaje

Postat 03 august 2007 - 14:53

hera, din cite am inteles de la doctorul meu, fiecare injectie are efect pe durata unui ciclu menstrual, de-aia e si bine ca injectiile sa fie luate la interval de exact 28 de zile. Orice intirziere la luarea unei injectii ar putea duce la singerare, din cite am mai citit pe net.
Eu sint aproape la sfirsit cu efectele ultimei injectii. Dupa astea 28 de zile ovarele mele ar trebui sa se puna incet in miscare, insa o sa dureze alte zeci de zile pina balanta hormonala se reechilibreaza. Estrogenul o sa inceapa sa creasca incet dupa astea 28 de zile si eu caut metode ca sa am un echilibru hormonal sanatos.

Iar dieta la care ma refer eu nu e dieta endo, eu sint adepta unui regim alimentar sanatos si echilibrat. Dupa cum am mai zis, eu oricum n-am de gind sa tin dieta de endo, pentru ca mi se pare extrem de dezechilibrata. Nu numai ca ti se interzic dulciurile, carnea, lactatele de orice fel, dar pina si la legume avem restrictii, iar asta mi se pare ca pune capac. Nu vreau sa echilibrez intr-o parte ca sa am carente in alta parte.
Intr-adevar, am inteles ca unele alimente au efect estrogen puternic, cum ar fi carnea de vita, mierea sau produsele rafinate de orice fel, pe astea am de gind sa le evit de acuma inainte.

Parerea mea e sa nu te concentrezi foarte mult pe dieta endo, ci sa incerci sa iti formezi un mod alimentar sanatos. Dulciurile, alimentele prelucrate, grasimile sint oricum de evitat, indiferent ca vorbim de endometrioza sau alt fel de boala.

Ce vroiam eu sa zic si probabil ca nu s-a inteles foarte bine e sa nu te concentrezi acum excesiv pe scaderea estrogenului prin dieta, tu il ai oricum scazut in urma injectiilor.
Dar incearca sa maninci totusi cit mai sanatos, cit mai putine E-uri, cit mai multe fructe, legume, produse organice, sa ai suficiente vitamine in organism. De exemplu, chiar nu cred ca e indicat sa eviti lactatele in perioada injectiilor, injectiile pot sa induca oricum o osteoporoza temporara, asa ca n-ar fi rau sa ai suficient calciu in organism. Dar, ca sa fii linistita ca faci ce trebuie, incearca sa maninci iaurt bifidus, parerea generala e ca e cel mai recomandat dintre lactate.
Numai bine iti doresc si sa treci usor de perioada asta [flo]



#28
Hera25

Hera25

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 936 mesaje

Postat 03 august 2007 - 16:34

Turturica este logic tot ceea ce ai scris tu si iti dau dreptate. Si eu m-am gandit la toate chestiile astea dar nu aveam confirmarea de la nimeni, de aceea am si postat intrebarea dc mai tin regim pt endo in timpul injectiilor. Si sa stii ca de ieri, de cand am citit am inceput sa mananc si eu paine[:D].
Care este planul tau de bataie acum dupa ce iti va veni CM? Ce crezi au reactionat intr-un mod pozitiv injectiile astea, asupra endometriozei tale?
Iti urez mult succes si sa te ajute Dumnezeu sa reusesti cat mai repede sa devii mamica.[flo]
Te pup.

#29
turturica

turturica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 970 mesaje

Postat 03 august 2007 - 18:00

hera, eu sper ca au avut efect injectiile. Tot ce pot sa zic e ca ma simt mult mai bine psihic si fizic acuma fata de perioada in care nu stiam ce am.
In perioada in care doar incercam pt bebe fara rezultat am trecut prin depresii, nervi, plinsete, mi-am disperat barbatul si pina la urma n-a folosit la nimic. Mi-am facut rau si mie prin atitudinea negativista pe care am avut-o, sint convinsa. Eu n-am avut simptome de endometrioza si am parerea ca endometrioza s-a intensificat la mine si pe cale psihica, prin tot stresul si pesimismul meu autoindus.
Asa ca acuma incerc sa privesc cu optimism inainte, injectiile au si ele rolul lor, am fost la inceput suparata ca n-o sa putem incerca pentru bebe pe perioada asta, dar pina la urma s-a dovedit a fi un lucru bun. M-am mai linistit, am incercat sa aflu cit mai multe, am un mod de viata mai sanatos, am reusit sa vad si lucrurile bune din viata mea. Care sint destule, dar prea am neglijat totul din cauza obsesiei si a nerabdarii mele. O sa fie totul bine, o sa vezi, eu sint convinsa ca mai devreme sau mai tirziu o sa ne implinim toate visul.


#30
ysa26

ysa26

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 553 mesaje

Postat 03 august 2007 - 18:03

Turturica[pup] nu am facut nici o inseminare, oricum abia a trecut o luna de la laparo, mai astept vreo 3 luni pana ma apuc sa fac FIV. Pana atunci tin regim pt endo, iau vitamine, tratament homeopat. Sport mai putin k s-asa am slabit foarte mult si cei din familie ma cearta k nu sunt sanatoasa, k sunt numai piele si os.Am un metabolism cu arderi foarte repezi si asimilez greu, de aceea pot slabi cateva kg in 10 zile, dar de ingrasat imi trebuie vreo 1 luna sa iau 1 kg.


http://tt.lilypie.com/xhpwp3.png


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Top 10 lucruri inutile de la prima sarcina

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:24

  • Prima morfologie

    MamaRadului
    - Ieri, 23:19

  • Album de sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:21

  • MărÈ›iÈ™or

    Ioanachea
    - Ieri, 21:14

  • Raceala...

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 19:51

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -