Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

3 medici de la Polisano - alaturi de noi - Q&A


179 raspunsuri la acest subiect

#1
desprecopii

desprecopii

    Membru de baza

  • Administrators
  • 6.113 mesaje

Postat 06 iulie 2011 - 15:48

dragi aspirante,



Avem bucuria sa avem alaturi de noi 3 medici renumiti de la Clinica Polisano. Ei vor raspunde, la acest topic intrebarilor voastre legate de fertilitate/infertilitate.



Iata pe cei trei medici care au avut amabilitatea sa vina intre noi:

Imagine postata

Dr. Oana Moise, Medic specialist Obstetrica - Ginecologie in cadrul Centrului de Fertilitate - Clinica Polisano, Bucuresti



Imagine postata

Dr. Anghelescu Ionela, Medic specialist Obstetrica - Ginecologie in cadrul Centrului de Fertilitate - Clinica Polisano, Bucuresti



Imagine postata

Dr. Florin Ispasoiu - Medic Specialist Obstetrica - Ginecologie - Centrul Medical Polisano, Sibiu



Va asteptam intrebarile!



Cititi neaparat si:

De ce sa alegi Centrul de Fertilitate Polisano Bucuresti?

Polisano iti pune la dispozitie principalul set de analize de fertilitate





Sanatate si o zi cu soare va doresc!



**************

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | DC pe Facebook
  • 0

#2
desprecopii

desprecopii

    Membru de baza

  • Administrators
  • 6.113 mesaje

Postat 06 iulie 2011 - 17:51

Am deschis acest topic. Va asteptam cu intrebarile :)[:)]



Sanatate si o zi cu soare va doresc!



**************

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | DC pe Facebook
  • 0

#3
adinutapop

adinutapop

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 364 mesaje

Postat 06 iulie 2011 - 18:23

Ma bucur foarte mult ca printre medici este si doctorul meu preferat:
d-l dr.Florin Ispasoiu.
Nu este numai un medic foarte bine pregatit si cu atatea reusite, ci mai ales un OM deosebit.
Eu, deocamdata nu am intrebari, sunt pacienta dumnealui si bineinteles "lucrez" la "proiectul" bebe.
Mult succes tuturor!


  • 0

#4
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 18.797 mesaje

Postat 06 iulie 2011 - 18:42

Intrebarile ar trebui sa fie legate doar de infertilitate?






Am marfa la bazar umanitar DC



Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi



'Cos what I feel is the only truth for me


  • 0

#5
dana0000

dana0000

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 984 mesaje

Postat 06 iulie 2011 - 18:59

Dragilor eu am 2 intrebari.

Am fost diagnosticata cu PCOS,desi menstruatia mea e regulata si in ultimele 2 luni cand am monitorizat ovulatia testul a iesit pozitiv in ziua 14a primei luni,respectiv in ziua 16a pt cea de-a doua luna(am facut si progesteron in ziua 21 si a fost in limitele corespunzatoare fazei luteale-inteleg ca s-a confirmat faptul ca am avut ovulatie).
Nu stiu ce sa mai cred,eu am restul problemelor gen pilozitate (nu ceva de speriat dar am oricum pe fata),kg in plus si ten gras.
Am citit ca la PCOS menstruatia e neregulata sau lipseste si eu nu am avut niciodata astfel de probleme.
Endocrinologul meu mi-a recomandat analize specifice (DHEA care a iesit marit 454.7 fata de 340 limita superioara,SHBG care a iesit mai mic 19,92 fata de 26.1 limita inferioara si testosteronul liber 0.023 fata de 0.014 cat e limita maxima),ecografie unde se vede ca sunt mici chisturi pe ovare si a pus acest diagnostic.
Intrebarea mea e daca ati auzit de cazuri similare in care exista ovulatie cu PCOS?
In general care a fost tratamentul care a dat cele mai bune rezultate pt PCOS?

Multumesc anticipat,
Dana

http://lt2m.lilypie.com/kQr6p3.png
  • 0

#6
missy40

missy40

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 158 mesaje

Postat 06 iulie 2011 - 19:55

Buna seara!
Am o nelamurire, privitor la ovulatie.
Am 41 de ani si incerc sa mai fac un copil. Am o gramada de analize, toate bune, permeabilitate tubara bilaterala, ciclu regulat (27-28-29 zile),spermograma sot -buna.
AMH=9.55 pmol/l(fertilitate scazuta, dar mai este inca...).
Am facut monitorizari in vederea unei inseminari.Sub stimulare cu Ova-mit ziua 3-7 am avut pe OD un folicul de 13.5mm in ziua 13 si E=7mm, iar in ziua 15 foliculul crescut la 20mm si E=8.5mm.Am facut Pregnyl 5000UI in ziua 15 si apoi contact sexual dirijat 3 zile apoi( nu am putut sa-l aduc pe sot la inseminare).Monitorizare in ziua 20 si surpriza...foliculul nu s-a spart atunci, ci la ciclul urmator, transformandu-se in chist luteal.
As dori sa stiu de ce un s-a spart foliculul.
Precizez ca nu am mai obtinut o sarcina de 10 ani, fara sa folosesc nici o metoda contraceptiva.Am o fata de 13 ani, obtinuta greu, dupa o operatie laparoscopica( dezobstructie tubara in 1997).
Multumesc!
  • 0

#7
viotimis

viotimis

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 280 mesaje

Postat 06 iulie 2011 - 20:40

Buna ziua,

Ma bucur ca avem printre noi specialisti care ne pot lamuri in unele probleme.
Am si eu nevoie de cateva raspunsuri din partea domnilor doctori de la Polisano

Ma pregatesc de un nou FIV, dupa FIV 1 reusit, dar cu sarcina oprita in evolutie la 10 saptamani (trombofilie depistata cu aceasta ocazie). Ar trebui sa incep stimularea in jurul datei de 20 august. Ultima menstruatie este in 30 iunie 2011.
Momentan tratez un Streptococcus agalactiae (hemolitic de grup B), 2+, depistat la o cultura de col uterin ; vineri 8 iulie as incheia tratamentul antibiotic.

- mai este posibil sa fac o histeroscopie diagnostica in 7 sau 8 iulie ?
- este prea aproape de FIV si pot sa fac mai mult rau decat bine ?
- daca raspunsul dvs. este afirmativ pentru histeroscopie, as risca o infectie, presupunand ca nu a fost inlaturat complet Streptococcus agalactiae dupa tratamentul cu Amoxicilina/acid clavulanic (nu am timpul necesar sa refac cultura de col pt. histeroscopie)?

Care ar fi recomandarea dvs. ?

Mentionez ca nu mi-a recomandat nimeni sa fac histeroscopie dar, avand in vedere ca de 10 ani astept o sarcina, vreau sa fiu linistita ca am facut si aceasta investigatie pe care nu am efectuat-o niciodata.
Am facut analiza progesteronului in ziua 21 de menstruatie (in iunie 2011) si am o valoare de 84,98 nmol/L (valori normale 5,3-86 nmol/L).
Menstruatia este de 26-27 zile, regulata, durata 3-4 zile, fara dureri.



O alta problema ...

Am facut analizele in ziua 2 (01 iulie 2011) - mai exact CM a venit aproximativ la ora 17 si recoltarea am facut-o a doua zi, la ora 10.00; in plus, laboratorul unde am facut analizele le-a prelucrat abia dupa 6 zile ... stiu sigur deoarece ma chemasera dupa rezultat a 5-a zi si au zis ca nu au fost inca lucrate si sa vin urmatoarea zi.

FSH - 13,18 mIU/mL (valori normale 2.0 - 10.0 mIU/mL)
LH - 6,94 mIU/mL (valori normale 1,5 - 8.0 mIU/mL)
Estradiol - 32,61 pg/mL (valori normale 12.0 - 160.0 pg/mL)
TSH - 1,82 (valori normale 0.39 - 6.16 mUI/l)
Prolactina - 42,0 (valori normale 1,9 - 25 ng/ml)

oare am facut recoltarea prea repede sau a gresit laboratorul ca nu a prelucrat in aceeasi zi proba de sange ?

As vrea sa repet FSH si LH in ziua 14 dar nu stiu cat este de concludent pentru rezerva ovariana ...

Sunt uimita de rezultate deoarece acum 10 luni aveam FSH 5-6 si LH 4-5. Poate fi o modificare asa mare a organismului ?
Cat influenteaza stresul analizele hormonale ?
Astept un sfat de la dumneavoastra.

va multumesc !
  • 0

#8
Mihaelafalt

Mihaelafalt

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.127 mesaje

Postat 07 iulie 2011 - 00:31

Buna seara.
Ma bucur ca v-ati alaturat noua si ca vreti sa ne raspundeti la intrebari.
Eu am avut o sarcina extrauterina in trompa dreapta pe care am depistat-o in sapatama 6 beta era de 537 cand am facut primele injectii cu metotrexat apoi la 2 zile a crescut iar dupa 4 zile de la primele injectii am repetat doza adica 50 mg de metotrexat, tot dupa 4 zile a inceput sangerarea si atunci am avut si ceva dureri de burta asta s-a intamplat duminica trecuta pe 26 iunie, sangerarile au continuat abundent cam 6 zile si de atunci doar patez maroniu inchis, dar foarte putin.Nu am vazut ca sa se elimine nimic si de asta sunt nelamurita alte persoane spuneau ca trebuie sa vad cand se elimina dar doctorii din spital mi-au zis ca trebuie sa se resoarba.Sambata pe 2 iulie am repetat beta si scazuse la 137, tensiunea buna.Acum sunt acasa si incerc sa nu fac nimic dar imi este frica ca daca tot as putea pati ceva, ca si vedere ecografica in trompa s-au pastrat aceleasi dimensiuni 1, 5cm.Dati-mi va rog niste sfaturi ce trebuie sa fac incontinuare sa pot ramane insarcinata din nou si sa nu se repete aceeasi poveste.
Va multumesc

Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
  • 0

#9
roxa-m

roxa-m

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 228 mesaje

Postat 07 iulie 2011 - 10:33

Ma bucur ca avem printre noi persoane competente care sa ne raspunda la intrebari.
As dori sa stiu ce analize sunt necesare inainte de IUI. Mentionez ca analizele hormonale imi sunt bune (progesteron, prolactina, estradiol, FSH, LH), iar spermograma e destul de buna (putine probleme legate de mobilitate). Am facut si HSG care e ok. De ovulat, ovulez in fiecare luna (monitorizat ecografic).
Doar ca ne chinuim de mai bine de trei ani si minunea nu se intampla. Va rog sa-mi spuneti ce analize sa mai fac, inainte de IUI.
Multumesc.
  • 0

#10
gabyv

gabyv

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.804 mesaje

Postat 07 iulie 2011 - 12:27

Buna ziua!
As avea si eu cateva intrebari legate de stimulari simple:
1. In urma unei stimulari cu Puregon Z5-12 si apoi Ovirelle in Z13, cum putem stii sigur ca am ovulat. Dr meu nu imi face o ecografie, dupa provocare, motivand ca nu se poate sa nu ovulezi dupa Ovitrelle.
2.In urma unei stimulari cu Puregeron si monitorizare ecografica, se poate ovula spontan, fara a fi nevoie de Ovitrelle? (puregonul blocheaza ovulatia?)
3.(aceasta este doar o intrebare subiectiva) Daca singura problema ar fi lipsa ovulatiei (fara probleme hormonale, HSg-ok si spermo-ok) dupa cate stimulari simple se obtine o sarcina. Asa o medie...si cand decidem sa trecem la o inseminare?

Multumesc pentru raspunsuri!
  • 0


Intrebari Panica

  • Cat timp durează colici

    Sabina agache
    - dec 03 2020 18:01

  • Sarcina și Covid

    M1989
    - dec 02 2020 19:23

  • Sarcina

    simonica simi
    - dec 02 2020 19:01

  • Amiocenteza

    andree940
    - dec 02 2020 18:19

  • Sarcina peste anticonceptionale?

    croitoruclaudia
    - dec 02 2020 15:54

Grupuri

  • Mamici din Vâlcea

    ela_vl1
    - iul 04 2017 18:24

  • Mamici pentru mamici

    icailoaie
    - apr 17 2014 09:07

  • Mămici,burtici departe de casă...

    Andreana
    - dec 04 2013 15:58

  • Parinti inteligenti, parinti fericiti !!!!

    mada27
    - nov 30 2013 23:00

  • Mamici, Burtici, Tatici din Vrancea

    Anda08
    - iul 11 2013 16:02

Bloguri

  • Saptamana 35

    flor3ntza
    - dec 03 2020 17:30

  • Săptămâna 36 de sarcină

    AryaRose
    - dec 03 2020 12:20

  • Vine Mos Nicolae

    Aura2020
    - dec 03 2020 10:27

  • Băile fierbinți

    MarinaGeorgiana
    - dec 03 2020 09:50

  • Alegerea numelui

    OanaaC
    - dec 02 2020 23:13

Retete

  • Pancakes cu cereale Cheerios Ovaz

    GratielaPopa
    - iun 11 2020 22:19

  • briose cu fructe de padure si Nestlé Cheerios

    GINA-MONICA
    - iun 03 2020 08:33

  • Tarta de prune si miere

    Anda08
    - aug 20 2019 12:37

  • Salata de capsuni

    Anda08
    - iul 03 2019 12:02

  • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

    Anda08
    - mar 29 2019 12:13