Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Suc de rosii pt iarna


23 raspunsuri la acest subiect

#1
Ele

Ele

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.214 mesaje

Postat 21 septembrie 2011 - 16:59

Fetele gospodinele ajutati-ma cu o reteta usoara/buna de suc de rosi pt iarna.
Multumesc anticipat!

Elena & Denisa


#2
Yasmin

Yasmin

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 137 mesaje

Postat 21 septembrie 2011 - 17:55

Ele, tai rosiile in doua si le scoti cotorul ala verde. Daca sunt prea zemoase sau au multe seminte scoate-le si pastreaza mai mult pulpa. Da-le pe urma la robot (robot din ala de bucatarie cu cana si cutit - eu am unul Moulinex) pana se fac piure si apoi fierbele un pic - pana se duce spuma care se formeaza deasupra, in timpul fierberii. Cand nu se mai vede spuma la suprafata ci mai degraba un strat ce seamana cu ketchup-ul, umple sosul in borcane cu capac din ala de metal, de calitate, asa foarte fierbinte si pune-le cu gura in jos pana a doua zi sa se raceasca bine. Astfel se va forma vacuum si iti vor rezista chiar si 2 ani fara probleme, fara sa pui absolut nici un conservant. Cand desfaci borcanele ori folsesti un cutit de masa cu varful bont sa desparti putin capacul de borcan astfel incat sa intre putin aer; ori pui borcanul invers cu capacul direct pe focul mic mic de la aragaz si il lasi sa se incalzeasca - cand se incalzeste auzi un click si se desface usor. Spor :D

#3
OanaRusu

OanaRusu

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.208 mesaje

Postat 21 septembrie 2011 - 17:58

eu am curatat rosiile de cotor si le-am blenduit bine, le-am fiert cam 30 de min si sucul l-am pus fierbinte in sticle, sticlele in paturi la racit - abia dupa 2 zile le-am mutat in camara.
Atat.

mami de [zana] (intr-o zi de vineri... 13 iunie ) si [bonjovi] (ziua cea mai lunga: 21 iunie)
Priveste partea buna a lucrurilor

#4
glimmer

glimmer

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.176 mesaje

Postat 21 septembrie 2011 - 18:13

Am taiat rosiile in jumatati, fara sa curat nimic la ele, le-am dat prin masina de tocat rosii (cea care separa cojile si semintele). Ceea ce a rezultat am pus la fiert (timpul de fierbere variaza dupa cat de gros vrei sa iasa), l-am turnat fierbinte in borcane fierbinti, le-am pus capac, le-am tinut sub o patura groasa cateva zile.

#5
madyrizi

madyrizi

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.070 mesaje

Postat 21 septembrie 2011 - 20:29

[:I] se pune sare?

scuzati intrebarea idioata, dar n-am pus pana acum si in comert gasesc doar f. sarat [:I].



Mami [9cer]de [baietel]Mihai siAlex[roker]

NOUTATI IN ALBUM

pt. Alexandru Hapaleti si alti copii



#6
glimmer

glimmer

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.176 mesaje

Postat 22 septembrie 2011 - 10:39

Eu am pus si sare (neiodata) si putin zahar, dupa gust, pentru ca eu sucul il pastrez numai pentru baut, nu pentru gatit. Altfel, fiecare face cum vrea. Cred ca e bine sa se puna sare pentru o mai buna conservare.

#7
Yasmin

Yasmin

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 137 mesaje

Postat 22 septembrie 2011 - 11:51

eu pun putintica sare (dar putina, nu ii da un gust sarat) tot asa, in ideea ca se conserva mai bine dar soacra-mea - ca de la ea am invatat - nu pune deloc.

#8
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 22 septembrie 2011 - 12:18

Eu am vazut ca au revenit iar la moda congelatoarele. De, vremuri grele...

Asa ca, daca exista un congelator, merita congelat sucul proaspat de rosii. In sticle de 0,5 sau 1 litru, dupa cum folosesti. Dupa dezghet, este crud, fara sare, asa cum l-ai pus. Adica grozav.



Rufus, Tora si iadele[foto] Retrospectiva 2008 Retrospectiva 2009 Retrospectiva 2010



"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

#9
b.nica

b.nica

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.937 mesaje

Postat 22 septembrie 2011 - 22:55

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Eu am vazut ca au revenit iar la moda congelatoarele. De, vremuri grele...
Asa ca, daca exista un congelator, merita congelat sucul proaspat de rosii. In sticle de 0,5 sau 1 litru, dupa cum folosesti. Dupa dezghet, este crud, fara sare, asa cum l-ai pus. Adica grozav.



Ia zi Rufus, numa' bun de "bloody Mary"?
Dar daca te lasa electrica, ce faci?
La mine la tara unde am cea mai buna locatie pt. conserve este obisnuinta sa cada "electrica".Asa ca cea mai sigura conservare tot de la foc vine![;)]

#10
Ele

Ele

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.214 mesaje

Postat 22 septembrie 2011 - 23:00

Multumesc fetelor!
Cred ca in we fac si eu cateva sticle. Prea sunt ieftine toate.

Elena & Denisa



Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -