Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Paralizie plex brahial, avem nevoie de sfaturi


10 raspunsuri la acest subiect

#1
danasiedi

danasiedi
  • Membri
  • 8 mesaje

Postat 11 iulie 2011 - 21:06

Salutare tuturor,

micuta Ema are acum o luna si jumatate si a avut o problema la nastere (a ramas blocata in umeri) si din aceasta cauza si a manevrelor obstetrice s-a ales cu o pareza de plex brahial la manuta dreapta.
Pareza este una superioara, afectand doar partea de sus a mainii, practic nu poate sa o indoaie din cot si nici sa o ridice prea mult sau sa o departeze de corp prea mult din plan orizontal.

Noi am inceput terapia Vojta de la varsta de 10 zile, 2-3 sedinte pe zi, una cu terapeuta si 1-2 facute de noi.
Dupa o luna de terapie nu s-au vazut prea multe progrese: nu o indoia deloc din cot inca, doar o departa de corp uneori pe la 45 de grade sau chiar mai mult si o ridica putin de la orizontala. Am fost dupa o luna de terapie la doctorul de kineto (de la Obregia) care ne-a recomandat Vojta si acesta nu a facut decat sa constate ca progresele nu sunt foarte mari si ne-a spus sa continuam cu Vojta.

Am fost insa pentru o a doua opinie la spitalul Grigore Alexandrescu la un alt doctor kinetoterapeut, in aceeasi zi in care fusesem si la Obregia.
Spre supriza noastra, doctorul respectiv a facut ce a facut, nu stiu unde a apasat sau ce a stimulat, si a reusit in cele cateva minute in care a consultat-o pe Ema sa o faca sa isi aduca mana de la spate si sa indoaie cotul aproape ca un copil normal. Desigur temporar.

Acest doctor ne-a confirmat ca nu este o problema grava, nu sunt nervii sectionati sau smulsi ci doar e vorba de un muschi nefolosit si ca trebuie sa facem kinetoterapie in continuare si stimulari electro de pe la 2 luni.

Acum suntem intr-o mare dilema: sa continuam cu Vojta sau sa facem Kineto? Ambele nu le putem face in niciun caz.

Am auzit ca Vojta da rezultate extraordinare insa la noi nu s-a vazut nimic (e drept dupa doar o luna de terapie).
Pe de alta parte doctorul de la Gr. Alexandrescu are feedbackuri foarte bune si portofoliu de copiluti vindecati destul de bun... Dansul este impotriva Vojta oarecum si ne-a sfatuit sa nu le facem in paralel pentru ca rezultatele nu or sa se cumuleze ci doar o sa ne alegem cu un copilut obosit.

Asteptam sfaturi de la mamici/tatici care au mai fost in situatia asta sau pe langa: ce anume terapii ati folosit si care a fost procentul de recuperare?

Va multumim.

PS: Nu am dat nume de doctori si nici de terapeuti pentru ca nu vrem sa starnim polemici pe aceasta tema si nu am considerat ca este foarte relevant.

#2
clarmai

clarmai

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 313 mesaje

Postat 14 iulie 2011 - 01:01

Fetita mea suspecta de paralizie de plex brahial,am fost la grigore alexandrescu unde am laut legatura cu d-na dr.laura TOPOR.Este un medic chirurg ortoped foarte priceput si super de gasca,fara bani la buzunar ,daca ma intelegi.
Parerea mea care am trecut prin niste sedinte de kinetoterapie cu un torticolis si am participat si la "voita"(nu stiu daca asa se scrie scuze )este sa faci voita,am participat la sedinte cu alti copiii care aveau aproximativ aceleasi probleme cu a ta si trebuie rabdare si timp dar sunt extraordinare.

Dar parerea mea sa ajungi si la aceasta d-na dr.care e super,eu am avut nr ei de tel dar este de 3 ani si e desconectat,ca ti-l dadeam dar du-te direct,eu am aflat nr ei tot de pe forum de la o mamica binevoitoare ,intreba si tu sigur ti-l va da cineva ,e renumita.

Dar vz-ND si voita si kineto, pt problema voastra eu cred ca voita e ceea mai potrivita.Bafta multa stiu ce inseamna.Te rog citeste un subiect de-al meu"fetita mea s-a facut bine" ai sa vz ca exista speranta.Te pup si bafta multa multa.

#3
clarmai

clarmai

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 313 mesaje

Postat 14 iulie 2011 - 01:25

Nu vreau sa va sperii ,dar indiferent ce alegeti timpul este lung de recuperare,noi ne-am facut bine in 8 luni,la voi s-ar putea sa fie mai de durata.

Si acum sa-ti spun ,kineto sau vojta ,nu conteaza,ambele sunt obositoare atat pt copil cat si pentru mama.E greu sa tii un copil cuminte cat dureaza sedinta,la voi nu sunt dureri si e bine ,ca doar va trebui sa o tii cuminte cu jucarii si altele,la mine era si cu durere si plangea continuu pe durata sedintei,cam 1 ora sau jum de ora si pauza depinde cat rezista.

Acum recuperarea din ce mi s-a zis depinde de la copil la copil si de la caz la caz.Al vostru nu e un caz foarte complicat si s-ar putea sa scapati mai repede fatza de alti copiii care au aceasi problema ,apriximativ.Dar sa va innarmati cu tarie si sa va ganditi optimist,ei sunt medici foarte buni.

Acum nu stiu eu am avut niste inregistrari cu sedintele care le facea la pitesti,ca era mai aproape de casa noastra si mi-a zis clar ca sunt foarte buni.Deci eu am ales intre bucuresti si pitesti din cauza ca am gasit specialisti mai buni la pitesti,as fi mers si la bucuresti ca eu de fel de-acolo sunt si am rude,la care sa fi stat,dar repet au fost mai buni cei de la pitesti.

Cand va hotarati ce tip de terapie urmati cereti si o parere sincera,exista si alti specialisti mai buni in tara decat cei care sunt acolo,de preferat sa cautati o modalitate de ai face sa spuna,oricum de pacienti nu duc lipsa ,deci va vor spune sigur.

Eu am luat si inregistrarea cu mine printr-o intamplare si i-am intrebat daca vor sa o vada de curioziatate,au zis da si ne-au dat unda verde inapoi la pitesti ,au zis ca sunt foarte buni.

Cel mai bine sa nu va multumiti cu un singur spital,dar important indiferent de ce spital alegeti sa NU va opriti din exercitii ,oricat de descumpaniti ati fi.....si mie mi-a venit de multe ori sa renunt ,pt ca dupa 12 zile de exercitii in fiecare zi de doua ori/zi tot capul stramb il avea,si era terminata de obosita ,exercitiile astea iti dau impresia ca nu se mai termina si ca tot nu se vede nimic,dar e gresit,nu e ca la antibiotic pt o boala,ii dai si trece,de aceea te simti descurajat ,trist,iti vine sa spui stop,las-o asa...nu mai vreau chin pt copil si pt mine.....trebuie sa sperati,sa nu va dati batuti.

Nu stiu cum sa fac as vrea sa-ti trimit inregistrarea ,ma interesez maine acum e foarte tz.[pup]

#4
clarmai

clarmai

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 313 mesaje

Postat 14 iulie 2011 - 01:37

Imi cer scuze ca scriu in etape.

Cu mine in salon a stat o mamica cu copil cu paralizie de plex brahial,careia i s-a recomandat vojta,a urmat calea si dupa 1 ani si jum copilul s-a facut bine ,cand noi am intalnit-o facuse mari progrese si s-a externat definitiv cand noi aveam 2 luni de kineto,a zis ca a fost foarte multumita cu vojta,dar du-te si la d-na dr.laura topor,are multi copiii trimisi la exercitii pt paralizie si multe recomandari de dr. foarte bun.Caut-o putin pe google ai sa o gasesti sigur.

Cam atat am avut sa-ti zic,sper sa fiti bine astept sa citesc raspuns[pup]

#5
danasiedi

danasiedi
  • Membri
  • 8 mesaje

Postat 16 iulie 2011 - 18:37

multumesc pentru raspuns. noi ne-am cam hotarat intre timp, ideea este urmatoarea:
dupa 1 luna de Vojta nu am vazut nimic care sa ne faca sa credem ca functioneaza, practic imbunatarile erau insesizabile.

in schimb dupa 1 saptamana de kineto, Ema deja indoaie cotul, duce manuta la gura voit si o ridica mai mult de la orizontala.

in plus, din cate inteleg si vad sunt anumite aspecte ale acestei afectiuni care nu ar putea fi remediate nicicum prin Vojta.

asa ca o sa mergem pe kineto de 5 ori pe saptamana si probabil sambata si duminica sa mai facem Vojta.

nu conteaza ca dureaza 8 luni sau 11 luni sau 2 ani, important este sa se faca bine Ema si sa recupereze cat mai aproape de 100%. consideram Vojta si kineto terapia drept gimnastica sau un fel de antrenament, nu consideram ca este chinuit, chiar daca plange.

plansul la copii cred ca este un mod de exprimare nu inseamna obligatoriu durere.

#6
clarmai

clarmai

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 313 mesaje

Postat 17 iulie 2011 - 12:02

Ma bucur mult pt voi ca sunteti optimisti,bafta multa,am sa-ti povestesc ce am patit noi.In prima luna si a doua a avut o perioada scurta in care tinea capul drept dupa ex.de kineto,ne-am bucurat enorm,apoi dupa o perioada o luam de capat,iar se stramba si tot asa,ni s-a spus ca o perioada asa va fi pt ca fortam muschiul.Apoi dupa o perioada ma trezeam cu ea stramba in partea cealalta,ma rog sper ca la voi sa nu fie asa.La ea dureri erau,nu suporta nici sa o atingi la gat.
I se faceau rani de la fortat pielea pana la carne vie,ii dadeam mereu cu ulei cu vitamina a ,ex pe torticolis sunt foarte dure ,fata de ale voastre.Bafta multa si sa fie calea pe care ati ales-o cea mai buna.Sa fi se insanatoseasca puiul.[pup]

#7
Mamecitta_C

Mamecitta_C

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 365 mesaje

Postat 17 iulie 2011 - 22:02

iti trimit link cu povestea recuperarii baietelului meu, dani, dupa o paralizie bilaterala de plex brahial

http://forum.desprec...ms=plex,brahial



acum, cu recuperarea, indiferent ce metoda alegi, trebuie sa perseverezi...

cu vojta n-ai vazut rezultate, fiindca nu stiu daca apar asa de repede cum ne-am dori noi... si iarasi, sa faci vojta doar in we nu cred ca aduce vreo grabire a rezultatului... vorbesc despre vojta, fiindca noi doar asta am facut, dar intensiv, fara pic de pauza, timp de 2 ani aproape.



mergi cu ea cat poti de des la terapie, invata eventual si tu niste exercitii, fa-i masaj zilnic. e bine ca misca totusi bratul, deci sunt sanse sa se faca bine de tot.



multa rabdare sa ai si ai grija de bebita.



#8
clarmai

clarmai

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 313 mesaje

Postat 18 iulie 2011 - 23:59

mamecita tot la pitesti am fost si noi,dar pt torticolis,ati fost la "domnisoara"?Noi am facut kineto cu d-nul marian sus si cu d-nu mihai jos.Poate vrei sa vb mai multe sa ne cunoastem.[pup]Ma bucur ca puiul tau e bine.Si noi am facut 8 luni kineto din doua in doua saptamani,de cate doua ori pe zi.D-rul de care vb e super cu copiii.Si toata lumea de acolo e super.Nu stiu daca o cunosti pe d-na sanda si celelate asistente,sa le dea d-zeu sanatate.[pup]

#9
Mamecitta_C

Mamecitta_C

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 365 mesaje

Postat 19 iulie 2011 - 00:31

nu cunosc pe cei din spital, noi am facut la dr. luca (privat) si concomitentla spital, foarte putin timp. mie spitalul ala nu mi-a inspirat incredere, dar e foarte bine ca sunt profesionisti acolo.

copilul e bine, dar nu de tot. din ce mi s-a spus, de tot, adica 100% nu va fi niciodata, dar e ok. se descurca binisor cu manutele, merge la gradinita. eu sunt multumita de progresul lui. si va mai progresa, fiindca nu ne-am oprit cu terapiile nici acum. face inca kineto, terapie ocupationala, plus ce mai insistam acasa.

de-aia ii spuneam danei sa n-o slabeasca cu recuperarea. trebuie insistat foarte mult acum, cat e mica. pana in 6 luni, pana la 1 an maximum, se fac cele mai mari progrese. pe urma foaaaaarte lent.

#10
danasiedi

danasiedi
  • Membri
  • 8 mesaje

Postat 20 iulie 2011 - 03:07

@Mamecitta_C am citit mai demult postul privind bebelul tau, este impresionanta atat povestea cat si cat de mult ati recuperat, felicitari, ma bucur mult pentru voi. tineti-o tot asa!



la noi se pare ca este "de bine", astazi Ema (http://emadragan.ro) tocmai a inceput sa isi ridice mana deasupra capului, asa cum faceam noi astia mai mari cand eram la scoala, dar sus de tot. m-a uimit sa vad asta, nu ma asteptam, mi s-a spus ca asta ar fi o alta problema ca exista un muschi aductor pe spate care face bascularea omoplatului sau ceva de genul asta. si ca ala nu ar fi functionat insa se pare ca este complet functional asa ca prin minune.



practic la noi se pare ca merg cam toti nervisorii: si aia care controleaza bicepsul si aia care controleaza tricepsul, deltoidul, muschiul ala din spate, cam toti... aia de la antebrat/minuta au fost functionali de la inceput. credem ca se va recupera 100%.



va multumim pentru sfaturi, sunteti tare draguti. va dorim multa sanatate.


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -