Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Retete sanatoase pentru copii sanatosi (concurs)


231 raspunsuri la acest subiect

#11
alirin99

alirin99

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 29 mesaje

Postat 20 februarie 2012 - 10:10


BOMBOANE RAFFAELLO!!!

Ingrediente:
250 g unt
200 g nuca de cocos
100 g alune
150 g zahar pudra
150 g lapte praf
2 buc. foi napolitane
2 lingurite zahar vanilat
Mod de preparare:
Untul se lasa la temperatura camerei pentru a se inmuia dupa care se freaca bine pana se albeste si devine cremos. Se adauga zaharul pudra amestecand continuu, apoi laptele praf, 150 g nuca de cocos si foile de napolitana sfaramata marunt.
Compozitia astfel obtinuta se lasa la frigider timp de 15 minute pentru a se intari. Compozitia se poate imparti: jumatate ramane alba, ornata cu ciocolata rasa, si in cealalta jumatate se poate adauga 2 linguri cacao si se orneaza cu nuca de cocos si ciocolata alba. Din compozitie se fac bilute, iar in mijlocul fiecareia se pune cate o aluna si se rostogolesc prin nuca de cocos ramasa, se rade ciocolata alba peste cele cu cacao si ciocolata neagra peste cele albe. Eu am ras si ciocolata peste ele!
Se lasa o ora la rece pentru intarire.
Pofta buna!
Timp preparare: aprox. 1 ora.
Complexitate: redusa.

  • 0

#12
lyana8520

lyana8520
  • Membri
  • 6 mesaje

Postat 20 februarie 2012 - 12:02

> BUDINCA DE GRIS CU SIROP DE ZAHAR ARS
>
>
> Ingrediente:
>
> 500 ml lapte
> 4 lg gris de grau
> 1 plic zahar vanilat
> un varf cutit de sare
> 2 lg zahar
>
> Sirop de zahar ars:
>
> 3 lg zahar
> 100 ml apa
>
> Mod de preparare:
>
> Punem laptele sa dea un clocot impreuna cu un varf cutit de sare, apoi treptat adaugam grisul. Amestecam pana se fierbe grisul, il dam deoparte si punem zaharul si zaharul vanilat. Turnam in castronelele din care vom servi si pregatim siropul.
> Pe foc punem intr-o cratita zaharul si lasam pana se topeste; adaugam apa si mai lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana se topeste tot zaharul. Acest sirop il turnam peste grisul fiert . Eu l-am amestecat pentru a obtine jocul de culori din imagine.
> Este un desert adorat de copilasi. Pofta buna!
>


  • 0

#13
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.801 mesaje

Postat 20 februarie 2012 - 12:03

alirin99 - "Bomboane Raffaello"



Imagine postata






Va doresc o zi buna !



Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

  • 0

#14
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.801 mesaje

Postat 20 februarie 2012 - 12:05

lyana8520 - "Budinca de gris cu sirop de zahar ars"



Imagine postata






Va doresc o zi buna !



Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

  • 0

#15
manolecarmen

manolecarmen
  • Membri
  • 3 mesaje

Postat 20 februarie 2012 - 15:41

RULADA DIN PIEPT DE PUI CU SUNCULITA SI CASCAVAL

Ingrediente

2 piepti de pui
200 gr. Cascaval
200 gr Sunca praga de pui
Sare
Piper
Ou
Pesmet

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui felii, se bate dar nu prea mult, pana ii dam grosimea care o dorim. Umplem pipetul cu felii de cascaval si sunculita, punem putin sare si piper, apoi rulam si fixam cu scobitori ca sa nu se desfaca. Se da prin ou si pesmet si se prajeste in ulei incins. Aceasta rulada o putem servi calda dar si rece.

  • 0

#16
manolecarmen

manolecarmen
  • Membri
  • 3 mesaje

Postat 20 februarie 2012 - 15:43

500 g faina
300 ml lapte caldut
50 g zahar
10 g miere
20 g drojdie proaspata sau 7g drojdie uscata (un pliculet)
40 g unt moale
10 g sare
1 galbenus pentru uns
Amestecam toate ingredientele, le framantam bine si lasam aluatul la dospit! Apoi punem aluatul pe o planseta, impartim in 8 bucati si incepem modelarea ariceilor.
Se ia fiecare parte, se face o bila mai prelungita pentru botic, am rupt cateva bucatele din care am format piciorusele, am montat ochisorii si boticul. Pentru realizarea tepilor am folosit o foarfeca de marime medie cu care am taiat aluatul.
Se ung aricii cu galbenu se de ou si se pun pe o tava tapetata cu hartie de cop. Procedam la fel si pentru ceilalti.
Apoi lasam la odihnit 5 minutele si dam la cuptor pana se rumenesc si trec testul scobitorii!
  • 0

#17
manolecarmen

manolecarmen
  • Membri
  • 3 mesaje

Postat 20 februarie 2012 - 15:45

ARICEI DIN ALUAT DE PAINE AM UITAT SA SCRIU MAI SUS
  • 0

#18
asmin

asmin

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 24 mesaje

Postat 20 februarie 2012 - 15:54

FAGURI

Ingrediente pentru aluat:
-250 gr. zahar tos
-250 ml. ulei
-5 oua
-un varf amoniac stins intr-un pahar de lapte de un sfert
-faina cat cuprinde
Mod preparare:se amesteca toate ingredientele fara faina bine la mixer si la final se adauga si faina ,astfel incat compozitia sa fie ca o smantana groasa.Cand am terminat se pune aluat in forma si de coace pe flacara de la aragaz.

Ingrediente pentru crema:
-8 linguri zahar tos
-8 linguri faina cu varf
-cacao
-1 kg. lapte
-esenta de rom
-un pachet unt sau margarina
Mod de preparare:intr-o oala se pune zaharul,faina si laptele si se pune pe aragaz la foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa.Cand am terminat dam de pe foc si o lasam sa se racoreasca,iar cand e putin calduta adaugam pachetul de margarina si esenta de rom.
Punem crema intr-e doi faguri lipim si dam la rece.
Pofta buna
  • 0

#19
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.801 mesaje

Postat 20 februarie 2012 - 19:45

La concurs puteti participa cu maxim 3 retete !



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

  • 0

#20
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.801 mesaje

Postat 20 februarie 2012 - 19:53

asmin - "Faguri"



Imagine postata






Va doresc o zi buna !



Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

  • 0


Intrebari Panica

  • Pierd lichid?

    Anky08
    - Astăzi, 11:27

  • Necesare pentru maternitate

    cozariucmaria27
    - Astăzi, 10:25

  • CMV

    Stelys
    - Ieri, 23:07

  • Sarcina de 40 de saptamani

    Ana Matei 1
    - Ieri, 18:03

  • Copil agresiv la gradinita.

    Maria118
    - Ieri, 14:14

Grupuri

  • Mamici din Vâlcea

    ela_vl1
    - iul 04 2017 18:24

  • Mamici pentru mamici

    icailoaie
    - apr 17 2014 09:07

  • Mămici,burtici departe de casă...

    Andreana
    - dec 04 2013 15:58

  • Parinti inteligenti, parinti fericiti !!!!

    mada27
    - nov 30 2013 23:00

  • Mamici, Burtici, Tatici din Vrancea

    Anda08
    - iul 11 2013 16:02

Bloguri

  • Numele bebelusului

    catalina.dinga
    - Astăzi, 10:08

  • Totul merge ok

    Bianca_88
    - Astăzi, 10:04

  • Un punct micut si minunat

    ancamaria22
    - Ieri, 23:15

  • Bebe Darius s-a născut

    Anaiuonoi
    - Ieri, 22:09

  • Cumparaturi pentru Bebe

    Mirabela16
    - Ieri, 21:36

Retete

  • Pancakes cu cereale Cheerios Ovaz

    GratielaPopa
    - iun 11 2020 22:19

  • briose cu fructe de padure si Nestlé Cheerios

    GINA-MONICA
    - iun 03 2020 08:33

  • Tarta de prune si miere

    Anda08
    - aug 20 2019 12:37

  • Salata de capsuni

    Anda08
    - iul 03 2019 12:02

  • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

    Anda08
    - mar 29 2019 12:13

Ultimele aprecieri

  • rallPoza lui %s

    rall
    ii multumeste lui

    velvet
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • valentinagPoza lui %s

    valentinag
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • mihaela_sPoza lui %s

    mihaela_s
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • MikPoza lui %s

    Mik
    ii multumeste lui

    valentinag
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • szivarvanyPoza lui %s

    szivarvany
    ii multumeste lui

    valentinag
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -