Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Help: vreau sa aplic intr-o firma americana


39 raspunsuri la acest subiect

#11
Marina

Marina

    Membru de baza

  • Moderators
  • 6.356 mesaje

Postat 18 martie 2010 - 22:03

acum nu stiu cum e la firma asta, da-mi pe pm un link sa ma uit pe site sa-mi fac o idee.

recruter assistant e un job f frumos, teoretic ajuti la recrutare , la noi sunt niste teste standard sa vada cum comunici, cum te integrezi in echipa etc. astea sunt in sarcina assistantului. documentatia aferenta, legatura cu candidatii etc. Recruterul de obicei se axeaza pe interviurile unul la unu si cauta calitatile specifice ale unei anumite pozitii. Acum s-ar putea sa nu existe si pozitia asta intermediara daca nu e o firma mare.

Partea de manageriere a expatilor etc e in sarcina jobului numit pompos" family liason officer/assistant/specialist" care e parte din HR. Nu tb sa ai studii speciale dar o cunoastere a legislatiei locale, autoritati sau limba e de preferat

Spui cu putina amaraciune ...pozitie de secretara, nu stiu cum e la altii dar noi de ex nu avem pozitia asta. Adica nu face nimeni cafeaua sefului si ii raspunde la telefoane. Pozitiile de asistenta sunt chiar de asistenta si au o multime de sarcini complexe, le sunt delegate o multime de sarcini care pot parea marunte dar sunt importante


Marina

#12
maru

maru

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.954 mesaje

Postat 18 martie 2010 - 22:16

tu ce experienta ai?
ce scoala?
degeaba dam noi sugestii de sefi daca tu nu ai experienta in fieldul respectiv!

incearca office assistant, si ai sa cresti cu siguranta de acolo.
editez si spun ca pe orice pozitie in administratie iti trebuie gramatica la nivel bun, daca nu chiar f bun (hai ca spellingul ti-l rezolva compul)

Emma Aida e inger[ruga]
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

#13
Chuny

Chuny

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.923 mesaje

Postat 18 martie 2010 - 22:35

Marina, o sa-ti trimit linkul pe privat.



Maru, am terminat facultatea de limbi straine si am experienta de cam 3 ani ca secretara si chiar asistent ... in Franta asistenta e o seecretara mai cu motz si da, se cam serveste cafeaua si chiar a trebuit sa spal vase etc ... ceea ce mie mi-a displacut profund.



Am mai spus ca daca trebui sa ma pun la punct cu engleza nu e nicio problema pt mine, trebuie sa am motivatie, iar cursurile le-am inceput deja de 5 luni, cate 2 seri pe saptamana. Maru, la toate interviurile la care am fost si a trebuit sa vb in engleza m-am descurcat, nu mai da cu barda, pls. Cat priveste franceza, in general pe unde am lucrat veneau fetele sa le corectez diverse texte. O sa caut sa vad ce e Office Assistant, poate e interesant.







Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/



Nasterea ariciului Vladimir *****[foto] ***** Anna, o nastere cu viteza



MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA





#14
Happy_in_TO

Happy_in_TO

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.146 mesaje

Postat 18 martie 2010 - 23:20

Sibylle, iti doresc mult noroc si sa ti se indeplineasca dorintele. [flo]

La noi in birou, Head Office, exista o tipa Office Manager care se ocupa de receptioniste, secretare, posta interna, coordinarea curateniei, aprovizionarea. Ea are o asistenta care o ajuta si care cred ca este Administrative Assistant. La cum ai descris cred ca ti s-ar potrivi Administrative Assistant la Office Administration de unde poti avansa ca Office Manager.
Tipa care pina de curind a fost office Manager a fost avansata ca si Human Resources Specialist, deci se poate avansa si lateral in alt departament. Importanta este intrarea.

Co-ordinator este iarasi interesant. Si ca si co-ordinator poti lucra si in Administratie si in Marketing, depinde de companie.

Continua cursurile de engleza, or sa te ajute. Continua sa tintesti sus si sa visezi la ceea ce ai vrea sa fi, unde ai vrea sa fi in urmatorii ani. Si sa stii ca vizualizarea este o arma foarte puternica si eficace. [flo]

#15
maru

maru

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.954 mesaje

Postat 18 martie 2010 - 23:27

dupa ce am scris, mi-am dat seama ca am fost prea directa, scuze! Pe de alta parte, trebuie sa stii ca americanii (nord americanii, incluzand aici si canadienii) sunt f directi. eu am patit-o la inceput, cand mi s-a spus franc in fata ca din cauza accentului nu voi lucra niciodata in office. Imi mai vine cate o data sa ma duc la nenea ala si sa ii dau un business card de al meu, sa vada unde lucrez[:D], sau un resume!Pentru communication& PR iti trebuie studii de specialitate. La fel pentru HR. De asta zic sa te orientezi catre office assistant (unde le inveti pe toate), ori ca admin assistant. De asemenea ai nevoie de un model de resume si cover letter, sa vezi cum se obisnuiste peste balta. Bafta multa, nu e imposibil, sigur vor avea nevoie de office assistant (si asta poate fi oriunde, si in hr, si in purchasing, si in executive office) si sigur vor avea nevoie de admin assistant.Nu m-am indoit nici o clipa ca franceza ta nu e f buna[flo]
Citat:
citat din mesajul lui Sibylle
Marina, o sa-ti trimit linkul pe privat.Maru, am terminat facultatea de limbi straine si am experienta de cam 3 ani ca secretara si chiar asistent ... in Franta asistenta e o seecretara mai cu motz si da, se cam serveste cafeaua si chiar a trebuit sa spal vase etc ... ceea ce mie mi-a displacut profund.Am mai spus ca daca trebui sa ma pun la punct cu engleza nu e nicio problema pt mine, trebuie sa am motivatie, iar cursurile le-am inceput deja de 5 luni, cate 2 seri pe saptamana. Maru, la toate interviurile la care am fost si a trebuit sa vb in engleza m-am descurcat, nu mai da cu barda, pls. Cat priveste franceza, in general pe unde am lucrat veneau fetele sa le corectez diverse texte. O sa caut sa vad ce e Office Assistant, poate e interesant.Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Nasterea ariciului Vladimir *****[foto] ***** Anna, o nastere cu viteza MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
Emma Aida e inger[ruga]Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/

#16
conchita

conchita

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.238 mesaje

Postat 18 martie 2010 - 23:36

Sib, cu facultate de limbi straine si experienta in office de 3 ani cred ca ai sanse sa lucrezi in PR, macar ca entry level. ei aici cer facultate de comunicare si jurnalism pentru asa ceva, dar cred ca putin training in domeniu te-ar califica, mai ales ca esti trilingva! sincer, ai sanse. tu continua sa te pregatesti si aplica pentru job. poti sa scrii un email la HR si sa le zici ca vrei sa lucrezi pentru compania lor cand se va deschide la tine in oras, dar ca nu vezi nici un job posting inca. ii rogi sa pastreze CV-ul (oricum l-ar pastra pentru 6 luni- 1 an) si eventual sa-ti spuna care-s predictiile lor pentru joburile oferite cand se va deschide compania. ai fi cu un pas inaintea altora si asta da bine, arata interes.



abdominabila



reclama mascata

#17
Chuny

Chuny

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.923 mesaje

Postat 18 martie 2010 - 23:43

Maru, sta linistita ca sunt eu mai sensibila la subiect ... asta pt ca sotul tot incearca sa ma convinga ca-s cam expirata la 32 de ani si ca sa lucrez orice, numai sa aduc bani. ( mentionez ca am concediu parental platit si o casa inchiriata in Tm, deci aduc si bani in casa, dar nu destul ... se pare). Iar eu ma gandesc ca nu vreau neaparat sa tintesc sus, dar macar sa am un job care sa imi placa in functie de competentele pe care le am. De invatat invat f repede.



Noi ne-am mutat in alt oras imediat dupa ce am nascut fetita si am intrat direct in concediu. Experienta nu am in orasul asta, in celalalt lucram printr-o agentie de plasament care ma trimitea la interviuri din ce in ce mai interesante si, de obicei, luam postul. Alegerea mea a fost sa iau doar temporary jobs ca sa caut ceva ce mi se potriveste.



Oricum, refuz sa cred ca la 32 de ani am expirat si ca nu trebuie sa mai am pretentii de la viata. In Franta o secretara foarte rar poate promova, iar salariul ramane f mic toata viata. In general cele pe care le inlocuiam aveau maxim Bac-ul luat si stateau destul de prost cu ortografia.



O singura data am inlocuit o asistenta administrativa ce avea un Bac +2 si acolo era foarte multa responsabilitate, multa munca si stres. eram a patra inlocuitoare in spatiu de 2 saptamani si eu am ramas. Ei si acolo trebuia sa spal si vasele dupa sedinte sau sa strang paharele de cafea pe care nu puteau sa le arunce singuri la cos, iar apoi sa ma intalnesc cu un comercial ca sa decid ce model de scaune cumpar pt firma [alcool]...



Firma asta ar fi la 3 km de casa si de asta ma intereseaza.



Cred ca mai mult caut sustinere sa-mi urmez visul si sa nu ma las ...[:I]







Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/



Nasterea ariciului Vladimir *****[foto] ***** Anna, o nastere cu viteza



MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA





#18
maru

maru

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.954 mesaje

Postat 18 martie 2010 - 23:52

S, jobul meu are multe atributii de office manager (parte a pozitiei de EA) si sa stii ca nu ma simt injosita sa pregatesc sedinte: de la comandat mancare, cafea, pana la conectat smart boardurile si tot ce tine de tehnica AV. La fel la sfarsit, sunt cea care supravegheaza curatarea salii (asta daca vin cei de la catering in timp util) ori curat chiar eu, de multe ori cot la cot cu Chief of Education[:D] Printre alte atributii: comand ceea ce e nevoie pentru birou, de la hartie la plicuri, sunt atenta la serviciile ce le contractam, ca-s de curatenie, ori orice altceva, sun diverse departamente, incepand de la IT pana la housekeeping, rezolv tot ce inseamna nevoie/problema in office.
Asta pe langa atributiile mele de EA al directorului, manageriez site-ul intern si cel extern al institutului si multe altele...

De asta iti recomandam un post de office assistant. La 32 de ani esti exact ce cauta ei in general, cu suficioenta experienta de viata ca sa nu fuga dupa primul post mai bine platit cu 2 dolari[:D]

Emma Aida e inger[ruga]
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

#19
Chuny

Chuny

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.923 mesaje

Postat 19 martie 2010 - 01:02

Maru, in firma aia era si ambianta foarte proasta, eu am terminat constractul si m-am intalnit cu cineva dupa cateva luni care mi-a spus ca au plecat deja vreo 5 din birouri, inclusiv manegera de resurse umane. Si cu mine la spalat vase mai venea sefa de la serviciul juridic, dar venea de dragul meu si ca avea un suflet bun. In general in firma aia femeile erau tratate cu multa superioritate si poate de asta mi-a ramas gustul amar.



Conchita, acelasi sfat mi-a dat si Marina si asa o sa fac.



Happy, am impresia ca totusi MANAGER DES SERVICES GENERAUX este Office Manager si sincer la asa ceva aspir. [:I]



Iau in seama toate sfaturile si incerc sa fac ceva. Maru, stii ce mi-e frica : daca incep pe un post destul de jos si am o sefa tanara care a terminat de cativa ani scoala mai avansez la Pastele Cailor ... eventual imi face putin loc cand se apuca de facut copii, dar in rest n-am nicio sansa. Si fiind o firma noua presupun ca va fi o concurenta foarte mare pt avansare si cei mai tineri vor avea mai multe sanse.







Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/



Nasterea ariciului Vladimir *****[foto] ***** Anna, o nastere cu viteza



MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA





#20
conchita

conchita

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.238 mesaje

Postat 19 martie 2010 - 01:26

Sib, la americani nu merg regulile astea ca daca incepi de jos nu ai nici o sansa, mai ales daca ai o sefa tanara. nu are nici o legatura, sincer sincer. cand eram gravida si mergeam la scoala full time m-am orientat spre o companie care-mi oferea program flexibil, pe langa benefits (nu-mi mai permiteam viata de free lancer) si am inceput entry level, pentru ca n-aveam absolut nici o experienta in domeniu (finante si consultanta). intr-un an promovasem deja de doua ori - associate trainee(adica ii invatam io pe altii meserie:-)) si apoi la dept. international pe franceza. ce conteaza enorm, dar enorm la americani este sa fii on time si sa nu lipsesti nemotivat. si sa ai o personalitate placuta, asta e esential la ei. adica nu carcotas, barfitor, chiulangiu. la interviul meu cu ei am facut-o pe doamna aia sa rada cu lacrimi, cand am plecat de-acolo stiam deja ca am luat jobul. bine, a contat si CV, ca potential, plus recomandarile excelente de la joburile precedente. deci, Sib, nu iti imagina singura obstacole si nu te lua dupa sistemul francez sau romanesc. informeaza-te temeinic pe net despre regulile interviului la americani, despre cum sa intocmesti un CV beton (mai mult de o pagina si-un sfert nu se recomanda) - la asta putem sa te ajutam si noi, desigur. dar nu te descuraja, atata iti spun. ai un milion de sanse, pentru ca sansele si le face omul. [flo]



abdominabila



reclama mascata


Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Vouchere materna

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:48

  • Curs prenatal: nastere naturala

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:35

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • Incepem pregatirile

    madalinaiuliana27
    - Ieri, 20:10

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -