Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

reflux vezico ureteral


13 raspunsuri la acest subiect

#1
denimaciolcu

denimaciolcu
  • Membri
  • 7 mesaje

Postat 19 iunie 2012 - 13:23

Buna fetelor
as avea nevoie si eu de putin ajutor. Am o fetita pe nume Carla de 1an si 2 luni si a fost diagnosticta cu relux vezico ureteral stang de gradu l 4, am auzit ca la Debrecen se face ceva interventie care se numeste DEFLUX GEL si as dorii sa-mi spuna cineva daca a facut aceasta interventie si sa-mi dea mai multe detalii.Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati sa-mi dati detalii las adresa mea de email s va rog sa ma contactati: denisamaciolcu@yahoo.com. Va multumesc din tot sufletu si astept un raspuns cat mai rapid daca se poate

denisa maciolcu

#2
strlouise

strlouise
  • Membri
  • 9 mesaje

Postat 19 iunie 2012 - 16:07

Am vazut mesajul tau si vreau sa-ti scriu experienta mea. Fetita mea a fost diagnosticata cu reflux vezico uretral la 13 zile dupa nastere. Dupa cistografie s-a detectat dublu reflux (gradul 1-2 la drepta si gradul -3-4 la stanga).In urma scintigrafie (care a rata ca rinchii erau ok) si varstei foarte mici (avea sanse sa ii treaca pan ala varsta de un an), am urmat tratament antibacterian, ca sa impiedice eventualele infectii urinare, echografii la fiecare 3 luni (sa se urmareasca evolutia rinichilor).
urmatorul pas era o noua cistografie cand va merge in picioare singura, dar sa aiba minim 1 an.
din pacate pana la varsta de 1 an a mai facut 2 infectii urinare care, din fericire, au fost detectate la prima febra si ca urmare nu au atacat rinichii (efectul secundar al refluxului).
La cistografia de la un an, refluxul era tot acolo, mai mic, dar avand in vedere ca mai refacuse infectii urinare s-a luat decizia operatiei. noi am fost la un chirurg f renumit, care ne-a povestit de cele 2 modalitati (injectia cu silicon si metoda clasica cohen).
si ne-a zis ca el nu mai face injectia cu silicon, pt ca , nu se stie cum reactioneaza siliconul cu timpul in corpul uman si ca e posibil sa dea cancer de vezica (nu s-a demonstrat, dar tipul participa la diferite conferinte pe aceste teme). ne-a dat apoi rata de reusite si metoda cohen e peste 99%. ca urmare fetita mea a fost operata la 1 an si 4 luni (acum are 2 ani) , utilizand metoda cohen, si totul s-a terminat.

daca ai nevoie de alte informatii, nu ezita.

numai bine...si daca ar fi sa dau un sfat: la cea mai mica febra, fa o bandeleta sa vezi daca are infectie inainte de a duce analiza la laborator.


#3
denimaciolcu

denimaciolcu
  • Membri
  • 7 mesaje

Postat 19 iunie 2012 - 19:46

iti multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt pe care mi l-ai dat si avea avea nevoie intradevar de mai multe informatii.In Romania ai fost la acel chirurg de te-a recomandat operatia clasica Cohen? si as vra sa-mi spui cum se numeste chirurgul,pentru ca as vrea sa iau si eu legatura cu el. Fetita mea a avut 6 episoade de infectie urinara, iar acum ultima sub tratament profilactic cu Cedax, sunt disperata si vreau sa fac ceva sa scapam de infectiile astea urinare.M-ar mai interesa costurile operatiei si clinica unde ai facut operatia

denisa maciolcu

#4
strlouise

strlouise
  • Membri
  • 9 mesaje

Postat 21 iunie 2012 - 11:53

Operatia am facut-o in paris, pt ca noi aici locuim. daca te intereseaza, doctor, clinica, (costuri din pacate nu le stiu decat pe cele platite de asigurarea complementara...deci cele platite de asigurarea obligatorie..noi nu avem acces), iti pot scrie pe mail.
in alta ordine de ideei, pot sa-ti spun procesul prin care am trecut noi. mi se pare ciudat ca numai acum sa i se detecteze refluxu, dar na...asta e o alta problema. (aici la prima febra la 13 zile cand au vazut ca are infectie urinara i-au facut imediat cistografia).
ai facut o scintigrafie? daca rinichii au fost afectati , va trb sa faci operatia cat mai repede.
e adevarat ca cohen are dezavantaju ca e o incizie ca la cezariana (care ncii nu se mai vede la fetita mea), si sta in spital 3 zile, dintre care 48 de ore cu sonda (fetita mea a urinat f bine in primele 42 de ore, ca urmare i-a fost scoasa sonda a doua zi, iar ea era in forma maxima). e impresionat cum isi poate reveni un copil dupa operatie (asta era o frica a noastra, stiind ce inseamna cezariana...dar nu are nimic de-a face cu operatia la copil).

noi, pan ala operatie, la cea mai mica febra primul lucru era sa facem bandelete si dacca erau pozitive ne dadea doctoru un antib general (primele doua dati a fost gentamicina, apoi orelox), pana cand iesea antibiograma. noi ii dadeam bactrim, dar de fiecare data bacteriile erau rezistente la bactrim. am facut si tratament homeopatic, plus ii dadeam apa f f mult..poate asta a ajuta sa faca numai atatea de putine infectii...dar stresul era maxim.

numai bine si fi fara teama...e o problema periculoasa daca nu stii de ea, dar apoi se trateaza si totul va revenii la normal (s epare ca fiind asa de mici, chiar daca ar ave arinichii nedezvoltati, si sau atacati au sanse sa ii revina..opinia doctorului).





#5
denimaciolcu

denimaciolcu
  • Membri
  • 7 mesaje

Postat 21 iunie 2012 - 14:37

iti multumec din nou pt raspuns esti foarte draguta.Scintigrafie nu i s-a facut, doar cistografie si urografie,problemele noastre au aparut cand avea Carla3luni, atunci a avut prima data infectie urinara, dupa acea la8 luni si de atunci pana acuma inca 5 episoade, dar sa stii ca nimeni nu ne-a ind$rumat sa facem investigatii mai amanuntite, din pacate asta e Romania...ce pot sa spun.de aceea te-am intrebat de chirurgul care i-a facut opeatia copiluilui tau, deoarece credeam ca ai facuto la debrecen sau in Romania.iti multumesc mult pentru ajutor

denisa maciolcu

#6
strlouise

strlouise
  • Membri
  • 9 mesaje

Postat 21 iunie 2012 - 16:32

Daca ai nevoie de orice alte informatii..nu ezita...


#7
jozsaerika

jozsaerika

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 540 mesaje

Postat 21 iunie 2012 - 17:59

draga Denisa,



poti sa dai o cautare dupa numele meu de membru la subiectele arhivate si acolo gasesti mai multe informatii.

Eu si inca cateva mamici am optat pt injectia cu deflux la Debrecen la dr Csizy Istvan.

Din pacate si la noi s-a descoperit tarziu refluxul (la ecograf nu se vedea nimic dubios) si fiul meu a facut multe infectii urinare (cistite si nefrite) pana sa descoperim de ce....e istorie multa [:)].

Noi am optat pt Deflux dupa multa documentare pt ca

- operatia cohen este ultima sansa inainte de dializa si de transplantul de rinichi

-op cu Deflux se poate face chiar de 3 ori si daca nu este reusita abia apoi se face cohen

-cunosc cum se face op cohen in Romania si sansa de reusita nu este 99% ci poate 40% iar incizia nu se face ca la cezariana ci se fac taieturi foarte mari (am vazut mai multi copii operati)

- nu este demonstat ca gelul ar fi cancerigen sau ca in timp ar da cancer in SUA se foloseste de multi ani

-op cu deflux este minim invaziva fara taieturi se intra cu cistoscopul pe uretera.



Am o verisoara de vreo 40 de ani care asa cu refluxul a pornit operata aici la Cluj acum 35 ani si azi asteapta un rinichi nou pt un al doilea transplant.



Fiul meu evolueaza foarte bine la 4 ani dupa operatie dr de aici care ne urmareste mi-a zis ca nici nu ai crede problemele care le-a avut daca te uiti acum la analize (eco,cisto , uro si nefroscintigarfie).



Sfatul meu este ca indiferent ce tip de operatie hotarati sa nu fie Romania [q].



Activeaza-ti casuta de PM si iti trimit numarul meu de telefon.



mama de nazdravan Norbert (07 dec 2003)

si comoara Beatrice (20 mai 2008)



poze

#8
adda_lili

adda_lili

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 204 mesaje

Postat 21 iunie 2012 - 18:52

daca baietelul meu are 4 ani si a facut de 3 ori imfectie urinara pana acum ce ar trebui sa fac ca totusi ecografic e normal dar poate nu se vede la eco dupa cum spunea o mamica.Datimi si mie un sfat cum ar trebui sa procedez. A fost internat la spital si doctorita mia spus ca nu e cazul sa merg la nefrologie si nu stiu ce sa fac ce e mai bine

#9
strlouise

strlouise
  • Membri
  • 9 mesaje

Postat 21 iunie 2012 - 18:52

as avea si cateva neclaritati la afirmatiile:
" operatia cohen este ultima sansa inainte de dializa si de transplantul de rinichi " pe ce te bazezi spunand asta?
"taietura nu este ca cea de cezariana"..este valabil pt romania?
"reusita este de 40%" -in romania???
cat despre injectia cu gel...e adevart ca si in fr s-a facut si inca se mai face , dar din ce in ce mai putin...exact pt ceea ce am spus.
pana l aurma fiecare isi spune "experienta" , iar decizia ii apartine.



#10
strlouise

strlouise
  • Membri
  • 9 mesaje

Postat 21 iunie 2012 - 19:00

Adda_lili,

ca sa se detecteze refluxu e nevoie de cistografie. cel putin aici asa se face. la echo totul e normal. reflux= atunci cand vezica este plina, nu se inchid "supapele" si urina urca spre rinichi. in functie de gradul refluxului, ajunge sau nu pana la rinichi.
aici , la copii se face cistografie dupa prima infectie daca este bebe, dupa a doua daca este mai mare.

eu una as face o cistografie.


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Astăzi, 20:26

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Astăzi, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Astăzi, 17:33

  • Care este cel mai frumos lucru în a fi însărcinată?

    Ddeenniissaaa
    - Astăzi, 15:52

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -