Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

primul buletin, un ajutor va rog


69 raspunsuri la acest subiect

#61
mihaela_s

mihaela_s

  Membru VIP

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 28.565 mesaje

Postat 09 martie 2012 - 14:15

Citat:
citat din mesajul lui maraki
Citat:
citat din mesajul lui andacos
Citat:
citat din mesajul lui maraki
Legea spune ca nu poti avea doua adrese de domiciliu. Nu imi cereti link pt ca nu am.Baiatul cel mare al meu, a ajuns la spital( i se facuse rau ) La el a avut doar CI romanesc,cardul de sanatate era acasa. Sa va spun ca a ajuns la mama in Bucuresti, scrisoare de a spital cu nota de plata? Poti avea doar un singur domiciliu, cel la care locuiesti. Nu pot figura cu adresa din Romania, atata timp cat eu locuiesc permanent in Germania.Daca vreau sa fentez legea, pot foarte usor sa ma duc acasa in Bucuresti, ma opresc la politie cu contractul casei in care sant si eu trecuta, dau buletinul pierdut si imi fac altul.Monica http://www.community...ots.com/maraki6 mami cu Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Maraki,asa este,ai dreptate!Domiciliul declarat este locul unde-tzi suna postarul la usa,unde-tzi vin facturile de plata si unde platesti asigurarea de sanatate!Si altele!Viviana,multzumesc ca ai adus informatzia cu contributzia la asigurarile de sanatate,tipul ast a de pasaport te scuteste de plata lor!Asa cum am mai spus mai sunt si alte avantaje,un eventualiatea unei repatrieri!Andreia,inca odata sunt dezamagita,imi pare rau s-o spun,dar tu ai intrat la topicul asta efectiv sa-mi dai mie peste mina!Puteai sa-tzi expui varianta fara a ma pune pe mine intr-o lumina negativa!E ok ,e parerea ta,daca tu zici ca e ok statutul tau ,zau ca nu trebuie sa-mi demonstrezi mie absolut nimic!Eu stiu ca momentan domiciliul meu este in Germania,mie mi se pare normal ca eu si copilul meu(care nu are CI romanesca tocmai pentru ca nu are domiciliul in Romania)sa fim posesorii acestui tip de pasaport!Repet,fiecare procedeaza cum doreste,nu spun asta in intentzia de a jigni pe cineva(asa cum a intzeles fals Andreia),ci repet legea romaneasca da portitze si multe interpretari!Maraki,de curiozitate,cit a fost nota d eplata?Mihaela,daca vrei sa-i faci CI Dianei,va trebui sa o ia cineva in spatziu in Romania,dar daca tu zici ca vrei sa aplicatzi pentru cetazenie,eu nu mi-as pierde timpul in vacantza pentru asa ceva!CI isi poate face oricind,ca presupun ca cetatzenia suedeza nu presupune renuntzarea la cetazenia romana!Danahandarbeit
Dana, nota venise 600 si ceva de euro[alcool] Pentru ambulanta ca l-a dus la spital si pt analize. Iti dai seama cand au vazut parintii mei....[bang] Bineinteles ca era pe numele lui Robert. Asta spun si eu, domiciliul declarat trebuie sa fie cel unde stai, unde primesti facturi, scrisori, etc.Monica http://www.community...ots.com/maraki6 mami cu Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Ce diferenta era daca baiatul avea la el pasaport cu domiciliu in strainatate? Scrie in el domiciliul? Primeai tu acasa hartiile in Germania, asta inteleg. Dar suma de platit era aceeasi, nu? Ati recuperat-o apoi de la nemti?Cred ca pe mine asta ma intereseaza mai mult, ce se intampla cu copiii sau cu noi daca ne imbolnavim cat suntem in Ro, decat asigurarea de sanatate. pur si simplu... Hobby calator de profesie
 • 0

#62
mcoca

mcoca

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 9.222 mesaje

Postat 09 martie 2012 - 15:16

Mie mi se pare absurd sa platesti nu stiu ce din urma sau penalitati. PAi daca ei maine merg in ro, ma apuc de lucru, etc, sunt automat asigurata, ca doar de aia platesc CAS. Aici in FR, asa a fost, nu am platit penalitati. Nu vad de ce as plati in ro?

____________________________
Vicky si Printzesone • 0

#63
helbi

helbi

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.545 mesaje

Postat 09 martie 2012 - 15:39

Citat:
citat din mesajul lui mcoca

Mie mi se pare absurd sa platesti nu stiu ce din urma sau penalitati. PAi daca ei maine merg in ro, ma apuc de lucru, etc, sunt automat asigurata, ca doar de aia platesc CAS. Aici in FR, asa a fost, nu am platit penalitati. Nu vad de ce as plati in ro?

____________________________
Vicky si PrintzesoneExact asa am vazut si eu pb. inca de la inceput si s-a interpretat cum ca as avea ceva personal cu cineva sau ca fac mincinoasa persoana respectiva. Am spus f clar ca nu cred ca e posibil ca, dupa ce ai stat ani de zile intr-o tara unde ai platit toate taxele, sa tzi se ceara la intoarcerea in RO sa platesti asig.medicala pe zeci de ani. Ca te pune pe ultimele 6 luni si procentual din salariul min.pe economie care e de 670 lei....mai merge....

Am lucrat 4 ani la Institutul National pt Statistica departamentul de Demografie si evidenta populatieti si m-am lovit zilnic cu confuzia termenilor de domicilu si rezidenta (resedinta).

Cf. Wikipedia:

Domiciliul si resedinta (locuinta) sunt reglementate de prevederile noului Cod Civil[1] care va intra în vigoare în octombrie 2010. Conform expunerii de motive, domiciliul reprezinta locul unde persoana îsi are principala asezare, în vederea exercitarii drepturilor sale civile în timp ce resedinta este locul unde persoana îsi are locuinta obisnuita;.

Deci, pt persoanele cu rezidenta permanenta in alta tara, asta e locul unde persoana isi are locuinta obisnuita.

Mihaela, la voi pe cardul de sanatate, pe verso nu scrie ca e si pt EU? Eu in RO nu l-am folosit niciodata, ca slava Domnului, nu am avut nevoie si oricum m-as duce la clinica/spital privat daca ar fi vb de ceva grav.

Insa, de fiecare data cind plec in concediu sun la casa de sanatate si anunt ca sunt plecata in tara X (eu nu am fost decat in EU plecata); ei noteaza si, in caz de ceva, se reglementeaza ulterior pb. Din ce am inteles anul trecut in Austria sunt mai scumpe asig. medicale, ca atare, m-a instiintat ca, daca va fi caz de spital, atunci probabil ca voi avea si privat de platit ceva. A zis ca depinde de la tara la tara ce reglemantari au cu casele de sanatate din Germania. Pina acum, eu am avut doar in 2002 o pb in Grecia, cind mi-a aparut un furuncul de a trebuit operat urgent si apoi o sapt. intreaga am mers la pansat + analize de singe zilnic si nu am platit nimic din buzunar (doar taxi).

Andreia


 • 0

#64
andacos

andacos

  Membru VIP

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 27.146 mesaje

Postat 09 martie 2012 - 15:56

Citat:
citat din mesajul lui mcoca
Mie mi se pare absurd sa platesti nu stiu ce din urma sau penalitati. PAi daca ei maine merg in ro, ma apuc de lucru, etc, sunt automat asigurata, ca doar de aia platesc CAS. Aici in FR, asa a fost, nu am platit penalitati. Nu vad de ce as plati in ro?____________________________Vicky si Printzesone
Mcoca este absurd,de acord cu tine,insa asta este legea si nu ai ce-i face!Daca ai trai in Romania si nu ai avea loc d emunca(nici inscris ca somer nu ai fi),esti pus sa platesti actul medical!daca doresti sa fii in sistemul asigurarilor de sanatate,trebuie sa platesti din urma!Ce si cum nu stiu dar d eplatit s eplateste!Andreia,te rog inca odata sa nu mai interpretezi cum vrei tu mesajele mele!Chiar daca o fi fost o exprimare neportivita referitor la plata asigurarilor de sanatate retroactiv din partea mea(exprimare pe care tu bineintzeles ca o speculezi la maxim),ideea este corecta!Trebuie sa platesti!Si inca odata, multzumesc de intzelegere!Danahandarbeit
 • 0

#65
mihaela_s

mihaela_s

  Membru VIP

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 28.565 mesaje

Postat 09 martie 2012 - 16:54

Andreia, ba da scrie pe cardul de asnatate ca e pentru UE. Dar eu stiu ca platesti in tara in care te imbolnavesti costurile si apoi decontezi in tara in care traiesti. Sau poate ca depinde de la o tara la alta...unele poate deconteaza intre ele direct, fara implicarea pacientului daca tu in Grecia nu ai platit.Stiu insa cazuri in Ro, care au platit, apoi pe baza facturii traduse si-au recuperat banii in tara in care traiesc si platesc asigurarea medicala.Diana mea s-a imbolnavit in Ro, dar era la tatal ei, a dus-o la particulari si nu am decontat noi nimic...ma rog a fost o banala otita, cu un tratament antibiotic, nimic grav.

pur si simplu...Hobbycalator de profesie


 • 0

#66
mcoca

mcoca

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 9.222 mesaje

Postat 09 martie 2012 - 21:08

Ca si cetatean roman, deci om cu buletin, poti beneficia de asistenta medicala gratuita de urgenta in primul rand.

Eu am pierdut o sarcina in ro, era vorba de chiuretaj, doctorul a zis sa merg la spital cu buletinul meu romanesc ca e ok, ca nu are sens sa ma complic cu hartogaria. CA norocul, nu am mai ajuns la chiuretaj

____________________________
Vicky si Printzesone • 0

#67
mcoca

mcoca

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 9.222 mesaje

Postat 09 martie 2012 - 21:11

Am citit si postul lui Michelle. CAnd am citit ca nu i s-au vandut castraveti in piata, ca nu dorea sa ia si rosii, ce sa zic ... nu am mai putut sa-i acord credit la 100%.

____________________________
Vicky si Printzesone • 0

#68
maraki

maraki

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 4.336 mesaje

Postat 10 martie 2012 - 00:23

Cred ca daca avea pass-ul la el, l-ar fi cautat in comp si ar fi dat de adresa. S-a rezolvat cu cardul de sanatate,nu trebuie sa plateasca suma asta, doar 10 euro pt ambulanta care l-a dus la spital.


Monica
http://www.community...m/user/maraki36
http://www.dropshots.com/maraki6
mami cu Angelo ( 29 Dec. 2005 )

 • 0

#69
Aurel1996

Aurel1996
 • Membri
 • 1 mesaje

Postat 13 aprilie 2013 - 05:23

Saramainile , si eu am nevoie de ajutorul vostru... Am 16 inplesc 17 in sep, iar mama si tatal meu nu sunt in tara ,tata are pe buletin o adresa iar mama ae alta, nush cum sa procedez sami pot face buletinul, iar ei nu pot veni in tara doar sami faca buletinul si am nevoie de el ca sa ma angajez.. Deci un Rezume nu am nichi un parite in tara decat bunici ... si nu stiu cum sami fac buletinul va rog autatima
 • 0

#70
viviana

viviana

  Membru VIP

 • Moderators
 • 26.085 mesaje

Postat 13 aprilie 2013 - 16:40

Aurel, cred ca poti cere eliberarea unei carti de identitate/buletin provizorii. Este valabila intre 3 luni si 1 an.

In alta ordine de idei, daca parintii au domicilii separate parintele la care nu vei avea domiciliul va trebui sa dea declaratie notariala cum ca este de acord sa ai domiciliul la celalalt parinte.

Insa cel mai bine este sa vorbesti la evidenta populatiei. Tu sau bunicii tai.Eliberarea cartii de identitate provizorii cand persoana fizica nu poseda toate documentele necesare pentru eliberarea cartii de identitateDOCUMENTE NECESARE:
- cererea pentru eliberarea actului de identitate;
- 3 fotografii marimea 3x4 cm cu banda alba de 7 mm. la baza;
- documentele pe care solicitantul le poate prezenta, din categoria celor cu care, potrivit legii, se poate face dovada numelui de familie si a prenumelui, a datei de nastere, a starii civile, a cetateniei române, a adresei de domiciliu / adresei de resedinta, original si copie;
- chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate provizorii - 1 leu;
- timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 5 lei.
 • 0


Panic Questions

 • Poate fi vorba de o sarcina?

  Fifi04
  - Astăzi, 00:02

 • Diversificarea

  Gabita355
  - Ieri, 21:57

 • De ce lăcrimează ochiul la bebeluÈ™i?

  Mayanicholas
  - Ieri, 20:24

 • Miscarea bebelusului

  Rozahmp
  - Ieri, 16:04

 • Buga Mariana
  - Ieri, 08:50

Last Blogs

 • Raceala in sarcina

  floriE
  - Ieri, 21:20

 • Bagajul pentru bebelin si mami

  Nic91
  - Ieri, 21:16

 • Control

  Circiumaru19
  - Ieri, 19:53

 • Săptămâna 26

  GabrielaIstoc
  - Ieri, 15:48

 • Am scăpat de cerclaj

  MadalinaDM
  - Ieri, 09:10

Recipes

 • Pancakes cu cereale Cheerios Ovaz

  GratielaPopa
  - iun 11 2020 22:19

 • briose cu fructe de padure si Nestlé Cheerios

  GINA-MONICA
  - iun 03 2020 08:33

 • Tarta de prune si miere

  Anda08
  - aug 20 2019 12:37

 • Salata de capsuni

  Anda08
  - iul 03 2019 12:02

 • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

  Anda08
  - mar 29 2019 12:13

Ultimele aprecieri

 • laura78nicoPoza lui %s

  laura78nico
  ii multumeste lui

  Ella73
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • Laura25Poza lui %s

  Laura25
  ii multumeste lui

  Ella73
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • dana vioPoza lui %s

  dana vio
  ii multumeste lui

  Fleurdelise
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • strumphitzaPoza lui %s

  strumphitza
  ii multumeste lui

  silvi8
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • michelle-usaPoza lui %s

  michelle-usa
  ii multumeste lui

  ioana
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • - TOP 50 reputatii -