Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Retete sanatoase pentru copii sanatosi (concurs)


231 raspunsuri la acest subiect

#31
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 21 februarie 2012 - 11:44

alinavcr1980 - "Briose bicolore"



Imagine postata



alinavcr1980 - "Nuga de casa"



Imagine postata






Va doresc o zi buna !



Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates


#32
Ramo_P

Ramo_P

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 319 mesaje

Postat 21 februarie 2012 - 13:30

Briose cu banane



Ingrediente:

230 g faina- 28 linguri rase



50 g zahar- 4 linguri rase (de preferat zahar brun)



113 g unt topit si racit- 8 linguri rase



115 g miez nuca- 16 linguri rase (optional)



3 banane mari, bine coapte- 450 g



1 lingurita esenta de vanilie



1/4 lingurita bicarbonat de sodiu



1 lingurita praf de copt



1 lingurita scortisoara



1/4 lingurita sare



2 oua mari



Intr-un bol incapator se combina, cu ajutorul unui tel, faina, zaharul, sarea, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scortisoara si miezul de nuca care este optional (fie il macinati, fie il coaceti putin in cuptor si apoi dupa ce s-a racit il tocati cu un cutit ascutit).



Separat intr-un alt vas se paseaza bananele pana rezulta un piure. (se paseaza cu furculita, NU cu blender/mixer/robot)



Peste piureul de banane se adauga 2 oua batute in prealabil, untul topit si racit si esenta de vanilie. Se omogenizeaza bine.



Cu ajutorul unei spatule sau al unei linguri de lemn se incorporeaza compozitia de banane cu ou in cea de faina.

ATENTIE, nu amestecati prea tare aluatul, ci doar atat cat sa se umezeasca toata faina. Nu trebuie sa rezulte un aluat fin ci dimpotriva unul gros si cu cocoloase. Daca il veti amesteca in mod excesiv atunci riscati sa va rezulte niste briose necrescute si cu consistenta gumoasa, cauciucata.



Aluatul obtinut se aseaza in formele de briose care au fost unse cu ulei ori unt sau in care ati asezat cosuletele de hartie speciale pentru briose SAU daca nu aveti forma de briose puteti face ca mine si sa le coaceti in cescute unse cu unt si tapetate cu faina [:D] o sa vedeti in poza...



Se introduc in cuptorul incins la 180ºC sau flacara mica spre medie timp de 20-25 min sau pana cand scobitoarea inserata in mijlocul unei briose iese nelipicioasa si curata (fara urma de aluat).



Se servesc caldutze sau la temperatura camerei. Sunt desertul ideal sau insotite de 1 pahar de lapte este micul dejun perfect.

Pt bebei mai mic (cum am eu) se poate faramita o briosa in putin lapte caldut, o minunatie!



Pofta buna!



_________________________________



Mami de bursucel [copil] Alexandru-Daniel - 12 nov 2010 poze

#33
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 21 februarie 2012 - 14:47

Ramo_P - "Briose cu banane"



Imagine postata






Va doresc o zi buna !



Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates


#34
Dyenutsa

Dyenutsa
  • Membri
  • 2 mesaje

Postat 21 februarie 2012 - 19:08

Eu am pregatit ciocolata de casa. Este delicioasa!

MOD DE PREPARARE:Apa se fierbe cu zaharul la foc mic pana cand se face un sirop gros. Untul se topeste si se lasa la racit. Laptele praf se amesteca cu cacaua, vanilia si nuca, iar nuca este taiata bucati. Cand inca siropul este caldut se amesteca untul topit si racit, apoi celelalte ingrediente. Se pune intr-o tava tapetata cu staniol si se tine la rece in jur de 2 ore. Pofta buna!



INGREDIENTE: 150 mililitri apa

400 grame zahar

100 grame unt

250 grame lapte praf

50 grame cacao

2 pliculete de vanilie

50 grame nuca





http://imageshack.us.../sany3887q.jpg/





#35
anna_ivan

anna_ivan

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 768 mesaje

Postat 21 februarie 2012 - 20:32

Tarta cu spanac si 4 feluri de branza

Ingrediente: 500g spanac, 2 cepe rosii, 3 oua, 100g telemea veche de oaie, 100g cas vaca, 100g cascaval afumat, 100g feta, o foaie de aluat foietaj.

Se spala si se taie spanacul, apoi se opareste.
Intr-o tigaie se caleste, in ulei de masline, ceapa tocata marunt. Dupa ce s-a ingalbenit se adauga spanacul si se calesc impreuna inca 10 min. Se adauga 2 oua amestecand rapid cat sa se inchege. Se adauga branza (cu exceptia celei feta) data pe razatoarea mare sau framantata. Se adauga sare si piper.
Intr-o forma de tort se aseaza foaia de aluat avand grija sa tapetam si putin peretii.
Se adauga compozitia de spanac.
Se pune si branza feta si restul de aluat fasii, se unge cu ou si se presara seminte de in
Se da la cuptor 45 minute.
Puteti combina ce branzeturi vreti voi si va plac mai mult dar recomand ca cel putin una sa fie afumata

http://tigaie.blogspot.com/

#36
anaraluca

anaraluca

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 41 mesaje

Postat 21 februarie 2012 - 20:34

Bulgarasi inamorati cu unt si samantana

Branzica grasa de vaci se freaca nu foarte tare cu doua oua, putina sare si niste faina pana iese o cocutza zdravana. Ideal ar fi sa ramana cativa bulgarasi de branza in aluat sa se simta la papile chiar si dupa fierbere, e mai savuros!
Se pune la fiert o oala cu apa si sare. Se fac bulgarasi cu ajutorul a doua lingurite si se arunca in apa. Se fierb 5 minute pana se ridica toti la suprafata apei.
Cand se scot, aruncam peste ei niste bucatoaie de unt sa se topeasca si ii servim cu smantana proaspata.
Ideal pentru bebei.


Rulada cu inima de cascaval

Se toaca marunt la masina, blender sau la macelarie cate juma de kil de carne buna de purcel si de vitel. Se sparg doua oua cat mai proaspete, o ceapa maruntita cu cutitul, vreo 3 catei de usturoi terciuti in piua. Se adauga mirositoare sanatoase - piper, cimbru, sare si ce-ti mai place tie si niste verdeata daca ai prin casa. Framanti totul bine cu mainile ca si cum ti-ai framanta iubitul :).
Se taie bucatoaie sanatoase de cascaval normal sau afumat. Se face o rulada cu cascavalul in mijloc. Inca nu se baga la cuptor. Se face o smecherie care da carnii o savoare aparte: Se inginge o tigaie marisoara cu o lingura de ulei de masline, se ia usurel si cu grija rulada moale si se rozoleste si pe o parte si pe alta. Astfel carnea se caramelizeaza pe deasupra si are un gust divin. Tot cu mare grija se aseaza intr-o forma de chec murdarita cu niste unt si se da la cuptor . Veti simti cand este gata... Apoi o lasi sa se racoreasca si o tai felii. O mamanci cu orice, eu am pus niste ceapa rosie si un bulgare de branza veche de oaie. Un deliciu!

Invartite cu terci de mamaliga

Se rastoarna o mamaliga moale peste o gramada de cas de oaie indulcit in sare si niste untisor. Se freaca bine sa-i mearga untul si se face un terci gustos si parfumat. Apoi se iau niste felii de sunca (cu cat mai putini aditivi) si se invartesc cu cate o lingura generoasa de terci. Se aseaza pe farfurie cat mai frumos sa-i impresioneze pe pici si se serveste cu samantana intinsa care poate fi si linsa. Atentie, daca se mananca cu mana se pot produce incidente cu m i s-a intamplat lui Mihai - mamaliga si samantana pe maini, bluza si pantaloni :D

Mai multe retete gasiti pe http://anaradut.weeb...acut-acasa.html

Ana Radut

http://anaradut.weebly.com/
cititi Povestile Anei pentru pitici neastamparati
*************************
exclusive for RACE lovers
www.lucianradut.ro

#37
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 21 februarie 2012 - 21:03

anna_ivan - "Tarta cu spanac si 4 feluri de branza"



Imagine postata






Va doresc o zi buna !



Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates


#38
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 21 februarie 2012 - 21:06

anaraluca - "Bulgarasi inamorati cu unt si samantana"



Imagine postata



anaraluca - "Rulada cu inima de cascaval"



Imagine postata



anaraluca - "Invartite cu terci de mamaliga"



Imagine postata






Va doresc o zi buna !



Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates


#39
cris_09

cris_09

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.354 mesaje

Postat 21 februarie 2012 - 21:20

Pui curcubeu

- jumatate de piept de pui

- jumatate de ardei gras rosu

- jumatate de ardei gras verde

- jumatate de dovlecel

- jumatate de ceapa

- 3-4 ciuperci

- o lingura de ulei

- un varf de sare





Intr-o tigaie cu capac se incinge o lingura de ulei. Carnita, taiata feliute mici, se rumeneste usor pana se patrunde. Apoi se adauga legumele taiate fasii sau cubulete.Ciupercile se lasa spre final.

Se acopera cu capac si se lasa sa se patrunda bine, amestecandu-le din cand in cand, incet ca sa nu se sfarame legumele. Se pune sare(eu am pus si nucsoara [:D]) si se serveste prichindeilor!

Pofta mare si copilasi mancaciosi!





Cris[hippi],mami de Sebi,copil poznas[copil],din 14.05.2010







#40
anasv

anasv
  • Membri
  • 7 mesaje

Postat 22 februarie 2012 - 01:03

1) Rulouri de pui cu spanac si cascaval

Ingrediente: 4 bucati de piept de pui dezosate (jumatatile a doi piepti de pui), 200 g cascaval ras, 1 kg frunze de spanac, unt, sare, piper, 1 cub condiment concentrat de supa.

Mod de preparare:
Se curata spanacul apoi se spala foarte bine si se pune la fiert in apa cu sare timp de 15-20 minute. Se scurge spanacul de apa apoi se face piure prin pasare. Se adauga sare si piper dupa gust. Bucatile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se sareaza si se pune piper dupa gust. Pe fiecare felie de pui se pune cate o jumatate de lingura de spanac si de cascaval. Pentru ca umplutura sa fie mai legata, poti sa amesteci spanacul cu cascavalul, apoi felia se ruleaza si se prinde cu o scobitoare. Se asaza bucatile intr-o tava unsa cu unt, se toarna peste ele supa pregatita din cubul concentrat, apoi se pune totul la cuptor si se lasa circa 50 de minute pana se rumenesc rulourile. De preferat ca rulourile sa fie servite calde, cu garnitura de piure de cartofi, cartofi taranesti sau crochete de cascaval.

2) Gustare tropicala

Ingrediente: 1 fruct de avocado; 1 dovleac de placinta, de dimensiuni mici; 1 fruct de papaya; 2 pere.

Mod de preparare:
Curata dovleacul de coaja, taie-l pe jumatate si curata-l de seminte. Taie-l cubulete si pune-l intr-o oala cu apa clocotita. Lasa-l sa fiarba pana ce se inmoaie. Curata para, scoate-i cotorul si tai-o in felii subtiri pe care pune-le la fiert 10 minute. La fel, fructele de papaya si avocado trebuie curatate de coaja si de sambure. Toate ingredientele, si cele fierte si cele crude, pune-le intr-un blender si paseaza-le pana ce capata consistenta unui piure gros. inmoaie compozitia cu putina apa fiarta daca este necesar. Aceasta reteta va oferi cateva portii consistente pe care le poti conserva la congelator si servi micului pofticios ori de cate ori se simte nevoia unei gustari tropicale. Pe masura ce bebelusul creste, compozitia poate fi si mai groasa, acest lucru insemnand sa elimini tot mai mult lichidul din fructe si din legume. Ba mai mult, dupa ce s-a deprins bine cu solidele, ofera-i aceste ingrediente crude. Le va savura cu mare placere, in special para si papaya.

Pofta buna pentru cei care au fomica la burtica!!! :)


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -