Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Feriti-va de dr. Carauleanu Magda -Iasi!!


15 raspunsuri la acest subiect

#11
NinaB

NinaB

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 267 mesaje

Postat 26 august 2011 - 21:28

exact la ala ma si refeream...
exista "aspirina" naturala, din coaja de salcie...dar mucegai nu stiu sa se administreze pe post de antibiotic...deci e nevoie medicament de sinteza...si refeream la impactul lui asupra medicinii/ei...

eh...

edit pt gramatica

#12
DadaIna

DadaIna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 565 mesaje

Postat 26 august 2011 - 23:14

Nina am inteles acum ce vroiai sa zici.[:D]Xio nu ma supar.Chiar as vrea sa citesc ce ai promis daca iti vei face timp sa trimiti linkurile.
Eu multumesc celui de sus nu am ajuns niciodata pe mana medicilor pana acum in sarcina si nu am avut nevoie de medicamente pana la varsta asta.Chestiunile minore ce le-am avut le-am tratat naturist si cam asa se intampla in familia noastra.
cristinuk@ din pacate medicina "se facea" in facultate.La noi acum e jale ce carte se face si cata seriozitate e din partea studentilor.In strainatate se face ceva carte, se facea si aici la Iasi, mai ales ca avem si Facultatea de Medicina care e cunoscuta si peste meleaguri insa oamenii sunt altii...studentii, interesele, examenele care se trec pe bani grei.Eu am cativa studenti la medicina in chirie insa mi-ar fi frica sa cad pe mana unuia dintre ei in caz de boala.Sincer.

#13
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 27 august 2011 - 12:11

The importance of aspirin therapy in this setting is sealed by a large meta-analysis from the Antithrombotic Trialists' Collaboration (287 randomized trials of antiplatelet therapy of patients at high risk of occlusive vascular events), which demonstrated a 32% reduction of nonfatal myocardial infarction (MI), nonfatal stroke, and vascular death in patients treated with 75 to 150 mg aspirin daily.



http://www.mayoclini...therapy/HB00073


Linkul de mai sus e datat din iunie 2010 .
La congresul acesta:
http://www.danubianl...etimisoara.com/
s-a spus ca in urma studiilor s-a decis ca e bine pt. oricine care nu are contraindicatie sa ia un Aspenter/zi.
In infarctul miocardic trebuie sa mesteci o aspirina normala.
deci sa spui ca aspirina e o otrava/prostie e o greseala enooooooooooooorma.

**Fur is for petting***
http://www.facebook....#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

#14
DadaIna

DadaIna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 565 mesaje

Postat 28 august 2011 - 23:26

Xio eu imi sustin in continuare parerea.Un medicament sintetic care are mai multe riscuri (sunt prezentate si in pagina 2 in articolul dat de tine, plus multe altele, nu mai zic de sindromul Reye la copii, alergii, tiuituri in urechi, iritari ale stomacului, hemoragii si poate face mult rau in cazul persoanelor sanatoase (cum era cazul meu, ca doar de la asta s-a pornit discutia si nu se administreaza in semestrul 3 de sarcina cum mi se administra mie, nu cred sa faca bine unei persoane sanatoase. E buna pentru cei ce au probleme cu inima insa pentru restul ma indoiesc.
Si cand am spus ca e otrava nu am gresit.E un medicament sintetic (in farmacii nu se vinde aspirina naturala) ci acidul acetilsalicilic facut in laborator - substanta.
Conform dex: "OTRÁVA, otravuri, s. f. 1. Substanta chimica toxica, care, introdusa; sau formata în organism, provoaca tulburari importante, leziuni grave etc. si uneori moartea."
Nu cred ca am gresit afirmand acest lucru:
"Aspirin, like all other drugs, is a poison
We do not know who should be given what dose and for how long"
http://www.bmj.com/c.../7270/1170.full
Cat priveste cercetarile in domeniu...[:-@] vorbe in vant.Intr-un an spun un lucru in alt an descopera alt lucru ce il infirma pe cel descoperit si tot asa. E o adevarata tevatura in aceasta industrie.
Toate bolile au cauze psiho-somatice si tratamentul acestora nu se face cu pastile.
XIO daca esti [medic] te inteleg.Nu trebuie sa argumentezi.[pup]
Dalen JE spunea: "Decat o aspirina pe zi mai bine un mar"[:)]

#15
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 29 august 2011 - 08:47

Dadaina, intelege ca eu ca medi nu sunt un aplaudaci al medicamentelor, ca medic trebuie sa ofer pacientului medicamentul care il ajuta.

Aspenterul este o comoara, nu are concetratia Aspirinei, deci poate fi luat zilnic.
Orice din lumea asta are posibile efecte adverse. Mergand pe strada ai riscul de a-ti pica un balcon in cap, de a te lovi masina si altele.
Ca tu dupa ce ai citit un prospect crezi ca nu e bun medicamentul si ca e o otrava e problema ta, dar nu mai scrie prostia asta pt. ca cineva care are o ruda cu tratament cu Aspenter ii spune parerea ta neavizata, nedocumentata, necitita si ruda aia moare.
E ok asa?

Parerea nu ti-o formezi dupa ce citesti un prospect mai ales cand te gandesti ce inseamna prospectul ala.

Aspenterul este in PROTOCOALELE din UK ca tratament de preventie pt. Hipertensiunea gestationala, nastere prematura, moarte intrauterinaa fatului din cauza tensiunii respectiv decesul mamei.

Riscul de hemoragie este mai mult decat minim.
Daca stai sa cantersti efctele benefice si POSIBILELE efecte negative, nici nu ai ce cantari.

**Fur is for petting***
http://www.facebook....#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

#16
poatealtadata

poatealtadata
  • Membri
  • 1 mesaje

Postat 02 decembrie 2021 - 19:56

NU RECOMAND!!! Doctor Carauleanu Alexandru de la Cuza Voda are si cabinet particular in Pacurari langa scoala Petru Poni.
M-am mutat la el deoarece am vrut sa nasc la Cuza Voda Iasi, si in urma unei recomandari, am mai citit despre el si parea sa fie ceea ce trebuie. Am mers la el in saptamana 9, in saptamana 12 cand am facut si morfologia de trim I si in saptamana 16 la o alta ecografie. Particularitatea sarcinii a fost ca a fost o sarcina gemelara cu o singura placenta si 2 saci amniotici. Un fat nu s-a dezvoltat corespunzator (acardiac = nu avea inima), fapt observat din saptamana 8, iar dupa cum am mentionat in saptamana 9 deja am mers la el. Intre cei 2 copii a existat de la inceput o conexiune care treptat a continuat sa creasca (vascularizare). Astfel copilul sanatos il alimenta cu sange pe cel oprit din evolutie astfel acesta din urma continua sa creasca.. DOCTORUL CARAULEANU ALEXANDRU nu l-a masurat niciodata pe cel oprit din evolutie cu toate ca observa ca nu se retrasese asa cum e normal in cazul sarcinilor gemelare. Ultimele lui cuvinte de la ultima vizita, care m-a si pus pe ganduri, au fost: "Hmmm interensant", dar chemandu-ma oricum peste o luna, nerecomandandu-mi sa merg poate la altcineva mai specilizat in astfel de cazuri. Practic intre cei 2 copii a fost sindromul transfuzor-transfuzat. In cazul unor astfel de situatii este recomandat sa se ia masuri cat mai din timp (saptamana 12) pentru ca exista o anumita procedura (ablatie laser) in care se incearca oprirea conexiunii dintre cei 2 feti, sansele acestora de supravietuire fiind mult mai mari cu cat procedura se face mai din timp. Asadar am ajuns in saptamana 22 la Bucuresti, facand 2 interventii foarte dificile (2 deoarece fatul acardiac ajunsese sa aiba greutatea aproape dubla in comparatie cu fetita sanatoasa, in mod normal fiind indeajuns doar o intereventie). Dupa a doua interventie, din cauza anemiei deprinsa in ultimele saptamani, inima fetitei a cedat.
Asadar, nu recomand doctor Carauleanu Alexandru, poate nici macar pentru sarcini normale, fara nici un fel de probleme.
p.s: sotul meu a tinut sa poarte o discutie cu dl doctor, la 2 saptamani dupa cele intamplate iar replica lui a fost: "Cine nu munceste, nu greseste"... desi daca isi facea munca cum trebuie fetita ar fi fost salvata.

 




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Vouchere materna

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:48

  • Curs prenatal: nastere naturala

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:35

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • Incepem pregatirile

    madalinaiuliana27
    - Ieri, 20:10

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -