Citat: |
citat din mesajul lui nadaflorilor
Citat: | citat din mesajul lui LilianaR
Eu nu am vreo bona cu educatie aleasa, doar baza si muuuuulta multa rabdare!
//////////////
Oricum, va intreb, raportat la aceste preturi, acest salariu e cu carte de munca? Pentru ca eu vreau sa ii fac carte de munca bonei si, sincer, cheltuielile sunt destul de mari si nu stiu cum sa fac...
Si mama...
|
daca cei 900lei reprezinta suma neta (bani in mana), trebuie sa ai in vedere ca va trebui sa ii acoperi impozitul, contributiile si ca peste astea va mai trebui sa platesti si tu un rand de contributii in calitate de angajator, trebuie sa discuti cu ea, ca pana la urma ea e angajatul si doar ea isi cunoaste "nevoile"
Nina,mami de, ![[fetita]](https://comunitate.desprecopii.com/forums/public/style_emoticons/default/fetita.gif)
|
eu am luat de bun semnul intrebarii din textul tau, de acolo ar fi reiesit ca ne intrebai pe noi daca salariul pe care il platesti tu bonei e cu carte de munca..sincer postarea nu e prea clara de asta mi-am permis sa raspund cum am raspuns, in fine sper sa nu te fi suparat prea mult ca nu am inteles ce ai spus, se mai intampla si la case mai mari sa nu inteleaga
ps. eu cred ca e irelevant ce si cum fac altii, pana la urma nu raspunde nimeni in locul nostru pentru facutele si nefacutele noastre; eu daca as fi in situatia sa vreau sa ma angajez bona as pune conditia de respectare a legalitatii; daca ar fi sa angajez o bona as respecta legea, avand in vedere ca si eu vreau sa am parte de acelasi tratament in raporturile cu angajatorul
ultimii ani am avut un job part time, se incheiau contracte de munca pe salar-iu minim si fractie de timp lucrat de ore, de pontat eram pontati 8-10-12 ore, cat lucram, salariu luam corespunzator cu orele prestate, la un moment dat mi s-a propus sa ma mut cu "cartea de munca" la firma respectiva, dar conditiile oferte erau acestea: esti pontata oficial 8 ore si ai un salariu de incadrare minim de economie corespunzator unui absolvent de 12 clase ca noi atat ne putem permite, dar tu vei fi platita in acord si vei avea salariu net de x... (de 4 ori mai mare decat salariu ala din cartea de munca)...am refuzat, chiar daca mi -a explicat ca nu e o pedeapsa si ca asa au incept ei toti in firma aia, inclusiv patronul...nu m-a incalzit cu nimic argumentul
Nina,mami de,