Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Retete sanatoase pentru copii sanatosi (concurs)


231 raspunsuri la acest subiect

#21
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 20 februarie 2012 - 19:55

manolecarmen - "RULADA DIN PIEPT DE PUI CU SUNCULITA SI CASCAVAL"



Imagine postata



manolecarmen - "ARICEI DIN ALUAT DE PAINE"



Imagine postata






Va doresc o zi buna !



Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates


#22
danutzasibiu

danutzasibiu

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 41 mesaje

Postat 20 februarie 2012 - 20:51

-PESTE CU LEGUME LA CUPTOR-

Ce poate fi mai bun pentru copii decat pestele?Carnea de peste contribuie la sanatatea copiilor si aduce un aport de proteine si vitamine benefice pentru dezvoltarea cardiovasculara si a sistemului nervos. Pestele este si o sursa de vitamina D si omega 3,de aceea eu ii gatesc fetitei mele peste de 2 ori pe saptamana.Folosesc pastrav proaspat(viu)deoarece mi se pare cel mai sanatos peste si cel mai potrivit pentru varsta ei(2 ani) si nici nu este asa de gras.Ca sa ii pastrez proprietatile nutritive,eu aleg sa il gatesc la cuptor cu legume in tava.
Reteta este urmatoarea:
INGREDIENTE:
-Pastrav proaspat =2 buc
-Morcovi 3 buc
-Ceapa alba 3 buc
-Rosii 2 buc
-Ulei de masline 50 ml
-Piper negru 0.5 lingurite
-Sare 1 lingurite
-Busuioc uscat 1 lingurite
-foi de dafin= 2 buc
Pasi de urmat:
1.Curatati pestele , spalati bine si sarati putin. Cat pregatiti legumele lasati sa se marineze cu sare, daca aveti mai mult timp pentru pregatirea mancarii puteti lasa pestele cu sare vreo 1-2 ore.

Curatati si spalati morcovii, ceapa si rosiile.

2.Taiati morcovii rondele.

3Ceapa se taie fideluta dar mai mare.

4.Intr-un bol adanc puneti morcovii, ceapa si rosiile taiate felii groase, puneti sare, piper, busuic foi de dafin si ulei.

Amestecati bine. Aceasta va fi compozitia de legume.

5.Intr-o tava putin adanca aranjati legumele.

6.Taiati pastravul bucati sau doar capul si coada , dupa preferinta(puteti lasa si pestele intreg). Aranjati pestele peste legumele din tava, ungeti cu putin ulei sau maioneza deasupra(eu mai ung cu mustar-este un secret, ca sa faca o crusta frumoasa la coacere).

Lasati la cuptor aproximativ 1 ora sau o ora jumate, in functie de puterea cuptorului.

7.Cand se rumeneste, incercati cu o furculita legumele daca s-au copt.

8.Pestele se serveste atat rece cat si cald.

Nu este o reteta prea complicata dar este foarte gustoasa,hranitoare si sanatoasa.
P.S AM TRIMIS SI POZA.SPER SA APARA CURAND SA VEDETI CE BINE ARATA IN TAVA!


#23
danutzasibiu

danutzasibiu

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 41 mesaje

Postat 20 februarie 2012 - 21:09

ACUM SI CEVA DULCE,
- ECLERE CU CIOCOLATA SI FRISCA,CU UMPLUTURA DE VANILIE-

Ingrediente:
-pt aluat:1 cana apa(250 ml),100 grame unt,200 gr faina,1 varf lingurita praf sare,2 linguri ulei,5 oua
-pt.umplutura de vanilie:500 ml lapte,3 linguri amidon de porumb,150 gr zahar,1 baton de vanilie,3 galbenusuri ,50 gr unt
-pt ornat:5 linguri de cacao,100 grame unt,100 grame zahar,o lingurita esenta rom,smantana dulce(500 gr),4 linguri zahar pudra,un plic zahar vanilat.
MOD DE PREPARARE:
-aluatul:se pune apa pe foc cu untul si uleiul si sarea iar cand incepe primul clocot se trage de pe foc si se adauga faina dintr-o data,amestecand continuu.se pune inapoi pe foc pana se desprinde compozitia de pe vas.se lasa sa se raceasca si apoi se incorporeaza ouale pe rand,pana devine o compozitie cremoasa.se pun in tava batoane de grosimea a doua degete(cu ajutorul unui cornet).tava nu se unge,deoarece ele au ulei si nu se lipesc.se lasa in cuptor la foc mai mare,la inceput,ca sa se umfle,iar apoi la foc mai mic,pana se rumenesc si se fac ca niste coji.
-crema de vanilie pt umplutura:se pune laptele la fiert(500 ml).separat se amesteca galbenusurile cu zaharul si amidonul si se adauga peste lapte amestecand in continuu.se pune la sfarsit un baton de vanilie si untul si se amesteca bine.
-frisca de casa:bateti smantana(500 gr) la viteza mica cu mixerul si cand observati ca incepe sa creasca, puneti treptat cu lingura zaharul pudra(4 lg) si cel vanilat(1 plic), iar apoi dati mixerul la o viteza mai mare pana devine ca o spuma tare.se pun la sfarsit 2 pliculete intaritor de frisca din comert si se bat inca putin iar apoi se da la frigider.
-ciocolata:se pune pe foc un pahar cu apa(100 ml) cu 100 gr unt si 100 gr zahar pana clocoteste.apoi se adauga cacao(5 lg) si se lasa pana scade si devine cremoasa,amestecand incontinuu ca sa nu se prinda.se ia de pe foc si se adauga esenta de rom si este gata!se lasa la racit.
Se iau cojile de eclere si se taie pe o parte,se pun 2 linguri din crema de vanilie,se inchid,iar deasupra se orneaza cu frisca(cu un cornet)peste care se decoreaza( cu o furculita introdusa in ciocolata),facandu-se ca niste firisoare peste frisca.
Am pus si poza!Ies delicioase si familia mea le mananca cu mare placere!Spor la gatit si voua!

#24
crialex06

crialex06

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 209 mesaje

Postat 20 februarie 2012 - 22:06

Broccoli gratinat

Avem nevoie de:
-broccoli(1 mare sau 2 mai mici)
-cascaval
-3 oua
-200 gr smantana

Punem un vas cu apa la foc,iar cand apa incepe sa fiarba se pun buchetelele de broccoli desfacute in prealabil,si se lasa cam 10 minute.
Dupa ce broccoli a fiert,lasam la scurs intr-o sita 30 minute.

Cascavalul se rade,iar ouale se bat bine,intr-un castron,cu smantana.

Dupa cele 30 minute in care am lasat broccoli la scurs,luam un vas yena,il ungem cu unt,asezam buchetelele de broccoli pe fundul vasului,presaram cascavalul ras si turnam amestecul de oua cu smantana.

Dam la cuptor,primele 20 minute lasam focul mai mic,apoi mai lasam 10 minute cu focul putin mai mare pt a se rumeni frumos.

Aceasta este reteta simpla,de baza,dar se mai pot adauga si alte legume,sau chiar si carne taiata bucatele,in functie de preferintele fiecaruia.

Baietelul meu,un mare mofturos si nemancacios de fel,adora broccoli preparat astfel,ba chiar,as putea spune ca este mancarea lui preferata.[olala]



#25
andreeabacau

andreeabacau
  • Membri
  • 5 mesaje

Postat 20 februarie 2012 - 22:25

Jeleu cu fructe



1 l de suc de portocale

1 banana

1 portocala

1 mar

1 para

1 caisa

1 plic de gelatina



Se pune sucul de portocale pe foc pana incepe sa fiarba,apoi se adauga miere.Gelatina inmuiata in putina apa se amesteca cu sucul de portocale fiert si racit.

Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu folie de plastic si se aseza fructele in straturi,adaugand la fiecare strat cate o lingurita de miere,apoi se toarna sucul de portocale deasupra.Se baga la frigider pentru 4 ore,dupa care de indeparteaza folia si se serveste pe un platou.

Este o reteta simpla si pe placul copiilor:).Imagine postata



Uploaded with ImageShack.us

#26
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 20 februarie 2012 - 22:29

NU UITATI: pentru ca fotografiile sa fie luate in considerare acestea trebuie trimise la adresa andraf@desprecopii.com



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates


#27
toanca

toanca

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.954 mesaje

Postat 20 februarie 2012 - 23:34

PASTUTE



Baietelul meu adora pastulele facute de mine.

Eu ii cumpar paste in forma de stelute (din acelea mici).



Se pun pastele la fiert.

Cand sunt fierte se strecoara de apa si se clatesc in apa rece.

In craticioara punem un ou crud, o bucata de branza, un pic de unt, si o felie - doua de sunca taiata marunt;

Se amesteca impreuna cu pastele la foc mic pana cand capata consistena.

Cand sunt aproape gata adaugam si un pic de smantana.

Sunt delicioase (sau cel putin asa afirma juniorul meu care ar manca non-stop)[:D]



Iuliana si [bonjovi] Matei Alexandru 06.01.2006



poze



http://www.dropshots.com/toanca

http://www.dropshots.com/toanca1

http://www.dropshots.com/toanca2

#28
alinavcr1980

alinavcr1980

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 14 mesaje

Postat 21 februarie 2012 - 10:35

Briose bicolore
Ingrediente:
2 oua mari
80 de g unt topit
150 g zahar tos
1 pachet praf de copt
160g iaurt
250 g faina
1 varf cutit sare
1 lingurita cacao
zahar tos si ciocolata rasa pentru ornat


Mod de preparare:
Ouale se bat cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste. Se adauga sarea,untul topit ,iaurtul,praful de copt,faina si se amesteca bine.
Aluatul rezultat se imparte in doua cantitati egale,intr-una se pune o lingurita de cacao si se amesteca foarte bine.
Se pregateste forma de briose.
Cu ajutorul unei lingurite se umple jumatate de forma cu aluat alb si jumatate cu aluat cu cacao.
Se coc 20 de minute la 180 de grade in cuptorul preincalzit.
Se scot pe o farfurie,si cat sunt calde se pudreaza cu zahar si se aseaza ciocolata rasa pe fiecare briosa.
Pofta buna!
Alta reteta sanatoasa pentru copii este cea de Nuga de casa.
Ingrediente
400 g alune crude
250 g zahar
150 g miere de albine
1 si ½ lingura glucoza
2 albusuri
125 ml apa
1 lingurita zahar vanilat
Vafe sau foi de napolitane
Preparare
Se incalzeste cuptorul,se pun alunele si se lasa 8 minute la 200 de grade.
Cand s-au prajit alunele se inchide cuptorul dar pe ele le lasam acolo pt a ramane calde.Pregatim siropul.Se amesteca mierea,zaharul,glucoza,se pune apa,se amesteca si se aduce la feirbere.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.
Cand siropul este fiert se toarna peste albusuri si se mixeaza.Mixam 10 minute apoi se adauga vanilie.Adaugam alunele fata coaja(coaja a fost scoasa inainte de a le pune in compozitia noastra) si amestecam.Foile de napolitane sau de vafe se intind intr-o tava,se rastoarna compozitia peste ele apoi se acopera tot cu napolitane sau vafe.Se lasa sa stea peste noapte.
Pofta buna!



#29
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 21 februarie 2012 - 11:42

danutzasibiu - "PESTE CU LEGUME LA CUPTOR"



Imagine postata



danutzasibiu - "ECLERE CU CIOCOLATA SI FRISCA,CU UMPLUTURA DE VANILIE"



Imagine postata






Va doresc o zi buna !



Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates


#30
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 21 februarie 2012 - 11:43

crialex06 - "broccoli gratinat"



Imagine postata






Va doresc o zi buna !



Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates



Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Astăzi, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Astăzi, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -