Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Decizii dificile


63 raspunsuri la acest subiect

#11
dana vio

dana vio

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.969 mesaje

Postat 04 ianuarie 2012 - 14:36

Draga mea, eu locuiesc in Ardeal. Nu intr-un sat de munte, recunosc ci intr-un oras resedinta de judet, 100km pana la Cluj. Sincera sa fiu, panica pe care o simt cativa "vai de mine, te duci acolo??!!" m-a deranjat teribil. Nu ma dau pe 100 bucuresteni! Cu Bucuresti cu tot! Ce, noi nu suntem oameni?! Copiii nostrii merg la scoala, invata limbi straine si au, inchipuieste-ti, acces la medici!!
Parerea mea: mergeti sa vedeti locul pentru inceput. Poate nu este asa sperietoare cum credeti. Marius zicea ceva de facut focul cu lemne: asta este in Bihor, acolo nu este racordare la gaz, prin Ardeal este , cu unele exceptii desigur.
Ar fi o ocazie nemaipomenita pentru voi: slujbe bune, cheltuieli substantial mai mici, in Ardeal preturile sunt mai mici pentru ca in general veniturile sunt mai mici, aer curat, hrana sanatoasa, ai putea sa-i faci fiului tau un start foarte bun.
Asa ca: fa-ti bagajele! [tren]
Edit: acum am vazut faza cu lemnele, deci nu suntem chiar din epoca de piatra.

Alexandra Maria
14.12.2007


#12
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 04 ianuarie 2012 - 14:44

buna,

eu vad in toata aceasta situatie cateva probleme care pot sa apara :

1. bona - o puteti lua cu voi pe cea existenta ? daca nu, inseamna ca va fi destul de greu sa gasiti pe cineva acolo. cum se va adapta copilul cu o noua bona ?

2. impactul psihologic asupra copilasului - schimbarea mediului, eventuala despartire de actuala bona/aparitia unei noi bone, departarea de bunici, intrarea intr-un nou colectiv la gradi; cred ca sunt cam multe schimbari prin care va trebui sa treaca cel mic si s-ar putea sa reactioneze negativ, sa fie afectat destul de mult de toate aceste schimbari.

nimeni nu va garanteaza ca pe parcursul celor 4 ani situatia firmei respective si joburilor voastre raman stabile. ce va faceti daca firma intra in declin ? sa nu uitam ce s-a intamplat cu fabrica nokia de la jucu...in bucuresti sunt mai multe sanse de a gasi un job similar, daca ramaneti fara actualele joburi.

eu una sunt mai prudenta din fire si nu as risca sa pornesc intr-o astfel de aventura. insa decizia e numai si numai a voastra. succes, oricare va fi alegerea voastra !

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

#13
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.663 mesaje

Postat 04 ianuarie 2012 - 14:51

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani





eu una sunt mai prudenta din fire si nu as risca sa pornesc intr-o astfel de aventura.



"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)





... de parca s-ar duce la Polul nord ...



Si 'in provincie' traiesc oameni, stii? Bucurestiul nu e chiar buricul pamantului si nu cred ca este o bariera la intrare unde te opreste si nu te lasa sa intri daca ai indraznit cumva sa pleci pt 2-3 ani.



Iar copiii se adapteaza mult mai bine si mai usor decat adultii.






Am marfa la bazar umanitar DC



Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi



'Cos what I feel is the only truth for me



#14
Twix

Twix

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 23 mesaje

Postat 04 ianuarie 2012 - 15:09

@ Dana Vio: Am fost, am vazut, mie mi-a placut extrem de mult zona si oamenii. EU nu sunt speriata, doar m-au apucat mustrarile de constiinta ca poate sunt eu nebuna si egoista, la presiunea celor din jur.

@ Corina: daca viata noastra ar fi fost minunata, nu as fi incercat sa schimb ceva. Ideea e ca nu este. Nu am nici jobul ideal, nici casa ideala, nici salariul ideal, nu vin seara fericita acasa ca intr-o poza kodak. Copilul nu este fan gradinita, accepta dar nu da in clocot de fericire. Ma rog, una peste alta aici las in urma o situatie mediocra. Nu o duc cel mai rau, dar nici cel mai bine.
Orice firma poate intra in declin. Dar eu am o imagine mai dinamica despre piata muncii. In general, cand am avut o oportunitate am profitat de ea, nu am fost genul de angajat care sa prefere stabilitatea, am lucrat 6 ani intr-un loc dar 6 luni in altul, ca nu mi-a mai convenit. Nu mi se pare o tragedie daca firma nu ar mai exista peste 2 ani. Ne-am intoarce si am lua-o de la inceput.
In ceea ce priveste impactul asupra copilului: aici sunt stresata. Sotul meu face naveta, deci in general sunt si singura cu el. Sunt ciufuta, n-am rabdare, ma enervez. Parte si pentru ca nu-s multumita de viata mea in general. Presupun ca una ar compensa-o pe cealalta: decat o mama ciufuta si un tata absent in Bucuresti, mai bine doi parinti mai relaxati si mai veseli acolo. Eu asa zic...
Intr-adevar, ce ma doare (pe mine poate mai mult decat pe el) e despartirea de bona. Nu de mama, ea nu e atat de apropiata nici de mine, nici de el, avem o relatie mai rece, ci de bona care mi-a fost si mie mama anii astia. Probabil ca eu voi plange mai mult decat fiu-miu dupa ea. Dar ma gandesc ca ne-am apropiat suficient de mult unii de ceilalti incat plecarea sa nu ne "desparta" de tot. Sper... [:(]

@ Laura: exact asta e atitudinea tuturor celor cu care am vorbit despre asta, ca imi asum un risc nepermis. Tind sa iti dau dreptate, totusi, nu e Polul Nord. Ba si de acolo ma pot intoarce daca nu merge...

#15
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 04 ianuarie 2012 - 15:14

Ei, e bine sa vezi toate elementele cu luciditate asa cum sunt. Sigur pot sa exiwte avantaje, pot sa existe si dezavantaje. Nu vad de ce am analiza doar dintr-o latura oricare ar fi aceea. Depinde foarte mult si de firea omului vedeti voi noi suntem diferiti, avem puncte de vedere diferite, viziuni diferite, dorinte diferite este firesc sa vedem diferit acelasi lucru. De multe ori multe aspecte care nici nu le bagam in seama devin majore, altele care le credeam de netrecut devin sursa de amuzament.

Insa in concordanta cu cele descrise, eu asa cum am precizat consider ca veti avea doar si numai doar de castigat. Chestiunile acestea "de unde bona", "aventura" ma fac sa zambesc (no offence) pentru ca probabil nu va fi cazul.

Numai sa nu incepeti cu discutii neprincipiale, Ok? Chiar nu si-ar avea sensul.



Ce nu stiu romanii despre aurul lor!



Eu pur si simplu / Pagina legislativa

#16
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 04 ianuarie 2012 - 15:15

laura, am uitat sa pun ghilimelele de rigoare - "aventura". exact asa a scris si autoarea subiectului. nu inteleg de ce trebuie sa fii atat de...aspra ?

am vrut doar sa evidentiez cateva posibile probleme. atat. care ar putea avea un impact negativ in primul rand asupra celui mic, pentru ca pana la urma aceasta mutare il are pe el/binele lui in prim-plan. asta nu inseamna ca se va intampla fix cum am spus eu. insa atunci cand iei niste decizii, cred ca trebuie sa iei in calcul toate posibilitatile si variantele, sa ai macar un plan de rezerva in cazul in care lucrurile nu ies asa cum ti-ai dori, etc.

iarasi, nu am spus sa nu mearga in provincie, ci doar am afirmat ca eu nu as face acest pas.

off-topic: si eu locuiesc tot in provincie[:D]. anumite aspecte ale vietii din capitala imi plac, insa sunt si destule care imi displac. am locuit in bucuresti in perioada facultatii, la camin, atunci imi placea la nebunie, insa acum nu stiu daca m-ar incanta la fel de mult sa locuiesc in capitala.

iar sa ma mut la tara, recunosc cinstit ca nu-i de mine, nici macar daca as avea tot confortul de la bloc. pentru ca mi-ar lipsi magazinele, apropierea fata de parinti si soacra, accesul rapid la orice fel de servicii (medicale, invatamant), cu atat mai mult cu cat eu nu am permis de conducere si nici masina personala. am trait toata viata la oras, la bloc, stiu insa si cum este viata la tara (cumnata locuieste acolo, e naspa rau de tot, pentru ca nu au conditii si posibilitati materiale, nu intru in detalii, dar bine nu le este deloc si nici perspective nu au).

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

#17
lulu77

lulu77

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.144 mesaje

Postat 04 ianuarie 2012 - 15:16

Citat:
citat din mesajul lui Twix
decat o mama ciufuta si un tata absent in Bucuresti, mai bine doi parinti mai relaxati si mai veseli acolo. Eu asa zic...



Cred ca o parte din motive/plusuri ptr relocare, le ai tu deja[:)]

SOACRA MARE



#18
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 04 ianuarie 2012 - 15:19

Citat:
citat din mesajul lui lulu77
Citat:
citat din mesajul lui Twixdecat o mama ciufuta si un tata absent in Bucuresti, mai bine doi parinti mai relaxati si mai veseli acolo. Eu asa zic...
Cred ca o parte din motive/plusuri ptr relocare, le ai tu deja[:)]SOACRA MARE
Categoric - este deja un raspuns mai mult decat relevant.[:D]Ce nu stiu romanii despre aurul lor!Eu pur si simplu / Pagina legislativa

#19
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 04 ianuarie 2012 - 15:20

In afara de bona ce alte minsuri ar fi? Hai sa le vedem la rece - noi nu suntem implicati. Ca la piata.

Motive pentru:

....

....

Motive contra:

....

....








Ce nu stiu romanii despre aurul lor!



Eu pur si simplu / Pagina legislativa

#20
Twix

Twix

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 23 mesaje

Postat 04 ianuarie 2012 - 15:28

Minusuri, din punctul meu de vedere, ar fi asa:
- nu-s atatea magazine etc- dar se compenseaza acum ca exista cometr online, thank God for Internet! :)
- nu am gradi privata, deci voi fi obligata sa grabesc potty training-ul desi l-as fi lasat in ritmul lui.
- nu am cateing deci voi fi obligata sa gatesc :)) Nu radeti, urasc bucatareala, da' asta e
Altceva care sa ma sperie pe mine nu ar fi. Am spus mai devreme ce-i sperie pe ceilalti.



Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Astăzi, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -