Retete de salate
#31
Postat 19 ianuarie 2014 - 19:20
Danat, anghinarea o ador! Eu nu am stiut ca pe romaneste se zice anghinare. Aici in UK ii zice artichokes. Superbe pe grill.
#32
Postat 19 ianuarie 2014 - 19:25
Trebuie sa ma confesez ca mi place si mancarea indiana si chinezeasca, care e ffff raspandita in UK din cauza ca aici traiesc multi indieni si chinezi.
#33
Postat 22 ianuarie 2014 - 14:49
Salata de pui ,avocado si rodie
Ingrediente pentru 2 persoane,
-salata verde
-1 piept de pui la grill
-1 avocado , taiat bucati
-2 linguri de seminte de rodie
Pentru dressing:
-4 linguri ulei de masline
-2 linguri otel balsamic
-2 lingurite miere
-2 -3 linguri suc de mere
-piper negru
#34
Postat 22 ianuarie 2014 - 15:00
Nu stiu daca intra la categoria salate dar e o combinatie delicioasa :
- baby mozzarella
-rosii cherry
-pesto
-ulei de masline ,
-piper
-busuioc
Folosesc in cantitati egale rosii si mozzarella.
Se amesteca toate ingredientele si se asezoneaza dupa gust .
#35
Postat 22 ianuarie 2014 - 22:05
Missdarcey ador pesto si cred ca aceasta combinatie pe care ai prezentat o poate intra foarte bine la categoria salate.
Foarte interesant topicul asta!
#36
Postat 02 octombrie 2014 - 07:31
Una din salatele mele preferate, pe langa salata verde obisnuita , cea de rosii si cea de varza este salata de ton .
INGREDIENTE:
o conserva ton bucati sau maruntit;
castraveti acri dupa gustul fiecaruia, tocati marunt;
cartofi fierti si taiati in bucati mici;
suc de lamaie, pentru cei care doresc mai acru;
sare;
oregano;
se poate adauga si masline.
O reteta numai bune pentru gravidute.
#37
Postat 03 noiembrie 2014 - 11:51
Rosii, castraveti, masline, boabe de naut fierte, brinza feta si simburi de nuca. Amestecat cu ulei de masline si oregano. Super delicios si usor de facut.
#38
Postat 13 mai 2015 - 17:44
Salata de leurda cu boabe de porumb dulce si maioneza (sau sos de iaurt, sau smantana, variatii nesfarsite pe tema asta!). Atat. Cea mai simpla reteta. Iar copiii mei sunt "amatori" la orice ora sa devoreze un castron plin cu salata asta. Pacat ca leurda de salata a buna numai cateva saptamani, primvara...
#39
Postat 15 mai 2015 - 11:15
Eu salata de ton o fac cu: ton, porumb si fasole rosie din conserva, ceapa tocata marunt si zeama de lamaie. Daca tonul este in ulei, nu mai e nevoie sa punem in plus. Daca este in suc propriu, merge si un strop de ulei de masline.
Oricum, tonul ala trebuie scurs inainte sa fie pus.
#40
Postat 15 mai 2015 - 11:45
Ioana, si eu fac o varietate a salatei tale cu ton :) :
ton, fasole boabe cu boabele f mari, ceapa verde, lamaie, ulei.