Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Calendarul gradinarului vesel (23)


209 raspunsuri la acest subiect

#31
bird70

bird70

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.631 mesaje

Postat 29 februarie 2012 - 05:48

Buna,
vine primavara si incepe activitatea si la voi [:D]. Noi asteptam toamna. Am inceput sa culeg din capsuni [pofta] sunt micute dar foarte dulci, ardeii sunt tare buni dar s-au facut toti verzi (eu traiam cu impresia ca trebuie sa fie mai multe culori), am pus doar o vanata de pe care am cules prima vanata cat toate zilele [:D], a 2-a tura de ridichi e gata, ceapa verde nu a fost un succes [:I], dar rosiile sunt muulte si mari. M-am speriat cand primele 3 rosii pe care le-am cules au fost atacate de un vierme dar restul sunt ok, foarte bune. Am pus si niste rosii cherry, sunt inca mici. Sotul meu a pus 3 porumbi langa un gard [:D] , inca nu am inteles ce vrea cu ei dar le merge bine.

Ardei iuti am gramezi, doar de pe 2 plante. E tare ciudat ca plantele astea 2 le am de vreo 9 luni, au dat rod si acum vreo 6 sapt s-au oprit. Am zis ca le-a trecut vremea dar nu le-am scos ca erau verzi. Acum au inviat iarasi si sunt pline de ardei iuti [:)].

Eu sunt tare incantata, asta fiind prima mea experienta de gradinarit.

Florile pe care le-am pus merg tare bine, cele care stau la soare mult par sa creasca mai rapid decat cele care sunt pe langa copaci. Am si 10 hortensii (cate 2 din 5 feluri) care au venit de departe in pachet si le-a luat o vreme sa isi dea drumul dar acum vad ca au inceput sa creasca. Am si 10 lavande si ele par sa isi dea drumul incet. Au calatorit in pachet cu hortensiile [:I]. Astea sunt in ghivece pentru ca planuiesc sa le pun in fata casei dar nu am inceput inca lucrul acolo.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper



#32
Tala

Tala

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.517 mesaje

Postat 29 februarie 2012 - 17:12

Bird felicitari! ai ceva productie.

Gabi eu nu deranjez zapada, doar o lasa sa se topeasca. Anul trecut am vrut sa salvez eu lavanda si mai rau am lovit-o cu lopata asa ca acum le las in pace. Insa am locuri unde se vede si iarba, si locuri unde zapada e inca de 1m [bang]. Sper sa se incalzeasca cat mai repede (azi ningea...) ca sa fie primavara cand ii prezint gradina mezinei noastre[:D].

B.nica am primit cartea si o devorez, e ca o gura de aer proaspat, imi place mult mult. Cu tot bebele mic sper sa gasesc ceva timp pt gradinarit, sper din suflet.



tablouri pentru copii

#33
b.nica

b.nica

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.937 mesaje

Postat 01 martie 2012 - 13:49

Tala, daca nu te grabeai si imi spuneai ca vrei sa o comanzi iti mai recomandam o carte pe care am descoperit-o eu la tara, luata nici nu mai stiu cand, necitita, descoperita acum si care mi-a facut o placere nespusa:"Vademecum ecologic. Oameni si flori." de Constantin Dragulescu.Sublima artistic si scrisa de un specialist!

Nu inteleg de ce acest minunat autor nu si-a continuat opera!
Multe informatii pretioase ne-ar fi fost astfel transmise!

#34
Tala

Tala

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.517 mesaje

Postat 02 martie 2012 - 00:45

Pai am terminat cartea si daca spui ca pe langa valoarea artistica descoperim si informatii folositoare o comand si pe asta(tot la Polirom?). nici nu costa mult transportul.

Totusi ma roade ca nu am priceput exact ce este un soi de substanta lipicioasa (ca mierea) pe plantele din casa. Am gasit deocamdata doar pe o yuca. Dar nu gasesc nici o ganganie, nu stiu ce o produce si nu stiu cu ce sa o tratez (deocamdata o sterg, dar trebuie sa elimin cauza, clar). Am gasit pe kalanchoe iar niste lighioane albicioase pufoase (a nu se intelege dragute) si le pregatesc niste piper concentrat.

M-a capiat soacra-mea. Dupa ce ca ne vedem din an in paste (pe bune) si asta nu e lucru rau [:D] nu se abtine sa nu faca vre-o tampenie. Am lasat-o cu David zilele trecute si s-a gandit ea sa-mi ude florile - asa ca a inecat orhideele (care sunt puse in niste vaze de sticla fara scurgere) si mi-a stricat echilibrul din terarium ca s-a gandit sa-l inunde putin[bang]



tablouri pentru copii

#35
georgipuia

georgipuia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.849 mesaje

Postat 02 martie 2012 - 14:37

Ola doamnelor... mai primiti urari de martisor intarziate?[:D] Va urez la fiecare ...



Sa calci mereu pe trandafiri, pe flori nemuritoare,

Sa ai in ochii tai priviri ca razele de soare,

Sa ai o viata ca-n povesti, cu vise implinite,

Sa daruiesti celor ce-i iubesti doar clipe fericite...



Un Martie fericit si multa sanatate![flo][flo]



Tala ce funny ai fost...[pup] Traiasca soacrele... datorita lor ne creste noua... adrenalina [:D] /tensiunea



Bird chiar ca productie, nu gluma...[pk]



Eu nu am ce zapada sa mut de colo colo, iar pamantul e inghetat... we trecut era baltorit de zapada topita de nici nu puteai calca pe sol... Interesanta ideea cu sistemul de udare.. aprofundez si eu subiectul...



Am zis ca incerc si eu varianta cu solutia de piper, dar uitai complet... oare we asta reusesc?



Eu am primit un piersic...[pk] Nu stiu unde sa-l pun insa... ca sa aiba si aspect gradina si lui sa-i fie bine... si am primit un ghivecel cu o Primula... merge pusa in gradina? Am tema de documentare azi... vreau maine sa vad ce pot pune... Canea se pune mai tarziu, dar bulbii de gladiola?



Sambata trecuta am profitat de caldura de afara si am deschis o clipa capacele la butasii de trandafiri... unii au muguras, altii nici nu se mai vad... napaditi de ierburi or s-or fi uscat de tot...[:-@] Vad eu mai la primavara ce-mi ramane...



Mi-as dori crini... multi crini... dar sa vad pe la neamuri care are sa-mi dea si mie bulbi... poate mai cumpar...[:D]



Sa ne bucuram deocamdata ca da semne de primavara vremea... si inca o data La multi ani! tuturor...[pup]



Ingerasii mei: Mony (03.12.2003) si Teo (17.05.2007)



"Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le aveti, ci in momentele care iti taie rasuflarea."



Ce am eu de oferit si/sau vandut?

#36
Tala

Tala

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.517 mesaje

Postat 02 martie 2012 - 15:25

Georgi, primulele sunt cam primele care infloresc, dar asteapta si tu sa se dezghete pamantul. Foloseste manusi pt ca frunzele lor sunt otravitoare. Uneori vara par sa dispara, dar primavara urmatoare scot nasul si mai mari si mai frumoase. De piersic nu stiu ce sa-ti spun, doar ca sa-l pui la 1,5m de gard si 3m de alt pom. Bulbii si rhizomii se pun in pamant cand trece pericolul de inghet (daca esti nerabdatoare tare poti sa-i pui intr-un ghiveci si apoi sa-i transplantezi si-ti vor inflori si mai repede)

Frumoasa dedicatie, multumim asemenea [pup]

Abia astept sa treaca zapada si sa cumpar si eu niste primule si panselute (ca parca nu-i primavara daca nu fac asta)



tablouri pentru copii

#37
b.nica

b.nica

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.937 mesaje

Postat 02 martie 2012 - 15:53

Leeloo, in legetura cu violetele mi-am adus aminte ce am facut eu cu niste gloxinii: disperata am luat niste scoci( nu stiu cum se scrie,[:I]) din acela de 1 cm latime si am taiat fasiute cat sa le pot tine intre degete si am lipt ganganiile,[:D], pe o portiune lasata libera intre capetele de care tineam.

Zuzi.Simona, fara suparare, dar fa ceva cu avatarul tau ca ma streseaza rau cand vad omida aia.Cred ca nu ai avut invazie de omizi niciodata pt. altfel nu-mi explic alegerea ta.

#38
leeloo2004

leeloo2004

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.804 mesaje

Postat 02 martie 2012 - 16:19

Tala, dupa descrierea ta kalanchoe-le a facut cosenile, alea de care vorbeam si eu - vestea buna este ca planta asta rezista si daca o tratezi scapa! Cind ai tu DPN-ul?

Si la mine in curte pe alocuri a inceput sa se vada iarba - problema mare este ca iarba a fost foarte afectata, este galbena...abia astept sa vina primavara de-a-devaratelea si sa vedem daca isi revine dupa tratarea cu ingrasamant...



Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)

Poze

Povestea nasterii lui Tudorel

Gradina mea



Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding

John D. Rockefeller, Jr.


#39
georgipuia

georgipuia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.849 mesaje

Postat 02 martie 2012 - 17:30

Multumesc de sfaturi![pup]



Dar brad argintiu stiti undeva ieftin? mai aproape de Ct eventual sa nu platesc mult transportul?[:D] Vine ziua sotului si asa mult isi doreste ca-mi casuna azi sa vad cum as putea face sa-l cadorisesc in primavara asta...[:-@]



Ingerasii mei: Mony (03.12.2003) si Teo (17.05.2007)



"Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le aveti, ci in momentele care iti taie rasuflarea."



Ce am eu de oferit si/sau vandut?

#40
Tala

Tala

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.517 mesaje

Postat 02 martie 2012 - 18:34

Georgi vezi ca te cam risti sa plantezi brad primavara, cel mai safe este toamna, cam in noiembrie.

Gabi in principiu pe 19 fac cunostinta cu printesa mea. Vreau sa scap de aratarile alea (cosenile daca zici). Asa am patit si anul trecut, tot cu kalanchoe si am scapat, au avut si orhideele, dar le-am stropit cu chestii chimice si acum nu mai vreau (desi n-am de gand sa le mananc, dar ma gandesc ca stau cu ele in casa si la fel si copiii mei).

Si la mine iarba e ingalbenita, dar sunt sigura ca-si revine.

Nu stie nimeni ce-i cu chestia lipicioasa?



tablouri pentru copii


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Control lunar

    Vasilescu Georgeta
    - Astăzi, 12:38

  • Agitatie pe final

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 12:03

  • Saptamana 28

    Deutzuk
    - Astăzi, 11:08

  • Testul de toleranta la glucoza

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:36

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -