Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Terapie Vojta?


46 raspunsuri la acest subiect

#21
elka

elka

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 10 mesaje

Postat 25 iulie 2007 - 17:30

Sa va spun si eu ceva despre clinica de la Sibiu si despre metoda Vojta, ca tot ne aflam in Sibiu pentru tratament.
Intr-adevar locul este foarte aglomerat, acum se fac deja programari pentru anul viitor. Atentie! Daca aveti un copil foarte mic(2-3 luni) veti avea intotdeauna prioritate ! Se vor da peste cap si va vor primi urgent pt ca asa cum s-a mai spus pe forum, metoda Vojta da rezultate mari la copiii foarte mici, care nu au putut achizitiona inca posturile gresite.
Daca nu reusiti sa va programati pentru internare sau daca nu suportati conditiile din spital, mai exista varianta sa stati in oras si sa veniti de 2 ori pe zi la terapie. Eu va recomand aceasta varianta.
Trebuie sa va mai spun depre Vojta ca este foarte important sa faceti cu un terapeut cu experienta. Nu este suficient ca un terapeut sa faca cursul Vojta sau sa invete miscarile. Exista in Bucuresti 3 persoane care fac Vojta, din care noi am cunoscut 2 care nu fac corect. Si asta datorita faptului ca nu au experienta, doctorii cu care lucreaza nu le trimit pacienti pentru Vojta.
Daca doriti mai multe detalii, cu mare placere pe PM.

#22
doina_cel

doina_cel

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 623 mesaje

Postat 29 iulie 2007 - 16:57

Ma bucur sa vad ca se schimba impresii pe subiectul de discutii despre Vojta. Noi am incercat sa mergem in continuare, am fost o data pe saptamana la Kinderzentrum-ul din Muenchen.

Intr-adevar, este posibil ca, daca apar vanatai, apasarea sa fie prea puternica. Din cate am inteles eu, important este sa stimulezi punctul respectiv, iar gradul de apasare necesar poate ca difera de la copil la copil. Terapeutul nostru da un fel de impulsuri uneori. Eu am lasat apasatul mai incet, a propos.

Si, elka, intr-adevar sunt convinsa ca terapeutul/terapeuta trebuie sa aiba multa experienta, este o metoda extrem de specifica si de delicata, trebuie sa stie sa adapteze metoda la fiecare copil. Plus ca uneori pozitiile pot fi periculoase pentru copil, daca nu le aplici bine.

De cand nu am mai scris, situatia noastra sta in felul urmator. Am continuat terapia, insa eu faceam numai de 2 ori pe zi cu Andrei. De fiecare data e o mare tragedie.

Am consultat diversi neurologi si fizioterapeuti pe care ii cunoastem si in care avem multa incredere. Concluziile, in cazul lui Andrei, sunt urmatoarele: terapia Vojta poate da rezultate foarte bune, din punct de vedere fizic, al corectarii deficientelor. Este foarte eficienta in special pentru bebelusi mici si in situatii in care "pacientul" nu poate coopera pentru rezolvarea problemei respective. Pentru pacienti care pot coopera (copii mai mari sau adulti), pot da rezultate la fel de bune sau uneori mai bune metodele care implica si dorinta pacientului de a coopera (la copii de ex stimularea cu jucarii sau bunatati).

In cazul lui Andrei, pentru ca el este intr-o situatie oarecum mai speciala (spitalizare continua in primele 11 luni de viata, dintre care 9 pe terapie intensiva, 6 operatii pana acum si mai asteptam inca cel putin 2 si cateva luni de terapie intensiva) am fost sfatuita sa avem mare grija in aplicarea ei din cauza consecintelor la nivel psihic. El are in mod evident niste traume psihice pe care abia a inceput sa le depaseasca, abia acum isi construieste relatia cu parintii, respectiv mama, si cei pe care i-am consultat nu sunt convinsi ca este o idee buna sa il punem sa treaca, la momentul actual, printr-o terapie atat de dura.

Mi s-a mai zis ca, de multe ori, doctorita din terapie intensiva si fizioterapeuta din spitalul unde am fost noi internati, pot recunoaste copiii care au facut terapie Vojta din modul disperat in care reactioneaza in momentul in care incearca sa ii atinga sau aplica cea mai mica presiune asupra lor.

Si mi s-a mai zis, de catre o doctorita neurolog, ca uneori parintii observa o deteriorare a relatiei cu copilul, iar in momentul acela hotarasc sa intrerupa terapia Vojta si trec la alte metode.

Eu, in particular, am observat la Andrei unele mici modificari de comportament, de ex incepuse sa se sperie cand il dezbracam, uneori cand il puneam pe masa, plange imediat cand intram in Kinderzentrum desi e la noi in brate (ceea ce nu am patit niciodata de cand tot mergem la spital si il inteapa, il chinuie etc, deci e cel putin "datator de ganduri") si oricum la el nu functioneaza nimic sa ii alin spaima cand ii fac terapia, pot sa ii cant, sa ma scalambai, sa fac orice. El inchide ochii, se inchide in el si urla. E adevarat dupa terapie ii spun ca e gata, il laud si ii cant, intelege ca s-a terminat si se linisteste, se hlizeste la mine, dar dureaza un pic.

Deci, nimeni nu ii contesta eficienta, in special pentru bebelusi, dar exista niste riscuri in plan psihic pe care pentru Andrei nu suntem convinsi ca e bine sa ni le asumam la momentul acesta.

Poate ca vom relua dupa ce terminam cu operatiile si ii rezolvam problema cu esofagul. Pana atunci, tot ce vrem e sa fie fericit si sa il ajutam sa mearga in pasul lui propriu, pentru ca nu stim ce va urma. El are nevoie sa simta acum ca are un camin si o familie in care nu pateste nimic rau.

Cam astea sunt gandurile noastre... Eu va felicit ca aveti determinarea si puterea sa faceti terapie cu copilasii vostri si sunt absolut convinsa ca fiecare dintre voi cantareste avantajele si dezavantajele si gaseste calea cea mai buna pentru copilul sau. [flo]

Avand in vedere ca ramanem interesati de terapie, voi mai citi mesajele de pe forum.

A, si a propos, noi gasisem o solutie cu masa pana la urma, poate va foloseste si voua ideea. Ne-am luat o masa de masaj, care este GROZAVA si in alte scopuri, de ex schimbatul bebelusului, facut baita, masaj etc, pentru ca este de inaltimea potrivita pt mine, nu trebuie sa stau aplecata, are un strat de spuma de 6 cm care nu e nici moale si nici tare, si e suficient de lata pentru Andrei (aprox 100 cm) in zona in care are extensiile laterale pentru brate. Are suprafata dintr-un vinilin care se curata f usor si pe ea pun un cearsaf de pat din acela cu elastic si sta perfect. Sunt incantata de ea si a si fost cea mai ieftina varianta pe care am gasit-o care atinge scopurile. In felul asta, nu ne mai chinuim cu improvizatii si spatele meu se simte muuuult mai bine. Si, in plus, mai e si plianta, numai ca eu o folosesc atat de mult incat o tin desfacuta mereu.

Multa sanatate piticutilor si putere parintilor lor, care ii iubesc mult si le vor binele!

Andrei si Doina

http://andrei.point.ro
http://b2.lilypie.com/HLo3p1.png
"Happiness is a smile"

#23
akella

akella

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 669 mesaje

Postat 30 iulie 2007 - 11:17

Doina, sa-ti traiasca baietelul si sa se faca bine cat mai repede! Daria mea e mare acum, are 5 ani si jumatate aproape, dar, la inceput ne-am interesat si noi de metoda Bobath versus Vojta (se fac ambele in Romania), si am ales-o pe prima. Si noua ni s-a explicat acelasi lucru, ca si tie, ca Vojta se recomanda copiilor foarte mici, bebelusilor, pe o perioada scurta, pentru ca sa nu afecteze micul pacient din punct de vedere psihic. Printr-un lung sir de intamplari nefericite, noi am ajuns cu Daria la recuperare abia la varsta de 1 an si 10 luni, mult prea tarziu sa facem Vojta cu ea. Am vazut insa copii care faceau/facusera recuperare prin aceasta metoda si mergeau si la sedinte de terapie psihologica... Da, recunosc ca ma innebuneste ritmul lent (dar sustinut) in care Daria progreseaza, insa m-ar fi innebunit privirea plina de frica si lipsa de incredere datorata durerilor provocate de Vojta... Prefer ca ea sa colaboreze cu terapeutul, sa incerce sa faca si singura diferite miscari si nu de frica durerii. S-a atasat de profesorul cu care face gimnastica, incearca sa-i faca pe plac si sa efectueze exercitiile cat mai bine. In plus, ma striga, ma cauta cu privirea cand este nelinistita, cand se sperie de ceva; n-as vrea sa-i pierd increderea - cand ea stie ca singura persoana de pe lume care o iubeste si o alina si o apara este mama...
Sa ma iertati, nu vreau sa insinuez nimic despre nimeni; fiecare parinte actioneaza in interesul propriului copil si nu precupeteste nici un efort pentru a-si vedea puiul sanatos. (Doamne, cred ca nu-s prea coerenta, ca mai fac una-alta, la birou...)

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

http://community.web...r/miana_dragnea

#24
doina_cel

doina_cel

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 623 mesaje

Postat 01 august 2007 - 13:16

Akella, iti multumesc pentru mesaj si pentru urari. [flo] Iti doresc numai sanatate pentru Daria si sa fie fericita.

Daca nu te deranjeaza, imi poti spune ce problema a avut Daria? As vrea sa inteleg ce probleme se mai trateaza cu aceasta terapie.

Am discutat si cu fizioterapeutii de la Kinderzentrum, le-am comunicat decizia noastra. Una dintre concluziile discutiilor a fost ca Andrei este exact intr-o perioada "critica", sa ii spunem, la care nu este nici mic sa fie usor de manuit si sa accepte orice, nici nu intelege inca de ce e chinuit (Andrei are 1 an si 4 luni acum). Poate ca vom reveni la Vojta dupa ce terminam cu operatiile si chinul cel mare. Sper sa ne ajute Dumnezeu sa trecem cu bine peste acest hop. Deocamdata tot ce as vrea e sa fie fericit si linistit, in timpul scurt dintre tratamente.

Ce sa zic, imi pare rau pentru ca decizia noastra inseamna un timp mai lung de recuperare, Vojta pare foarte... directa, dar sper sa insemne un copil fericit si care are incredere in mamica lui.

La Kinderzentrum noi facem 2 terapii, una este prin metoda Vojta, una este speciala pentru respiratie. Am reusit sa o pastram pe cea pt respiratie, si sunt foarte fericita. Spre deosebire de celelalte dati, cand nu putea face nimic cu el, de data asta fizioterapeuta chiar a reusit sa lucreze cu el, i-a dat si niste zambete.

Cat despre fizioterapeuta Bobath, si Andrei o place grozav, cum o vede incepe sa rada.

http://andrei.point.ro
http://b2.lilypie.com/HLo3p1.png
"Happiness is a smile"

#25
akella

akella

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 669 mesaje

Postat 01 august 2007 - 13:38

Doina, in urma unei serii de evenimente nefericite la nastere (pe care nu le reiau caci sunt postate in blog) Daria a ramas cu un handicap motor sever, diagnosticat drept tetrapareza spastica. In timp, spasticitatea a disparut si continuam cu kinetoterapia pana la recuperarea cat mai completa. Asa cum am mai scris si mai sus, noi facem Bobath; am investigat si Vojta si am hotarat sa nu apelam la aceasta metoda. In plus, in timp Daria a mai facut si electroterapie, ergoterapie, pe langa seriile de tratamente medicamentoase recomandate. Stiu ca nu se va recupera perfect, nu va putea deveni balerina de cariera sau pilot de avioane de vanatoare, dar cu dragostea si ajutorul nostru va fi o persoana independenta, mai ales ca este o fetita vesela, isteata si dispusa in permanenta sa invete si sa incerce lucruri noi, oricat de dificil i-ar fi sa faca fizic acest lucru (am mai spus ca are probleme cu coordonarea manutzelor)...

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

http://community.web...r/miana_dragnea

#26
doina_cel

doina_cel

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 623 mesaje

Postat 02 august 2007 - 02:20

Akella, multumesc. ma bucur ca Daria recupereaza, asta e cel mai important. Cat despre pilotul de avioane, cati dintre noi nu au o mai mica sau mai mare problema? Si ma gandesc de exemplu la mine, care port ochelari. Asta e o deficienta care pare minora pentru ca pur si simplu ne-am obisnuit cu ea, fiind foarte des intalnita. Dar, daca stam sa ne gandim, e tot o "abatere"... Deci, vezi, nici eu nu pot fi pilot de avioane... [:)]
Cel mai important e sa fie fericiti. Noi ii ajutam cat putem de mult.
Multa sanatate si veselie va doresc! De altfel, tuturor mamicilor, taticilor si copilasilor de pe forum le doresc asta.

http://andrei.point.ro
http://b2.lilypie.com/HLo3p1.png
"Happiness is a smile"

#27
tudoras

tudoras

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 20 mesaje

Postat 05 august 2007 - 04:20

ma numesc alina si sunmt din deva.vreau sa va spun ca am inceput vojta cu baietelul meu care are acum 2.2 ani in noiembrie la o clinica din germania.de atunci fac zilnic. acum suntem la sibiu. da rezultate excelente. daca cumva stie cineva in judetul hunedoara pe cineva care face vojta va rog scrieti-mi. alinavioletapelin@yahoo.com[tel]

alina muntean

#28
elka

elka

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 10 mesaje

Postat 16 august 2007 - 17:13

Cel mai bine ar fi sa-i intrebi pe cei de la Sibiu. Ei au evidenta exacta a terapeutilor din tara care au facut cursul Vojta. Intreaba-i pe cei care se ocupa de cursuri( Olaru, Otoiu), ei te vor ajuta sigur.

quote:
Originally posted by tudoras

ma numesc alina si sunmt din deva.vreau sa va spun ca am inceput vojta cu baietelul meu care are acum 2.2 ani in noiembrie la o clinica din germania.de atunci fac zilnic. acum suntem la sibiu. da rezultate excelente. daca cumva stie cineva in judetul hunedoara pe cineva care face vojta va rog scrieti-mi. alinavioletapelin@yahoo.com[tel]

alina muntean



www.comenziPC.ro

#29
iuliaiulia

iuliaiulia
  • Membri
  • 1 mesaje

Postat 07 septembrie 2007 - 22:38

buna...sunt kinetoterapeut la un centru de recuperare pentru copii cu handicap neuro-motor din cluj si as dori foarte mult sa urmez cursurile VOJTA de la Sibiu insa nu stiu cum sa iau legatura cu prfesorii care predau cursul.As dori si v-as ruga foarte mult daca cumva stie cineva un numar de telefon sau o adresa de mail sau o persoana de contact cu care sa pot vorbi ca sa pot sa ma inscriu la curs.Va multumesc anticipat

#30
arrianna

arrianna
  • Membri
  • 4 mesaje

Postat 02 iunie 2008 - 00:43

buna! m-am bucurat sa vad ca am cu cine vb despre terapia vojta aplicata copiilor, insa am vazut ca nu s-a mai scris de multa vreme. am si eu doua fetite nascute prematur (29 de saptamani) cu numeroase probleme si merg cu ele la sibiu pt recuperare. si eu le fac fetitelor vojta in fiecare zi, de regula o singura data, combin si cu bobath si rezultatele sunt uimitoare. am insa o intrebare care nu imi paraseste mintea: ce efecte secundare are aceasta terapie? probabil ca afecteaza si legatura lor cu mine, insa mi-e teama si sa nu declanseze crize de epilepsie sau ceva asemanator. e posibil?


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Ieri, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Ieri, 17:33

  • Care este cel mai frumos lucru în a fi însărcinată?

    Ddeenniissaaa
    - Ieri, 15:52

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -