Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Alaptatul - Help Line (13)


84 raspunsuri la acest subiect

#31
deea_p

deea_p
  • Membri
  • 3 mesaje

Postat 17 aprilie 2012 - 21:20

Pt stimularea lactatiei folositi tinctura de marar.

#32
lauritasmile

lauritasmile

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 30 mesaje

Postat 27 aprilie 2012 - 00:09

Buna ziua,
Sunt mamica unui baietel de 4 saptamani (implinite astazi, nascut cu o greutate de 3.6kg acum cu o greutate de 4.6kg) care din pacate refuza sa suga la san.
Am nascut prin cezariana si colostrul a aparut abia dupa 5 zile iar lactatia s-a instalat tarziu si destul de putin cantitativ (initial mulgeam ca 40 de ml). Acum am ajuns sa pot mulge aprox 100/120 ml la 4 ore insa din pacate bebelusul refuza sa mai suga la san. Din momentul instalarii colostrului am alaptat mixt (san + completare cu formula din biberon la mesele la care cerea) si in maternitate a fost hranit cu biberonul. Mai mult chiar si acum cand mi-a crescut lactatia bebelusul continua sa ceara uneori completare (la proba cantarului sugea intre 80 si 100 ml in 45 de min si mai cerea aprox 20/30 ml completare). L-am pus la san cat de des a cerut insa din pacate de ieri seara bebelusul refuza sa mai traga la san, cand il accepta sta putin la san, trage destul de superficial si apoi incepe sa planga (frustrat probabil pt ca nu am acelasi flux ca cel de la biberon sau nu mai stie sa suga la san intrucat rar deschide gura mare pentru a primi sinul sau atunci cand o deschide in un final gurita ii aluneca si se opreste tot pe sfarc).
Imi doresc foarte tare sa-mi pot alapta copilul, spuneti-mi va rog daca mai pot solutiona aceasta problema.
Multumesc frumos!!!

#33
pisi-pis

pisi-pis

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 651 mesaje

Postat 27 aprilie 2012 - 14:19

Citat:
citat din mesajul lui lauritasmile
Buna ziua,Sunt mamica unui baietel de 4 saptamani (implinite astazi, nascut cu o greutate de 3.6kg acum cu o greutate de 4.6kg) care din pacate refuza sa suga la san.Am nascut prin cezariana si colostrul a aparut abia dupa 5 zile iar lactatia s-a instalat tarziu si destul de putin cantitativ (initial mulgeam ca 40 de ml). Acum am ajuns sa pot mulge aprox 100/120 ml la 4 ore insa din pacate bebelusul refuza sa mai suga la san. Din momentul instalarii colostrului am alaptat mixt (san + completare cu formula din biberon la mesele la care cerea) si in maternitate a fost hranit cu biberonul. Mai mult chiar si acum cand mi-a crescut lactatia bebelusul continua sa ceara uneori completare (la proba cantarului sugea intre 80 si 100 ml in 45 de min si mai cerea aprox 20/30 ml completare). L-am pus la san cat de des a cerut insa din pacate de ieri seara bebelusul refuza sa mai traga la san, cand il accepta sta putin la san, trage destul de superficial si apoi incepe sa planga (frustrat probabil pt ca nu am acelasi flux ca cel de la biberon sau nu mai stie sa suga la san intrucat rar deschide gura mare pentru a primi sinul sau atunci cand o deschide in un final gurita ii aluneca si se opreste tot pe sfarc).Imi doresc foarte tare sa-mi pot alapta copilul, spuneti-mi va rog daca mai pot solutiona aceasta problema.Multumesc frumos!!!
Eu cred ca cel mai bine e sa apelezi la un consilier de alaptare. Vad ca esti din Bucuresti si astfel ai mai multe optiuni. Uite aici un link despre acest subiect. Daca bebe ar fi supt la san eu as fi zis sa scoti laptele praf, dar cum zici ca refuza, cel mai bine e sa te consulti cu cineva care sa si vada copilul mancand la san. Intre timp eu as cumpara un biberon cu o tetina mai anatomica, si cu o gaura fff mica, astfel incat sa ii fie la fel de greu sa scoata laptele. Si daca poti mulge tu lapte ac sa ii dai din biberon.Cat despre proba cantarului la bebelusii alaptati e o metoda invechita, care se stie deja ca nu da rezultate, nu face altceva decat sa stresseze mama ca nu are lapte suficient.Mami de [alap] Laura (14.06.2010) si [pis] Mitza FetitzaVideo alaptareInformatii despre canale infundate si mastita

#34
giulik

giulik

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 18 mesaje

Postat 18 iunie 2012 - 01:57

Buna mamici,

am si eu o problemutza...am o fetita de 5 luni, am alaptat-o exclusiv, fara lapte praf, apa, ceai..creste bine, e dolofana etc, nu avem probleme cu ea.
problema e cu mine. slabesc slabesc slabesc. am 1,70m si inainte de sarcina am avut 50-51 kg (eram destul de slaba), am luat 14kg in sarcina pe care le-am dat jos in 2 luni, iar acum am 48,6kg... cat am sa slabesc???
in aprox o luna incepem cu mancarea (diversificarea), stiu, dar mi-as dori ca pana pe la un an lapticul meu sa fie baza, si apoi sa o alaptez cat de mult vrea...si sa alaptez si viitorii bebelusi.
mi-am facut analize si pare ok, numa magneziu am lipsa.
a mai fost cineva in situatia asta?? ce sa fac? mi-e teama sa nu trebuiasca sa intrerup alaptatul mai repede decat am vrea din cauza asta:(((
de mancat incerc sa mananc cat pot...cat imi e foame bag cat pot, si cat imi si permit sa fac mancare cu un bebe:D
nu ma ajuta ca alte mamici au problema inversa, chiar nu.
multumesc!

#35
corina_cb

corina_cb

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 29 mesaje

Postat 19 iunie 2012 - 20:39

dragi mamici, am o problemuta pentru care sper ca imi puteti da cateva sfaturi. am o fetita de 2 luni jumate (cez la 40 sapt, 3.850 kg, 56cm) adusa la san la jumatate de ora dupa ce am iesit din operatie. in maternitatate a primit si lp pentru ca nu prea putea sa apuce sanul (si am acceptat lp pentru ca urla de foame). dupa ce am ajuns cu ea acasa am inceput sa o alaptez exclusiv pana la 10 zile, cand mi-a scazut brusc lactatia si am inceput iar sa-i dau lp. in sapt 3 am renuntat la lp, si timp de 3 sapt am alaptat-o exclusiv, aproximativ la 1,5 ore. la 6 sapt am fost la control si pediatrul mi-a spus ca a luat f putin in greutate (doar 500 de gr de la nastere) asa ca am reinceput cu lp. acum vreau iar sa ma intorc la alaptatul exclusiv, nu vreau sa ma las, dar situatia e in felul urmator:
- nu ii dau completare la toate mesele, primele 2 mese de dimineata (la 6 si la 9 sunt doar cu LM), in tp zilei o pun la san si apoi ii dau LP (60 sau 90 sau 120 mai rar), noaptea nu se trezeste deloc sa manance, asa a fost de cand am adus-o din maternitate, si in perioadele de alaptare exclusiva era la fel.
- deja si-a facut un program de masa/somn: i se face foame o data la 3 ore, dupa masa se joaca o ora apoi doarme o ora.
- folosesc pompa ptr stimulare, aproape de fiecare data dupa ce o iau de la san
- lasa singura sanul cand e satula sau plange atunci cand nu se satura. eu incerc sa o pun iar dar scuipa sanul si plange. de unde trag concluzia ca nu mai este lapte si ea ar mai vrea. daca ii dau LP nu mai plange.
de 2 zile incerc iar sa renunt la LP, iau galafor + ceaiuri de plante (anason, fenicul, schinduf, chimen) si, mai ales, cum spune toate lumea, incerc sa o pun cat mai des la san. problema e ca ea nu sta la san daca nu ii vine lapte. il scuipa si plange. ba mai rau, incepe sa tipe dupa incercarile mele de a o pune din nou la san.
ce ma sfatuiti sa fac in conditiile astea? oare la 2,5 luni e prea tarziu pentru a trece pe alaptare exclusiva?

Mamica de Sabinuta (7.04.2012)

#36
diamat

diamat

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 204 mesaje

Postat 20 iunie 2012 - 01:38

Citat:
citat din mesajul lui giulik


mi-am facut analize si pare ok, numa magneziu am lipsa.

ai facut si ceva analize hormonale? ma gandesc sa nu fie vreo problema cu tiroida


dianocica si d (4+)
nu mai ajung pe forum prea des, daca aveti vreo treaba (neterminata [:D] ) cu mine, PM va rog


#37
Ramonika

Ramonika

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.482 mesaje

Postat 20 iunie 2012 - 13:42

corina daca dupa ce suge fetita storci sanul si mai iese lapte, inseamna ca ai lapte suficient. daca i-ai mai dat biberon inseamna ca poate s-a obsinuit cu biberonul si incet-incet va renunta la san, ceea ce e pacat. eu zic sa insisti cu sanul, iar daca nu vrea si nu vrea, mulge-te si da-i din laptele tau cu lingurita, nu cu biberonul. daca il va accepta inseamna ca intr-adevar i-a fost foame, insa daca nu accepta, inseamna ca vrea biberon.
bafta!

#38
Mar_inna

Mar_inna

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 22 mesaje

Postat 29 iunie 2012 - 15:23

Buna!Ultima data parca am scris in forumul de alaptare, cred ca tocmai venisem cu fata din spital si aveam pronleme cu let-down-ul. Revin dupa cateva luni bune, luni in care am luptat din toate puterile sa imi alaptez copilul. Rezultatul a fost o crestere in greutate frumusica pentru ea - are acum la aproape 8 luni 9,70 kg si pentru mine o scadere in greutate si o depresie in remisie. Am inceput si diversificarea...fara succes, la inceput a mancat cam 2 saptamani apoi a inceput sa refuze mancarea solida(acum nici nu vrea sa guste). Ce voiam eu sa va intreb este daca ati mai auzit ca odata cu venirea cm sa se diminueze cantitatea de lapte produsa. Este a doua luna cand patesc asta, data trecuta a durat cam 10 -12 zile sa isi revina. Pur si simplu ma trezesc cu sanii foarte moi, nu cum sunt ei de obicei dupa 2,5 - 3 ore. Cand pun fata la piept trage putin, e foarte agitata(ea e mai agitata de fel), se tot impinge in picioare nu vrea sa termine sanul stang(mie nu imi porneste laptele decat cand pun fata la stangul) , vrea sa se ridice, ii dau atunci sanul drept care are o ejectie mai buna(inca imi picura cand coboara laptele) suge cateva guri apoi il lasa si iar vrea sa se ridice. ii alternez iar, dar parca nu mai vrea a traga, ci sa se ridice. dupa ce o ridic e agitata si isi baga manutele in gura. am crezut initial ca e de la dinti(are gingia de sus umflata si tot musca din etichete) dar nu eate rosie sau dureroasa la atingere. cand vad ca nu vrea sa manance ma chinui sa scot cu pompa cu chiu cu vai(nu are presiune mai deloc, chiar si cu compresie) 20 ml si sa ii dau cu seringa. ii refuza si pe astia. data trecuta cand m-am trezit cu laptele diminuat am pus-o mai des la san si s-a rezolvat cam la o sapt dupa ce mi-a trecut cm; acum nu mai vrea sa suga decat un pic. sunt pe cale sa pic din nou in depresie, sunt aproape panicata cand vad ca de trei zile fetita mananca din ce in ce mai putin, umple doar 4 pampersi pe zi si mai nou scade in greutate(70 g intro sapt). ce as putea sa fac eu ca sa o determin sa suga mai mult si mai des, avnd in vedee ca mancarea solida o respinge din start de vreo 2 zile? e posibil ca aparitia cm sa duca la scaderea cantitatii de lapte? de abia luni o sa ajung la pediatra sa vad ea ce imi va spune. imi cer scuze ca nu sunt foarte coerenta, am scris mesajul printre lacrimi, am injurul meu binevoitori care imi reproseaza ca din vina mea nu ia copilul lp, ca ar fi fost alta situatia.

#39
Ramonika

Ramonika

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.482 mesaje

Postat 02 iulie 2012 - 17:25

Marina - stai cuminte, nu iti dispare laptele asa, cu una cu doua. cred ca e vorba de un puseu de crestere sau poate ii vor iesi dintii, de asta e mai agitata.
e normal sa refuze mancarea la inceput, oricum e bine sa perseverezi si cu mancarea, eventual sa-i dai altceva, daca refuza un anumit aliment. insa tot laptele e baza. putini copii mananca bine la 6 luni, majoritatea mananca cat de cat abia spre 8-9 luni incolo.
deci eu cred ca e doar o perioada de mofturele care va trece cat de curand. [flo]

#40
JuliaSM_2

JuliaSM_2

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.354 mesaje

Postat 19 iulie 2012 - 20:33

Am nevoie de o informatie, poate v-ati confruntat cu asa ceva sau ati auzit, ori sunteti cadre medicale si cu atat mai mult stiti. Lucrurile stau cam asa : alaptez in tandem 2 copii, unul de 2 ani si altul de 4 luni. Cel de 2 ani are herpangina, toata gurita e plina de afte care dor teribil, refuza mancarea pe motivul asta si suge mai mult ca de obicei.
Pentru ca stiu ca la baza aftelor sta un virus transmisibil, am rezervat un san pentru bolnavioara, avand grija cu igiena si ca nu cumva bebe sa suga de acolo, insa ma tem ca nu cumva sa ia si el virusul, mai ales prin mine, elementul intermediar intre copii, prin supt.Este posibil asa ceva? Ori ma pot imbolnavi eu sau sanii, daca apar iritatii de la supt la nivelul pielii, se pot imbolnavi cumva?
Eu probabil am totusi imunitate, pentru ca de atatea zile nu am facut afte bucale( doar in primele 2 zile, una micuta, in coltul gurii, care deja e vindecata - atat sa fi fost boala la mine si asa grava la ea??), desi am pupat-o si pe gurita ( cand plangea, imi tot intindea boticul sa o pup, de alean...).
Se poate ca si bebe sa aiba imunitate de la mine, prin lapte, pt herpangina? Chiar nu mi-as dori sa-l vad bolnav si pe el, dupa cat a tras micuta!!
Multumesc anticipat pt ajutor!


Panic Questions

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

  • demetererika554@gmail.com
    - mar 30 2024 22:38

Last Blogs

  • Vitaminele în sarcină 💊

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:38

  • Frățiorul

    Denisa1996
    - Astăzi, 07:04

  • Cum a fost testul de toleranță la glucoză?

    Ddeenniissaaa
    - Astăzi, 00:45

  • Pregatiri

    Julix94
    - Ieri, 22:25

  • Burtica rotunda

    Roxana3001
    - Ieri, 18:47

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -