Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (43)


194 raspunsuri la acest subiect

#21
bubu30

bubu30

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.165 mesaje

Postat 18 februarie 2010 - 15:00

Fetelor,imi spuneti va rog cat stiti voi ca se da la un medic pt. nastere cezariana in spital de stat ? [:-@]

Bineinteles, cred ca la Bucuresti pretul e mai mare, dar oricum ma intereseaza si in Bucuresti si in provincie.

Merci! [flo]

Ruxi [gravi] 26 + cu [fetita] [baietel]

#22
Alinutzaa

Alinutzaa

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.712 mesaje

Postat 18 februarie 2010 - 15:02

Ola frumoaselor



Eu nu mai pot cu iarna si ploaia si zapada si frigul. Gata, mi-a ajuns!!!! Daca mai da o zapada cred ca intru in depresie (si-asa stau cam prost cu dispozitia si nervii in ultima vreme)



Legat de homeopatie - eu sunt una din adeptele ei, fara sa fiu insa o persoana spalata pe creier si care crede orbeste in miracolele produse sau nu de homeopatie. Asa cum spunea si Vivela, homeopatia are limitele ei - de exemplu remediile homeopate nu vindeca infectiile. In cazul acesta se apeleaza la, si un medic homeopat bun recomanda chiar, medicina alopata, respectiv antibioticele.

Da, remediile homeopate pot fi administrate in sarcina, asta nu inseamna ca le putem administra ca pe bomboane pe timpul sarcinii. Eu la inceputul sarcinii m-am confruntat cu niste migrene absolut infioratoare, care mi-au trecut in doua zile cu ajutorul remediului homeopat. I-am spus medicului ca am probleme si cu constipatia iar el mi-a recomandat sa incerc sa o tin sub control cat pot de mult prin alimentatie si doar daca simt ca nu mai pot altfel sa ma duc la el si o sa imi dea un remediu. Deci...remediu homeopat, dar chiar si el administrat cu prudenta si doar daca este necesar in sarcina.

Reusita sau nereusita unui tratament homeopat tine si de medic, de calitatea lui ca si medic homeopat, de calitatea cunostintelor dobandite, etc. Ca si in cazul medicilor alopati, exista medici buni si medici mai putin buni.

Si o ultima remarca legata de homeopatie - la prescrierea unui remediu homeopat, medicul trebuie sa tina cont nu numai de simptomele pacientului, ci de pacient ca un tot unitar. Acesta este motivul pentru care doua persoane cu aceleasi simptome pot sa primeasca remedii diferite. Dar aici intervine din nou calitatea medicului de care am vorbit nitel mai sus.

Nu vreau sa conving pe nimeni, nu vreau sa intru in polemici cu nimeni, fiecare dintre noi este libera sa creada si sa apeleze la ce tip de medicina doreste. Si cu asta gata, am incheiat discutia despre homeopatie.



Mira ma bucur ca esti bine. Bafta multa la examen astazi!



Astazi am si eu programare la medic. Abia astept sa vad bubulina miscareata.



Fug sa imi culc copilul ca e obosit.



Alina, mamica mandra a piciului Tudor si [gravi] 25+



Handmade by Alina

#23
Crissy_C

Crissy_C

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 707 mesaje

Postat 18 februarie 2010 - 15:03

Vai, Oana, groaznica experienta! Ideea e ca nu poti pune camere de supraveghere in toate camerele, ca sa vezi tot timpul ce face, plus ca mai iese cu copilul si in parc... Off, numai povesti de groaza cu bonele astea, asta nu e nimic fata de ce am mai vazut...

Legat de homeopatie, sunt de acord cu Vivela, pe verisoara mea vroiau sa o opereze acum cativa ani de tiroida, ea fiind tanara se temea de operatie si nu vroia sa ramana cu cicatricea pe gat, dar i-au zis ca e grav grav si e singura solutie. Atunci s-a dus la un homeopat fff bun, din pacate s-a retras din meserie ca era ft batran, si in cateva lui era plata-plata la gat, nu mai avea deloc tiroida umflata... Si apoi toate analizele i-au iesit ok... daca era sa fie placebo, s-ar fi vindecat de mult pana atunci, ca doar facuse tratament nu stiu cata vrreme... Plus si eu am avut numai experiente bune cu remediile homeopate. Doar ca e ft important sa ajungi la un medic bun, e o stiinta foarte complexa, care tine seama de multe aspecte ale vietii si personalitatii pacientului, asa ca nu toti homeopatii sunt priceputi...

Cristina, fericita [gravi] 23+ cu [fetita] Patricia

#24
aleesicoo

aleesicoo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.026 mesaje

Postat 18 februarie 2010 - 15:08

ola burticute[pup]



eu am fost dimi la spital sa imi fc internarea pt concediu medical si de la ora 09.00 de cand am venit am dormit[nani]

nimic deosebit de raportat decat o dorinta nespusa(care sunt sigura ca toate o avem)de a imi vedea printesa[olala]



asa creste bebicu

ale[gravired] cu printesa Karina Florentina in 24 sapt

ma[ruga]Tie Doamne sa am un copilas sanatos si cuminte

#25
mikalyna

mikalyna
  • Membri
  • 2 mesaje

Postat 18 februarie 2010 - 15:09

Buna ziua burtici!

Din cate stiu eu, daca al doilea bb se naste inainte ca primul sa implineasca 2 ani, poti sa renunti la indemnizatia pentru cresterea copilului pt primul si sa depui dosar pentru cel de-al doilea copil. Deci mai iei inca 2 ani de la nasterea celui de-al doilea copil. Plus alocatie pt primul copil (200 lei pana la implinirea a 2 ani si 42 lei dupa implinire), alocatie pentru cel de-al doilea copil (200 lei pana la 2 ani)

As avea si eu o intrebare pt cele care au obtinut scurtarea programului la 6 ore: ati ajuns cumva la vreo comisie de evaluare?
Ca pe mine m-au trimis de la serviciu la medicul de la medicina muncii si acolo medicul mi-a spus ca nu tine de el sa-mi dea reducerea programului de lucru; ca trebuie sa ajung la comisia de evaluare(parca asa a spus).

Din fericire cei de la resurse umane n-au vorbit direct despre cazul meu si imi dau voie sa plec dupa 6 ore de la serviciu. Vroiam sa stiu in cazul in care totusi vor vorbi.

#26
Crissy_C

Crissy_C

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 707 mesaje

Postat 18 februarie 2010 - 15:10

Ruxi, si eu as fi vrut sa deschid subiectul cu cat se da la o cezariana, mai mult ca sa ma asigur ca stiu bine si medicul va fi multumit... Eu am auzit ca intre 400-500 de Euro medicului (isi imparte el si cu mana a doua daca e cazul...),cam 100 Euro anestezistului si 100-200 de lei medicului neonatolog, deci pana in 50 Euro. Plus asistentelor cate 10 lei - asta banuiesc ori de cate ori iti fac cate ceva, iti aduc copilul, iti spala copilul, iti administreaza un calmant... nu? Nu prea stiu, n-am fost internata niciodata, fetele care au mai trecut prin asta poate stiu mai bine.

Cristina, fericita [gravi] 23+ cu [fetita] Patricia

#27
Alinutzaa

Alinutzaa

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.712 mesaje

Postat 18 februarie 2010 - 15:12

M-a pacalit piciul, cica mai sta doua minute si gata. Mda, ma rog, sa vedem daca se tine de cuvant.



Despre bone nu stiu ce sa va zic, eu sunt una din mamele care a ales sa stea acasa cu copilul ei nu numai cei 2 ani, ci chiar si peste. Mie mi-a fost de ajuns ce am vazut prin parc cu bonele si am facut alegerea asta. E drept ca ne-am si permis financiar, si ne permitem in continuare. Daca nu ne-am fi permis nu stiu sincer ce as fi ales: bona sau cresa/gradi.

Oana horror ce povestesti tu acolo cu bona. Brrrrrr, m-am zbarlit nitel.



bubu eu nu stiu ce sa iti spun de tarifele la cezariana, daca afli ceva spune-mi si mie ca si eu sunt interesata. Eu la prima nastere am avut o discutie franca cu doctorita si am intrebat-o care sunt tarifele din spital (a fost nastere naturala) si mi le-a spus. Acum am alt medic care imi supravegheaza sarcina si cred ca o sa fac la fel, o sa o intreb pur si simplu. Daca nu o sa pot afla si pretul ei, atunci...nu stiu, ma orientez eu cumva.

OanaMar daca tu nasti in mai si Alex face 2 ani in iulie....atunci tu o sa intri din CIC1 in CIC2, ceea ce inseamna ca o sa primesti aceeasi bani pe care ii primesti acum.





Alina, mamica mandra a piciului Tudor si [gravi] 25+



Handmade by Alina

#28
cris_09

cris_09

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.354 mesaje

Postat 18 februarie 2010 - 15:14

Citat:
citat din mesajul lui mommy_to_be
Neata fetelor!!![pup]Va invit la un ceai verde cu lamaie sa va dezmorteasca! Azi am examen... si ma simt foooarte nepregatita. Niciodata nu am mers asa de pasta la un examen, si ma simt tare ciudat. In facultate nu am avut nicio restanta, iar acum cred ca voi rata sesiunea. Dar ce sa faci... de la servici, cand ajung acasa, trebuia sa ma bag direct in pat si sa stau intinsa pe-o parte caci ma doare foarte tare noada de la orele de stat pe scaun, iar intinsa perfect la orizontala nu prea am cum sa citesc[q]. Deci timp pentru invatat nu am prea avut. Eh... asta este. Ne descurcam noi cumva.Artu, multumim de capitol nou. Sa fie plin de vesti bune!Nati, da, am schimbat "x"-ul cu "s" din numele fetei la cererea expresa a sotului... la cat e de nehotarat s-ar putea sa mai apara ceva schimbari in nume, insa eu sper sa fie doar retusuri si nu schimbari majore[:D]Mary[pup] I mi pare rau pentru belelele si inconvenientele de la servici. Spersa se rezolve pe cale amiabila. Cat despre prenatal, e extra suficienta scrisoarea medicala de la medicul de familie.Rocsy, sa-l acuzm-am plans eu ieri de al meu sef, insa a fost vorba doar de ieri. Nu pot ca in general e insensibil la starea mea. Din contra. E chiar foarte atent si dragut, ieri a avut si el o scapare probabil, iar eu am fost foarte afectata si nervoasa din cauza durerilor de spate pe care mi le-au provocat orele in plus petrecute pe scaun, m-a enervat tonul lui ofensat, si a trebuit sa ma descarc cumva. Slava Domnului, ca nu am lucruri mai grave de care sa ma plang.Vivela, si pe mine m-au ajutat homeopatele, reglandu-mi ciclul care se incapatana sa vina dupa stele, dar mai ales tratandu-mi durerile absolut INGROZITOARE de burta din prima zi a menstruatiei. la fel ca tine, cred insa ca atunci cand o problema de sanatate e grava, trebuie sa apelam si la alopate si sa pastram o minte deschisa, sa nu ne incapatanam sa mergem exclusiv pe o cale sau alta, caci homeopatia si alopatia se completeaza reciproc.Nico, ce harnicuta ai fost!!! Imi ploua in gura cand aud cate bunatati ai facut tu acolo.Va pup burticute!!! Zi faina, faina.Mira [gravi] fericita 26+cu [fetita] Maya Alesandra minunea mea
bafta la examen![pup]Nu-ti face griji,o sa-ti sufle Maya![:D][flo]pozeCristina[gravired] cu Seby 28+[copil]

#29
n_a_n_a

n_a_n_a

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.588 mesaje

Postat 18 februarie 2010 - 15:16

Salutare la burtici [pup]!

Tocmai ne-am epilat in toate zonele hairy (gambe, axile si inghinal), si e asa de bine [pk]... Parca m-am usurat de cateva kilograme [:D]. Sa-i dea DD sanatate prietenei mele ca-si face timp sa vina sa ma "ceruiasca" [flo].

Azi noapte mi-a dat iubiricea mica desteptarea pentru prima data, cam pe la unu jumate [olala]. Si nu facea balet, ci aerobic de-a dreptul [:D]! L-am trezit si pe tati (la indicatiile lui) si ne-am distrat toti trei. Tati a adormit inapoi primul, apoi mami, ca a trecut fetita mica inapoi la balet, dar de dimineata era din nou tare vioaie [olala]. Cred ca a sarbatorit intrarea in luna a saptea si in trimestrul trei [:D].

Mary, sfatul meu e sa anunti la serviciu data intrarii in prenatal. Totusi nu e ok sa te dai disparuta dintr-o data. Le poti spune simplu: "am vorbit cu medicul meu, si din data de ... voi intra in concediu de maternitate". E dreptul tau si nu au ce sa comenteze. Daca tu crezi ca iti vor face intentionat probleme, atunci poti pur si simplu sa apari cu certificatul de concediu si sa-i pui in fata faptului implinit, dar ma repet, nu mi se pare fairplay. Unii medici de familie cer scrisoare de la gine daca li se pare lor ca iti ceri prenatalul mai repede decat stiau ei, asa, sa aiba ei acoperire fata de Casa de Asigurari. Daca medicul tau de familie e ok, si interpreteaza corect reglementarile, nu vad de ce ai mai umbla pe la ginecolog dupa cai verzi pe pereti. Oricum medicul de familie are adeverinta de la specialist, de la inceputul sarcinii, cea care atesta sarcina in evolutie si varsta acesteia, cea cu care te-a luat in evidenta ca si gravida, si cu ea se poate justifica pentru acordarea concediului la o anumita data. Asa ca, parerea mea, anunta la serviciu si ia-ti linistita concediul de la medicul de familie. Mie mi-l va scrie direct ginecologul, oricum sunt mai mereu pe capul lui la controale, unde mai pui ca-i asa de dragut [:D]... si frumusel [:D]... Gata, gata, ca o iau razna rau de la lipsa de ... stiti voi ce [:D].

Nana [gravi] 27+ cu[fetita]iubirici dulce, Adelina Ioana

#30
bubu30

bubu30

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.165 mesaje

Postat 18 februarie 2010 - 15:25

Eu am 2 prietene care au nascut cu medicul meu prin cezariana, si una i-a dat 1000 lei(deci 250 euro) si cealalta 300 euro, si ele zic ca s-a ocupat foarte bine de ele si astfel se intelege ca ar fi fost multumit doctorul.
Eu una ma gandesc ca poate au dat putin, deoarece ele nu isi permiteau cred sa dea mai mult.
Eu ma gandeam sa dau minim 500 euro, avand si gemeni. Si la privat pt. al doilea copil la cezariana costa 30 % in plus.


Ruxi [gravi] 26 + cu [fetita] [baietel]


Panic Questions

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

Last Blogs

  • Geanta bebelusului

    LarisaG89
    - Ieri, 22:32

  • Cezariana È™i recuperarea

    AnaDemsa
    - Ieri, 12:03

  • Friiig

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 10:16

  • Geanta bebelusului

    ely4
    - Ieri, 10:14

  • Alegerea numelui

    BiancaDragnea
    - Ieri, 09:39

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -