Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Suc de rosii pt iarna


23 raspunsuri la acest subiect

#11
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 23 septembrie 2011 - 15:03

Citat:
citat din mesajul lui b.nica
Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Eu am vazut ca au revenit iar la moda congelatoarele. De, vremuri grele...Asa ca, daca exista un congelator, merita congelat sucul proaspat de rosii. In sticle de 0,5 sau 1 litru, dupa cum folosesti. Dupa dezghet, este crud, fara sare, asa cum l-ai pus. Adica grozav.
Ia zi Rufus, numa' bun de "bloody Mary"?Dar daca te lasa electrica, ce faci?La mine la tara unde am cea mai buna locatie pt. conserve este obisnuinta sa cada "electrica".Asa ca cea mai sigura conservare tot de la foc vine![;)]
Ai dreptate, da' pe mine "ma tine" electrica inca. Cand o sa ma mut la tara, caut subiectul si ma adaptez.[:)]Rufus, Tora si iadele[foto] Retrospectiva 2008 Retrospectiva 2009 Retrospectiva 2010"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

#12
buli

buli

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.547 mesaje

Postat 23 septembrie 2011 - 15:54

sunt lazi frigorifice cu autonomie de 60-70 de ore :)

#13
NinaB

NinaB

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 267 mesaje

Postat 23 septembrie 2011 - 19:25

reteta mamei lenesilor! (verificata de cativa ani incoace)

rosiile carora li s-a scobit zona coditei aruncate direct in blender. (da cu coaja si seminte, se obtine un soi de zeama/pasta) turnate in ceaun pe foc. aruncata sara grunjoasa, niste zahar si un pic de ulei de floare (rafinat sau prima presa direct de la tzara) dat in cateva clocote pana scade putin. pus in borcane calde (sterilizate in cuptor dupa spalare). insurubat capac (nou, nu refolosit de la conserve de anul trecut) si puse imediat intr-un maldar de paturi si perne la racit pt cateva zile (niciodata nu le-am scos mai devreme de 5 zile de acolo)

#14
Androix

Androix

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.147 mesaje

Postat 24 septembrie 2011 - 00:04

Ia spuneti-mi si mie care e faza cu paturile celea?



Obiective Realiste

Androix Bijoux



Niste copii si toti copiii! [;)]

#15
NinaB

NinaB

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 267 mesaje

Postat 24 septembrie 2011 - 00:55

sandwich: paturi dedesubt...paturi/perne deasupra. racire lenta care impiedica dezvoltarea de micro-organisme care distrug "creatia"

#16
Androix

Androix

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.147 mesaje

Postat 24 septembrie 2011 - 10:35

Aha. Ca am pus si eu sa fierb niste suc din 7 kg de rosii, nu cred ca-mi iese cine stie cat da vroiam sa stiu daca e musai sa ma impiedic de un munte de paturi vreo 5 zile asa prin casa... [:D] Nici nu cred ca am atatea paturi.



Obiective Realiste

Androix Bijoux



Niste copii si toti copiii! [;)]

#17
Darria

Darria

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.695 mesaje

Postat 24 septembrie 2011 - 12:27

Sau: sterilizate sticlele/borcanele/capacele inainte -> turnat sucul -> inchis bine capacul(daca se poate cu capsator e perfect) -> fierte sticele/borcanele intr-o oala cu apa la foc mic pt. o jumatate de ora si lasate acolo la racit.
Asa se poate si fara sare(le tin la frigider, nu stiu daca e valabil si pt. camara/beci, etc...)

#18
diuna

diuna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.160 mesaje

Postat 25 septembrie 2011 - 00:37

Eu nu am folosit niciodata paturi, etc. Nici n-am stiut varianta asta...Dau rosiile prin masina de separat samburi si coji (am preluat ideea cu blenderul, mult mai simplu, la anu' asa fac!), fierb sucul un sfert de ora cu putina sare si cateva aspirine, il torn direct in sticle de plastic (nesterilizate, spalate in masina de spalat vase), si direct la beci cu ele. Simplu si gustos!

"Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca. Ci sa inveti sa dansezi in ploaie."

#19
b.nica

b.nica

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.937 mesaje

Postat 25 septembrie 2011 - 14:43

Fetelor care aveti mai multa experienta, mai iese bun sucul de rosii facut acum? Oare tine?

#20
Darria

Darria

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.695 mesaje

Postat 25 septembrie 2011 - 15:38

Nu am multa experienta dar stiu sigur ca rosiile sunt si acum bune pt. suc. In piata mai sunt rosii coapte bine(cu pulpa rosie, fara margini interioare albe/verzi).


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Top 10 lucruri inutile de la prima sarcina

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:24

  • Prima morfologie

    MamaRadului
    - Ieri, 23:19

  • Album de sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:21

  • MărÈ›iÈ™or

    Ioanachea
    - Ieri, 21:14

  • Raceala...

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 19:51

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -