Neata.
Anaan, eram precisa ca asa o sa fie.
Bianca, uite reteta mea de aluat caftit. Faza naspa e ca trebuie intins cu facaletul, dar mie mi se pare yummy, mai yummy ca foietajele din comert.
500 f faina (eu fac mix integrala si alba)
1 lgt zeama de lamaie sau otet
cativa stropi de ulei
sare
o cana (mare) de apa calda sau minerala.
Un pachet de unt sau margarina pt faza 2.
Framanti si cand s-a inglobat faina incepi sa o caftesti. Adica iei aluatul in mana si-l trantesti de masa vreo 5 minute. Lu' Vladi cred ca o sa ii placa faza Intinzi o foaie mare si apoi pe foaie intinzi untul. O faci sul si-o tai in 2. Apoi intinzi fiecare dintre jumatatile alea.
Mie mi se pare ca iese mai bine cu margarina, se face foite-foite ca un aluat frantuzesc, cu untul n-a iesit chiar asa, dar perseveram
Si eu vreau sa fac azi o placinta cu praz, reteta de la un coleg de la munca, gateste ala mai bine ca toate gagicile din Academie :) Ala e cu faina, apa, ulei amestecate si apoi intinse foi, dar e aluat de-ala mai "painos".
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***345***
Deschis de
mart.apr09
, sep 13 2011 20:23
239 raspunsuri la acest subiect
#231
Postat 17 septembrie 2011 - 11:25
#232
Postat 17 septembrie 2011 - 11:28
ARIS, sanatate! vitamina fomista, saracu', chiar asa, nimic n-a mancat... Vin io pt niste faina netratata
OLGA felicitari pt putza
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
OLGA felicitari pt putza
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
#233
Postat 17 septembrie 2011 - 11:31
neatza
si eu si piticu' suntem mai bine. eu nu mai am contractii de cand cy gynipralul si luk nu mai vomita decand cu regimul
bianca - patiseria, daca este proaspata in general nu e f pacatoasa. trebuie sa va feriti totusi de cele care au fost congelate si din cate vad tot mai multe patiserii opteaza pt produse congelate, chiar si cele pe care le vedeti ca le fac pe loc, de multe ori e teapa, pt ca congeleaza cocile si la locul faptei doar pe intind si pun umplutura apoi le coc. ideea e ca in cele concelate este musai adaugat proprionat de calciu(un conservant) care nu e dintre produsele sanatoase. altfel foietajele au o singura buba: ingrasa. si asta pt ca au un continut mare de margarina(la 1,5kg de minipateuri cu branza de exempl se foloseste cam 0,6kg margarina). mai sanatoase ar fi cele facute cu unt, dar sunt extrem de putine patiserii care folosesc unt-unt si asta doar la unu-doua produse.
ai mai putea manca produse de coca dulce gen melci, branzoaice ...ale cu coca gen cozonac. dar fi atenta, daca au coca prea galbena e clar ca au prafuri in ele. astea nu sunt asa de grase, doar apa, faina, drojdie si ou.
concluzia: produsele de patiserie sunt o varianta buna atunci cand ti-e foame pe strada. clar mult mai buna decat biscuti ambalati, croissante 7days, napolitane..etc
cu conditia sa nu fie congelate, deci exclus produse fornetti(sau cum se scrie) au o tona de conservant si este de-a dreptul scarbos prin cate maini si masini circula pana ajung la ciosh. in plus mai nici o masina a celor care au cumparat franciza nu are congelator pe ea asa ca de la fabrica la chiosc se decongeleaza bine, apoi le congeleaza iar, apoi iar le scot pt copt. e horror
mama de mic +
si eu si piticu' suntem mai bine. eu nu mai am contractii de cand cy gynipralul si luk nu mai vomita decand cu regimul
bianca - patiseria, daca este proaspata in general nu e f pacatoasa. trebuie sa va feriti totusi de cele care au fost congelate si din cate vad tot mai multe patiserii opteaza pt produse congelate, chiar si cele pe care le vedeti ca le fac pe loc, de multe ori e teapa, pt ca congeleaza cocile si la locul faptei doar pe intind si pun umplutura apoi le coc. ideea e ca in cele concelate este musai adaugat proprionat de calciu(un conservant) care nu e dintre produsele sanatoase. altfel foietajele au o singura buba: ingrasa. si asta pt ca au un continut mare de margarina(la 1,5kg de minipateuri cu branza de exempl se foloseste cam 0,6kg margarina). mai sanatoase ar fi cele facute cu unt, dar sunt extrem de putine patiserii care folosesc unt-unt si asta doar la unu-doua produse.
ai mai putea manca produse de coca dulce gen melci, branzoaice ...ale cu coca gen cozonac. dar fi atenta, daca au coca prea galbena e clar ca au prafuri in ele. astea nu sunt asa de grase, doar apa, faina, drojdie si ou.
concluzia: produsele de patiserie sunt o varianta buna atunci cand ti-e foame pe strada. clar mult mai buna decat biscuti ambalati, croissante 7days, napolitane..etc
cu conditia sa nu fie congelate, deci exclus produse fornetti(sau cum se scrie) au o tona de conservant si este de-a dreptul scarbos prin cate maini si masini circula pana ajung la ciosh. in plus mai nici o masina a celor care au cumparat franciza nu are congelator pe ea asa ca de la fabrica la chiosc se decongeleaza bine, apoi le congeleaza iar, apoi iar le scot pt copt. e horror
#234
Postat 17 septembrie 2011 - 11:41
monica - pai hai
la reteta ta daca lugesti un pic procedeul si anume, dupa ce le-ai taiat le pui la frigider 30 de min si apoi iar intinzi si pui margarina, iar o faci sul sau o impachetezi, iar la frigider 30 de min, iar intins faci un foietaj adevarat
asta e ideea la foietaj, sa se faca foi foi si intre ele margarina. la copt margarina se topeste si se umfla intre foi departandu-le una de cealalta
mama de mic +
la reteta ta daca lugesti un pic procedeul si anume, dupa ce le-ai taiat le pui la frigider 30 de min si apoi iar intinzi si pui margarina, iar o faci sul sau o impachetezi, iar la frigider 30 de min, iar intins faci un foietaj adevarat
asta e ideea la foietaj, sa se faca foi foi si intre ele margarina. la copt margarina se topeste si se umfla intre foi departandu-le una de cealalta
#235
Postat 17 septembrie 2011 - 11:41
Monn, sar'na multumesc!
Aris sunt foarte interesant lucururile spuse de tine. De fornetii ma refesc de la inceput mai ales ca vin din Ungaria si ungurii sunt regii E-urilor.
Aris sunt foarte interesant lucururile spuse de tine. De fornetii ma refesc de la inceput mai ales ca vin din Ungaria si ungurii sunt regii E-urilor.
#236
Postat 17 septembrie 2011 - 12:05
Io as merge maine dimi sau seara aici:
http://stradadecarte...e-pentru-copii/
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
http://stradadecarte...e-pentru-copii/
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
#238
Postat 17 septembrie 2011 - 12:12
monnvas - ce frumos suna. sambata viitoare mergem si noi[pk]multumim de pont.
bai io zici ca sunt timpita. am dormit si eu doua zile la pranz cu asta mic si azi noapte la 5 am facut ochi si nu ma mai lua somnul
mama de mic +
bai io zici ca sunt timpita. am dormit si eu doua zile la pranz cu asta mic si azi noapte la 5 am facut ochi si nu ma mai lua somnul
#239
Postat 17 septembrie 2011 - 13:14
Anaan [flo][flo][flo][flo][flo]
Felicitari [pup]
Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009
Toulouse, la ville rose
Felicitari [pup]
Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009
Toulouse, la ville rose