Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

5 SFATUPARINTE DE COPIL AUTIST


1 raspunsuri la acest subiect

#1
autism_adhd

autism_adhd

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 11 mesaje

Postat 16 iulie 2012 - 00:05



1. Aduna o echipa pentru a fi avocat pentru copilul tau

Cand copilul este diagnosticat cu autism, efectul poate fi devastator. Interventie timpurie este cheia - deci nu pierde timpul aduna o echipa de profesionisti de incredere sa lucreze in numele a copilului dumneavoastra. Echipa dvs. ar trebui sa includa medicul copilului dumneavoastra si terapeuti de specialitate pentru diferite tipuri de terapie( comportamentala ,logopedie, terapie comportamentala, ocupationala si fizica), de care copilul tau ar putea avea nevoie. Medicul dumneavoastra va poate recomnada terapeuti corespunzatoari sau puteti sa-I gasiti dvs cautand pe internet “centru de recuperare copii cu autism”. Ati putea de asemenea, sa va consultati cu un dietetician inregistrat, si cu un manager de caz, care va poate ajuta sa asigure serviciile financiare si guvernamentale sau nonguvernamentale(care pot fi personae fizice, fundatii, asociatii) la care copilul dumneavoastra are dreptul. In apropierea copilulului aduceti oameni care pot pleda in numele sau si va vor ajuta sa accesati tratament are nevoie.

2. Deveniti un expert in autism si invatati si pe altii

Educarea-te despre autism si modul in care aceasta afecteaza copilul dumneavoastra va va da un sentiment de itarire. Este esential sa se aflati adevarul despre ceea ce este autismul si ceea ce nu este, in scopul de a fi avocatul cel mai bun posibil pentru copilul dumneavoastra. Tu ar trebui sa cauti diversitatea de terapii pentru a trata autismul, inclusiv terapii comportamentale, profesionale si de comunicare; terapii de droguri; restrictii alimentare, precum si alte terapii, complementare. Impartasiti-va cunostintele noi cu alti membri ai cercului interior, inclusiv de familie, prieteni, vecini si colegi. Educarea altora despre ceea ce copilul si familia ta trece va putea ajuta la prevenirea izolarii si extinde sistemul de suport.

3. Stabilirea unui sistem de sprijin

Sunt convinsa ca aveti o retea de prieteni si membri de familie pe care puteti conta , care sa va sprijine atunci cand aveti nevoie, cautati sa-i descoperiti in apropierea dvs, acest lucru este foarte important atunci cand esti parinte de copil cu autism. Descoperirea diagnosticului, fazele manifestarilor copilului autist pot fi provocari fizice si emotionale care va vor darama daca sunteti singur. Asigurati-va ca cei pe care contati sunt oameni la care puteti apela pentru a va elibera frustrarile si ca ei au un umar de oferit atunci cand dumneavoastra aveti nevoie de unul sa plangeti. Veti avea nevoie, de asemenea, un baby-sitter calificat pe care puteti conta atunci cand aveti nevoie de o pauza. Exista numeroase grupuri de sprijin la nivel national in “centre de recuperare copii cu autism” la care va puteti alatura pentru a face schimb de idei si experiente ale altor familii ale copiilor cu autism. Programati excursii cu aceste familii este o modalitate foarte buna de a compara notele si de a obtine sprijin moral. In plus, va puteti alatura grupurilor de suport online pentru o masa rotunda non stop de incurajare.

4. Nu uita sa ai grija de tine si alte relatii

Cand ai un copil cu autism, este usor sa te pierzi in gasirea si exercitarea terapiilor si tratamentelor de calitate. In acest proces, celelalte relatii personale ale tale au de suferit, cum ar fi cele cu sotul dumneavoastra, alti copii, prieteni si alti membri ai familiei. Vei fi un avocat mai putin eficient pentru un copil cu autism, daca nu ai grija de tine in mod corespunzator. Ai grija sa pastrezi sis a cultivi partea din tine care se ocupa de relatiile tale altele decat cele direct implicate in procesul de recuperare al copilului tau. Fa-ti timp sau chiar un program pe are sa-ll respecti cu rigurozitate care sa va relaxeze, precum si pentru intalniri amicable unu-la-unu cu alte persoane din viata dvs.. Detensionarea si cultivarea altor relatii va va tine sanatos, astfel incat sa puteti ajuta copilul cu autism spre a obtine de asemenea atatea.

5. Apreciati mici victorii

Nu e nici o indoiala ca parinti un copil cu autism este o provocare constanta, dar se poate da, de asemenea, o apreciere mai mare pentru lucrurile mici. Cand copilul spune un cuvant pentru prima data, sau leaga pentru prima data sireturile la pantofi, citeste o carte cu tine sau indeplineste orice alt lucru mic s-ar putea lua pe o stare de normalitate la un copil fara o dizabilitate de dezvoltare, dar pentru tine poate fi un motiv serios de sarbatoare. Traieste-l, manifesta-ti bucuria imbratisandu-l, sari in sus, razi, imbratiseaza-l decoreaza casa cu baloane etc. Mai mult decat atat, dedicarea vietii pentru a obtine tratamentul cel mai bun pentru un copil cu autism poate construi o relatie parinte-copil unica, care poate aduce bucurie nemasurata.



NU UITATI CA SUNTETI PARINTE SPECIAL!!!


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Ieri, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Ieri, 17:33

  • Care este cel mai frumos lucru în a fi însărcinată?

    Ddeenniissaaa
    - Ieri, 15:52

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -