Cand esti indragostit nu iti pui problema de "daca" .
Eu sunt in situatia in care familia a preluat numele meu. Nu au fost calcule de divort, impartit copii si asa mai departe si sper nici sa nu fie cazul, dar exista si astfel de variante.
Postat 31 mai 2013 - 15:53
Cand esti indragostit nu iti pui problema de "daca" .
Eu sunt in situatia in care familia a preluat numele meu. Nu au fost calcule de divort, impartit copii si asa mai departe si sper nici sa nu fie cazul, dar exista si astfel de variante.
Postat 31 mai 2013 - 16:12
Daca la prima casatorie cuplul ia numele de familie al fetei, copiii vor avea numele mamei. Divort - copiii raman cu numele mamei. Mama se recasatoreste - sotul ia numele ei si uite-asa se rezolva si cu numele sa fie toata lumea cu acelasi. Totul legal
Da, cred ca aici trebuie sa ajungem candva
Ia sa se milogeasca ei de noi sa le lasam numele, la divort
Postat 31 mai 2013 - 16:14
Daca viitorul sot admite sa faca asta. Daca nu, nu. Ambele variante au aceleasi sanse de a se produce.
Postat 31 mai 2013 - 16:15
Legal fiecare are posibilitatea de a ramane cu propriul nume. Asa nu vor exista discutii niciodata.
Postat 31 mai 2013 - 16:19
Pai tocmai de la asta s-a pornit discutia: de la faptul ca unul dintre parinti are numele de familie diferit decat cel al copilului.
Postat 31 mai 2013 - 16:22
Da, pentru ca (ex)sotia a decis in nume propriu si nesilita de nimeni sa isi schimbe numele dupa cel al (ex)sotului. Legea admite aceasta posibiltate dar nu obliga.
Acuma ce sa facem noi, sa spunem ca nu ne intereseaza respectarea dorintei liber exprimate a unei persoane in fata ofiterului civil? Deja cadem in derizoriu
Postat 31 mai 2013 - 16:26
Cand declari copilul, ai dreptul sa-i alegi numele de familie? Adica daca pe mama o cheama Popescu, pe tata il cheama Ionescu, poti sa declari copilul ca se numeste Popescu Mircea, chiar daca are tatal declarat in acte, cu numele sau Ionescu?
Postat 31 mai 2013 - 16:33
Am pus mai sus precizarile legale...
Postat 01 iunie 2013 - 07:41
Da, poti alege numele unuia dintre parinti sau amandoua unul dupa altul, Popescu - Ionescu.
Postat 07 iunie 2013 - 01:11
ei, uite ca noi sintem casatoriti, dar ne-am pastrat fiecare numele.pe copil il cheama ca pe tata lui, deci diferit de mine.am prezentat lucrul asta foarte natural, el stie sa spuna peste tot ca pe mama o chema asa si pe tata altfel, nu are nici o problema.mie mi se mai adreseaza lumea cu doamna "numelecopilului" dar nu mi se pare o problema asta, o las asa.la scoala sint sigura ca se va descurca.in concluzie, parerea mea e ca daca tu vei trata situatia cu naturalete, la fel o va face si copilul. poti chiar sa-i spui ca exista oameni casatoriti care se numesc diferit.@
Si noi la fel. N-a suferit nimeni, nu s-a simtit nimeni exclus, copilul meu probabil a crezut o vreme ca asa e la toata lumea. Cam prin clasa intii m-a intrebat odata de ce nu ma cheama ca pe ei, si i-am zis ca a fost mai simplu sa ne pastram fiecare numele lui cind ne-am casatorit. A durat 5 secunde episodul si nu s-a lasat cu traume de nici un fel. Cind trebuie sa vorbeasca de toata familia in grup, fi-miu zice ca sintem familia X-Y, cu ambele nume de familie.. Prietenii lu fi-miu ma stiu de "mama lui Paul"