Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Integrarea copiilor cu C.E.S.


32 raspunsuri la acest subiect

#1
LarysiMary

LarysiMary
  • Membri
  • 3 mesaje

Postat 14 octombrie 2011 - 01:24

Buna tuturor!
Sunt viitor cadru didactic (invatamant primar si prescolar )si dupa cum stiti si dvs. copilasii cu C.E.S au dreptul de a invata in invatamantul de masa . In facultate am facut psihopedagogie speciala insa sincer am mare nevoie de ajutorul tuturor persoanelor care au copilasi in diferite situatii ; vreau sa stiu cum trebuie sa reactionez in anumite situatii , cum au reactionat educatorii/invatatorii copiilor dumneavoastra . Imi este tare draga meseria pe care urmeaza sa o practic si de aceea vreau sa sustin prezenta copiilor deosebiti in sala mea de clasa , vreau ca societatea sa ii perceapa ca pe niste avantaje si sa ii accepte . Astept cat mai multe sfaturi , pareri , orice imi spuneti ma poate ajuta . Va multumesc si astept cu interes raspunsurile !

#2
columbiana

columbiana

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.314 mesaje

Postat 14 octombrie 2011 - 05:24


Ce inseamna C.E.S?

daca vorbim de copii cu handicap integrati, reactiile si atitudinea ta trebuie coroborate cu comportamentul lui/nevoile lui speciale in functie de diagnostic; nu relationezi la fel cu un copil cu gilles de la tourrete, unul imobilizat in scaun sau un asperger;
in primul rind trebuie sa stii cit mai multe despre diagnosticul copilului; apoi trebuie sa soliciti resursele/instrumentele care te ajuta sa-l integrezi, fonduri suplimentare pentru adaptarea lui(sunt in Romania?); copiii cu handicap nu au o persoana (shadow) care-i acompaniaza in clasa? e foarte important sa te abtii s-o folosesti ca secretara sau ajutor pentru intreaga clasa pe persoana respectiva;
si mai ales sa educi restul copiilor si (in special) parintii cu ifose ce nu vor copii cu handicap intre cei `normali`
sa nu uiti ca copiii astia n-au nevoie de cocoloseala speciala, mila, distanta, etc, de obicei handicapul nu-i molipsitor; au nevoie sa fie tratati normal, sa vada lumea in ei persoana/copilul/puiul de om si nu handicapul si deosebirea....

http://forum.desprec...TOPIC_ID=137759

#3
cosmi1975

cosmi1975

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.193 mesaje

Postat 14 octombrie 2011 - 09:48

copii cu C.E.S-Cerinte Educative Speciale



Scriptic stam f bine la capitolul integrare...practic dezastruos...pana nu se schimba mentalitatea celor mari,acesti copii din pacate sunt stigmatizati[bang]deoarece parintii celorlalti copii din clasa te asigur ca au ceva de comentat intodeauna[bang]...adevarat este ff greu sa lucrezi cu astfel de copii,dar nu imposibil.Exista profesor de sprijin care te va ajuta si-l va indruma pe acest copil ca traseul lui educational sa fie cat mai aproape de ceea ce poate.



Eu ti doresc mult succes dar si mai multa...rabdare[pup]



stef 12 02 2006si bia 12 12 1997 poze stefanhttp://www.dropshots.com/cosmi1975

http://community.web.../user/cosmi1975

#4
LarysiMary

LarysiMary
  • Membri
  • 3 mesaje

Postat 21 octombrie 2011 - 20:34

Multumesc frumos Cosmi :* si Ana :*


#5
sanziana27

sanziana27

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.231 mesaje

Postat 26 octombrie 2011 - 21:12

Pentru prima data in 13 ani de invatamant ma confrunt si eu cu o situatie de acest gen. Am un elev in clasa a IX a cu CES (down, nivel de dificienta accentuata). E intr-o clasa normala, acum eu am facut o programa de curriculum diferentiat, sa vedem cum va evolua.



Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)

Despre cei doi nazdravani

Sapunuri 100% naturale

#6
nikkei

nikkei

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 121 mesaje

Postat 27 octombrie 2011 - 20:10

Buna!
Sanziana si fetelor ce aveti informatii despre acest subiect, va rog sa-mi spuneti si mie cum fac sa inscriu copilul cu CES in scoala normala? Care sunt primii pasi? Vorbesc cu o invatatoare si cu directorul scolii?
Eu am un baietel cu tetrapareza spastica. Implineste in decembrie 9 ani. Acum e la scoala speciala nr.5 in clasa a II-a. Insa as vrea ca la anul viitor sa-l tranfer la o scoala de masa, pentru ca el stia la 7 ani majoritatea literelor mari de tipar si cifrele, insa la scoala nu au facut asa ceva (abia acum au inceput) si intre timp le-a uitat. Deasemeni noi discutam acasa despre sinonime si antonime si la scoala imi ziceau ca nu prea stie onomatopeele (le stia la gradinita dar intre timp le-a uitat). El a fost la gradi normala.
Nu l-am dat de la inceput la scoala normala pentru ca nu poate scrie cu manutele si pentru ca are si probleme de vedere si scrisul trebuie sa fie mai mare si sa ai rabdare cu el pana focalizeaza imaginea. De vorbit vorbeste foarte bine si invatatoarea lui spune ca are oricum cele mai multe cunostine dintre copii (dar se descurca doar oral).
Imi doresc mult sa nu-i ratez sansa de a se dezvolta normal din punct de vedere intelectual (ca doar nu toti copii sunt cei mai destepti), dar in tara noastra e greu sa-l integrez si nu stiu de unde sa incep sa lupt in directia asta.
Va doresc succes tuturor si toate cele bune!

#7
sanziana27

sanziana27

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.231 mesaje

Postat 27 octombrie 2011 - 21:28

Nikel eu ca profesor am primit un Certificat de expertiza si Orientare Scolara/ Profesionala, eliberat de Comisia Pentru Protectia Copilului in cadrul sedintei Orientare Scolara.

Datele ar fi cam acestea:

Comisia pentru protectia copilui hotaraste:

Minorul....avand in vedere raportul de evaluare intocmit de Serviciul de Evaluare Complexa a copilului cu respectarea Metodologiei aprobate prin HG 1437/2004 art. 21 lit a si d si art 2 lit. a a fost orientat catre Colegiul ....clasa a IXa Curriculum Adaptat pana la finalizarea ciclului scolar. Se comunica aceasta hotarare:

DGASPC

Comisia pt Protectia copilui

Unitatea scolara

Primaria

Familia



Din cate am inteles eu acest copil pe baza dosarului medical solicita la inceputul fiecarui ciclu de invatamant acesta expertiza si in urma hatararii o aducea la scoala si profesorii lucrau diferentiat cu el. Ceea ce facem si noi acum. Aici nu au fost comentarii si nici retineri de a-l accepta, toata lumea vrea sa faca tot pentru a recupera si el cat de cat!



Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)

Despre cei doi nazdravani

Sapunuri 100% naturale

#8
Dodo-pui

Dodo-pui

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 12.513 mesaje

Postat 27 octombrie 2011 - 22:49

LarysiMaryin primul rand felicitari ca doresti sa stii.

Eu sunt mama unui copil special Bogdan-Andrei anul acesta este clasa 1 intr-o scoala normala.

Partea grea la noi a fost cu scrierea programei adaptate ca sa fie un punct de pornire apoi va fi ajustata,adaptata dupa puterea lui de munca.In scoala la noi mai sunt copii cu CES dar al meu e singurul care si are in realitate acest curiculum.

Cu colegii nu are nici o problema...este unul de-al lor.



nikkei eu am procedat in felul urmator:

- am facut un dosar cu care am intrat in comisie pentru orientare scolara de acolo am primit un certificat(de fapt mai multe exemplare in original):Unul l-am dus la centru de unde vin profesorii de sprijin,unul la scoala,si unul e al meu.

-Inainte sa-l inscriu in clasa 1 i-am spus d-nei inv diagnosticele lui ca sa stie in "ce se baga"

-acum are un profesor de sprijin -pe care Bogdan o adora

- si de vineri inainte de vacanta are si curiculum adaptat



Ana Stroe noi am avut mare noroc(desi la inceput mi-a fost FRICA de reactia parintilor),am constatat ca-mi sunt sprijin real si pot vorbi deschis cu dumnealor.Si se vede ca sunt deschisi la minte si din felul cum se poarta copii lor cu al meu....sunt un tot...un colectiv unit deja intr-o luna jumatate de scoala.

Mai greu ii este d-nei invatatoare...dar ma bucur ca a recunoscut ca nu stie cu ce se "mananca" si ce trebuie sa faca pentru un copil cu CES.Dar isi doreste sa ajute ...pentru mine conteaza ENORM.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*



Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

Razbunarea cea mai cruda este cand dusmanul tau e silit a recunoaste ca esti bun si dansu-i rau.









#9
columbiana

columbiana

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.314 mesaje

Postat 28 octombrie 2011 - 07:04


Dodo, ma bucur pentru voi si pentru inceputul bun [flo]; e bine ca ramine cu aceeasi invatatoare patru ani; aici se schimba in fiecare an invatatoarea, am avut si ani buni (1-3), ani foarte grei (4-5), acum in clasa a sasea pare bine, e o echipa buna (invatatoarea+shadow), desi datorita evenimentelor de anul trecut am inceput cu stingul relatia cu ele; noi am avut probleme cu copiii, e drept ca si virsta, pubertatea, isi spune cuvintul, si dispare treptat toleranta si inocenta;


http://forum.desprec...TOPIC_ID=137759

#10
nikkei

nikkei

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 121 mesaje

Postat 28 octombrie 2011 - 10:43

Multumesc foarte mult pentru informatii fetelor! Parca am mai prins curaj. Urmeaza sa mai avem si putin noroc si intelegere.
Dodo, profesorul de sprijin ti-l aloca DGASPC?
Succes si Doame ajuta!


Panic Questions

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

Last Blogs

  • Geanta bebelusului

    LarisaG89
    - Ieri, 22:32

  • Cezariana È™i recuperarea

    AnaDemsa
    - Ieri, 12:03

  • Friiig

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 10:16

  • Geanta bebelusului

    ely4
    - Ieri, 10:14

  • Alegerea numelui

    BiancaDragnea
    - Ieri, 09:39

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -