Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Help: vreau sa aplic intr-o firma americana


39 raspunsuri la acest subiect

#21
Marina

Marina

    Membru de baza

  • Moderators
  • 6.356 mesaje

Postat 19 martie 2010 - 02:06

sibylle eu am incput aici ca Office manager, culmea in RO sunt oarescum uimita sa vad cum trateaza francezii job-ul asta. sincer mie mi-a placut pt ca era interesant, aveam mana libera sa negociez cu furnizorii , administratie birou etc ,e drept ca am avut o asistenta dar nici ea nu facea cafeaua ca aveam automat. dupa sedinte si acum dupa + 10 ani strangem cu totii cestile ca nu moare nimeni din asta, e drept ca le trantim in chiuveta:D, cred ca e si in cultura companiei, ca nu cred ca exista persoane care nu ar face-o.

citindu-ti competentele cred ca o idee buna e sa pui accent pe faptul ca stii engleza si franceza. Cred ca orice vorbitor de franceza/engleza o sa fie valoros tinand cont ca in majoritate americanii nu vorbesc franceza si francezii nu vorbesc engleza. Cred ca orice job de administrare ti s-ar potrivi perfect. La fel ca HR. Si cand zic HR assistant nu ma refer la persoana care face cafeaua managerului de HR ci la persoana care se ocupa efectiv de formalitati si implementare, managerul e mai strateg in astfel de situatii.




Marina

#22
blackpanterro

blackpanterro

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.970 mesaje

Postat 19 martie 2010 - 02:11

Sibylle, eu am inceput de jos de tot intr-o firma americana ca si operator de linie asamblare(telefoane, placi de baza, modem-uri, etc. electronice). Am facut asta 1 an, era lejer, munca usoara, colegi super.Nu m-am multumit cu atat si am depus CV tot in cadrul companiei pt Manager Assistant. L-am luat pt ca vorbea engleza ff bine si pt ca aveam spirit de initiativa.Munca a fost ok, mai stateam si peste program cand faceam pontajul inginerilor(era una din atributiuni).Cafea nu am facut sefului niciodata, am avut atributiuni destul de complexe.Aici am stat tot 1 an apoi am aplicat, in aceeasi companie, la departamentul Materials pe un post de Quotation Analyst.L-am luat din nou pe motive de limba engleza vorbita foarte bine, foarte driven si dispusa sa invat(nu stiam cu ce se mananca jobul asta).Aici trebuia sa cotez fiecare produs in parte ce urma sa fie construit la noi in fabrica.Am stat si aici 1 an, am avut colegi ff faini, toti straini, calatorii in Franta, poate as fi facut ceva de aici dar am plecat din RO :)



Am scris toate astea ca sa vezi cum se avanseaza intr-o companie americana, daca ai initiativa si vrei sa reusesti poti, nu o sa ramai mereu pe acelasi post.



Adriana 15w si Aidan Alexander - 4 ani

A ticket to hell has never been funnier



#23
maru

maru

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.954 mesaje

Postat 19 martie 2010 - 05:38

S, am inceput cu umplut plicuri, urmatorul job a fost de office assistant, apoi admin assistant si acum e.a. Fiecare pas conteaza...

Emma Aida e inger[ruga]
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

#24
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.250 mesaje

Postat 19 martie 2010 - 14:25

Nu stiu cum e in Franta, dar aici secretara se numeste Personal assistant (PA) si nici intr-un caz nu face cafea/ceai (ca aicea astia beau ceai big time) si nici nu spala vase, iar ca importanta, e cotat e mai important decit Office manager.

#25
Chuny

Chuny

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.923 mesaje

Postat 19 martie 2010 - 17:55

Voi aveti povesti frumoase despre evolutia la job. Am si eu in minte povestea prietenei mele dupa vreo 5 luni de Canada in care lucrase la un magazin si vindea branza: intr-o zi s-a imbracat frumos si s-a dus la banca ei sa negocieze nu stiu ce card si a plecat de caolo cu o propunere de job. Acum a avansat deja in cadrul bancii ... asa ceva e inimaginabil in Europa ... sau cel putin in Franta oricum.



Aici, daca pornesti de pe un post fara responsabilitati poti eventual avansa lateral - adica schimbi serviciul in care lucrezi - dar tot pe un post fara responsabilitati ajungi. Eventual e posibil intr-o firma mica in care sa lucrezi de la inceput si sa cresti in grad odata cu extinderea ei ... asa a facut cumnata mea, dar firma e a fratelui ei.



Eu m-am plimbat prin destule posturi si cel de asistent administrativ bilingv mi s-a parut cel mai stresant, dar cu o recunoastere minima a efortului depus.



Cautand mai bine pe net parca mi se pare mai interesant acum HR assistant.



Desi firma e america probabil nu vor fi multi americani in ea, deci tot sistemul francez de promovare va fi folosit.



Eu de fapt am inceput un alt proiect - visul meu- m-am inscris deja la un curs de perfectionare vara asta. Dar ar trebui sa lucrez ca si free lance si nu am garantia ca voi castiga ceva de la inceput. Insa am posibilitatea sa lucrez part time in timpul concediului parental si asta imi lasa macar 1 an inca in care pot incerca sa-mi realizez visul avand un venit sigur.







Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA







Nasterea ariciului Vladimir *****[foto] ***** Anna, o nastere cu viteza





#26
Luna1

Luna1

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.135 mesaje

Postat 19 martie 2010 - 18:20

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1
Nu stiu cum e in Franta, dar aici secretara se numeste Personal assistant (PA) si nici intr-un caz nu face cafea/ceai (ca aicea astia beau ceai big time) si nici nu spala vase, iar ca importanta, e cotat e mai important decit Office manager.
Secretara este de fapt aici admin assistant, urmeaza apoi Office Manager si apoi PA (personal assistant) care de fapt e un fel de assistant manager romanesc daca am face o echivalare. Admin asistant practic face treburile de baza care nu necesita prea multa responsabilitate adica comanda sationary, pixuri creoiane, tot ce tine de birou, face copii xerox, aduce dosare, face cafele, din astea. Office Manager este mai sus avand mai multa responsabilitate si sefia admin assistant. PA este practic asistenta personala a managerului/directorului, tot un fel de secretara insa a directorului nu a companiei.Am trecut prin toate.Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

#27
Chuny

Chuny

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.923 mesaje

Postat 19 martie 2010 - 18:40

Ideal pt mine ar fi sa evit responsabilitatile ce intra in sfera secretariatului ... in sensul ca nu vreau sa raspund la telefon ca sa zic ca sefu nu-i acasa sau sa-i scriu lui corespondenta si el sa semneze ... imi doresc un job in care sa fiu independenta si sa am responsabilitati cat de cat ( nu neaparat mari, dar sa fie ale mele).



Un job cool pe care l-am avut o data: la noi in zona se fac vapoare de croaziera, iar eu lucram pt o firma ce se ocupa de climatizarea pe vapoare. Jobul meu era sa reiau toata documentatia pt un vapor ce urma sa fie terminat si sa modific niste date ... legal vorbind nu era deloc ortodox ce aveam de facut, insa am lucrat independent si asta mi-a placut ( sa nu mai zic ca eram gravi cu V. si puteam sa merg in voie la baie :-)







Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA







Nasterea ariciului Vladimir *****[foto] ***** Anna, o nastere cu viteza





#28
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.250 mesaje

Postat 19 martie 2010 - 21:09

Secretara este de fapt aici admin assistant, urmeaza apoi Office Manager si apoi PA (personal assistant) care de fapt e un fel de assistant manager romanesc daca am face o echivalare.

Admin asistant practic face treburile de baza care nu necesita prea multa responsabilitate adica comanda sationary, pixuri creoiane, tot ce tine de birou, face copii xerox, aduce dosare, face cafele, din astea. Office Manager este mai sus avand mai multa responsabilitate si sefia admin assistant.

PA este practic asistenta personala a managerului/directorului, tot un fel de secretara insa a directorului nu a companiei.


Luna, la noi in firma PA taie si spinzura iar Office managera e un fel de gigi care comanda hirtie igienica si alte accesorii. E o firma mica, e adevarat, insa oricum nimeni nu face cafele nimanui sau spala vase. Am lucrat si la firme mari, dar acolo nu am avut tangente cu personalul administrativ ca departamentul de finante era imens. Habar nu aveam cum arata directorii sau secretarele lor.

#29
Chuny

Chuny

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.923 mesaje

Postat 19 martie 2010 - 21:25

Probabil ca PA taie si spanzura in numele sefului.

#30
helbi

helbi

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.545 mesaje

Postat 19 martie 2010 - 22:35

Sibylle,
am terminat recent o scoala si diploma obtinuta la camera de comert si industrie aici am primit-o in 3 limbi. Terminologia in germana, nu te ajuta, dar pt Office Manager -ul din engleza, avem scris pe varanta franceza: Gestionnaire de bureau.
Poate cauti pe net un Job Description pt asa ceva si sa te lamuresti, daca asta ai vrea sa faci.

Oricum, nu renunta la vis si trimite-le "de l'initiative candidature" (sper ca am tradus corect "aplicare pe un post din proprie initiativa).



Andreia




Panic Questions

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

Last Blogs

  • Geanta bebelusului

    LarisaG89
    - Ieri, 22:32

  • Cezariana È™i recuperarea

    AnaDemsa
    - Ieri, 12:03

  • Friiig

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 10:16

  • Geanta bebelusului

    ely4
    - Ieri, 10:14

  • Alegerea numelui

    BiancaDragnea
    - Ieri, 09:39

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -