Pai eu am patzit ca luny.
Am nascut la 39+ saptamani, dupa o zi petrecuta in plimbare, doar-doar apare o contractie, ceva, si dupa o noapte pe care am petrecut-o speriata de moarte cu fetele din odiseea mea. Lichid putin, miscari fetale reduse, placenta imbatranita... Cezariana de urgenta, cu d-na Negoita (careia nu-i pot multumi destul pentru felul in care si-a dat interesul, pentru mine si fiica-mea) si d-na Parfene mana a doua. Neo-nato d-na Raluca Olteanu, de care m-am indragostit, pur si simplu. Cred ca a fost un pic reciproc, pt ca si controlul neo-nato il facusem cu ea si mi-a zis de-atunci a ar vrea sa fie ea cand voi naste.
O singura problema am avut, anume aceea ca am primit-o pe fie-mea la TI dupa 9 ore de la nastere, timp in care, din cate am inteles, nu a stat la incubator sau ultraviolele, sau mai stiu eu ce...
Am spus asta tuturor celor care m-au intrebat (din partea MedLife)
Dar am recuperat dupa aceea, pentru ca o data ajunsa in rezerva, nu m-am despartit de ea (nici zi, nici noapte). Poate ca asta m-a ajutat sa-mi revin rapid dupa operatie, si sa am lapte cat pentru tripleti.
D-na Negoita a venit si de 5 ori intr-o zi sa se asigure ca sunt ok.
A doua zi dupa iesirea din TI am refuzat calmantele, pentru ca pur si simplu nu mai aveam nevoie.
Si fiica-mea a facut o infectie, am stat o noapte in plus, dar sunt ok cu asta, ma bucut ca a iesit cum trebuie.
Analizele suplimentare le-am facut, importante mi s-au parut mai ales testele metabolice, care pot depista anumite boli cu consecinte deosebit de grave (fenilcetonuria, de exemplu), dar care cunoscute si tratate nu ridica probleme. Dar analizele-astea nu sunt obligatorii, se fac numai la solicitarea mamei.
In ultima zi am pus si cerceii pe care i-am cumparat in preziua nasterii :D
Eu una sunt foarte multumita de felul in care a decurs nasterea fiica-mei la MEdLife si voi mai apela la ei in viitor.
M-a impresionat si emotia sincera a d-nei Negoita, in momentul in care am rugat-o sa accepte un buchet de flori...
Poate suna ca-ntr-o reclama, dar v-am spus si ce m-a deranjat la ei (intarzierea cu care am primit-o pe Victoria dupa nastere) si ce mi-a placut...
A! Si sa nu uit! NU MAI VREAU SA VAD BRANZA DE VACI!
In love with life.