Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Bobocei de sept-oct 2012 (14)


216 raspunsuri la acest subiect

#11
tzitziri

tzitziri

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.911 mesaje

Postat 23 mai 2012 - 19:41

Anka, tu intrebi doar de morfofetala?
Mie sincer mi se pare mult mai normal ca dr tau sa te trimita la un specialist in morfofetale decat sa faca el, daca nu are competenta necesara.Adica pana la urma, asta e cea mai importanta si detaliata ecografie din sarcina - acum toate organele sunt formate si se poate masura cam orice pe acolo.Nu toti medicii ginecologi au competenta in ecografie sau aparatura necesara pentru a face o ecografie atat de detaliata.


Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008)
[gravi]23+


Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

#12
ANKA-iasi

ANKA-iasi

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 75 mesaje

Postat 23 mai 2012 - 20:20

Am inteles ca morfologia e uzuala ca si DT sau TT,in 2006 nu erau,de aceea m-a speriat multitudinea de teste .Totusi pe acografie toate masuratorile apar conform a 18 sapt si 6 zile ,mai putin BP care e de 19 sapt ,deci mai mare,si PC de doar 17 sapt si 6 zile.Poate asta l-o fi pus pe ganduri sau sunt eu paranoica [:I] Nu-mi doresc decat sa fie ok,mai mic sau mai mare nu mai conteaza,TT a fost in regula ,ma rog numai sa nu fiu eu cazul ala unic din 3010

http://imageshack.us...ture296zu7.jpg/

#13
Elfica

Elfica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.189 mesaje

Postat 23 mai 2012 - 20:35

Eu nu cred sa fie probleme, ti-ar fi spus ceva, nu avea niciun motiv sa tina pentru el. Cred ca doar remarca a fost ceva de genul "la ecografia asta alte lucruri sunt importante, nu sexul copilului, care e ultimul lucru important". Dar te lamuresti tu in scurt timp, nu iti face ganduri negre, stai doar cat mai linistita (zic asta pana ti se confirma ca totul e ok si luand in calcul ca poate observatiile cu daca ti se rupe apa sau sangerezi sa vii iute la spital nu au fost in zadar). Altceva nu ai ce face, dar incearca sa gandesti pozitiv! [flo]



Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE



[gravired]19 +

#14
Tzuki

Tzuki

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 260 mesaje

Postat 23 mai 2012 - 20:46

salutare





in sfarsit, subiecte de gravide [:D] si nu de mame cu copii.



Elfica, mie imi place mult de tine, scrii cu pasiune si convingere. insa te astept, peste vreo...10 luni sa zicem cu un comentariu, poate la fel de amplu ca cel din capitolul trecut despre autodiversificare, insa dupa ce ai citit pe larg in ce consta, avantaje si dezavantaje. poate pana atunci o sa fi curioasa, cine stie, si o sa citesti cate ceva, mai mult decat am detaliat eu despre subiect aici, cand inca nu era momentul... nu de alta, dar s-au strecurat cam multe necunoscute acolo, menite sa dezarmeze total pe cineva care ar fi tentat sa afle mai mult despre autodiversificare. e gresit sa crezi ca autodiversificarea inseamna sa pui frigiderul la dispozitia copilului sa-si aleaga el ce are chef sau sa il duci la supermarket sa-si ia cola, daca asta pofteste. e gresit, total!



si ma incapatanez sa cred ca copiii nu au probleme cu diversificatul. ei pot avea probleme "cu mancarea" atunci cand relatia lor cu persoana care le ofera hrana nu e ok. problema e mult mai adanca decat ca "nu vrea sa manance". nu, copilul transmite un semnal, vrea sa zica ceva! si nu o poate face sau nu stie cum si atunci intra in greva foamei. absolut nerelevant, baiatul meu cel mare a avut o luna si jumatate la aproape 4 ani cand a mancat doar lapte. exclusiv. deci la 4 ani, da? o luna si jumatate, 6 saptamani! e drept ca intrasem putin in criza, mai ca ma gandeam cum o fi sa hranesti un copil cu forta, cum auzeam alte mame. imi fceam scenarii cum alerg cu mancarea dupa el prin casa (bleah, ce gest oribil!). pana n-am rezolvat conflictul cu el nu a pus in gura nimic. si apoi, "vindecarea" a venit intr-o seara, cu 2-3 vorbe si un suflet linistit. nu e momentul sa detaliez, poate nu intereseaza pe nimeni.



revin mai tarziu...



Mami de D mare (4 ani si 8 luni) si d mic (1 an si 11 luni) + bb 3

#15
nu_mai_stiu

nu_mai_stiu

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 675 mesaje

Postat 23 mai 2012 - 20:50

Anka,eu am fost la Iliev si a fost foarte oky.Nu te speria.Cu siguranta daca era ceva rau te punea in tema cu un posibil diagnostic.

Fetelor am adaugat pe listuta vata de la Sensiblu ,nu stiam de ea.
Lista era pentru mine,cea pentru bb inca nu am pregatit-o[:D] ,dar urmeaza.

ANDREEA [gravi] 22+ cu [baietel]

#16
miro79

miro79

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 48 mesaje

Postat 23 mai 2012 - 21:24

Eu de abia astept sa-mi fac timp sa citesc despre diversificarea despre care vorbiti voi la bb nou ptr. ca daca ma ajuta Doamne Doamne si nasc cu bine, un bb sanatos, trebuie sa gasesc neaparat o metoda mai buna decat la Sara - nu intru in detalii dar si acum la cinci ani ma rog de ea sa manance fara sa bombane non-stop la fiecare gura de mancare, si credeti-ma ca am incercat numai mancare sanatoasa, poate de aia :)
In ce priveste bagajul meu si al bb cred ca l-am facut de abia in ultima luna iar la Filantropia in 2007 cand am nascut mi-au cerut si forfecuta pt. bebelina sa-i taie unghiutele caci s-a nascut cu ele maricele, pampersi le dadeam in fiecare zi cati imi spuneau ca altfel puteau sa-ti mai piarda pachetul si trebuia sa aduci unul nou. In ziua de externare am vb cu o asistenta si i-am dat bani si i-a facut Sarei gaurele in urechi si i-a pus cercelusii adusi de nasa ei :). Hainutele ptr externare mi le-a adus sotul cand sa iesim din spital, nu are rostsa tecari cu ele in bagajel. In plus eu ii luasem hainute pentru 0-3 luni si cand am imbracat-o cu ele atarnau pe ea saracuta [:D] , i-au fost bune de abia dupa vre-o luna ca era ca o mata [:D] .

#17
Virginia_86

Virginia_86

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 44 mesaje

Postat 23 mai 2012 - 21:44

Eu o sa nasc la Medlife, doctora mea lucreaza doar acolo ceea pentru mine a fost un plus in a alege aceasta maternitate.
Tzuki, ma gandesc ca pana la diversificare mai e si ma tot tin sa te intreb ceva legat de alaptat dar mereu uit. Exista vreo legatura intre alimentatia mamei din timpul alaptarii si colicile bebelusului? Trebuie ca mama sa tina un regim special pe timpul alaptarii?
Ca pana la diversificare mai avem ohoooo... mult timp, dar pana la alaptare, parca maine nu-i poimaine. Nu-mi vine sa cred ce repede a trecut timpul, parca ieri aveam greturi :))
Anka, din cate stiu eu, morfologia fetala este o ecografie uzuala in sarcina. Se face la 12 saptamani o data cu dublu test, se mai face intre 18 si 22 saptamani o data cu triplul test. Nu te ingrijora daca te-a trimis la alt medic, nu toti doctorii pot face asemenea ecografii.

[gravired23]

#18
MoRo_K

MoRo_K

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 392 mesaje

Postat 23 mai 2012 - 22:56

Bunaaa ma bag la scris direct...ieri am citit din urma(2 zile nu citisem nu mai mult) si pana am terminat ca era la greu de citit nu mai eram in stare de scris[alcool]
Luni am fost la doc si suntem in program ne-a masurat acolo cap,burtica,femur totul ok si avem si o super poza cu babe cu degetul in gura...l-am intrebat pe doc ce mana e si mi-a zis stanga...imi aduc aminte ca citeam undeva ca au preferinte inca din burtik deeeci se poate sa fie ca taticul lui stangaci...aaa...daaa si ne-a confirmat ca e baietsel...deci dc puteti adaugati-ma va rog si pe mine pe listuta cu caruciorul albastru:)...hehe inca nu-mi vine sa cred...eu inca sunt asa...ametita adica vad ca e bb ii vad pozele dar parca nu-i vba de mine :)
Kytana tu spuneai de dureri intre picioare...uite s-a intamplat exact cand am fost la doc sa am si eu aceeasi senzatie de vreo cateva zile si cu apogeul luni ca o febra musculara puternica...plus ca parca uneori era cu tot cu bazin...l-am intrebat pe doc si mi-a zis ca mi se schimba centrul de greutate d-aia am durerile-senzatia aceea [pup]
Am mai intrebat legat de frecatul mameloanelor si mi-a confirmat ceea ce multe dintre voi ati spus...sa le las in pace ca intr-adevar nu-i recomandat sa le bazai...eu ma gandeam legat de datul cu creme si nu eram asa constienta pana cand ati deschis voi subiectul ca poate le chinuiam inconstient...ei acum le las in pace total...[:D]
Mi-a dat doc sa fac si analizele de rutina plus glicemia aia de sarcina(nu stiu cum ii zice exact)...cea in care imi da sa beau glucoza astept si imi face analiza pt diabet...mi-a dat si fier(o combinatie de fier cu acid folic)
Iar ceva interesant mi-a zis ca fierul nu se ia cu lapte/produse lactate...la masa la care ma hotarasc sa-l iau sa nu mananc lactate ...ca sa optimizez absorbtia.De asemenea provoaca constipatie...si eu mananc cereale cu lapte,kiwi(cica are rezultate [:D]),prune uscate inmuiate in apa de cu seara....eu acum sunt ok dar acum vreo luna aveam o constipatie vaaai...
In iunie am prgramat morfo fetala :) d-abia asteptam :)
Cam atatica imi aduc acum aminte....imi place tare mult sa va citesc deeeci ma bag sa citesc ce-ati scris azi [pup] mamici burtici :)

[gravired]19

#19
carmen

carmen

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.091 mesaje

Postat 23 mai 2012 - 23:48

Anca vezi sa nu te sperii cand suni la dr Iliev, asistenta iti va spune ca pretul ecografiei este de 200 ron, dar daca medicul descopera o malformatie la fat taxa e de 400 pentru ca necesita mai mult timp si mai multe masuratori. Sa nu o iei ca "oare de ce imi zice asta? o fi ceva?" Iti spun pentru ca mie mi s-a parut de parca o spunea ca pe o certitudine; mai ales ieri cand am fost eu la morfologie, dupa ce ca era o caldura naucitoare si am mers ceva pe jos cu tot santierul ala de la Palas, cand ma prezint la tipa de la receptie imi spune:"trebuie sa semnati o declaratie ca sunteti de acord cu taxa de 400 ron in cazul in care bla bla bla....". IMi venea sa plang si sa plec de acolo, fiind si obosita de la drum si de la caldura mi s-a parut ca insista prea mult cu chestia asta. In fine, a fost totul OK (cu toate ca eu uitasem sa duc rezultatul la dublu test). A facut tot felul de masuratori si a clampanit la ecograful ala de numa, in final a spus ca totul e in limite normale, lichidul amniotic e in exces (ce o fi insemnand asta inca nu stiu) si mi-a scris la destul de multe rubrici "examinare dificila" cica din cauza peretelui abdominal cicatricial.


carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) + [baietel]
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

#20
mlhaela

mlhaela

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 236 mesaje

Postat 23 mai 2012 - 23:52

Kytana, merci mult de link, acuma am descarcat, dar doar de maine ma apuc si eu de miscare. Ce bine arata graviduta ce prezinta exercitiile, in afara burticii n-are nici un kg in plus pe ea!
Pupici! Noapte buna.
Astazi l-am simtit si eu pentru prima data pe bebe, la 19 saptamani si 6 zile! S-a lasat mult asteptat, dar a meritat! A fost o senzatie asa de...nedescris.
M-am laudat la vecinica mea ca l-am simtit pe bebe si mi-a zis ca din batrani se zice ca ziua in care il simti e si data in care se va naste bebe. Bine, nu cred in de-astea, dar m-am amuzat.


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -