Sari la conținut

Sari la conținut


* * - - - 3 voturi

Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (10)


205 raspunsuri la acest subiect

#11
cicineata

cicineata

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 123 mesaje

Postat 26 aprilie 2012 - 13:35

Altesa, la copiii cu reflux se recomanda inceperea diversificarii mai devreme, de la 4 luni (doar cereale) sa ingrosam lapticul, asa mi-a zis doctorita. Mi se pare logic, eu as vrea sa-i dau doar orezul de la Nestle ca nu are zahar, alfel ne mai taiem singuri si pofta de mancare.

[baietel]

#12
beatrix

beatrix

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 623 mesaje

Postat 26 aprilie 2012 - 13:38

Neatza!



[s]Matei Emanuel, Natalia Emanuela, Alexa Micaela Christine, Azra si Andreas Fabian![s]

Multumesc fetelor pt cuvintele frumoase!

Bulinuta, sanatate multa voua si sa treceti cu bine si repede peste perioada asta! Va fi bine!

Miha, eu sunt pe cercetare, o ramura a chimiei, mai exact chimie catalitica! E, doctoratul asta trebuia terminat acum un an dar tot a aparut una alta ba la mine ba la prof si timpul a trecut![pup] As vrea sa te pot ajuta cu Iris, sa rezolvati problema cu somnul, dar in afara de ce au spus fetele nu imi vine nimic in plus in cap! Iti doresc doar sa treaca repede perioada asta!

Cristina bine ca ca trecut pana de curent! eu as inebuni fara curent, ar fi groaznic ca la noi si aragazul e pe curent! Imi pare rau ca treci cu Mishu prin ceai trecut si cu Vladut. Ca si Mihaelei sper sa treaca cat mai repede perioada asta!Anda, Carpediem si celorlalte mamici cu bulgarasi nesomnorosi va doresc la fel!

Altesa, zic si eu ca si Cristina, e mai bine sa te descarci! Eu o fac dupa ce trece momentul critic ca sa zic asa ca nu am energie atunci! In timpul sua dupa nu conteaza, principalul e sa nu tii in tine ca inca nu a trecut periada de risc pt a face depresie post natala si e ultimul lucru de care ai nevoie acum!

Olga, ai niste baieti minunati! tot am vrut s-ati spun ca David al tau imi aminteste de Eric cand era mic! Trebuie sa pun niste poze cu Eric mic s avezi!

Lexi, restanta si la tine, am vazut pozele cu Johana, o bucalata si o frumoasa de numai! M-i s epare ca seamana cu Maria cand era bebe. Imi amintesc ce griji iti faceai ca va fi urata si ca nu va fi iubita la fel ca Maria! Cred ca razi acum! Are Cristi cu ce se mandri!

Ica, ma bucur ca ati rezolvat hernia. Eu am intrebat atunci cand s-a discutat aici pediatra si i-am aratat despre ce e vorba, dar ea nu mi-a recomandat si nu am folosit! Aici merg pe ideea ca lasam natura sa-si faca treaba si daca ea nu poate atunci se intervine. Am vorbit si cu chirurgul spatamana trecuta si la fel mi-a zis, ca nu fortam. N-am intrat in detalii de ce, dar eu merg pe mana lor. ce mi-a spus chirurgul a fost ca daca hernia e mai mare de 2 cm atunci sunt sanse mici sa se retraga singura, daca e mai mica atunci aproape sigur se retrage. Sven e la limita asa ca asteptam sa vedem cum va evolua!



Se trezeste Sven, merg sa fac laptele, dar nu inainte de a ura bulgarasilor intrati in greva foamei sa-si revina si sa recupereze la greutate! Sven si Ilinca cred ca sunt cei mai mici!

Toni, voi ce mai faceti? cum sunteti?



Roxana, [mamica] de Eric si Sven

Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam! [ruga]

#13
carina

carina

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.339 mesaje

Postat 26 aprilie 2012 - 14:23

De o ora stau si ma gandesc si ma razgandesc daca sa ma revolt sau nu.

Sunt de acord ca dragostea de mama e aceeasi si cand dai LM si cand dai LP bebelusului. Accept faptul ca sunt mame care nu pot sau care nu vor sa alapteze- e o decizie personala pe care o respect. Ce nu accept si nu mi se pare normal este sa recomanzi unei mame care alapteaza un bebelus sanatos, vioi care ia minunat in greutate sa ii dea LP ca sa doarma mama mai bine, in conditiile in care nici macar nu exista vreun studiu care sa demonstreze asta.
E ok si normal sa ne sfatuim unele pe altele- asta e si scopul subiectului, dar sa nu uitam ca in sfaturile noastre trebuie sa primeze binele bebelusului.
Beatrix multumim de suport. TOMA a fost mai ok: nani la 22.30 pana la 02.55, apoi de la 03.15 pana la 5.30, apoi de la 5.50 pana la 8.35, cu o mica pauza de parturi [:D].
Sara cum mai sunteti?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda, Carina (deja domnisoara) si bebe Toma
http://andaoana.com/
http://www.flickr.com/photos/andaoana/

#14
izish83

izish83

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 146 mesaje

Postat 26 aprilie 2012 - 15:27

Carina-fiecare face cum vrea. Dar Mihaela a zis k se simte f obosita, stresata si chiar ea a zis k ii da lapte praf inainte de culcare. Mie una nu mi se pare nimic ciudat. Eu ma simteam la fel si nu mai puteam face fata. Cu el nu ma puteam odihni,sugea chiar din ora in ora si in plus mai am si o fetita de 2 ani de care trebuia sa ma ocup ziua, k nu puteam sa o las de izbeliste si sa ii spun k mie mi-e somn si ma culc. Decat sa fie mama frustrata k nu face fata noilor provocari mie una mi se pare mai normal asa. In plus, stiu k se zice k laptele de mama este cel mai bun pt copil, dar asta nu are relevanta foarte mare mai tarziu. Stiu cazuri in care mamele au alaptat a la longue pana peste un an si care au in prezent probleme f mari cu copiii, si altele care i-au hranit doar cu lapte praf de la cateva zile si sunt sanatosi tun. Deci nu cred k ma poti contrazice sa imi spui k toti copiii alaptati la san sunt perfect sanatosi pe cand ceilalti nu. Daca unele mame prefera sa dea lapte praf la copii ca sa mai faca si altceva in viata privata in afara de a sta non stop cu copilul atarnat la san, este optiunea lor si nu cred k este nimic de condamnat in asta. Mie personal nu imi place sa ma simt ingradita k am 2 copii si gata viata mea se incheie aici. Cand am chef, vreau sa ies si copilul trebuie hranit in continuare. Asta nu inseamna k il iubesc mai putin si k nu ii vreau tot binele din lume. In plus, nu am pe nimeni care sa ma ajute si eu trebuie sa fac totul singura. Nu ma plang cu nimic, a nu se intelege gresit. Dar tu prea esti pornita cu un alaptat si condamni mamele care nu o fac pt k nu pot sau nu vor. fiecare are parerea lui, si tu daca o sfatuiesti sa alpteze in continuare si sa fie mama eroina, bla,bla, bla, asta nu inseamna k ii faci tu un mare bine si eu o sfatuiesc de rau. Pana la urma e optiunea fiecaruia. Asta inseaman ka tu ne-ai judecat deja pe mine k ii dau completare sau pe ea, cu toate k avem lapte.Si personal cred k nimeni nu ar trebui sa judece pe nimeni, deoarece nu este una mai desteapta ca cealalta. Tie iti place sa judeci si sa pui oamenii la zid, crezand k stii tu ce e mai bine. Credeam k aici fiecare isi spune parerea, cere si primeste sfaturi si nu este judecat de ceilalti. Dar se pare k m-am inselat, si mai exista si unele persoane mai " rasarite" care isi permit sa faca acuzatii gratuite la adresa altora. Sa fii sanatoasa! Decat sa am contact cu astfel de persoane, mai bine lipsa. Fii tu cea mai desteapta din odisee, k eu ma retrag aici.

#15
Alexa_G

Alexa_G

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 519 mesaje

Postat 26 aprilie 2012 - 15:33

Multumim tuturor pentru urari![pup][flo]
Am avut botezul duminica, agitatie mare, rude multe din provincie dar totul a fost foarte frumos. Bebe a dormit la biserica, s-a trezit doar cand a fost bagat in apa, a plans putin dar s-a linistit repede.
Petrecerea a fost foarte frumoasa, Alexandru a stat toata seara cu noi, a zambit, a facut poze, a dansat in brate la mami, a papat si a dormit.
Luni am continuat petrecerea deoarece a fost ziua mea si am facut si baita de mir..
Dupa 2 zile e greva foamei, bebicul meu are din nou crize urate de colici. Saptamana trecuta incepusem sa ma bucur ca au disparut, dar nu [bang][bang][bang]

Cateva poze de la botez:
https://picasaweb.go...feat=directlink

Alexa, mami de bulgaras - piscotel Alexandru 22.02.2012

#16
happymumy

happymumy

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 932 mesaje

Postat 26 aprilie 2012 - 15:55

Hmmm, speram, dupa atita timp petrecut impreuna, sa nu ajungem in asemenea situatii in care vreuna dintre noi sa considere ca nu mai e loc pentru ea aici . Mi-a placut tot timpul ca a fost loc pentru parerile si opiniile tuturor.

Ghiulten, mami implinita de printesa-domnisoara Ayla (15.01.2004) si buburuza mica Alara (25.01.2012)

Hai sa-l ajutam pe Bibi sa se faca mare http://viatacudba.blogspot.com/



#17
Alice_Elena

Alice_Elena

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.390 mesaje

Postat 26 aprilie 2012 - 15:59

La multe luni Matei si Natalia, Alexa, Azra, Andreas Fabian (ce ma face mami a ta?) !



Mami de [bibe] Mara Nicolle (20.08.2010) si [bb] Radu Stefan (27.12.2011)

#18
beatrix

beatrix

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 623 mesaje

Postat 26 aprilie 2012 - 15:59

Anda, perfect de acord cu tine, dar….sa nu uitam ca fiecare persoana reactioneaza diferit la lipsa somnului sau mai scurt zis, la oboseala.

In momentul cand mama este nervoasa, irascibila, incepe sa aiba moment de black-out din cauza lipsei de somn, daca un biberon de lapte praf noaptea i-l face pe bebe sa doarma un pic mai bine si mamica e mai stabila emotional, psihic, zau ca eu i-l recomand cu toata inima. Categoric primeaza binele lui bebe, dar acest bine depinde de mamica. O instabilitate psihica a mamei datorata lipsei de somn poate duce la tragedii, atat in cazul mamei cat si a lui bebe. Si din pacate sunt destule cazuri. Cresterea in greutate nu este un factor decisiv, eu cred ca mai decisiv este comfortul psihic al mamei.

Asta este parerea mea sper sa nu te superi pe mine.

[flo]



Roxana, [mamica] de Eric si Sven

Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam! [ruga]

#19
Alice_Elena

Alice_Elena

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.390 mesaje

Postat 26 aprilie 2012 - 16:05

Cicineata, mara la 1 an si 8 luni are 11 kile. E perfect sanatoasa, nu arata slaba deloc, analizele sunt bune. Cat vroiai sa aiba fetita ta la un an si 4 luni? [flo]



Ghiulten, sper din suflet sa reusim sa ne vedem. Mara s-a trezit mucoasa, sper sa o dreg repede sa nh se agraveze ca altfel nu stiu cum fac. Ne auzim la tel, sa-mi lasi nr.



Apropo d telefon. Mady, ieri ti-am dat sms si nu m-am semnat. Deci eu eram cea cu parcul



Mami de [bibe] Mara Nicolle (20.08.2010) si [bb] Radu Stefan (27.12.2011)

#20
beatrix

beatrix

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 623 mesaje

Postat 26 aprilie 2012 - 16:12

Uff,

Isish, nu te supara, nu cred ca Anda a vrut sa judece. Doar si-a spus parerea din punctul ei de vedere. Fiecare avem limitele noastre! Ea rezista cu succes, bravo, altele nu, iarasi bravo pt ca constientizeaza si iau masuri sa fie bine si pt ele si pt bebe, chiar daca asta inseamna LP sau altceva! Omamica si un bebe fericiti e tot ce conteaza indiferent de alegerile pe care le face mama.

O [flo] pt amandoua si sper sa nu plecati de aici!



Roxana, [mamica] de Eric si Sven

Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam! [ruga]


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Dulce amintire

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:10

  • Alaptarea

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 11:20

  • Top 10 lucruri inutile de la prima sarcina

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:24

  • Prima morfologie

    MamaRadului
    - Ieri, 23:19

  • Album de sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:21

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -