Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Relatia cu fosta


39 raspunsuri la acest subiect

#11
A_Iulia

A_Iulia

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.524 mesaje

Postat 11 iunie 2012 - 21:33

DragaM, si mie mi se pare exagerat la 7 ani ca mama sa procedeze asa. Copilul poate sa sune mama in orice moment si sa se duca acasa, daca nu ii mai face placere "anturajul".
Fii-mea are 8 ani si iese de la 1 an cu tatal ei, fara niciun insotitor.

Sunt de acord cu tine ca sunt acceptabile iesiri de ziua copilului, sau la un eveniment, dar nu asa, mai mereu, in parc cu totii, de parca ar fi un copil mic. Si tatal are drepturi si este de admirat ca incearca sa si le recastige, oricum instanta nu mai ia in calcul prezenta unui insotitor la asa o varsta a copilului.

Copilul trebuie incurajat sa relationeze cu ambii parinti si separat.

In ceea ce priveste titlul de "noua mamica", nici eu nu ma dau in vant dupa el, desi recunosc ca mi-a facut mare placere cand fetita mea imi povestea ca prietena lui tati a spus ca atata timp cat ei sunt impreuna, ea are doi copii (ea avand doar un baietel). Mi se pare o dovada de apropiere si de intentii bune. E bine sa nu faci apropierea asta cu forta, in fine, probabil ca stii ce si cum cata vreme ai deja copiii tai.

Imi dau seama ca nu ti se pare rezonabil ce se intampla, daca te ajuta cu ceva, nici mie nu mi se pare, dar din pacate nici nu stiu ce poti face mai mult. Lasa-i pe ei sa hotarasca ce si cum, cu timpul lucrurile se vor aseza.

#12
nadaflorilor

nadaflorilor

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.132 mesaje

Postat 11 iunie 2012 - 21:52

Citat:
citat din mesajul lui DRAGM

Sunt de acord cu tine A_Iulia.
Varsta baiatului este de sapte ani.Deja a dormit o seara impreuna cu tatal lui si a fost o seara super.Nu a intrebat de mami si a stat si a doua zi.Concluzia, nu poti spune ca mama trebuie sa fie mereu alaturi si prezenta in preajma lui la fiecare miscare.Sunt in aceeasi situatie.Credeti ca daca cunosti mama poti schimba ceva?Daca tatal accepta noua mamica ce rost are sa o cunosti tu?Esenta din punctul meu de vedere este sa ii dai tatalui liberatea de a participa la cresterea copilului impruna cu noua mamica si sa ai incredere.Tu nu poti decat, sa constati ceva care iti face placere sau nu in legatura cu viitoare mamica si nu cred ca daca nu va place noua mamica , tatal nu mai vede copilul??Eu nu vad rostul plimbarilor si statului impreuna pentru ca, daca dai peste o mamica care nu iti place(si uneori poate fi mamica care ti-a stricat familia si singur nu iti place) si tatal are sentinta cu program de vizita, ce faci?Sunt de acord ca atunci cand sunt zile de nastere parintii trebuie sa fie impreuna pentru copil sau in alte cazuri, dar in situatia de mai sus in conditiile date eu nu ma voi putea apropia de copil daca vom fi amandoua mereu la joaca , in parc etc...atunci cand sutn zilele de vizita pentru tata.Voi unde credeti ca ar veni copilul in parc la mine sau la ea????????????



"Varsta baiatului este de sapte ani".


aha, e deja mare nu mai are nevoie de pampersi, tzitzi , alea alea... prin urmare "vechea mamica" ar trebui sa se retraga precum elefantii (stim noi cand)

" a dormit o seara impreuna cu tatal lui si a fost o seara super".

[pk]

"Nu a intrebat de mami si a stat si a doua zi".

[pk][pk]....la ghena cu ea...

"Credeti ca daca cunosti mama poti schimba ceva"?

da, poti discuta relatia tatalui cu copilul din cu totul alte perspective,,alea date de ce anume deranjeaza la "noua", sincer mamica poate fi doar pentr ucopii ei cata vreme fosta e in viata, apta , capabila si in stare sa ingrijeasca propriul copil

"Daca tatal accepta noua mamica ce rost are sa o cunosti tu"?

are, tatal poate fi subiectiv, faptul ca noua il iubeste si multumeste il poate orbi in relatia cu copilul (o noapte super nu stabileste natura relatiilor dintre noua si copilul sotului cu fosta)

" noua mamica"

deja ai inlocuit-o ca mama, urat... te-as manca cu fulgi cu tot

"sa ai incredere".

in cine si in ce, daca nu esti de acord sa ne cunoastem, daca nu imi permiti sa evaluez calitatea relatiei pe o oferi copilului meu?!

"Tu nu poti decat, sa constati ceva care iti face placere sau nu in legatura cu viitoare mamica si nu cred ca daca nu va place noua mamica , tatal nu mai vede copilul"??

aha, vechile si fostele mamici au un pumn infipt in gura si cu asta basta... tatal poate vedea copilul si altfel decat in prezenta si directa indrumare a "noii mamici", daca "noua mamica" nu indeplineste ceva conditii...treburile astea se stabilesc in instanta, am constatat ca nu imi place nouaa sotie a fostului sot im icontactez avocatul si ma sfatuiesc cu el, in functie de ce nu imi place pot sa schimb multe

"daca dai peste o mamica care nu iti place(si uneori poate fi mamica care ti-a stricat familia si singur nu iti place)"

daca e o femeia care nu imi place pentru ca e roscata, sau are nasul borcanat, sau e [putin cracanata nu o sa fiu aberanta sa nu ii permit sa se vada cu copilul meu...daca e cea care mi-a stricat familia..depinde...a facut-o de una singura?!...fostul unde era?..dormea?

" si tatal are sentinta cu program de vizita, ce faci"?

daca are deja sentinta si constant ca nu imi place ceva sun avocatul...asta are tpt timpul niste sfaturi in tolba..si conditiile de vizita se pot revizui in orice moment in instanta

"in conditiile date eu nu ma voi putea apropia de copil daca vom fi amandoua mereu la joaca , in parc etc...atunci cand sutn zilele de vizita pentru tata.Voi unde credeti ca ar veni copilul in parc la mine sau la ea"????????????


1. la tata, ca de aia e zi de vizita cu tata... mama si actuala sotie a tatei vor sta pe banca discutand banalitati sau nimic
2. daca prima seara a fost super si a mai cerut sa stea si a doua zi nu iti inteleg ingrijorarea...nu e clar ca iubeste deja mai mult pe tine?!...gata te-a ales

uite suficiente motive de ingrijorare pentru "vechea mamica"


Nina,mami de, [fetita]




#13
Morgano

Morgano

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.476 mesaje

Postat 12 iunie 2012 - 17:31

Nadaflorilor, habar nu ai cati tati se tem sa mearga la avocat, sau sa faca "urat" de teama ca isi vor mai vedea si mai putin copiii sau de teama ca acestora li se vor inocula lucruri false despre ei si cele cateva ore pe luna date de lege nu vor reusi sa pastreze o relatie apropiata intre ei

Nu poti merge cu executorul la usa mamei sa-ti iei copilul, inainte incerci orice decent si de bun simt, pentru ca o relatie ok intre parinti (fostii soti) este mai benefica decat o relatie de razboi continuu, mai ales pentru copil


Edit: ca de obicei, Adina echilibrata si obiectiva [flo]



#14
Morgano

Morgano

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.476 mesaje

Postat 12 iunie 2012 - 17:40


,,,,,

#15
Morgano

Morgano

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.476 mesaje

Postat 12 iunie 2012 - 17:44

....

#16
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 12 iunie 2012 - 17:56

Citat:
citat din mesajul lui Morgano



ei nu mai sunt o familie, deci timpul fiecarui parinte cu copilul apartine acelui parinte care l-a obtinut



ca fost sotie, chiar daca esti mama copilului, nu ai niciun drept moral si legal (exceptie cazurile cand sentinta prevede sa fii de fata) sa stai pe capul omului/oamenilor si a copilului







Pai, din cate citesc eu, tatal n-a obtinut inca nimic ca sa poata pretinde ceva.

Tu despre ce drept legal vorbesti?



Rufus, Tora si iadele[foto]



"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

#17
Matzaila_81

Matzaila_81

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.655 mesaje

Postat 12 iunie 2012 - 18:19

Rufus, nu are ceva scris pentru ca mai mult ca sigur lucrurile se misca incet in tara asta. Dar exista un drept superior al copilului sa aiba relatii cu amandoi parintii.

Nici eu nu apreciez exprimarea de "noua mamica". Copilul are clar o singura mama si cu asta basta. Tu o sa fi maxim o prietena buna a lui, cineva drag din viata lui dar nu mama lui asa cum si copii tai or sa te aiba pe tine mereu.

Si nu vad problema sa stai cu fosta pe banca. Poarta-te normal,firesc. Pana la urma e copilul ei, esti actuala relatie din viata unui barbat care a fost al ei, e normal din mai multe motive sa vrea sa te cunoasca.
Nu cred insa ca va dori sa vina de fiecare data pentru ca va fi a 5-a roata la caruta. Tatal copilului te va tine pe tine eventual de mana, te va saruta pe tine, ea dupa ce te va cunoaste si se va linisti isi va gasi si singura altceva mai bun de facut.

M-am gandit cand am citit subiectul ca si eu, daca Doamne fereste as divorta mi-as dori cand va eni momentul sa o cunoasc pe cea cu care fiul meu va petrece timp cand se va duce la tatal lui.

Mamica de Matzalic grasunel

#18
Morgano

Morgano

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.476 mesaje

Postat 12 iunie 2012 - 18:56

.....

#19
Morgano

Morgano

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.476 mesaje

Postat 12 iunie 2012 - 19:02

Totul e sa incerci sa fii obiectiva, sa pornesti cu bunavointa fata de copil, si chiar si fata de exa.
Insa tu ai un iubit cu un copil, si pe ei ii vrei in viata ta, nu vad de ce trebuie sa o "adopti" si pe exa .....
Nu e asa usor sa fii "noua", chiar cand lucrurile s-au terminat de comun acord, nu ai avut vreo implicare in casnicia lor, si vrei sincer ca lucrurile sa iasa bine ....

Asa cum zau, pe bune: daca eu ma recasatoresc, exul sa vina sa vada cu cine am facut-o si cine sta cu copiii lui in casa? Wtf?

Un divort prespune niste niste acceptari, niste schimbari majore si daca partile in timp nu reusesc sa ajunga la un echilibru decent, chiar dc isi inghit de multe ori vorbele/nervii/frustrarile, nimanui nu-i este bine - si cu atat mai bine copilului comun... al carui interes PRINCIPAL il cam uita in razboiul lor parintii




#20
A_Iulia

A_Iulia

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.524 mesaje

Postat 12 iunie 2012 - 21:34

Nici mie nu mi se pare normal sa vina exul sa verifice ce partener am ales, daca e ok, stiu eu, daca nu mi-a luat mintile [:)], ca vorba aia, copilul aici creste...

din pacate datorita vechii legislatii, mamele inca mai cred ca au drepturi absolute asupra copiilor lor.

Drepturile ar trebui sa fie aceleasi, mama, tata. Si ar trebui sa-i respecti pe ceilalti si viata lor, odata ce ai divortat. Si pe exul, si pe copil. Cum respecti tu copilul tau, daca ii ingradesti dreptul de a petrece timp cu tatal lui? Ok, cand copilul refuza, asta e altceva. Dar daca nu refuza ce argument are o mama sa scoata tot arsenalul asta de sicanari?

Imi dau seama ca o femeie prinsa acum intr-o casnicie nu poate gandi in temenii respectarii absolute a drepturilor celuilalt, ea poate sa creada ca are drepturi absolute asupra copilului, eventual si asupra sotului ei. Si imi pare rau, pentru ca de multe ori se intampla asa si dupa divort, ea nu reuseste sa separe divortul lor de relatia de parinte, si se razbuna si ea cum poate.

Viata mi-a demonstrat ca daca se vrea se si poate avea un parteneriat echilibrat, spre binele copilului. Poti sa reusesti sa cresti un copil cu ambii parinti, chiar daca ai divortat. Dar asta implica sa-ti respecti partenerul, si noua lui viata, si noua lui partenera, si tot ce mai decurge din asta.



Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Astăzi, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Astăzi, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Astăzi, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Astăzi, 14:42

  • Alegerea numelui

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:20

  • Plimbarica

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 10:10

  • ImportanÈ›a medicului pediatru 👩🏻‍⚕️

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -