Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Tema de meditatie


33 raspunsuri la acest subiect

#11
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 13 iulie 2012 - 10:24

Citat:
citat din mesajul lui lucialu
Deceneus, poate fi o treaba de genul celeia care spui tu. Sa dea Domnul! Insa nu pot sa nu ma intreb, cat de clara mai tre sa fie imaginea dc unii s-au impotrivit ferm pe motive de justitie corupta(in primul rand) sa aderam la Schengen, iar altii ne tot amana si din cauza primilor si din cauze ca nu ii pot contrazice?[mamica]in[9cer]de[fetita]"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)my little sunshine
Acum le-au "ridicat migea la fileu". Au motive sa treaca de la stadiu de asteptare sa ne "rezolvam problemele de justitie", la stadiu de a indica si masurile care trebuie luate pentru rezolvarea lor.Daca problema statului de drept a fost pusa pe ordinea de zi a CE , atunci sunt de asteptat si presiuni pe clasa politica sa ia masuri concrete pentru independenta justitie.Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

#12
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 13 iulie 2012 - 20:35

Duap cum spuneam i mesajul precedent, CE a transmis o lista de masuri.

Citat:
Cerintele Comisiei Europene pentru România: Nicio gratiere prezidentiala, nicio numire în posturile de procuror general si de procuror sef DNA. LISTA CERINTELOR CE

Prezentam aceasta lista difuzata de RFI:



"1. Respectarea statului de drept si a independentei sistemului judiciar (aflat deasupra intereselor partidelor politice)



*Reinstaurarea atributiilor Curtii Constitutionale de a verifica inclusiv constitutionalitatea deciziilor adoptate de Parlament: abrogarea Ordonantei de Urgenta nr. 38



*Reinstaurarea regulii majoritatii necesare pentru validarea rezultatelor referendumului (jumatate plus unu din numarul celor înregistrati pe listele electorale): abrogarea OUG nr. 41

*Renuntarea la folosirea de ordonante de urgenta în cazul unor decizii care afecteaza statutul institutiilor fundamentale ale statului ori Constitutia si în situatii care nu prezinta urgenta



*Evitarea utilizarii publicarii selective în Monitorul Oficial pentru a urmari scopuri politice si mai ales pentru a evita decizii judiciare.



*Conformarea imediata în fata tuturor deciziilor Curtii Constitutionale.



*Angajamentul autoritatilor publice de a respecta independenta sistemului judiciar si evitarea criticarii acestor decizii judiciare.



2. Redarea încrederii:



*Numirea unui Avocat al Poporului care sa se bucure de sprijinul majoritatii partidelor politice, printr-un proces de numire transparent si obiectiv



*Nicio numire în posturile de procuror general si procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie sub actuala presedintie: proceduri publice si transparente si liste deschise pentru oricine, selectii bazate pe criterii de profesionalism si integritate si de palmares în domeniul luptei anti-coruptie.



*Nicio gratiere prezidentiala în cursul actualei presedintii



*Numirea unor ministri împotriva carora sa nu fi fost formulate decizii ca nu respecta criteriile de integritate. Obligatia celor care nu respecta aceste criterii sa paraseasca posturile.



*Demisia membrilor Parlamentului care au primit decizii finale privind incompatibilitatea, conflictul de interese sau coruptie la nivel înalt".




Cu siguranta USL-ul avea in plan schimbarea Procurorului General si a sefului DNA.



Acum probabil nu-si mai pot permite sa-i schimbe, dar ar putea sa schimbe legea de numire, astfel incat acestia sa fie propusi de CSM si nu de ministrul justitie.



In felul acesta numirea la DNA si a PG o sa iasa de sub influenta politicului, sau influenta o sa fie mult mai mica.

Daca nu o fac si referendumul nu va schimba Presedintele, atunci Basescu va propune alti functionari loiali lui, si daca este un razboi autentic acesta va escalada.

Daca nu schimba legea si lasa in continuare posibilitatea ministrului justiei sa faca propuneri si Presedintele sa numeasca seful DNA, se confirma coabitarea intre Presedinte si USL.





Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

#13
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 19 iulie 2012 - 20:48

Scriam ca sper ca UE sa constate derapajele si ca ar putea intervenii in favoarea democratiei.

Monitorizarea, aderarea la spatiul Schengen si raportul din toamna sunt cateva semnale ca incearca sa faca ceva, dar destul de anemic.



In articolul România-UE: ce se vrea si ce se poate din DW se incearca inventarierea posibilitatile de interventie ale CE.

Citat:
Uniunea Europeana se declara îngrijorata de luptele pentru putere de la Bucuresti. Dar posibilitatile de interventie în baza legii sunt limitate.



Mai exact, exista un singur articol la care ar putea apela, daca situatia o impune: articolul 7 al Tratatelor Europene. El prevede masuri drastice de sanctionare a statelor membre: de la înghetarea fondurilor structurale, pâna la retragerea dreptului de vot în Consiliul European.



Articolul 7 poate fi aplicat doar dupa ce sefii de stat si de guvern din statele membre ale Uniunii Europene constata cu o majoritate de patru cincimi" "pericolul evident de încalcare grava" a valorilor fundamentale ale Uniunii de catre statul membru ce urmeaza a fi sanctionat.



Procedura de infrigement - fara sanse



La începutul anului, în cazul Ungariei, Comisia Europeana a apelat la un alt instrument de sanctiune. Pe baza unor legi intens criticate, Comisia a invocat articolul 258 al Tratatelor Comunitare referitoare la cadrul de activitate al Uniunii Europene, în plângerea înaintata Curtii Europene de Justitie.



O procedura asemanatoare în cazul României ar fi extrem de dificila, a declarat Schorkopf pentru Deutsche Welle. "Nu poate fi invocat articoul 258 pentru declansarea procedurii de infrigement, referitoare la suspendarea presedintelui. Am asista la o depasire a competentelor, pentru ca alegerea si demiterea presedintelui României nu au nici o legatura cu Uniunea Europeana", explica Schorkopf.



Cu exceptia cazului în care suspendarea ar fi rezultatul unei grave încalcari a principiului democratiei într-un stat de drept. "Atunci s-ar putea aplica articolul 7. Nu exista o cale de mijloc si tocmai aceasta este problema cu care se confrunta anumite organisme ale Uniunii Europene, care îsi fac acum publice dilemele".



În acest context, Uniunea Europeana va apela doar la "instrumentele slabe" - dupa cum le numeste specialistul în drept comunitar Schorkopf.



Apelurile publice si indiferenta diplomatica vor pune România la stâlpul infamiei, în speranta ca presiunea internationala ar redirectiona politica de la Bucuresti pe drumul european, cu toate valorile fundamentale pe care acesta le presupune.




Hans-Gert Pöttering: "Aderarea României a fost prematura"

Citat:
În Europa sporesc nu numai problemele de natura economica, ci si presiunile politice. Bruxelles-ul critica România si Ungaria, tari carora le reproseaza deficiente de democratie. Sunt aceste doua cazuri un semn ca în Europa pândeste pericolul aparitiei prapastiei politice?



Este o întrebare importanta din care reiese limpede ca în UE nu mai exista nicio politica nationala izolata. Daca în România sunt încalcate principiile statului de drept, este dreptul, dar si datoria tarilor membre, a popoarelor si a politicienilor din UE sa intervina; principiul neamestecului nu mai este valabil (...) Daca permitem încalcarea principiilor democratiei înseamna ca erodam bazele Uniunii Europene. Dreptatea detine puterea, nu puterea detine dreptatea - asa cum des s-a întâmplat în istoria Europei si s-a ajuns la razboaie. În ziua de azi exista o justitie pe care trebuie s-o aparam cu toate mijloacele de care dispunem.




Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

#14
capcaunul

capcaunul

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.981 mesaje

Postat 01 august 2012 - 12:34

Tot ca tema de meditatie.
Remarcam mai demult ca tot circul suspendarii este de fapt varful unui aisberg. Un aisberg ascuns sub apele tulburi ale geopoliticii mondiale.

La un moment dat a aparut cu mare tam-tam Wesley Clark in tabara Ponta, dar dupa gafa mediatica a usl-ului cu generalul etanol vorbind nestingherit la antena3 despre o Romanie impanzita de foraje cu fracturare si acoperita de lanuri de porumb modificat genetic, nu s-a mai auzit nimic de general, dar absolut nimic. L-au ascuns bine de ochii presei, si delirul BNK Petroleum a fost imediat uitat.

Ei bine, ieri a venit randul taberei Basescu sa contraatace si sa gafeze. Ca si in cazul precedent insa, gafa trece neobservata in zgomotul asurzitor al circului de fatada.

Care-i gafa? In conferinta de presa de ieri, Basescu rosteste o fraza care contrasteaza cu tot restul discursului, care n-are aproape nicio legatura, semantica, retorica, logica cu frazele de dinainte sau de dupa. A fost poate un semnal pe care a trebuit sa-l dea. Este fraza in care Basescu aduce in discutie, hodoronc tronc, (b.nica, atentie!) exploatarea aurului si cuprului.

PS. Istoria nu se schiteaza in Parlament, nici la Cotroceni, nici in Victoria. Ci in marile capitale ale lumii, dar nu atat in cancelariile de acolo cat in birourile marilor companii. Acolo unde troneaza pe mese si pe pereti hartile geologice, traseele conductelor de gaz si de petrol, graficele vanzarilor, cotatiile bursiere samd.
Caci dictatorul suprem al intregii planete este, de multe milenii, banul ...

PPS. Am spus se schiteaza. Pentru ca de scris o scriu oamenii, multimile. De multe ori ceea ce se scrie difera, mai mult (arareori) sau mai putin (deseori), de ceea ce se schiteaza. Cand si cand istoria se intoarce impotriva celor ce au schitat-o. Societatea umana este totusi cel mai complex si mai imprevizibil sistem din zona asta a universului.

#15
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 01 august 2012 - 13:37

Este clar ca exista interese ale marilor corporatii si ca ele incearca sa obtina maxim de profit din tarile periferice, dar reusesc in masura in care gasesc o clasa politia corupta dispusa sa vanda tot, si o societate civila slaba apatica sau inexistenta. Cand clasa politica nu mai reprezinta interesele cetatenilor se coalizeaza cu marele capital, care le finateaza camapanile, mediatizarea si in final puterea. Monsato a avut doi minstrii la agricultura sub presedentia lui Basescu.

Regretatul Ion Ratiu a spus un mare adevar in anii '90, ca daca partidele nu vor fi finantate de la buget, ele vor fi finatate de marele capital si vor intra sub influenta lui.



Sigur unii avanseaza teoria ca la noi o parte a clasei politice a coalizat cu rusii si alta parte a coalizat cu SUA, si ca de fapt lupta politica interna ar fi de fapt intre cele doua mari puteri. Ca unii ar fi adepti sa ne vindem economia la rusi ca sa nu intre sub influenta Amercii, si altii vand la occidentali ca sa nu le obtina rusii.



De ce nu exista a treia cale? Sa nu le vindem nici la rusi nici la americani?

Daca asa stau lucrurile nu ar fi normal sa-i eliminam si pe unii si pe ceilalti de la putere?

Dar atunci ce punem in loc?

Vedem ca nici USL-ul nici PDL-ul nu au facut nimic sa intareasca transparenta, democratia, sa sustina formarea unei societati civile, si sa impiedice astfel hemoragia avutiei peste granite. Dimpotriva, au dinamitat Alinata Civica, au infiltrat-o cu "cartite" si apoi au anihilat-o.



Asta-i o teorie si o manipulare bazata pe frica si pe sentimentul antirusesc, sustinuta de cei care vor sa-si justifice vanzarea resurselor spre occident, contra sustinerea lor la putere. Este o manipulare de tipul celei din martie '90 de la Tg Mures.

Este o maipulare la fel ca, cea privind Tinutul Secuiesc, utilizata sa justifice refuzul descentralizarii si autonomiei, ca sa poata mentine o economie centralizata, pe care sa o adminstreze si sa o imparta cativa indivizi dupa bunul plac.

Lupta politica este una pentru putere, este o lupta intre "doua triburi", ca sa-l citez pe un corespondent al Der Spiegel in Bulgaria.

Der Spiegel: Basescu a câstigat o batalie, nu si razboiul

Citat:
“România este împartita în doua triburi politice”, spune Dimitar Becev, seful biroului din Sofia al European Council on Foreign Relations. “Nu avem de a face cu o disputa politica principiala, ci cu un razboi murdar. Si care a devenit foarte personal”.


De ce occidentalii fac apel al ambele parti sa inceteze lupta?

Pentru ca isi dau seama ca ambitile politicienilor pot declansa o instabilitate de care nu au nevoie.



Stabilitatea o vad prin doua solutii.

Una din parti este "decimata" si ramane o forta politica monocolora, adica ne intoarcem la partidul unic, sau varianta a doua, se ajunge la o autonomie regionala puternica, in care centrul are putine resurse financiare, si atunci regiunile asigura stabilitatea.



La multi le place sa dea exemplu de modelul politic din SUA, cand vorbesc de prezidentialism, dar uita sa spuna ca stabilitate SUA se sprijina pe federalism si pe parlamentarism, si ca indiferent cine ar fi presedinte, politica SUA nu deviaza de la directia ei.

Cele mai stabile natiuni din Europa sunt Elvetia si Germania ambele cu organizatie federala.

Asta dovedeste ce am mai scris, ca o natiune care se sprijina pe mai multi "piloni" este mai stabila decat o natiune cu un singur "pilon" central.



Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

#16
ligeea

ligeea

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 867 mesaje

Postat 01 august 2012 - 16:27

Deceneus acesta este un subiect in acre iti dau dreptate in partile esentiale.

Noi -cu exceptia perioadei regale nu am avut nici un cuvant de spus in Europa am fost sublimi prin absenta.

Stiindu-se aceste date de ce si aici ma fere numai la regimul Iliescu de ce nu a fost demn , vizionar, mantor al democratie si sa faca un ferendum-dupa o perioada de un an timp in care oamenii sa fie informatio si sa decida in consecinta asupra alegerii formei de organizare -monarhie sau republica ?
Oare cine s-a opus venirii Regelui Mihai in Romania(off topic oare nu PNL au fost cele mai mari sulfe ) , cine vorbea de casele regelui, trenurile cu care a plecat din tara , aparatul de sclavi ai regelui la fel cum acum se vorbeste de vila din Dante etc .
Si apoi ce s-a intamplat ? Sub regimul cui s-au retrocedat parcuri, spitale , mosii, Constanta toata , orice teren sau casa parasita .
Cine a dat semnalul dezorganizarii funciare , nici acum dupa 20 de ani nu este facut cadastrul acestei taari ce interse sunt acoperite , ca firme de buzunar au zeci de mii de ha de terenuri si nu cultiva nimic , dar aceeasi proprietari aduc cu TIR-uri prin vama produse agricole refuzate in tarile de unde provin ?

Si pt cele de mai sus te rog sa iei in considearre nu acuratetea afirmatiilor si modul de a face propaganda, e acelasi.
Noi nu avem o clasa politica capabila sa ia masa cu liderii claselor politice europene, micul Titulescu e o caricatura a marelui om de stat.
Il vezi pe asta sa zica nu rusilor, nemtilor, etc in conditii de RAZBOI ?
Si atunci de ce blamezi clasa politica europeana ca se poarta cu noi asa , daca exponentii nostrii nu au clasa necesara de a purta un dialog politic , de a sustine intersele tarii care i-a investit ?Tu ai sta la masa cu unul care a furat ? L-ai crede cand vorbeste cu tine ?valabil pentru toti , din alte considerente .
Il mai tii minte pe ala de era ministrul culturii parca cu doamna Rice , yes , yes ?
La fel si reprezentantii nostrii de la ambasade , birouri economice.
etc .
Eu aveam 17 ani si a aparut cartea Moscova sfideaza lumea , a lui Ratiu.Dupa ca am citit-o nu am mai fost niciodata la fel.
E adevarat ca manipulare , comisioane , interse exista peste tot.dar ce fac acei reprezantatnti?Tin partea tarii lor, a oamenilor de afaceri pe banii carora stau pe acel scaun.
La noi? Dupa ce au vazut ca bani din ,,noi nu ne vindem tara "nu vin ca muncitorii faceau politica si nu PIB, au vandut tot la orice pret , oricui , i-a interesat strict COMISIONUL lor .

Daca regele Mihai ar fi avut sansa sa ne reprezinte la nivel european ca monarh, sunt convinsa ca -si nu veni cu miseriile pe care le scriu comunistii despre regalitate in Romania , lasa nisipul si apreciaza faptele concrete ,atunci toata aceasta cloaca ar fi fost mult mai asanata .
Practic acum tarisoara noastra are de vanzare inca acteva obiective-Rosia Montana, Hidroelectrica, Nuclear electrica(zvonurile il dau pe dl Voiculescu bagat ) , Posta (se pare ca si dl Tiriac stie ceva ), gazul de sist si?mai e ceva ?.a da , noi cate om fi ca 15 ca 19 mio de prosti care mancam -nu salam cu soia ala e la produse bio , ci E pe paine cu E.

restul ? restul e politica si tacere


ligeea

#17
ligeea

ligeea

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 867 mesaje

Postat 01 august 2012 - 16:34

scuze am multe greseli dar si 8 copci la cap de ieri...

ligeea

#18
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 03 august 2012 - 12:00

Politicieni vs. Romani: Hotii care-i prostesc pe prosti



Citat:
România politica este din ce în ce mai evidenta, mai stridenta, mai deranjanta. Fara doar #537;i poate am ajuns sa fim tara în care hotii îi prostesc pe prosti, de prosti ce sunt. Adica politicienii, ne vând gogosi la fiecare scrutin electoral, iar noi, ca niste reali cunoscatori ai vietii politice si patrioti pâna în maduva oaselor, ajungem sa ne certam unii cu altii, pentru niste hoti. Care-si sustine hotul mai tare.



Politicienii nostri dovedesc ca sunt extrem de abili în stapânirea tehnicii de Divide et Impera(împarte si cucereste), având în vedere ca au reusit sa ne împarta în doua tabere, iar acum, daca un bucurestean vorbeste cu un clujean sau cu un ungur, mai-mai ca le sare mustarul tuturor pentru ca unul e portocaliu si celalalt e rosu-galbui sau poate o fi laszlotokesist.



Chiar asa am ajuns sa fim noi, românii? Chiar am ajuns sa ne certam între noi pentru niste politicieni care ne fura împreuna? Vedeti, ei asa pot colabora. Ne fura din banul public, ne fura pe fata, ne fura dorintele, ne fura viitorul...



Chiar am ajuns sa ne giram noi demnitatea si integritatea, sa ne lasam încrederea pe mâna unor oameni ca Dan Voiculescu, Elena Udrea, Victor Ponta, Traian Basescu, Laszlo Borbely, Gabriel Oprea, Roberta Anastase, Adrian Nastase, Sorin Blejnar, Dan Diaconescu, Adrian Videanu, Ion Iliescu, Petre Roman(lista ar putea cuprinde toate locurile de deputati si senatori din Parlament, dar sunt enumerati doar cei care au anumite actiuni ilegale legate de numele lor, mai mult sau mai putin demonstrate)?



Noi ce facem? Îi sustinem cu ochelari de cal în continuare, pentru ca suntem atât de orbiti de un orgoliu prostesc de a fi de o parte politica sau alta, încât uitam care sunt adevaratii dusmani ai României, ai poporului.



Fie ca suntem democrat-liberali, liberali, socialisti, extremisti, nationalisti(din ambele tabere), progresisti sau conservatori, suntem cu totii prosti atât timp cât uitam ca înainte de toate suntem ROMÂNI!



Ce rau ti-a facut tie unul care a votat cu Basescu sau unul care a votat împotriva lui?



Pentru cei care au votat pentru ramânerea în functie a actualului presedinte suspendat, o singura întrebare: Voi chiar sunteti multumiti cu România în care traiti? Hai, poate înca o întrebare: Chiar credeti ca nu se poate mai bine?



Pentru cei care au votat împotriva lui Traian Basescu, iarasi, va întreb: Chiar credeti în schimbare, în aceasta alternativa care a precedat-o pe cea a PDL-ului? Chiar traiati bine pe vremea PSD-ului?




Nu vedeti ca optiunile noastre sunt egale cu zero(!), iar daca pâna acum mergeam mereu(dar mereu!) la vot pentru a alege raul cel mai mic, acum am fost pusi în fata celor mai mari rele posibile. Politicienii hoti împotriva Politicienilor prosti. Alta alegere nu avem, dar cu timpul, în urma Referendumului, ne-am transformat noi în prosti, iar ei au ramas hoti.



O mare doamna spunea cândva, numele îl puteti gasi voi, ca "Oamenii mari discuta idei. Oamenii mediocri discuta evenimente. Oamenii mici discuta alti oameni". Ei, noi românii discutam despre Referendum, fiind un eveniment, facându-ne mediocri, iar celelalte subiecte de discutie cuprind oamenii politici, facându-de astfel si mai mici, atât în ochii nostri, cât si în ochii altor oameni, în ochii Europei.



În loc sa discutam despre idei, despre modul în care putem da vot alb/vot de blam, tuturor politicienilor, noi mergem si dupa cum spunea Marele Nicolae Guta: "Pui stampila pe Basescu, Pui stampila pe Basescu!"



"Dragi" politicieni, mi-ati luat votul pâna acum, dar demnitatea si mândria de român nu va apartin! Astea ramân ale mele si sunt convins ca tot mai multi români se vor trezi! Întotdeauna începe cu o persoana, dupa care se continua cu prea multe! Fiti atenti, suntem multi!



Dragi români, trebuie sa realizam ca politicienii, fara noi, n-ar mai avea Putere, n-ar mai avea influenta, n-ar mai avea cum sa ne fure, daca noi(da, noi!) vom fi uniti si le vom spune clar NEAM SATURAT DE VOI!



Dati mai departe pentru a dezmorti spiritul românesc care niciodata nu s-a lasat calcat în picioare si mereu a încercat sa trezeasca în fiecare român, constiinta sa nationala! Pentru o Românie Curata(Curatata!), pentru o ROMÂNIE ADEVARATA, în care cu totii ne-am dori sa traim!

Autor: Vlad Teodorescu Vlad Teodorescu




Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

#19
b.nica

b.nica

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.937 mesaje

Postat 03 august 2012 - 12:18

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Tot ca tema de meditatie.
Remarcam mai demult ca tot circul suspendarii este de fapt varful unui aisberg. Un aisberg ascuns sub apele tulburi ale geopoliticii mondiale.

La un moment dat a aparut cu mare tam-tam Wesley Clark in tabara Ponta, dar dupa gafa mediatica a usl-ului cu generalul etanol vorbind nestingherit la antena3 despre o Romanie impanzita de foraje cu fracturare si acoperita de lanuri de porumb modificat genetic, nu s-a mai auzit nimic de general, dar absolut nimic. L-au ascuns bine de ochii presei, si delirul BNK Petroleum a fost imediat uitat.

Ei bine, ieri a venit randul taberei Basescu sa contraatace si sa gafeze. Ca si in cazul precedent insa, gafa trece neobservata in zgomotul asurzitor al circului de fatada.

Care-i gafa? In conferinta de presa de ieri, Basescu rosteste o fraza care contrasteaza cu tot restul discursului, care n-are aproape nicio legatura, semantica, retorica, logica cu frazele de dinainte sau de dupa. A fost poate un semnal pe care a trebuit sa-l dea. Este fraza in care Basescu aduce in discutie, hodoronc tronc, (b.nica, atentie!) exploatarea aurului si cuprului.

PS. Istoria nu se schiteaza in Parlament, nici la Cotroceni, nici in Victoria. Ci in marile capitale ale lumii, dar nu atat in cancelariile de acolo cat in birourile marilor companii. Acolo unde troneaza pe mese si pe pereti hartile geologice, traseele conductelor de gaz si de petrol, graficele vanzarilor, cotatiile bursiere samd.
Caci dictatorul suprem al intregii planete este, de multe milenii, banul ...

PPS. Am spus se schiteaza. Pentru ca de scris o scriu oamenii, multimile. De multe ori ceea ce se scrie difera, mai mult (arareori) sau mai putin (deseori), de ceea ce se schiteaza. Cand si cand istoria se intoarce impotriva celor ce au schitat-o. Societatea umana este totusi cel mai complex si mai imprevizibil sistem din zona asta a universului.

Aiurea, cetateanul, votantul, sta ca prostu' cu abacul in mana si isi numara electoratul starnit de pitifelnicii din media ca la lupta de cocosi! Se mai si injura cu vecinu' care tine cu opozitia.

#20
b.nica

b.nica

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.937 mesaje

Postat 03 august 2012 - 12:25

Este suficient sa vezi cum se schimba cotatia euro dupa cum se misca Basescu, atat de fluctuanta de parca suntem cea mai activa piata de capital![alcool]
Da Capcaune, te-ai prins si tu de cacealmaua politica in care am fost atrasi!
Greseala ta este ca mai speri ca o sa le incurcam socotelile!


Panic Questions

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

  • demetererika554@gmail.com
    - mar 30 2024 22:38

Last Blogs

  • Placenta anterioara

    Deutzuk
    - Ieri, 19:37

  • Emotia primului test pozitiv

    Andrevvv
    - Ieri, 19:12

  • Anuntul sarcinii

    FloreClau
    - Ieri, 18:44

  • Vacantaaaa

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:21

  • Dureri de masea în sarcină

    Ioone
    - Ieri, 15:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -