Mihaela, pe adresa mamei mele am CI.
Ce acte trebuie pt CI nu stiu, Bianca are 12 ani, mai avem timp.
Daca voi va luatzi cetatenia in toamna (apropos, ce repede merge in Suedia cu cetatenia, ca voi aveti totusi putin ani de cind sunteti acolo), poate ca nu mai are rost sa refaci actele romanesti. Noi deocamdata nu avem decat acte romanesti. Sincera sa fiu, si daca as avea nemtesti pt mine tot mi-as face si CI-ul mai departe. Unul din avantajele CI-ului prezentat azi soramii de catre Consul e ca CI-ul e valabil 10 ani, potzi calatori in EU numai in baza lui, pe cind passul normal, simplu trebuie schimbat la fiecare 5 ani.
Viviana, asa mi se pare mai ok, un procent din salariul min. pe economie in ultimii 5 ani. Stii cumva si cit e acel procent?
Maraki, nu confunda domiciliul cu rezidenta. Sunt persoane care au domiciliul intr-un loc si rezidenta in altul. Asa era de ex, cind eram studenta: domiciliul era in provincie la mama si rezidenta in Bucuresti, unde eram la facultate.
La fel e si cind stai in afara, daca nu tzi-ai declarat domiciliul in tara respectiva (nu esti obligat), dar ai Aufenhaltserlaubnis unbefristet (rezidenta permanenta). Daca merg la primarie si cer un Meldebescheinigung acolo imi apare Wohnsitz in Frankfurt.
PS nici noi nu avem ginduri de intaorcere, sau nu acum, poate la batrinete
![[:D]](https://comunitate.desprecopii.com/forums/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif)
. Totusi, mi se pare util sa stiu cum e cu aceste asig. medicale.
Andreia